5 thoughts on “Oltás mint pandémia booster?

 1. Nagyon jó videó, mindenki számára érthető. Egy bajom viszont van vele, és tulajdonképpen divatkifejezésekkel úgy általában? Miért kell booster-ezni, mikor meg lehet fogalmazni magyarul is a “hordozó” szóval? Miért kell majmolni a világot, magyartalanitani? Mint pl. a stroke? Miért nem lehet leirni, hogy agyvérzés? Igazán örülnék, ha eltűnne a köznyelvből ez a fajta “nyelv piszkitás”.

  1. A “booster” szó a magyar nyelvben SEMMI MÁST nem jelöl, mint azt az oltást, amit értünk rajta. Ha az emberek azt olvassák a koviddal összefüggésben, hogy “booster”, akkor nem kell gondolkodniuk rajta, hogy mit is akar jelenteni, mert egyértelmű. Ez jó így!

   Nem attól lesz magyar valaki, hogy nem enged be a nyelvbe a kommunikációt egyértelművé tevő szakmai kifejezéseket.

   A “booster” szó használata ráadásul az angol nyelvben is egy “szómágia”, egy kommunikációs szakemberek által a kovidról folyó közbeszédbe beleerőltetett kifejezés. Pozitív a kicsengése, kellemes asszociációkat kelt az emberekben. Booster = hordozó, erősítő, segítő, gyorsító.

   Senki nem kérdezi meg, hogy MIT hordoz? MIT erősít? MIT segít? MIT gyorsít?

   Ugyanúgy, ahogy az átlagos magyar emberek se teszik fel maguknak a kérdést, amikor ezt az oltóanyagot “védőoltásnak” nevezik, hogy VÉD valamitől? Mitől VÉD?

   Boldogok attól, hogy kapnak valamit, ami majd “megvédi” őket.

 2. Bhakdi professzornak már nem kellene nyilatkozni. Az előző megszólalásai korrektek voltak, de most már kezdi a hazugság elfogadását és megmagyarázását. Ahelyett, hogy azon az igazság alapon állna, hogy még mindig nincs izolált és tesztelt SARS-CoV-2 vírus, ami miatt nincs bizonyított “covid-19” pandémia – ami miatt nincs is “covid-19”-ben meghalt személy – és ezért erre nem is fejleszthettek ki “vakcinákat”. Vagyis amiket kifejlesztettek, azoknak pedig emiatt nem a “gyilkos nátha” eltörlése a céljuk, hanem teljesen más projekt miatt készültek! Na innentől már lehet kezdeni valamit. Ha egyezséget kötünk a hazugsággal abban, hogy abból valamennyit elfogadunk igazságként – pl a homokról, amire építkezünk elfogadjuk azt a hazugságot, hogy az kőszikla – , akkor a hazugság fog győzni mindenképpen. Hiszen a hazugságnak éppen az az alapja, hogy valamit igazságként fogadtat el és arra építi a várát. Ha az igazságot tudók is elfogadják és kiegyeznek vele, “hogy na jó, akkor ennyi legyen igaz és innen induljunk”, akkor ők is csak hazugokká válnak és együtt építik a hazugság várát! És a bibliából tudjuk, hogy amikor jön az ár, akkor a homokra épített ház is elpusztul és az építőit is maguk alá temeti…! És a hazugság fejedelme rájuk fog mutogatni, hogy na látjátok, íme a szakemberek csaptak be benneteket, hiszen nekik tudniuk kellett róla és mégis hazudtak nektek…! A sötétséget csak a teljes világosság űzi el, a hazugságot csak az igazság! Kis kovász megkeleszti a tésztát, kis piszok szennyessé teszi azt, aki hagyta magát bepiszkolni…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük