Pintér Sándor és Kásler Miklós miniszter uraknak írt levelünk

Miután megtámadtak bennünket a belügy- és a emberi erőforrás miniszternél, ezért személyesen nekik írtunk egy levelet.

Tisztelt Miniszter urak!

Annak kapcsán írok Önöknek, hogy a MOK elnöke Dr.Kincses Gyula úr megkereste Önöket a rendezvényünk (COVID 19 járvány integratív orvosi
megközelítése) kapcsán. A levélben “vírustagadó” és “maszk ellenes”
jelzőket használ a rendezvény szervezőire, melyet a rendezvényen nemzetközi előadó és azt szervező orvosi és professzori kar nevében mélységesen visszautasítunk, etikailag kifogásolunk.

Véleményünk szerint jelenleg nincs rendkívüli járvány helyzet, az emberek színházba, moziba, focimeccsekre járhatnak, nyaralhatnak, fürdőzhetnek. Orvosi tudományos konferenciánkat is azért szerveztük erre az időszakra, hogy semmilyen jogszabályt ne sértsünk. Megjegyzem az esemény fizikálisan csupán kb. 150 embert érint. Szándékosan szerveztük ilyen kicsiben, hogy nehogy a járvány kiújításával vádoljon bennünket bárki. A hallgatóság nagyobbik fele interneten kapcsolódik a rendezvényhez.

Úgy gondoljuk, hogy egy orvosi konferencia a tisztánlátást, a továbbképzést, a szakmai inspirációkat szolgálja. Semmilyen járványhelyzettől való félelem nem írhatja felül a szakmai vélemény szabadságát, a tudás terjesztését.

Írtunk egy részletesebb választ Kincses Gyula úr eljárására, melyet itt el tudnak olvasni https://orvosokatisztanlatasert.hu/reagalas-a-mok-elnokenek-kasler-mikloshoz-es-pinter-sandorhoz-irt-nyilvanos-levelere/

Ez úton kifejezzük azon álláspontunkat, hogy rendezvényünkkel semmilyen jogszabályt nem sértünk, semmilyen intézkedést nem akadályozunk, az Önök intézkedéseivel szemben semmilyen ellenpropagandát nem fejtünk ki, csupán az események hátterét, az orvosi tapasztalatokat tudományos alapon értékeljük. A rendezvényt elsősorban orvosoknak szánjuk, a tényleges vitában csak szakemberek vehetnek részt.

A mi véleményünk is az, hogy egy világméretű kihívásról van szó, melynek megoldásához mi is szeretnénk hozzájárulni a tudás közvetítése útján.
Abból indulunk ki, hogy nem csupán néhány ember kezében van a mindent tudás szelencéje, hanem az orvostársadalom együttesen kell megoldja a rejtélyes kórt, ez a tevékenység – tanácskozni, tudományt közvetíteni, világosságot hozni – nem lehet alapja semmilyen ellenintézkedésnek.

A szervező bizottság nevében azt kérjük Önöktől, elsősorban Kásler miniszter úrtól, hogy segítsen a rendezvény kiteljesítéséhez, helyes mederbe tereléséhez azzal, hogy személyesen, vagy delegált szakembere révén részt vesz a tanácskozásban. Véleményünk szerint ez tudja előmozdítani a mindenkit megnyugtató megoldás kiérlelését.

Üdvözli Önöket
Tamasi József dr.
a konferencia szervező bizottságának vezetője

9 thoughts on “Pintér Sándor és Kásler Miklós miniszter uraknak írt levelünk

 1. Szerintem kívülálló szerint a törvények, szabályok mindenkire vonatkoznak a kisegértől az oroszlánig elefántig. Mint a seregbe végre kell hajtani, és nem bírálni. Ebben a szabad(os) világban sem (bár lehet) szabad relativizálni.

 2. Kizárólag nagytisztelet illeti a rendezvény bátor szervezőit!
  Szakemberek ,akik a helyzet súlyosságára tekintettel -felvállalva az értelmiség minden korban kötelező felelőségét, szakmai tudással megközlítve a témát – tájékoztatják a lajikus, de gondolkodó embereket – átlagpolgárt és döntéshelyzetbenlévő politikusokat, akik megfelelő szakmai tudás hiányában vaktában lövöldöznek, így aztán vagy nem!
  Annál sokkal komolyabb a helyzet, minthogy hiányos ismeretek birtokában további további rossz döntések szülessenek.
  Az előadók névsorát látva különösen nagy dolog a 2020.08.21-i rendezvény, hiszen olyan világszerte elismert szaktudással rendelkező előadók tájékoztatnak, akik hatalmas tömegű tudományos publikációikkal évizedek óta a világ élvonalába tartoznak.(Privát szerencsém, hogy több nyelvből államvizsgáztam, így sok meghívott előadő – a coronavirus kapcsán tartott, szakmai alapokon nyugvó kitűnő tájékozatását olvastam, hallgattam az elmúlt hónapokban és most ez a konferencia több nyelven lehetővé teszi minden gondolkodó ember számára a tisztánlátást! “A tudás= hatalom, a tudatlanság=halál!”
  Sosem késő, de már majdnem az utolsó utáni pillanatban vagyunk!
  Mégegszer mérhetetlen nagyrabecsülés és tisztelet a szervezőknek!
  Kosárszky Tibor
  Édes anyanyelvünk, a magyar csodálatos, azonban idegennyelvek magas szintű ismerete nélkül a agytöbbség honfitársunk nem, vagy csak megkésve, nagyon szűken jut elegendő információhoz. elzárja a széles

 3. Minden elismerésem önöknek,mert bàtor igaz emberek!ÀLDJA MEG ÖNÖKET A TEREMTÕ!

 4. Kedves Doktor Úr,

  itthon mindig is követtük a német és magyar eseményeket. S ezzel párhuzamosan a más országban lévőket is angol nyelven.
  Kb. két hétig én is azt hittem, hogy valami tényleg nagy baj lehet. Annak ellenére, hogy biológiát tanultam, idén hívtak vissza phd-ra, de nem jelentkeztem, mert szomszédos országokba is utazgatós dolog lett volna.
  Helyette elkezdtem pszichológiát tanulni.

  Sajnos, rengeteget lehetne mesélni az emberek hozzáállásáról különböző dolgokhoz. Mi sem vagyunk kivételek talán.
  Sok-sok ellentmondást tapasztaltam abban a két hétben, mikor “féltem”…de szerencsére magamtól rájöttem, és a barátom se hitte el ezt az egész vírus-marhaságot.

  Tudom, hogy vannak betegségek, melyek borzasztóak. Egy-két súlyos eseten magam is túl vagyok fiatal korom ellenére.
  Mégis, félrevezetni a teljes lakosságot nem fer.
  És mindenhol ezt teszik…mi meg akik nem szeretnék részt venni ebben a “bohózatban” mindennapos atrocitásoknak vagyunk kitéve legtöbbször boltba menet…

  Remélem hamarosan csak valami rossz álomként emlékezhetünk vissza erre az időszakra.

  Minden dolgunkban Istenbe bízva,

  Szavanna

 5. Köszönöm, hogy nem csak a politika és a média szemszögéből pillanthattam bele ebbe az egészbe. Sajnálom, hogy nem hallottam a hivatalos véleményt és az ellenkező gondolkodású felszólalókat !
  Talán úgy lemne igazán teljes a kép !
  Úgy gondolom a média igazságtalanul húzta le ezt a konferenciát !

 6. Tisztelt szervezők!A Konferenciát online meghallgatni nem tudtuk.Így a tegnapi és a mai nap végig hallgattam.Gratulálok a szervezőknek,a résztvevő és előadást tartó bátor tudósoknak,orvosoknak.Hálás vagyok érte.Hallhattam a szavaikat,meggyőződésüket.Ebben a zűrzavarban és félelemben,amit szándékosan terjesztenek,felüdítő és hasznos ismereteket hallottunk.Megosztom,hisz erre kérnek és én már csak ilyen módon tudok segíteni az ismeretek terjesztésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük