Több, mint 33,000 COVID bírságot töröltek/vontak vissza az ausztráliai Új-Dél Wales-ben (NSW) jogerős bírósági ítélet után!

A kormányt a Redferni Jogi Központ bírósági sikere arra készteti, hogy eltörölje a pandémiás korlátozások megszegéséért kiszabott bírságok felét.

Az új-dél-walesi kormány kénytelen volt törölni több mint 30 millió dollárnyi bírságot a Covid-éra közegészségügyi rendeleteinek megszegéséért, miután elismerték, hogy azok túlságosan “homályosak/ködösek” voltak.

Kedden az adóhatóság (Revenue NSW) bejelentette, hogy mintegy 33 000 bírságot törölt, ami körülbelül a fele a rendőrség által a 2020-as és 2021-es pandémiás korlátozások során a közegészségügyi rendeletek megszegéséért kiadott összes bírságnak.

A bírságokat azt követően vonták vissza, hogy a kormány ügyvédei kedden elismerték, hogy a Redfern Jogi Központ által indított két próbaperben nem nyújtottak kellő tájékoztatást a jogsértésről, szabálysértésről, így a bírságok kiszabása jogszerűtlen.

Egy nyilatkozatban a Revenue NSW szóvivője azt mondta, hogy a döntés “nem jelenti azt, hogy a bűncselekményeket nem követték el”, de elismerte, hogy a bírságokkal kapcsolatos “minden szankció” – beleértve a vezetői engedély korlátozását vagy a letiltást – megszűnne.

A már befizetett bírságokat IS visszatérítik – mondta a szóvivő.

“Összesen 33 121 bírságot vonnak vissza, ami az összesen 62 138 Covid-19-hez kapcsolódóan kiszabott bírság mintegy fele”.

További részletek az alábbi cikkben: https://www.theguardian.com/australia-news/2022/nov/29/more-than-33000-covid-fines-withdrawn-in-nsw-after-adverse-court-ruling


Forrás: BBD Health – Lentről fel

One thought on “Több, mint 33,000 COVID bírságot töröltek/vontak vissza az ausztráliai Új-Dél Wales-ben (NSW) jogerős bírósági ítélet után!

  1. “…a döntés “nem jelenti azt, hogy a bűncselekményeket nem követték el”: persze, elkövették, csak nem az állampolgárok, hanem a kovid-fasiszta ausztrál hatóságok, akik nyilván tanulnak az esetből, és legközelebb majd többet adnak a formailag szabályos vegzálásra. Az alapvető emberi jogok megsértése meg kit érdekel? A hatóságokat és a bíróságokat egészen biztosan nem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük