Tanári Polgári Engedetlenség

Mi, a Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium alulírott tanárai 2022. február 18-án polgári engedetlenségben veszünk részt. Így csatlakozunk azokhoz a kollégáinkhoz, akik ezzel az eszközzel fejezték ki a Magyar Közlönyben 2022. február 11-én megjelent 36/2022. (II. 11.) Kormányrendelettel szembeni tiltakozásukat.

Hiszünk abban, hogy polgári demokráciában a választott hatalom és a kormányzottak valós problémákról történő egyeztetése vezet megoldásokhoz. Az egyeztetések sikertelensége után a következő lépés a sztrájk lehetősége olyan feltételek mellett, amelyek biztosítják, hogy a munkabeszüntetésnek a társadalom számára is érzékelhető következményei legyenek. A rendelet ezt a lehetőséget veszi el tőlünk, holott A SZTRÁJK ALAPJOG.

Polgári engedetlenségünkkel szeretnénk az említett valós problémákra is figyelmet irányítani: olyan változásokért küzdünk, amelyek fókuszában a ránk bízott gyerekek vannak. Olyan munkakörülményeket szeretnénk, amelyek biztosítják az iskolában gyerekekért dolgozó minden felnőtt számára a szabad légkört és az elviselhető munkaterhelést. Olyan munkabért szeretnénk, ami nem okoz egzisztenciális kilátástalanságot. Ezek teljesülése szükséges ahhoz, hogy minden erőnkkel a diákokért dolgozhassunk.

1. Babus Réka
2. Bacsó Péter
3. Balogh Andrea
4. Baranyai Balázs
5. Becker Andrea
6. Berczelédi Réka
7. Boldizsár Gergely
8. Czirók Adrienn
9. Csákváriné Simongáti Ágnes
10. Deák Anna
11. Demeter Katalin
12. Dobos Krisztián
13. Dr. Bárdosné Páhy Judit
14. Dr. Imre Flóra Mária
15. Dr. Lakatos István
16. Eszes Valéria
17. Farkas Csongor
18. Farkas Noémi
19. Fészki Viktória Beatrix
20. Forgács Róbert
21. Garamvölgyiné Gergely Katalin
22. Gulyás Erzsébet Katalin
23. Hazir Barbara
24. Hegyi Zsófia
25. Holik Tünde
26. Kámán Ildikó
27. Kampós András
28. Kapin Lilla
29. Katona Nóra
30. Kelemen Ferenc
31. Kiss Tamás György
32. Klima Gábor
33. Kodácsi Boglárka
34. Kovalcsik István
35. Kriston Attila
36. Matula Ilona
37. Mihókné Gayer Judit
38. Miléné Papp Ágota
39. Mongyi Norbert
40. Nagy Csilla
41. Németh Katalin
42. Palicz Éva
43. Polákovits Nándor
44. Sándor István Zoltán
45. Sas Tamás
46. Schmieder László Tamás
47. Solymoss Miklós Marcell
48. Szeiman József
49. Székely Péter
50. Szelényi Anna
51. Szeredás Lőrinc Gábor
52. Szűcs Dorottya Lívia
53. Tar Imre
54. Tóth Andrea
55. Tóthné Tarsoly Zita
56. Vácz István Dávid
57. Varga Sándor
58. Varga Sára
59. Végh Anna
60. Wootsch Melinda


Forrás: https://www.facebook.com/photo/?fbid=4752513558129444&set=a.134660826581430

8 thoughts on “Tanári Polgári Engedetlenség

 1. Tisztelt PEDAGÓGUSOK és TANÁROK!

  Drukkolunk Nektek és minden olyan intézménynek illetve ott dolgozó embernek akik még csak ezután fognak ÉBREDNI és csatlakozni egy olyan kezdeményezéshez, ami nemcsak, hogy sorsfordító, de egy új korszak eljövetelét is előre vetítheti!
  A MAGYAR NEMZETNEK teljes egészében ébredni kell! Hiszen, a különböző platformokon keresztül megpróbálnak úgy irányítani bennünket, hogy a VILÁGOT és az ott zajló eseményeket csak az ő szemüvegükön keresztül érzékeljük és éljük meg! Ez azt eredményezi, hogy nem látják ami VALÓJÁBAN történik körülöttük és így azt sem érzékelik, hogy milyen veszélyeknek vannak kitéve jelenleg és mi fog rájuk várni a közeli jövőben! Ébredni kell a szülőknek, a munkásoknak, a vállalkozóknak, az orvosoknak…, stb. MINDENKINEK, mert helyettünk senki sem fogja megoldani a problémáinkat!
  Köszönet érte Nektek, hogy az elsők között vagytok és irányt tudtok mutatni az utánatok jövőknek!
  (Ez vonatkozik a jelenlegi oldal létrehozóira is! 🙂
  Kitartást, összefogást, tisztán látást kívánok, minden magyar állampolgárnak a mi országunkban és ne hagyjátok magatokat megosztani sohasem, és legyen meg a ti akaratotok, mert hinnünk kell egymásban mindörökké!
  ….

 2. Egyetlen szót nem hallok arról a Tisztelt tüntető Tanároktól, hogy kiállnak oltatlan jelenleg fizetés nélküli szabadságukat töltő kollégáik mellett is.

  1. Ez igaz! Fájó pont és csalódottságot is érez az ember e miatt! De úgy gondolom, hogy türelmesnek kell maradnunk még egy kicsit…
   A fentieket inkább buzdításnak szántam, útravalónak, egy hosszú útra, aminek még az elején járnak…
   remélem, hogy nem csak egy pillanatnyi fellángolásról van szó.

 3. Drága jó Hölgyeim és Uraim !

  Azt hiszem picikét el tetszettek késni, mondjuk, olyan legalább minimum egy évet !!! Már, ha komolyan gondolták volna ezt bármikor is !?

  Most tetszenek kivonulni egy jó propaganda fotó kedvéért, a “sztrájkjog” megvonásáért, “polgári engedetlenkedni” ??? Mi az engedetlenség ténye, lényege ? Ja, hogy semmi, de az jól mutat a képen ! De tényleg, miben merült ki az Önök “polgári engedetlensége “!? Mit csináltak, vagy mit nem csináltak, ha szabad kérdeznem ? Nevezzük csupán, költői kérdéseknek !

  A MUNKÁJUKAT ÉS EGYBEN A MEGÉLHETÉSÜKET GYAKORLATILAG ELVESZTŐ KOLLÉGÁIK, AKIK ÖNÖKKEL ELLENTÉTBEN NEM VETTÉK FEL AZ OLTÁST, NEM SIMULTAK BELE A HATALOM MOCSKÁBA, ELŐNYÖKÉRT, GYÁVASÁGBÓL, MEGALKUVÁSBÓL, AKIKNEK VOLT MERSZE, GERINCE ELLENÁLLNI, ŐK HOL VANNAK MEGEMLÍTVE, EBBEN A ROHADT NAGY “POLGÁRI ENGEDETLENSÉGBEN”, HOGY VELÜK MI LESZ ???

  NEM A MEGNYOMORÍTOTT KOLLÉGÁKÉRT ÉS DIÁKOKÉRT KELLENE “POLGÁRI ENGEDETLENKEDNI” ??? NEM AZ ISKOLÁKAT MEGNYOMORÍTÓ INTÉZKEDÉSEK ELLEN KELLETT VOLNA MÁR AZ ELSŐ PERCTŐL KEZDVE TILTAKOZNI ???

  Teljesen röhejes műbalhé, színjáték, magamutogatás, meg amit akartok ! Leginkább szégyenteljes. Hányingerem van önöktől, a képmutatás bajnokai.

  1. Zárójelben megjegyzem, hogy akik nem vették fel az oltást, és írtak egy kérvényt határidőre azoknak elfogadták és most is ott tanítanak. No problem 😀
   Jah , hogy akik nem adtak be kérvényt, velük mi van? Talán csak nem volt kedvük dolgozni, kitudja… Inkább mondják el ők maguk és nem kell találgatni. Érted a fejétől bűzlik a hal!
   Láthatóan még te sem fogtad fel itt nem az oltottságrol vagy oltatlanságról kéne szólnia a dolgoknak, hanem a gyerekekről, ha már az iskolai példánál maradunk.
   A népszerű eduroam rendszer keretében kisérleti patkányoknak használják az iskolákban lévőket. Egyetlen érv sem szól amellett, hogy 40-80 sugárzós WIFI APs rendszert telepítsenek egy iskolába. Se nem volt költséghatékony se nem egészséges. Tudjtok 15 éve mi járt annak aki ilyesmit betervezett volna iskolába? Börtön, gondatlan veszélyeztetés miatt. Azóta változtak az egészségügyi határértékek.
   Az iskola vezetőit ez sem érdekli akkor sem ha már tisztában van a veszélyekkel az egészségügyi kockázatokkal. Tisztelet a kivételnek.
   Kamusztárjkoltok és a gyerekeket oltatjátok az iskolában!
   A gyerekekhez szinte hozzánőtt a teló, mind egy potenciális wifi…és így sugározzák be egymást az emberek!
   A józan ész szava és a hülyeségé is a levegőben terjed, az antennákat a jó irányba kéne fordítani.

