Esettanulmány: Spontán gerincvelői epidurális hematóma a COVID-19 vakcinázást követően

“Az egy hónapos utánkövetés nem mutatott klinikai javulást.”

Tanulmány: https://journals.lww.com/annals-of-medicine-and-surgery/fulltext/2024/01000/spontaneous_spinal_epidural_haematoma_following.99.aspx

Bevezetés:

A COVID-19 vakcinázás mellékhatásai ritka, de fontos orvosi esetek. A gerincet érintő mellékhatások a ritkábbak közé tartoznak, de rendkívül fontosak. A COVID-19 és a hozzá tartozó vakcinák vérzéses gerincvelői manifesztációiról ritkábban számolnak be, kevés ismerettel.

Eset bemutatás:

Egy 80 éves férfinál, az első COVID-19 vakcina beadása után, 5 napon belül COVID-19 tüdőgyulladás, gyengeség és érzékelési problémák jelentkeztek a lábakban, majd záróizom-inkontinencia lépett fel. Az MRI spontán epidurális gerincvelői epidurális hematómát (SSEDH) mutatott ki a T10-L1-ben. Laminektómiát és hematóma-eltávolítást végeztek rajta. Az egy hónapos utánkövetés nem mutatott klinikai javulást.

Beszámoló:

Tudomásunk szerint ez volt az első oltás utáni SSEDH és a második vérzéses gerincvelői szövődmény a COVID-19 oltást követően. Figyelembe véve a COVID-19 és a hozzá tartozó vakcinák neuropathogenezisének útját, vannak olyan közös hatásmechanizmusok, amelyek potenciálisan indokolhatják az oltás utáni SSEDH-t, mint amilyet a COVID-19 fertőzésben is megfigyeltünk. A korai idegsebészeti beavatkozás és a jobb műtét előtti neurológiai állapot kedvezően módosíthatja a klinikai kimeneteleket.

Következtetés:

Az SSEDH és a COVID-19 vakcina egybeesése ritka klinikai esemény, még mindig nem sikerült tudományosan megmagyarázni a szilárd összefüggést. További vizsgálatok szükségesek a megbízható patofiziológiai összefüggés megállapításához. A korai diagnózis, az interdiszciplináris orvosi megközelítés és a gyorsabb beavatkozás a kezelési paradigma sarokköve.


2 thoughts on “Esettanulmány: Spontán gerincvelői epidurális hematóma a COVID-19 vakcinázást követően

 1. A cikkből:
  “Skin, gastrointestinal tract, bone marrow, and nervous system could be invaded by SARS-CoV-2 as well. ”
  Létezett egyetlen ilyen eset? Ez csak lehetőségként van leírva a cikkben.
  Valójában, mivel vírus nem létezik(bizonyított tény), ez egy soha be nem következő esemény. Nem lehet vele összehasonlítani semmit.

  Az is szintén biztos, az oltást vérrögképződés követte, jelen esetben súlyosan életvitelt korlátozó következménnyel.
  Valószínűleg több helyen a testben, és folyamatosan.
  Az oltás olyan, mint egy láthatatlan söréteket tartalmazó puska, amiből a testbe lövés után a lövedékek láthatóvá válva szétszóródnak mindenfelé.
  Az tudósok?nak pedig nem tűnik fel, hogy ez nem egy korai diagnózis kérdés.
  Ezt a látható “sörét” kémiai kialakulást a tudósoknak meg kell tudni magyarázni. Szerintem már rég megmagyarázták, de az élet árulóiként nem árulják el a nyilvánosságnak.
  Lefogadom, elég lenne 2-3 hónap, hogy laborhoz, oltóanyaghoz, szövetekhez jutva bárki, kicsit hozzáértő rájöjjön és el tudja magyarázni a folyamatot.

  A világ, és az élet működése valóságos.
  Nem egy olyan Rizikó szerű társas báb-játék, amikor fizetnek a játékosoknak, hogy játszanak ( az áltudósok írjanak álcikket álmagyarázatokkal vagy álszakértők tartsanak járvány jóslat modellezést egy lépéshez).

  Az oltási károkozás a valóságban megtörtént. A műtét pedig nem távolította el az oltóanyag által kiváltott élettani reakciót, az a műtétet követően is megmaradt. Nem lehet a végtelen felé szétszórt lövedékeket olyan egyszerűen műtéttel eltávolítani.
  Az élőlények nem bábok egy társasjátékban.

  A tudósoknak definiálni kellene magukat.
  Ha játékos áltudósok, és bábnak tekintik az élőlényt, akkor teljesen felesleges mese játéktanulmányt írni, köze nem lesz a valósághoz.
  Ha tanulmányt írnak a valóságról, akkor pedig az élőt tekintsék élőnek, ne játékbabának, a tényeket pedig ne hagyják ki az írásból.

 2. https://www.bitchute.com/video/1k8U7zExUTgF/
  MULTIPLE SCLEROSIS: CAUSES & TREATMENT- 1/31/24

  Dr. Cowan a héten a multiplex szklerózis (MS) gyógyításáról beszélt. Először három tanulmányt mutat be, amiket neves intézmények neves szerzői, kutatói jegyeznek, és amik megjelenése neves szaklapokban a legnagyobb kutatói elismerés. Ezek iránymutatásnak számítanak az MS kezelésében.

  Egy hétköznapi példán keresztül bemutatható, hogyan sántít a tudósok érvelése azon állítás mellett, hogy ha valamennyi (az első bemutatott tanulmányban 233) genotípust (gén kombinációt) azonosítottak, az növeli az MS kialakulás kockázatát.
  A kutatói logikát alapul véve mutassuk ki, hogy mi lehet az oka a sántításnak. Állítsuk azt, hogy a nagylábujj formája. De a vizsgált 1000 sántítóból valamennyi deformált nagylábujjú és valamennyi rendes lábujjú, és egyébként a rendes lábujjúak általában nem sántítanak az 1000 főn kívüli populációban sem.
  Levonható ebből az a következtetés, hogy nincs korreláció a lábujj forma és a sántítás között, ok-okozati kapcsolat pedig semmiképp sincs. Ez egy „Fact disorder”. A pszichiátriában az ilyen következtetés felállítás diagnózisa skizofrénia.

  A vizsgálati eredmények tükrözték a sántítás logika szerint kapható eredményeket, így a kutatási hipotézis el nem vetése mindenen felül bizarr. A tudományos élet vezetői a publikálással bemutatják, hogyan kívánják gyógyítani az MS-t genetikai alapon, ami teljesen értelmetlen. Pontosan azt bizonyítják be, hogy nincs kapcsolat a gének és az MS között. A tudósokon és a magasan képzett orvosokon kívül ez mindenkinek egyértelmű.

  A harmadik tanulmány a szerkesztettsége miatt feltűnő. Első hallásra a belőle idézettek alapján azt gondoltam, hogy AI-vel összeollóztak a szerzők pár korábbi tanulmányából, és el se olvasta senki a végeredményt. Hiszen hisznek benne, mint kiderül.
  Ennek, az MS és autoimmunitás kapcsolat bizonyítását hivatott tanulmánynak a kiinduló állítása az, hogy az MS, a központi idegrendszer gyulladásos elváltozása egy autoimmun betegség, de ehhez a kiinduló állításhoz nem tartozik referencia. A bekezdésen belül azt is állítják, hogy az állítás az ok maga, és később még azt is állítják, hogy ez azért van, mert az MS ismeretlen eredetű. Ez az ismeretlen részben környezeti, részben genetikai interakció hatására keletkezik.
  Pár bekezdéssel később megváltozik az irány, mert nem egy állításnak, hanem egy hipotézisnek állítják be az összefüggést, vagyis azt, hogy az immunrendszer hat a gerincvelőre. Közben azt is állítják, hogy erre a helyzetre speciális antigéneket nem találtak. De ha valamire azt mondják, hogy autoimmun, akkor ott kell lenni antitesteknek, ami reagál a káros antigénre a saját elméletük szerint. Az antitestek valójában akkor jelennek meg, ha meg kell javítani egy fehérjét. A fehérje javításoknak pedig semmi közük a mesebeli vírusokhoz.

  A tanulmány kiindul egy állításból, amiből hipotézis lesz, aztán pedig leírják, hogy a legtöbb szakértő hisz benne, és közben nem találtak specifikus ellenanyagokat. Összefoglalva, a hipotézisre semmi bizonyítékot nem találtak. Semmilyen olyan tanulmány nem létezik, ami kimutatná, hogy az MS-t valamilyen genetikai reakció okozná. Tehát a neves kutatóknak fogalmuk sincs arról, hogy az MS egyáltalán autoimmun betegség-e, illetve bármilyen vírushoz van-e köze egyáltalán. Azt viszont bizonyították, hogy a génekhez semmi köze. Így hát nem lehet meglepő a kérdés, hogy a gyógymódok tudnak-e egyáltalán valami jót tenni, mivel nem derül ki, hogy mit kell gyógyítani. Nincs genetikai alapja, se virológiai alapja és immunológiai alapja se az MS kialakulásának. Dramatikusan rosszabbodó neurológiai tünetek jelentkeznek, de még az sem biztos, hogy azonos okból kifolyólag a betegeknél.
  Ha csak azt hisszük, hogy „genetikai” a betegség, vagy egy „vírus” okozza, vagy a test „megtámadja magát”, akár valamilyen ördögi okból, akkor meg kell szabadulni ezektől a gondolatoktól. Ez sehova nem vezet, és a szenvedést nem enyhíti. Viszont áldozattá tesz az, ha valaki elhiszi, hogy az ősei génjei miatt kerülhet a rossz állapotba. Se nemlétező vírus, se nemlétező megtámadó antigén (az antitest teljesen más normális funkciót mutat) se fog alapot adni semmilyen ijesztgető előrehaladás jóslatának. Ez a megközelítés „Thought disorder”, gondolkodási zavar. Az összes betegséggel kapcsolatban ez a gondolati zavarkeltés folyik, pedig mindenkinek saját története van, ami semmiképp nem kapcsolódik a génekhez és antitestekhez.

  A megoldás megértéséhez először egy egységes koncepció kellene arra nézve, hogy az idegrendszer, az idegek hogyan is működnek. Az ideg egy csatorna, amiben (nincs benne szakadás, vagyis szinapszis kapcsolat) magas szinten strukturált kristályos szerkezetű zselészerű folyadék van, kívülről zsíros anyaggal szigetelve, ami elég sérülékeny (mielinhüvely). A kérdés az, hogy mi történhet a zsíros bevonattal vagy mi történhet a benne levő kristályos anyaggal sérülés esetén.
  Dr. Cowannak erre bizonyítéka még nincs, de válasz hipotézise van:
  • lehet probléma a zsír állagával, megkeményedik, nem jó bevonat képzésére, a nem természetes zsírok nem jó hüvely bevonók,
  • okozhatnak problémát a zsírban oldódó toxinok, amik a mesterséges zsírok gyártásakor kerülnek a zsírba, amitől abnormális zsírszövetek keletkeznek,
  • a szervezetbe jutó toxikus vízben (oltás) levő oldott anyagok be tudnak avatkozni az idegi elektromos kapcsolatba, amit érezhetünk görcsnek, érzészavarnak, érzés kiesésnek stb.,
  • A minket körülvevő elektromágneses mező változása is hatással van az idegrendszerre, a mikrohullám is direkt tényező. A formátlan víznél nem tud az elektromosság normálisan hatni, az áramlást fenntartva. (Ha elszakad az optikai kábel, kiesik a fény impulzus továbbadása, ehhez hasonlít az abnormális idegi működés.)

  Az MS gyógyításához először is érteni kell, hogy mi a probléma. Ne vezessük magunkat félre a vírusos és genetikai eredettel, se az autoimmunitási magyarázattal. Amíg nem tűnik el, nem iktatódik ki a mérgezés, addig ne csodálkozzon senki azon, hogy nem múlik a betegsége. A felülmérgezések pedig nem fognak hozzájárulni a gyógyuláshoz. A megoldás alapja a diéta, ami tápláló és tiszta, természetes étel bevitelen alapul. A napfény, a mezítláb sétálás, és a rendszeres testmozgás segít kiegyenlíteni a töltésáramlásokat. Elsősorban az oltás hatását szükséges semlegesíteni, és az oltást nagy ívben elkerülni. Ezen kívül, nem mindenkinek általánosan javasolhatóan, de sok esetben bevált gyógyítói segítség lehet MS esetekben:
  • Egy megnevezett kémiai gyógyszer(egy opiát inhibitor, egy neurotoxin) rövid ideig tartóan és nagyon kicsi adagban használva jelentősen segített, de ennek a hatásmechanizmusával Dr. Cowan nincs tisztában. Nagyon leromlott esetekben használta, és látta a gyors javulást.
  • Terpentin alapú méregtelenítés, ami néhány évvel ezelőtt bemutatásra került egy interjúban Dr. Andrew Kaufmannal. (A Castor oil is használatban van, de ez általánosabban bevált.)
  • Az idegszálban levő belső strukturált folyadék kristály helyreállításához Itera Care pálca készülék használata,
  • Brown gas ivás vízben oldva, naponta gyakran.

  Fizikailag nemcsak ott vagyunk sérülékenyek, ahol látjuk, a testfelszínem, hanem ott is, ahol nem: a test belsejében és az aurában is. Az MS lehetséges okainak bemutatásánál nem maradt ki az elektromos mező „elhangolódás” általi sérülésnek az említése. Nemcsak fizikai elváltozással sérülhetünk, hanem elektromos mező általi elváltozás miatt is. (A sokG helyett a megoldás maximum a kábeles távközlés. A mobiltelefon felejtős.)
  Az iskolázatlan pogány barbárok ősi tudásukkal sokkal jobban felismerték a kémiai mérgezéseket, és a láthatatlan mezőkkel is tisztában voltak. Mióta napi szinten elterjedtek a kémiai ételmérgezések (növény, állat), a szakbarbár végzettséget adó nemtudás iskolájában ezek többnyire titkossá vált leckék. Pedig ezekre a mérgezésekre cseppet sem vagyunk immunisak (az első mérgezés után védettek, mert ilyen nincs).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük