Pintér Sándor és Kásler Miklós miniszter uraknak írt levelünk

Miután megtámadtak bennünket a belügy- és a emberi erőforrás miniszternél, ezért személyesen nekik írtunk egy levelet.

Tisztelt Miniszter urak!

Annak kapcsán írok Önöknek, hogy a MOK elnöke Dr.Kincses Gyula úr megkereste Önöket a rendezvényünk (COVID 19 járvány integratív orvosi
megközelítése) kapcsán. A levélben “vírustagadó” és “maszk ellenes”
jelzőket használ a rendezvény szervezőire, melyet a rendezvényen nemzetközi előadó és azt szervező orvosi és professzori kar nevében mélységesen visszautasítunk, etikailag kifogásolunk.

Véleményünk szerint jelenleg nincs rendkívüli járvány helyzet, az emberek színházba, moziba, focimeccsekre járhatnak, nyaralhatnak, fürdőzhetnek. Orvosi tudományos konferenciánkat is azért szerveztük erre az időszakra, hogy semmilyen jogszabályt ne sértsünk. Megjegyzem az esemény fizikálisan csupán kb. 150 embert érint. Szándékosan szerveztük ilyen kicsiben, hogy nehogy a járvány kiújításával vádoljon bennünket bárki. A hallgatóság nagyobbik fele interneten kapcsolódik a rendezvényhez.

Úgy gondoljuk, hogy egy orvosi konferencia a tisztánlátást, a továbbképzést, a szakmai inspirációkat szolgálja. Semmilyen járványhelyzettől való félelem nem írhatja felül a szakmai vélemény szabadságát, a tudás terjesztését.

Írtunk egy részletesebb választ Kincses Gyula úr eljárására, melyet itt el tudnak olvasni https://orvosokatisztanlatasert.hu/reagalas-a-mok-elnokenek-kasler-mikloshoz-es-pinter-sandorhoz-irt-nyilvanos-levelere/

Ez úton kifejezzük azon álláspontunkat, hogy rendezvényünkkel semmilyen jogszabályt nem sértünk, semmilyen intézkedést nem akadályozunk, az Önök intézkedéseivel szemben semmilyen ellenpropagandát nem fejtünk ki, csupán az események hátterét, az orvosi tapasztalatokat tudományos alapon értékeljük. A rendezvényt elsősorban orvosoknak szánjuk, a tényleges vitában csak szakemberek vehetnek részt.

A mi véleményünk is az, hogy egy világméretű kihívásról van szó, melynek megoldásához mi is szeretnénk hozzájárulni a tudás közvetítése útján.
Abból indulunk ki, hogy nem csupán néhány ember kezében van a mindent tudás szelencéje, hanem az orvostársadalom együttesen kell megoldja a rejtélyes kórt, ez a tevékenység – tanácskozni, tudományt közvetíteni, világosságot hozni – nem lehet alapja semmilyen ellenintézkedésnek.

A szervező bizottság nevében azt kérjük Önöktől, elsősorban Kásler miniszter úrtól, hogy segítsen a rendezvény kiteljesítéséhez, helyes mederbe tereléséhez azzal, hogy személyesen, vagy delegált szakembere révén részt vesz a tanácskozásban. Véleményünk szerint ez tudja előmozdítani a mindenkit megnyugtató megoldás kiérlelését.

Üdvözli Önöket
Tamasi József dr.
a konferencia szervező bizottságának vezetője