 4. Végre.
  Jobb később,mint soha.?
  Már sokkal előbb ki kellett volna állnotok egymásért, a gyerekekért,mindenkiért.
  Nektek,mint tanároknak, tanítóknak, szó szerint értve, még nagyobb a felelőssége,hogy milyen emberi értékeket képviseltek, hogy mit tanítotok a jövő nemzedékének, milyen erkölcsi példát mutattok számukra.
  Ezt a felelősséget nem lehet letenni csak úgy, ha már egyszer a TANÍTÁSRA,OKTATÁSRA adtátok a fejeteket.
  Remélem,hogy egyre több kollégátok ébred fel és veszi észre, ezt az egészségügyi-technokrata diktatúrát felismerve, hogy – bár hihetetlen – de ismét küzdeni kell a minden embernek járó alapvető emberi jogokért.
  Hová lett Petőfi tüze, hová lett Ady népe, hová lettek az 1956-ban szabadságért küzdő tanárok,diákok,hová lett a példát mutató értelmiség a mai Magyarországról????!!! Hogyan bízhatnánk a gyerekeink szellemi,lelki,fizikai,erkölcsi tanítását,nevelését,olyan értelmiségre,aki maga nem rendelkezik semmilyen erkölcsi tartással.
  Már azt hittem teljesen eltűnt a megalkuvás, a kényelem, a nem gondolkodás mocsarában.
  DE talán most végre ébredtek és remélem ébresztitek a többieket is.
  Az ezen az oldalon küzdő orvosoknak,egészségügyi dolgozóknak nem lehet soha megköszönni azt a heroikus küzdelmet amit immár 2 éve folytatnak minden egyes magyar polgárért.
  Megérdemlik,hogy végre egyre többen álljatok melléjük!!!!
  Örömmel tölt el,hogy az Eötvös József Gimnázium az első, aki megtette végre,- deklaráltan és nem csak a fotel mélyéről dünnyögve – az első lépéseket az igazság, az emberi jogok a szabadság újbóli megszerzése felé.
  Remélem, sikerrel jártok mindannyiunk érdekében!✌️
  Egy volt Eötvös diák.

  1. Drága jó P.Á !

   ( Gúgyos a megszólítás ? IGEN !)

   Má’ bocsánat !
   Ki a redves rossebbért álltak ki, és miben ???????????????????????????????
   Fel tetszett fogni a lényeget, vagy a lényegtelent ??? Az olyan lelkes félhülyék, és egészen degeneráltak juttatnak zátonyra minden érdemleges kezdeményezést, cselekedetet a regnáló világhatalmi elit bábjai ellen, mint ön, és akadályoznak meg minden tényleges, valós ellenállást !!! Mit üdvözöl maga szerencsétlen, ebben a semmit mondó, az égvilágon minden tényleges, valós fizikai, jogi ellenállást nélkülöző szánalmasan röhejes, aljas, központilag vezényelt műellenállásban ???????????????? Felfogta egyáltalán a lényeget ? Láthatóan NEM !!!

   Tisztel Admin !

   Akkor is leírom az igazat, ami nem csak a véleményem, de TÉNY, ezt Ön is pontosan jól tudja, ha az oldalra való tekintettel, esetleg nem teszi közzé ! Az ilyen, és ehhez hasonló lelkes, semmit sem érő, nyálas, könnyes, minden valódi realitást nélkülöző beírások, amik az ember valódi énjét mutatják ( selejt !), teszik még nehezebbé a nehezet !!! Nem vagyok hajlandó, most sem, és soha nem voltam hajlandó eddig sem, igazat adni annak, akinek nincs igaza. Nincs nálam kettős mérce !!! A saját édesanyámnak sem adtam igazat, ha nem volt igaza, én láttam, ő meg próbált látni ! Nem azért firkálok ide gondolatokat, mert grafomániás vagyok ! És az életemből veszem el az időt, de hülyéket nem akarok normálisnak mondani, csak mert a politikai korrektség jegyében, ez megkövetelendő ! Nem lehet finoman fogalmazni, ahhoz már nagyon el vagyunk késve !!!
   Értsd, politika !
   Köszönöm, tisztelettel,: a PorSzem

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük