NKK megírta a Magyarországon használt PCR tesztek ciklusszámát

Az alábbi levelet kaptam egy olvasónktól. Ezek alapján egyértelmű, hogy a magyarországi vizsgálatok ciklusszám értékeit a tudományos és mérvadó publikációkkal ellentétben (francia kutatók, portugál bírósági döntés, The New York Times) olyan tartományba állítják be, amelyben hamis pozitív eredmények tömegei születnek, amelyben egyetlen élő (vagyis fertőzni képes) vírust sem tudnak kimutatni. A hívatkozási alapjuk pedig az, hogy a gyártó erre a tartományra validálta. Azt nem tudjuk, hogy a kb. 500 féle gyártó közül melyik gyártó, milyen elvek alapján validálta a terméket. Mint tudjuk magát a vizsgáló eljárást soha nem validálták tömeges tesztelésre és egyáltalán soha senki nem izolálta a vírust

Tisztelt Doktor Urak!

Írtam ma 11 helyre, érdeklődve a SARS-CoV-2 PCR tesztek amplifikációs értékéről. Az NNK a következőket válaszolta.
Nem nagyon tudok mit hozzáfűzni.

“Tisztelt Uram!

A PCR tesztek amplifikációs értékét (Ct) szigorúan a gyártó útmutatója alapján határozzuk meg, hiszen arra van validálva a teszt.

Az NNK laboratóriuma által használt PCR kit 45 ciklust ír elő.

Az eredmények értékelési algoritmusát is a kitleírás tartalmazza, ez alapján lehet egy mintáról kijelenteni, hogy negatív vagy pozitív. Ennek az értékelésnek az elvégzése komoly molekuláris virológiai szakértelmet és gyakorlatot igényel.

Üdvözlettel,

Dr. Barcsay Erzsébet
osztályvezető
Virológiai Laboratóriumi Osztály
Nemzeti Népegészségügyi Központ
1097 Budapest, Albert Flórián út 2-6. C ép. III.em
Tel: +36-1-476-1356
Fax: +36-1-476-1368
E-mail: barcsay.erzsebet@nnk.gov.hu

4 thoughts on “NKK megírta a Magyarországon használt PCR tesztek ciklusszámát

 1. Állítólag a PCR kit csomagolóanyagán rajta áll, hogy csak kutatási célra használható. Rákerestem és tényleg! Például a LiliF által gyártott PCR kit dobozán jól olvasható , jobbra fönt : https://bocascientific.com/index.php?main_page=popup_image&pID=6935
  Tehát még egyszer diagnózisra nem használható! Ez az, apró de fontos tény mért nem tűnik fel a komoly szakértelemmel rendelkező virológusoknak?! Amennyiben oltáshoz kívánnának “vírus” alapanyagot előállítani, úgy rendben van a ciklus szám…

 2. Az emberek nem analfabéták. Az olyan sokat meggyötört emberek a föld minden zugában érzik tiszta szivvel és lélekkel az igazság és gazság közötti különbséget. Én vagyok, vagyok aki vagyok, vagyok.

 3. Ilyen szakmai kérdésekben nem vagyok jártas, csak háziorvos vagyok. De félek, ha ismerném a tesztelés részleteit, még felháborodottabb lennék. Mindenesetre vannak makro-számok, amelyek – legalábbis – megkérdőjelezik a tesztelések hitelességét.
  1. Egy vírus-pandemia még sosem tért vissza egy éven belül (ebben nem vagyok biztos, csak 90 %-ig). Ha egy járvány újból felüti a fejét, általában sokkal kisebb mértékű, mint az első (védekezés?, vírus-attenuáció… miatt). Tehát a “második hullám” “nem kizárt, hogy” mesterséges.
  2. 2020. szeptembeer elejétől november végéig a védekezés “ezerrel” nőtt (nem részletezem), tehát a fertőzéses eseteknek is LEGALÁBB EGY KICSIVEL csökkeniük kellett volna. Ehelyett a napi új fertőzéses esetek száma több, mint 100-szorosra nőtt. Ez milyen VÉDEKEZÉS???
  3. Megkaptuk – és folyamatosan halljuk – a magyarázatot nagyon neves szakemberektől és politikusoktól. Azért nőtt a fertőzések száma ennyire, mert nyáron elhanyagoltuk a védekezést. Nos ezek a “szakértők” biztosan szakértők, csak éppen nem tudnak 10 ig azámolni. Ugyanis (állítólag) a koronavírus lappangási ideje 10 nap!!! Tehát a nyáron (vagy még szeptemberben) elkapott plusz vírusok legfeljebb októberig éreztetnék a hatásukat.

  1. Kedves Gábor! Az egész egy nagy kamu! A tesztek akár 95%-ig lehetnek hamisak. És ha helyesen kimutatná a koronavírust, akkor sem mondana semmit, mert ez nem egy teszttel eldönthető probléma. A betegség maga a súlyos interstitiális tüdőgyulladás, na az kevesebb mint 1% és nem sok köze van a coronavírushoz, vagy nem tudjuk, hogy mennyi köze. Valójában a népességre viszonyítva ezred százalék. Ilyenkor ezrek szoktak súlyosan influenzásak lenni. Ők most mind covidosok, mert influenza statisztika nincs sehol. Teljesen helyénvaló, amiket írtál. Ha tényleg nagy baj lenne, akkor mindenki szívét lelkét beadva védekezne és mindenét odaadná, hogy megmeneküljönek akik veszélyben vannak. Nem itt egy nagy kamu megy. Senki nincs nagy veszélyben, csak a birka szindróma működik, az emberek egy része még mindig megy a nyájjal, másik része pedig felrobban a méregtől, hogy birkának nézik. Ideje lenne felállni és megálljt mondani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük