PÉNZ, Előadás és Kerekasztal beszélgetés – Egyesítsük Erőinket Konferencia

Egyesítsük Erőinket Mozgalom © 2024

“BÁTRAKÉ A SZERENCSE!” Sarlóspuszta, ClubHotel 2024.03.14-17.

2024.03.15. (péntek) – Pénz

ELŐADÓK és TÉMÁK
00:03:29 – Szabó László: A pénz tesz boldoggá
00:21:36 – Ertsey Attila: Új pénz az önigazgató helyi közösség kezelésében, …
00:53:40 – Medveczki Zoltán: Válasz az inflációra: A nemesfém alapú pénzrendszer
01:08:23 – Dr. Bene Gábor

7 thoughts on “PÉNZ, Előadás és Kerekasztal beszélgetés – Egyesítsük Erőinket Konferencia

  1. Ez elég érdekes. 2019-ben nem vásárolt fel senki ezüstöt, azzal, hogy értéktelen. Mitől lenne hirtelen értékes?
   Tömegmanipuláció ismét?

 1. A kihívás a pénzzel kapcsolatban az a szemfényvesztés, hogy meg kell egyezni valamiben, amit csereeszközként lehet használni.
  A nemesfém pénz korában ez nem volt kérdés, és a sátán még mindig a nemesfém korban él. Neki az arany kell, mégpedig azért, mert tudja, hogy az egy megbízhatóan állandónak, korlátosan számosnak, de mégis jelentős mennyiségűnek és változatlannak tekintett fizikai dolog, tehát fizikai formában cserélhető. (A kopás miatt ötvözendő.) Sátán a hódításai során mindig az állami aranyat tartalmazó raktárat söpri ki elsőnek. Nekünk közben odadobná a digitális semmit, azzal a cinizmussal, hogy elvileg mindent el lehet fogadni csereeszköznek. Aha, persze. Ez a szemünkbe röhögő pofátlanság és megalázás legdurvább eszköze.
  Akinek azon jár az esze, hogy melyik digitális semmi forma a legjobb közvetítő formája a cserének, az régen beleesett a sátáni, mások önkéntes önleértékelését kiváltani és elfogadtatni akaró csapdába. (Ez a digitális semmi „pénz” nevű játszma is azonos az „oltakozz” játszmával.)

  Visszatérve a bolygók sorrendjére, korábban azt is írtam, hogy a megszületett, önálló testiséget az arany(borjú) Nap szimbolizálja. A testnek /és szellemnek/ minden jót szeretnénk biztosítani, de nem vagyunk birtokában ehhez minden szükséges képességnek és eszköznek egyénileg, tehát cserélnünk kell.
  A csere egysége, vagy egyenértéke az ’egy életre való arany’ (generációs vásárlóerő). Arany élet szükséges a kiválasztottaknak. Kiválasztott alatt a megszületettet értem, egy nemzetállam polgáraként.
  Jelenleg a világban fellelhető, valaha kibányászott, kimosott arany mennyiségéből kiindulva próbálja az élő létszámot magának kedvezően alakítani a sátáni erőszakszervezet, miközben az összes aranyat ellopja.
  Általában az, hogy az arany élet mire van elköltve, az egy értékrenden belül választva kábé mindegy, a vásárlói kosár alapján el lehet osztani generációsan. A két alapadatból (generáció +arany) visszafele számolva el lehet osztani az anyagi és szellemi kibocsátást úgy, hogy mindig mindenből maradjon egy kicsi felesleg. Matek és szándék kérdése. A hiány léte egyáltalán nem szükségszerű.

  Az általam javasolt kettős tulajdonviszony-nemzetállam-egyszerre egy állampolgárság logika lenne az egyik garancia arra, hogy ne lehessen csődre játszani, se túlszaporodásra, de közben azért a rossz dolgok maradhassanak életképtelenek (értékrend). Az embernek a követendő életképességi szabály a mértékletesség és az előrelátás(gondolkodás), amihez az arany korlátozott mennyiségű rendelkezésre állása lehet szabályozó mérték. A hegyek mélyébe rejtett aranynak a hegyben van a helye. Az arany hegyében. A valaha kibányászott aranynak viszont, mint egyenértéknek, fizikai, birtokolható készpénz formában lenne a helye, ami részben forgalomban van, részben tartalékolt, bevont.

 2. A JP Morgannál van a legtöbb ezüst a Bear Stearns csődje óta a Lehman csőd idejéből
  Azért hagyták csődbe menni a Lehman Brotherst, mert a csődeljárás során amerika nem vesztett nemesfémet.
  A JP Morgan túl nagy, hogy bedőljön őt amerika megvédené ha kéne, a nemesfémet.
  A dollár hitelpénz a kutyát sem érdekli az új világrendben.
  Igen tömegmanipuláció, hogy az embereknek eszükbe se jusson olyan vagyonelemet vásárolni, aminek nincs hozama,
  Az USDebtclock.org amerikai adósságórán már 1560 dollár unciánkénti értéket jelenitenek meg a fizikai, kézzel megfogható ezüst mostani árára.
  érteni kell, amiket összedobnak az usdebtclockon
  tőzsde a világ?

 3. Még Johnson elnök ígérte meg a bankrendszernek, a FEDnek, hogy nem hagyja az ezüstöt értéktárolónak használni: alkalmatlan lesz erre
  Egyelőre alkalmatlan is, érdemes előkeresni a Bod Péter Ákos idejéből megmaradt ezüst 200 forintosokat. Érdekes mennyit kaphatunk érte a barterben, piacon. Ma a piactéren születik 11000 forintos üzlet is darabjáért (épp egy darabot láttam csak)

 4. A hitelpénz összeomlása már a Lehman pánik előtt az LTCM csődjével megkezdődött
  a számlavezető bank már akkor felhívta a figyelmemet erre, magamtól a hírekben komolytalan dolognak gondoltam volna azt is

 5. a grafikon mutatja a Brent olaj és az arany árának együtt mozgását
  A szaudi hercegek izraeliták lévén tudják, hogy idővel elfogy az olajuk és utána is szükségük lesz a nemzeti értékeik “hozamára”
  https://www.longtermtrends.net/gold-to-oil-ratio/
  Innen az olaj fekete aranyként megnevezése
  Korábbi hírekben (2000 körül) 13 hordó olaj áraként 1 uncia színaranyat neveztek meg
  A szaudi herceg Aramco Gold discekben kapta az aranyát (rá lehet keresni a formájára)
  https://coinweek.com/unusual-items-us-mint-gold-disks-made-for-oil-payments-to-saudi-arabia/
  “az olaj olyan arany, amit elégetnek”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük