Információk a kalocsai kórház COVID osztályvezetője kollegiális meghívásáról

Mint ismeretes néhány hete írtam egy nyílt levelet a kalocsai kórház egyik orvosa Körmendy Szabolcs dr. számára, aki a facebookon köröztetett egy lelkes oltásbarát levelet. Az én levelemre válaszolt a kolléga COVID osztályos főnöke, aki meghívott bennünket egy vizitre és egy beszélgetésre (a cikk alatti hozzászólások között megtalálható, de alább bemásoltam).

Miután elfogadtuk a meghívást és konkrét javaslatunk is volt az időpontra, így március 23-án elküldtem egy válasz emailt (amelyet alább szintén bemásoltam). Eddig nem kaptam választ és csupán néhány nap van a kérdéses találkozóig, ezért ma nagy elszántsággal telefonálgattam a kalocsai kórházba. Kb. negyven hívás után sikerült délutánra elérnem a Zolyomi Szilárd főorvos urat, aki hűvösen közölte, hogy ő nem kapott semmi levelet és egyébként is említette, hogy engedélyt kell kérni az igazgatóságtól, így ő nem hívhat meg akárkit a kórházba. Hát mi azt reméltük, hogy a meghíváshoz jár egy a vendégek látogatására kért engedélykérés is, mert milyen alapon kérném én azt a kalocsai kórház katonai parancsnokától? Nosza az általa megadott email címre (ami ugyanaz, amire első alkalommal írtam) elküldtem újra az alábbi levelemet és nagy érdeklődéssel várjuk, hogy egy szakmai megbeszélésre ebben a járványokra épített újfajta világrendben van-e lehetőség.

Dr Zolyomi Szilárd szerint:Szerkesztés

Tisztelt Kollega!
Tisztelt kommentelők!

Körmendy doktor “Covid osztályos” főnökeként, belgyógyász-kardiológus osztályvezető főorvosként felajánlok egy vezetett vizitet az osztályomon, velem és Körmendy doktorral együtt, beöltözve, leletek és rontgen filmek áttekintésével, valós, szenvedő betegek vizsgálatával, természetesen amennyiben a beteg hozzájárul, és beszerezhető az igazgatás hozzájárulása. Úgy gondolom, a tisztánlátás érdekében fontos lehetne. Utána nagyon szivesen beszélgetünk -politikamentesen, tisztán szakmai szempontok alapján – bármiről, ami a témához kapcsolódik.

Tisztelettel
Dr Zolyomi Szilárd

Dr.Zólyomi Szilárd részére

Kedves Kolléga úr, tisztelt Főorvos úr!

Ahogyan a rögtön írt rövid válaszomban is jeleztem, nagyra értékelem a visszafogott és kompromisszumra törekvő válaszodat, a felajánlott találkozás lehetőségét.

Szívesen élünk a látogatás és a beszélgetés lehetőségével, amennyiben ez számunkra csupán vállalható előírásokkal, feltételekkel jár. Magunk részéről nem ragaszkodunk a védőruházathoz sem, a maszkhoz sem, – mindegyikünk meggyőződése, hogy a járvány veszélye messze eltúlzott, amelytől védőruha nélkül sem kell jobban félni, mint előző évek náthájától – de ha ez lenne a feltételetek, akkor hajlandók vagyunk felvenni. Öt kolléga jelezte felém, hogy szívesen részt venne ezen a találkozón (két háziorvos, egy ortopédus, egy nőgyógyász, egy pszichológus és én magam. – tehát hatan lennénk, valamint egy technikai embert szeretnénk vinni, hogy mindent, ami  a beszélgetésünkből nyilvános lehet, azt rögzítsük és nyilvánosságra hozhassuk. )

Meg kell azonban jegyezzem, hogy mi láttunk már beteg embert néhányat az életünk és munkánk során, valamennyien gyakorló orvosok vagyunk, rengeteg tapasztalattal, tehát nem annyira beteg emberek megtekintésére vágyunk, hanem inkább a kórtörténetük értelmezésében esetlegesen közöttünk meglevő nézetkülönbségeket szeretnénk egyeztetni, megvitatni, mindannyiunk okulására. A PCR tesztelést nem fogadjuk el, mint COVID beteg beazonosítására alkalmas eljárást és úgy gondoljuk, hogy olvasott orvosnak nem lehet kétsége, hogy a PCR nem alkalmas diagnózis kimondására, fertőzöttség megállapítására. Szívesen megtudnánk, hogy a Ti osztályotokon is csupán a PCR technika jelenti-e az egyetlen diagnosztikai kritériumot egy COVID diagnózishoz, vagy létezik ennél objektívebb vizsgáló módszer is? Ha a PCR-t használjátok, akkor mennyi az amplifikációs ciklus, amely során előállítják a vizsgálandó mintát. Érdekel bennünket, hogy hogyan tartjátok számon, hogyan különböztetitek meg a COVID betegeket, a COVID oltottaktól, hiszen egyre nagyobb számban vannak súlyosan betegek az oltás miatt, akik nyilván ugyanúgy a COVID osztályokra kerülnek és sokszor elhaláloznak. Azt is tudjuk, hogy az oltottak jelentős része az oltás után COVID pozitív a kamu PCR technika segítségével.  Vannak-e halottak az oltás nyomán a ti osztályotokon, a környezetben és az egészségügyi dolgozók között? Érdekel bennünket, hogy miként tudtok azzal a helyzettel kiegyezni, hogy nincs bármelyikünk számára szabadon nyomon követhető megfigyelő rendszere az oltások nyomán kialakult mellékhatásoknak, miközben etikátlanul extrém nyomás alá helyezik a kollégákat az oltások felvételére és beadására, beleértve a MOK vezérkarát is, amely etikai eljárásokat kezdeményez az oltást tisztán lelkiismereti okokból megtagadó orvosokkal szemben, miközben ezen orvosokat Hippokratészi esküjük megsértésével vádolják.

Érdekel bennünket az is, hogy milyen terápiás protokollt követtek a súlyos légúti gyulladások esetén és milyen előírásokat követtek a lélegeztető gép használatában.  Érdekel bennünket ezen eljárásaitok százalékos sikere, vagy kudarca. Érdekel a személyes benyomásod és véleményed, hogy a bevezetett egészségügyi ellátási protokollok mennyiben javítják a lakosság egészségi állapotát (értem ez alatt a krónikus gondozás megszűntét, az akut betegek vizsgálatának teszthez kötését, a szkafanderes orvosi ellátást, annak pszichére gyakorolt hatását, az orvosok és a személyzet folytonos mesterséges túlterhelését).

Érdekel az is, hogy milyenek a kalocsai kórház számadatai, mennyi beteget lát el most az utolsó fél évben és mennyit látott el egy évvel korábban ugyanebben az időszakban? Milyen a betegek megoszlása? Nagy tanulság lenne, ha ilyen adatokat látnánk és közösen elemezhetnénk.Érdekelne bennünket a személyzethiány ügye is, hogy valóban van-e abszolút számban hiány, vagy csupán egy relatív hiányról van szó: a folytonos tesztelések miatt kiesnek a kollégák és a nővérek, így nincs kellő számú személyzet, aki dolgozhatna.

Az időpontra javaslatunk április 6., lehetőség szerint délelőtt, ez mindannyiunknak jó, reménykedem, hogy a ti részetekről is megoldható ez a keddi nap húsvét után.

Üdvözlettel

Tamasi József dr.

16 thoughts on “Információk a kalocsai kórház COVID osztályvezetője kollegiális meghívásáról

 1. TREATY! / Hugo Talks Some More #lockdown
  https://www.youtube.com/watch?v=54bE05UrRKM

  A cikk
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-9416347/Johnson-Merkel-Macron-declare-world-needs-post-Covid-treaty.html

  ‘No one recovers until everyone recovers’: World needs a post-Covid treaty to put nationalism aside and ensure virus stays defeated, 23 heads of state including Johnson, Merkel and Macron declare in open letter
  Boris Johnson and other world leaders have called for a global treaty in response to Covid – similar to that agreed after the Second World War.
  In the face of vaccine nationalism and clashes between countries, the Prime Minister, French president Emmanuel Macron and German chancellor Angela Merkel – among others – warned against isolationism.

  They described the pandemic as a ‘stark and painful reminder that nobody is safe until everyone is safe’.

  Google forditoval

  “Senki sem gyógyul, amíg mindenki nem gyógyul”: A világnak Covid utáni szerződésre van szüksége, hogy félretegye a nacionalizmust és biztosítsa a
  vírus legyőzését – jelentette ki nyílt levélben 23 államfő, köztük Johnson, Merkel és Macron Boris Johnson és a világ többi vezetője globális szerződést követelt Covidra válaszul – hasonlóan a második világháború után elfogadottakhoz.

  A vakcina nacionalizmus és az országok közötti összecsapások fényében a miniszterelnök, Emmanuel Macron francia elnök és Angela Merkel német
  kancellár – többek között – figyelmeztetett az elszigeteltségre.

  A pandémiát „éles és fájdalmas emlékeztetőként írták le arról, hogy senki nincs biztonságban, amíg mindenki nincs biztonságban”.

  Mi az hogy vakcina nacionalizmus? Ki talal ki ilyen agyremeket?
  Ezek szerint megis csak kotelezek lesznek ezek a kiserleti vakcinak?
  Mi az hogy figyelmeztet amikor ok okozzak az elszigeteltseget? Van aki erti ezt?

  Oltasokrol egy masik
  https://off-guardian.org/2021/03/30/covid-vaccine-nonsense/

 2. Hát ez teli találat! Amíg ezekre a kérdésekre nem adnak válaszokat, addig az emberek bizalmatlansága is fenn fog állni. Ez teljesen természetes dolog! Ameddig a Hadsereggel takargatják az információkat, addig nincs miről beszélnünk.

 3. Jól tette doktor úr! Ez aztán a magyar virtus! Egyébként kíváncsi vagyok az Ön megfigyeléseire, tapasztalataira és, hogy milyen következtetéseket von le.

 4. Gratulálok doktor úr! Összeszedett, tökéletesen megírt levél! Hát nem erről kell szólnia egy kórházlátogatással egybekötött szakmai beszélgetésnek? Dehogynem! Ez így korrekt, főleg ha már meghívást is kaptak rá… Kíváncsi vagyok a fejleményekre. ? Vajon miért van egy kis rossz érzésem?

 5. Ha Ezt a sok Kérdést, Vagyis Érdeklődést, Be-vállalják AZ érdekes eredményt fog hozni !! (Szerintem nem lessz látogatás) !

 6. Majdnem, hogy biztos vagyok benne, hogy ez a találkozó nem fog megvalósulni. Zolyomi Szilárd arra gondolhatott az elején, hogy meghív egy pár tisztán látó orvost, egy kommunista stílusú PR propaganda sétára és utána mindenki szépen hazamegy. A TV híradó meg majd lehozza a megnyugtató hírt a bárányoknak, hogy lám – lám már a virtustagadók is meghajoltak a tények előtt.
  Amikor elhamarkodottan megírta a meghívóját arra nem gondolt, hogy a tisztánlátás orvosai kérdéseket is felfognak majd tenni, esetleg kényelmetlen kérdéseket is. Úgy hogy kibújt a szög a zsákból. Azért próbálja most mondvacsinált indokokkal lemondani a meghívást. Az sem lehetetlen, hogy megfenyegették.
  Az egy csoda lenne ha ez a találkozó megvalósulna főleg olvasva azokat a kérdéseket amiket Tamasi doktor megfogalmazott a levelében. Talán ha azt írja, hogy rendben körbe nézünk szigorúan csak a szkafanderben utána pedig elkávézgatunk, elcsevegünk a szeszélyes tavaszi időről és hasonló banalitásokról – akkor esetleg megvalósul a találkozó.
  Már az is megrémiszthette Zólyomit, hogy a tisztánlátás orvosai szkafander nélkül is hajlandók lettek volna végig sétálni a covid osztályokon. Tudjuk, hogy ezek a külsőségek, beleértve a maszkokat is, a félelem és pánik keltés leghatásosabb eszközei, ezekre épül az egész kamu járvány stratégia. Ezekkel a varázs eszközökkel érték el, hogy a társadalomban eluralkodjon egy metafizikai alapú félelem, ami szinte már téboly szintű riadalmat okoz a tudatlan bárányok között.

  1. Nem pár tisztán látó orvost akart meghívni, hanem egy hülyét, aki majd megfutamodik a találkozó elől. De ha nem, akkor csak kedélyesen végigsétálnak az osztályon, mutat pár haldoklót, aztán már kész is, kaján vigyorral az arcán be is bizonyította, hogy micsoda világvége van. Ehhez képest kapott (volna) öt orvost, akik nem sajnálkozni akarnak, hanem kemény szakmai kérdésekre valós választ. Hát ez már sok lett neki, így inkább meg se kapta a levelet.

 7. Egyetértek az előttem szólóval…
  Historia iteratur (A történelem megismétli önmagát). Volt már erre példa a Covid-19 kapcsán is.
  “Ez a tudomány…”
  Hozzá nem értőkkel, meg amúgy sem állunk még csak szóba sem!
  Aztán persze ki a “felkent” – az, aki magáról azt állítja, miközben az ellenoldal ténylegesen respektált “tudományos” adatairól, érveiről
  még csak nem is hallott!
  Bravó! Ez a tudomány, meg a demokrácia, a tudományos szakmai diskurzus, diszkusszió.
  Jaj nektek emberek, ha ez így megy tovább.
  Jaj a legyőzötteknek.

 8. Ilyen kérdések után nyilvánvaló az elzárkózás. Lehet, hogy szerencsésebb lett volna a helyszínen feszegetni ezeket (persze, ha bebocsátást nyertek volna).

  1. Arra az lett volna a válasz, hogy “Nadehát kolléga! Ezekre a kérdésekre fel kell készülnünk, nem tudok itt rögvest válaszolni.” Szerintem egy ilyen vita/konzultáció kezdeményezése úgy korrekt (akármilyen inkorrekt is az ellenoldal), hogy előre ismertetett kérdésekre van idejük felkészülni. Csak hát itt komolyabb válaszok kellettek volna, mint hogy “laposföld”.

 9. Az országunk élén álló ember, akit Orbán Viktornak neveznek, már megkezdte a következő fokozatot – már fenyegető üzeneteket indít az oltásterrorizmussal szembeállók ellen.

  “Az oltásellenes kampány az bűn, mert akit lebeszélnek az oltás felvételéről, az meghalhat. ”
  (akit beoltanak, az pedig örökéletű lesz – vagy nem)

  Azon is dolgozik az operatív törzs, hogy adhatnak-e kedvezményeket a beoltottaknak. Valószínűleg fognak kapni, de csak azután, ami után elértük a három, három és fél millió beoltottat. Erre azért is gondolnak, mivel a szabadság ösztönző lehet mások számára is, hogy vegyék fel az oltást. ”
  (zsarolás – kedvezmény – azaz visszakapnak törvénytelenül elvett alapvető emberi jogokat)

  https://www.origo.hu/itthon/20210402-orban-viktor-radiointerju-2021-aprilis-2.html

  Nehezen tudnám röviden megfogalmazni azt az érzést, amit ennek a cikknek az elolvasása során éreztem. Mivel igyekszem még ebben a helyzetben s úriember maradni, inkább nem írom le. Nem érdemes elolvasni, mert csak csökkenti az ember immunitását a cikk olvasása során “felpörgött” stresszhormon.

 10. Vigyázzon az ilyen vizitekkel! Semmelweist és a hírek között szereplő román orvost is a kollégái nyírták ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük