Levelezésünk a MOK elnökével

Az alábbi levelezés zajlott köztem és a MOK elnöke között

Tisztelt Elnök úr! 


Köszönöm a gyors válaszát. Igen valóban van nézetkülönbség az orvostársadalomban és az minden megfélemlítés ellenére megérett az őszinte megbeszélésre. Valahogyan azonban nem látom a miénket kiváltó alternatív ilyen irányú törekvéseiket. Önök eddig sem emelték fel a szavukat egyetlen intézkedéssel szemben sem, sőt a kezdetekben Önök is részt vettek a súlyos betegség rémképének előrevetítésében (talán 50 ezer súlyos esetről beszéltek), ami töredékében sem igazolódott. Ha dolgozik az ember, akkor hibázik, ez természetes, ha változnak az információk, akkor korrigálunk. Most viszont úgy tűnik, hogy nincs korrekció és nincs belátás.

Ami a “vírus-szkeptikus” és oltás ellenes hangok erősítését illeti, mi nem vagyunk vírus szkeptikusok, tisztában vagyunk vele, hogy létezik koronavírus, hiszen erről már 44 évvel ezelőtt az Orvosi Hetilap is írt:

http://real-j.mtak.hu/11237/1/650.1976.01.04.pdf?fbclid=IwAR0N4ByXOOMlrBSiRBlr-lHXAC6GxUhH225keQk6O70QYVe0Y3WXX8W1u80

Ugyanakkor komoly kétségeink vannak a SARS COV2  COVID 19 kórképben való kizárólagos patológiai szerepéről, az egyéb kofaktorok, valamint az egyén életmódja, vitaminellátottsága, immunrendszere szerepének tudomásul nem vételéről. Elfogadjuk, hogy a MOK elkötelezett és változtatni nem fog.

A védőoltásokkal kapcsolatban pedig ugyancsak nincsenek előítéleteink, elismerjük bizonyos védőoltások értelmét, de maximálisan elítéljük a COVID 19-hez kapcsolt túlzó védőoltás propagandát, az emberek manipulálását és annak tudományos alapokat nélkülöző hangoztatását, hogy csakis a védőoltások segítségével oldható meg a COVID-19 betegség. Ha a MOK úgy hiszi, hogy vannak tabutémák, amiről nem lehet beszélni sem, mert az erősít bizonyos hangokat, akkor valóban érthető az Ön távolmaradása.

Ha pedig stratégiailag gondolkodom, amikor is az ellenvéleményeket szeretnék elhallgattatni, akkor ezen ok miatt is megértem a távolmaradását és azt, hogy nem kívánja “legitimálni törekvésünket”. Én azonban nem hiszek abban, hogy az efféle eszmecserék szőnyeg alá söpörhetők ezzel a stratégiával. Előbb utóbb az orvostársadalom megvitatja majd és Önöknek is színt kell vallaniuk, hogy miért késleltették a tisztánlátást.

további nagy tisztelettel üdvözli

Tamasi József dr.
2020. 08. 17. 10:49 keltezéssel, Gyula Kincses írta:

Dr. Tamasi József

konferenciaszervező részére

Tisztelt Kollega Úr!

Köszönöm megkeresését. Az Ön által a levele végén felvetett kérdések valós problémák, melyekről jó lenne a szakmapolitikával nyílt eszmecserét folytatni. Ugyanakkor az Önök által szervezett konferencia honlapja nem ilyen tematikájú és hangvételű. Legitim szervezetek (WHO, ECDC, stb.) állásfoglalásait kérdőjelezi meg, gyógyszergyártói érdekek képviseletével vádol, és általában tápot ad a sajnálatosan erősödő „vírus-szkeptikus” és oltásellenes hangoknak. A konferencia szervezőinek munkássága is ez irányba visz.

A fentiek miatt személyes jelenlétemmel nem kívánom legitimálni a rendezvényét.

Budapest, 2020. augusztus 17.

Üdvözlettel:

Dr. Kincses Gyula

a Magyar Orvosi Kamara elnöke

From: tamasidr.hu@gmail.com <tamasidr.hu@gmail.com>
Sent: Monday, August 17, 2020 6:56 AM
To: kincses.gyula@mok.hu
Subject: meghívás

Dr.Kincses Gyula úrnak

MOK elnöke

Tisztelt Elnök úr!

A COVID 19 járvány helyzettel kapcsolatban a mai napig kevés orvosi tanácskozási lehetőség volt. Mondhatnánk, hogy intézkedések a szükséghelyzetben gyorsabban történtek, mint ahogyan azok indokoltságára tudományos adatok születhettek volna. Most hogy már rendelkezésünkre állnak az első adatok és végezhetők epidemiológiai vizsgálatok a veszély valós mértékének megállapítására, megfogalmaztuk azt az igényünket, hogy szeretnénk tisztán látni és megalapozott véleményeket hallani.

Ezúton szeretnénk Önt meghívni az augusztus 21-én tartandó konferenciánkra, melynek témája a COVID 19 kórkép és a vele kapcsolatos intézkedések. Szeretnénk Önt kérni, hogy a rendezvényen vállaljon előadói, vagy kerekasztal beszélgetésben való szerepet, hogy valós adatok és érvek mentén gondolkodhassanak a résztvevők.

A konferenciát csupán két hete kezdtük el szervezni, ezért a végleges programja vélhetően a rendezvény idejére fog kialakulni, minden nap javítjuk az összeállítást és természetesen az Ön jelenléte és megszólalása kiemelt helyre fog kerülni. Amennyiben elfogadja felkérésünket, kérjük jelölje meg az előadása vagy beszéde címét, témáját. Különösen örülnénk a következő témák tárgyalásának:

–     Ön szerint szükség van-e a jelenlegi járvány mentes időszakban a normális, a korábban megszokott orvosi, szakorvosi ellátás korlátozására, figyelembe véve, hogy sok beteg panaszkodik arról, hogy nem jut megfelelő orvosi ellátáshoz? Keresnek-e tudományos vizsgálati módokat arra, hogy milyen hátrány éri a betegeket és orvosokat a jelenleg bevezetett intézkedések kapcsán, esetleg mennyien halnak meg az intézkedések nyomán? Vannak például beszámolóink, amelyekben kórházi nővérek arról számolnak be, hogy a COVID osztályra tett idős, magatehetetlen betegek a bevezetett intézkedések nyomán (csak három óránként és csak 10 percre mehetnek be ápolni a beteget) a kiszáradástól, egyszerűen az ágyról való leeséstől, vagy a mély depressziótól haláloznak el és természetesen, mivel COVID osztályon feküdtek, COVID halálnak könyvelik el, ami hozzájárul a tekintélyes nemzetközileg számlált COVID halálesetekhez.

–     Szükségesnek látja-e az egészségügyi intézmények katonai vezetését, amely esetleg megfélemlíti az orvosokat a szabad szakmai vélemény nyilvánításban?

–        Ön szerint szükség van-e egy szakmai konszenzusra COVID 19 ügyben, vagy továbbra is politikai döntések meg kell előzzék a tudományos igényű cselekvéseket?

A tudás oszlatja a kétségeket és a sötétséget. Kérjük, hogy az orvostársadalom hitele, a magyar emberek egészsége, jövője, felesleges pániktól mentes élete érdekében támogassa a konferenciánkat azzal, hogy megszólalásával segíti a tisztánlátást.

A konferencia tudnivalóit és programját a következő linkeken tekintheti meg:

Nagy tisztelettel üdvözli Önt

Dr.Tamasi József

a konferencia szervezőbizottságának vezetője