Prof. Angus Dalglish: “a nyolcadik olyan páciensem van, akinek a booster-“oltás” után egyértelműen visszaesett az állapota”

“Angus Dalglish vagyok, a “St. George’s Hospital” professzora és onkológus tanácsadója.

Feltűnt nekem, hogy több melanóma-pácienseim, akik a betegség 4. stádiumában vannak és nagyon jó immunterápiát, illetve más kezeléseket kaptak és az állapotuk 5-20 éven át stabil volt, már nem stabil. Feltűnt, hogy több mint 6, talán 7 és tegnap óta már a nyolcadik olyan páciensem van, akinek a booster-“oltás” után egyértelműen visszaesett az állapota.

Először nem hoztuk kapcsolatba a két dolgot, de felfigyeltünk arra, hogy a betegek azt mondták, az oltás óta szörnyen érzik magukat. Olyan tünetekről számolnak be mint a long-kovid. A másik, amit tapasztaltunk, hogy eddig nagyon stabil állapotú embereknél 2-3 héttel vagy néhány hónappal később a visszaesés egyértelmű jelei láthatók. És ezek a visszaesések elég agresszívak. Ez nem egy enyhe visszaesés. Ezek olyan visszaesések, melyek ellentétben egy kicsi csomóval, amit sebészileg el lehet távolítani, szisztematikus terápiát követelnek.

De nemcsak ez van. Tudom, hogy a saját környezetemben sok olyan ember van, akinek még soha nem volt melanómája vagy más hasonló. De most csomók és dudorok vannak rajtuk és nem érzik jól magukat. Közülük kettővel egy hosszas beszélgetést folytattam. Mindannyian azt mondták, hogy a booster-“oltás” után rosszul érezték magukat. Az első két “oltásnál” jól voltak vagy csak hidegrázásuk stb. volt. De azt mondják hogy a booster óta nagyon fáradtak, kimerültek és ágyban akarnak maradni. Ez volt az oka, hogy felkeresték az orvosukat, hogy vérvizsgálatot és más vizsgálatokat csináltassanak.

És most már 7 ilyet ismerek. Közülük kettő leukémiás, a többieknek limfómája (nyirokdaganat) van, egynek egy nagyon súlyos myelomája (csontvelődaganat) van és teljesen biztos benne, hogy ezt a booster okozta. Szörnyű tünetek alakultak ki nála.

Mindenkinek fel szeretném hívni a figyelmét arra, hogy ez véleményem szerint nem véletlen és egyesíteni kell az erőinket, hogy rájöjjünk, tényleg mellékhatásokról van-e szó. És ha ez így van, akkor azonnal minden booster-“oltást” le kell állítani.”


Biró Éva fordítása

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük