Catherine Austin Fitts a jegybanki számlapénzről


https://www.bitchute.com/video/se9rzX4RfYfN/

13 thoughts on “Catherine Austin Fitts a jegybanki számlapénzről

 1. A pénzvilág 2008-as megmentésének a története /Bogár László: Inflációs pénzfegyverek, Magyar Hírlap 2022.11.28. alapján/
  -sok papírpénz kibocsátása a befektetési célú ingatlanok vásárlásához hitelből, hitelpénz teremtés
  -a csali az alacsony kamat és a HITELKÉPESSÉG VIZSGÁLAT ELMULASZTÁSA
  -az ingatlanár spekuláció az ingatlan túlkínálat miatt nem jött be, az árak csökkentek, miközben újabb hiteleket már magasabb kamatokra engedtek felvenni, szűkült a hitel lehetőség.
  Így szépen be is dőltek ezek a törleszthetetlen, fedezet nélküli ingatlan vásárlási hitelek, ami tovagyűrűzött a bankok bedőlése irányába.
  De a bankok megmentésre kerültek a HÁTRÁNYOS ALKU-val, az állam hitelfelvételből feltőkésítette a bankokat. Nem a hitelfelvevők!-et tőkésítették fel, és a hitelek cserébe nem lettek elengedve, a hitel továbbra is követelhető, miközben az állam által nagyrészt ki van fizetve.
  Az államnak ahhoz, hogy feltőkésítse a bankot, hitelt kellett felvenni, aminek a kamatát a hitel kereslet megjelenése miatt a bankok megemelték. Következmény: a bankok megerősödtek.

  Tanulság: az államnak kell kezelnie a pénzt, nem magánbanknak, hogy az ilyen helyzetek kialakulását rendezni tudja.

  A mostani akció(kb 2019), a részvények visszavásárlása egyrészt a monopólium képződést segíti, másrészt a technika ehhez:
  -sok papírpénz kibocsátása a felkínált giga cég részvények vásárlásához hitelből magas áron, hitelpénz teremtés
  -a csali az alacsony kamat, és a HITEGETÉS a jövőbeni nagy giga ipari növekedéssel és megtérüléssel
  -a spekuláció a növekedés végessége miatt nem jött be, de a BIG TECH feltőkésítette magát.
  – a hiteleket viszont vissza kell fizetni, és most a háborúra és a covidra fogott (megakasszák, visszafogják az értékesítési lehetőségeket) események miatt nőnek a kamatok, ami megint egy hamis pénzszivattyúzás. (Valójában telített lehet a piac, csökkennének a BIG TECH, stb. árak.)
  – kisbefektetők csak veszteséggel tudnak a részvényeiken túladni, esetleg visszaadni (monopólium felé erősödés tendenciája, még akkor is, ha mondjuk 10-20 giga cégnek van 5-10% körüli részesedése)

  Tanulság: A piaci tulajdonosi koncentráció tiltása nemcsak névleges előírás kell legyen. Nemcsak a %/tulajdonosnak kell korlátosnak lenni, hanem a piaci szegmensi jelenlétnek is. Elméleti példa: Valakik (mondjuk 5-6 cég) nem vásárolhatják fel a teljes futár piaci szegmenst, még ha minden cégben csak 10% alatti a részesedésük.
  Tanulság: Ha a trükkökről a közgazdászok szólnak, pl. Bogár László életmű jelleggel, akkor azt a kedves állami-jogi-nemzeti jogi szabályozóknak illene meghallgatni.
  De mint tudjuk, nálunk nincs Alkotmány, de van Alkotmánybíróság.

  Hallgassunk Catherine Austin Fitts-re -:) .

  1. Kedves Hegedűs A. !

   Az a szerény véleményem, ( és nem ma jöttem rá !), hogy a “pénzügyi szakember” pontosan azonos a “virológussal” . Remek párhuzam a “globális válság”, a “globális pandémiával” ! Mind a kettő hazugság, csak az egyik már annyira régi, hogy senkinek sem tűnik fel, átment köztudatba, tudomásul lett véve, mivel nem érthető, csak magyarázható ! Kerítettek hozzá “tudományt” és “tudósokat” .
   Az egész “közgazdaságtan”, egy terelő mű tudomány, amit a háttérhatalom azért talált ki, hogy megvezethesse a világot pénzügyileg.

   Mivel az égvilágon minden irányított, manipulált, a pénz értéke, a tőzsde, a pénzek egymás közötti értéke, az arany, az ezüst ára, ezek után részemről mindent hazugságnak fogok fel, ami a “pénzügyi folyamatok és törvények” fogalomkörébe besorolható.
   Nincs infláció, a pénz önmagától nem romlik, azt központilag “rontják” . A tőzsde mekkora csalás már, beetetése az itt a piros, hol a pirosnak, csak nem Rákosborzasztó alsón, meg a falusi búcsúban, hanem központilag, globálisan.

   Az úgynevezett pénzügyi világ, totálisan maga a szabadkőművesség, teljesen maga alá gyűrve a politikát, hétköznapi néphülyítő megmondóemberei meg a közgazdászok !
   Ezért a véleményemért egészen biztosan nagyon sokan hülyének tartanak, talán egy-két valakit kivéve, de a fentiek tények, csak mélyebben bele kell nézni kútba, és bárki rájöhet, hogy mivel a piramis csúcsa kézivezérel, innentől nyugodtan felejtsünk el mindent, ami “törvény, folyamat, gazdaság ” ! Ebben a véleményemben megingathatatlan vagyok.

   1. Kedves S.G.,
    Alapvetően egyetértek. Viszont az életnek menni kell, csak nyilván másképp, és nem kaotikusan, sem csalás (pilóta játék, itt a piros, hol a piros, stb.) alapon.
    Pl. a 8.kommentem is egy javaslat egyben, már ha érthető.
    Nem minden rossz, ami jelenleg működik. A döntéshozók döntései sokat számítanak -:(.
    A működő, alkalmas szabályok is ismertek.

    1. A pénz léte nem megkérdőjelezett, de semmi virtuális, csak és kizárólag papírpénz, fémpénz, vagy esetleg nem közforgalomban, arany, ezüst, platina érmék, tömbök, stb., az állam mint “felelős” részére, fedezet gyanánt.

 2. Mindehhez csak annyit lehet hozzászólni, hogy ÉBREDJETEK FEL VÉGRE EMBEREK!!!!!!!!!!!!

 3. Ha a kaszásnak megengedett a tuladon szerzés, az üzletelés, a gazdasági befolyás szerzés, a politikai befolyás szerzés, akkor megmutatja, hogyan kaszál.

 4. Sajnos a központi banki digitális pénz sokkal közelebbi és sötétebb valóság, mint amennyire pillanatnyilag komolyan vesszük. Szerencsére a világban mindenütt nagyon is tisztában vannak a veszélyeivel, és emiatt talán még megfordulhat a sorsunk:

  https://www.shtfplan.com/headline-news/cbdcs-are-coming-the-final-nail-in-the-illusion-of-freedoms-coffin
  Jönnek a CBDC-k; Az utolsó szög a szabadság illúziójában

  A központi banki digitális valuták jelentik az utolsó szöget a szabadság illúziójának koporsójában. Ha egyszer végrehajtják, nem lesz szabadság és nem lesznek illúziók sem.
  Az emberiség lassan kezd rájönni, hogy senki sem szabad. Az uralkodó osztály birtokol, irányít bennünket, és tulajdonként kezelnek minket, elveszik tőlünk, amit akarnak, és arra használnak, amire akarnak. Az az illúzió, hogy van bármiféle szabadságunk, hamarosan összeomlik azok számára, akik még mindig nem látják. A központi banki digitális valuták vagy a CBDC-k véget vetnek a szabadság minden látszatának.

  Az állandó nyomon követés, tesztelés börtönébe kerülünk, univerzális alapjövedelemből fogunk élni, zsetonjainkat pedig a kormány által szükségesnek ítélt keretek között költjük el. Az egyetlen kiút ebből az, hogy sokkal kevesebben fogadják el ezt az új digitális börtönt, mint ahányan elfogadták a COVID-injekciókat.
  Talán a lövések nem voltak mások, mint egy próbaüzem, hogy lássák, hányan tudnak megfelelni, ha a megélhetésüket és életszínvonalukat veszély fenyegeti. Mindannyian ismerünk olyan embereket, akik készségesen a saját nyakukba erősítik ezeket a láthatatlan láncokat, és gondolkodás nélkül alávetik magukat gazdáiknak, és ez az, amire az uralkodók számítanak.

 5. Andre Kostolany írta, hogy “a jó eszű fiatalok bekerülnek a közgazdasági egyetemre, aztán kikerülve érthetetlen dolgokat csinálnak. Mintha elvesztették volna a józan paraszti eszüket.” Jelen pillanatban a közgazdaságtan tényleg egy figyelem elterelő tudomány.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük