A csehországi képviselők nemet mondtak a pandémiára!

A parlament nem szavazta meg a szükségállapot meghosszabbítását.

Nem hosszabbította meg a szükségállapotot a cseh parlament alsóháza. Az ottani ellenzék szerint a szükségállapot helyett egy válságkezelő törvény is elegendő lenne a járvány kezeléséhez, de a kormány ezzel nem törődik.

Ezért a vasárnap lejáró csehországi szükségállapot meghosszabbítását a parlament alsóháza, ha csak egy szavazattal is, de elutasította!
A 200 tagú testületben a járvány idején közös megegyezéssel csak 106 képviselő ülésezik, 48 kormányoldali és 58 ellenzéki. A szavazáson a kormány kérését 48-an támogatták, 49-en pedig elutasították, 9-en tartózkodtak. A javaslat elfogadásához 54 támogató szavazatra lett volna szükség, de ez a lakosság nagy örömére nem lett meg.

Az október 5-én kihirdetett szükségállapot ott már hatodik alkalommal hosszabbították volna meg 30 nappal, március 16-ig. Andrej Babis miniszterelnök a kisebbségi koalíciós kormány részéről hiába kérte, hogy a képviselőház szavazza meg a szükségállapot meghosszabbítását, a szerinte romló járványhelyzetre való tekintettel, ez mégsem történt meg.

Az ellenzéki pártok elutasító álláspontjukat azzal indokolták, hogy a kormány a koronavírus-járvány tavaly márciusi kitörése óta gyakorlatilag nem volt hajlandó figyelembe venni az ellenzék véleményét és a javaslatait sem. Kaotikusan kezelték a pandémiát, és meglátásuk szerint nincs szükség a hosszan tartó szükségállapot fenntartására, mert a problémákat egy praktikusabb válságkezelő törvénnyel is meg lehetne oldani.

Vajon a magyar parlamenti ellenzék mikor fog ilyet kérni?


Forrás: www.mediaforras.com

Eredeti cikk: https://mediaforras.com/a-csehorszagi-kepviselok-nemet-mondtak-a-pandemiara-460

6 thoughts on “A csehországi képviselők nemet mondtak a pandémiára!

 1. A magyar parlamentben levő partok és azok képviselői sajnos nem lesznek ennyire tokosek, ok valójában egy kottabol játszanak. Tehát ma 2021.02.14 napján nincs olyan part a parlamentben akik a többség érdekeit képviselnek, akik nem értenek egyet a korlátozó intézkedésekkel, illetve az oltás “bújtatott” kötelezővé tételével. De nincs veszve minden! Jovo májusban választás lesz, ha minden igaz:) akkor eljön a mi időnk, addig is meg kell mutatnunk magunkat minden fórumon és az eredmény előbb vagy utóbb jönni fog!

 2. Ezért volna jó ha az orvosokatisztánlátásért csoport pártá alakulna és indulna a választásokon. Nagy szimpátia övezi az orvosokat több platformon is. De sokkal láthatóbbá kell hogy váljanak a társadalom szélesebb rétegeiben is. Már javasoltam Gődény Györgynek is az egyik youtube commentbe, hogy nyissanak egyre több megjelenési lehetőséget, például nyissanak csatornákat a TELEGRAM szociális médiában is ahol nincs cenzúra és ami hamarosan az erősen cenzúrázott és a titkosszolgálatok által futtatott facebooknal is nagyobb lehet.
  Sajnos most a magyar parlamentben minden párt a háttérerők ölebeként funkcionál és hiányzik a tiszta hang ami az önálló gondolkodásra képtelen tömegeket is megtudná mozgatni.

  1. A Mihazánkkal én is szimpatizáltam egy ideig. De a kamu járvány kezelésével eléggé elcsúsztak nálam. Úgy tűnik nekem, hogy csak immel-ámmal vállalták azt fel és inkább másod, harmadrangú kérdésekkel foglalkoztak mint a cigánykérdés, a buzerancia és hasonlók. Nem mintha azok nem lennének fontosak, de most a korona terrorizmus kellős közepén minden ilyen téma másodlagos.
   Emlékszem még tavasszal Novák Előd is maszkba szaladgált mint egy hülye, pedig csak a maszkos dobozt kellett volna neki elolvasni – ha már független szakértőkre nem hallgatott – a gyártó figyelmeztetését megnézni, hogy a maszk nem véd meg semmiféle vírustól, magyarán egészségügyi szempontból nem jó semmire.

 3. Valahogy egészen más hírek jelennek meg a sajtóban:
  “Az eddigi legszigorúbb járványügyi korlátozásokról döntött csütörtök késő este a cseh kormány az egyre súlyosbodó koronavírus-járvány miatt, írja az MTI.
  Andrej Babis miniszterelnök az ülés utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy hétfőtől kezdve három hétre betiltanák a lakosság szabad mozgását az egyes járások között, teljesen bezárnák az iskolákat, az óvodákat és a még nyitva tartó üzletek egy részét is. “A járványhelyzet nem jó, a koronavírus új mutációi nagyon agresszívek, ezért a korlátozó intézkedések szükségesek” – közölte a kormányfő.”
  https://444.hu/2021/02/26/szigorit-csehorszag-bezarnak-az-iskolakat-es-az-ovodakat-korlatoznak-az-orszagon-beluli-utazast-is

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük