Mit akar az ellenség? Mi az az új világrend?

A legnagyobb háború nem Ukrajnában folyik, hanem ellenünk 2 év óta és talán még sokkal régebb óta. Az ellenség nem Putyin, hanem a Globalista elit (Mr.Globál). Szükséges, hogy megértsük, ki az ellenség, melyek a terveik, milyen harci cselekmények folynak most is ellenünk. Csak ezután van esélyünk, hogy védekezzünk az agresszió ellen.

A háború itt zajlik, semmi kétség, mindennap emberek halnak meg, közelebb kerülünk a végkifejlethez, amikor mindenki rabszolgává, vagy halottá válhat. Tudnunk kell pontosan, hogy miként fordítják át a COVID őrületet Ukrán háború őrületté, miközben azzal is még közelebb kerülnek a mi legyőzésünkhöz. Ébresztőt kell fújni, mert nem eshetünk megint ugyanabba a kábulatba, amiben a COVID hazugság alatt voltunk. Nagyon egyszerű pedig megérteni, hogy ugyanazok a személyek, intézmények, apparátus tömi most a magyarság fejét az Ukrajnáról szóló hazudozással, akik a COVID hazudozást folytatták, és ugyanaz a jámbor tömeg dől be ennek, aki a COVID-nak is bedőlt. Ha pedig bedőlünk, akkor megint semmi esély. Ébreszd a családod, rokonaid, környezeted, barátaid! Végveszély közeleg!

Lássuk tehát melyek az ellenünk vívott háború valós céljai!?

Világkormány létrehozása és központi irányítás az egész bolygón – ehhez nagy lépést jelentene, ha a magyar politikai vezetés egyetértőleg aláírná a WHO, vagyis az Egészségügyi Világszervezet nemzetállamoktól független kizárólagos jogát a következő járványok kezelésére vonatkozóan. Határidő május 1. Ha addig a WHO tagállamok két harmada aláírja, akkor a mindegyikre rákényszerítik a WHO irányítást akkor, amikor a WHO kihirdeti újra, hogy új járvány van. Az meg ugye nagyon gyorsan megy, hiszen kvázi hamis adatok és hamis propaganda alapján meg tudja tenni, akár az aláírás után néhány hónapon belül, mint új fajta világveszély.  

Világ központi Bank és Világvaluta létrehozása – ez nagyjából azt jelenti, hogy tönkreteszik mindenki pénzét, vagyonát és bevezetnek egy digitális valutát, aminek értéke már attól függ, hogy mennyire felelsz meg a világuraknak. Ennek folyamata elindult az „inkább fizess kártyával, mert a készpénz terjeszti a betegséget”, használd a bank kártyádat bármikor ha vásárolsz, lock down lezárás, amikor csak a kártyád segítségével vásárolhatsz és futár viszi a terméket. Hyperinflációhoz juthatunk, amikor a jelenleg is gyors infláció még inkább felgyorsul. A forint jelentős romlásával ez a folyamat is elindult.

Világhadsereg létrehozása – hogy bárhol bárki rákényszeríthető legyen bármire, amire a Miszter globál szeretné, ne a helyi fegyveres testületeknek kelljen eljárni a saját polgáraikkal, hanem úgy, mint most a kanadai terror idején, idegen zsoldosokkal tapostatták el a békés tüntetőket.

Negyedik ipari forradalom – totális robotizáció (lsd lentebb) , transzhumanizmus (lsd lentebb), távmunka, távoktatás, távgyógyítás. A meggazdagodás kedvezményezettjeinek köre tovább szűkül, vagyis a világ jelentéktelen kisebbsége húz hasznot a negyedik ipari forradalomból, míg a többség tönkremegy („ők az új világrend vesztesei”, ahogyan Klaus Schwab fogalmaz)

Online távoktatás – ez a covid “járvány” alatt elterjedt, bizonyos területeken meg is maradt, állandósult, a gyerekeket hozzászoktatták. Nem kell mondani, hogy mennyire lerontotta az oktatás színvonalát, a gyerekek lelki és szociális fejlődését, de a mozgáshiány miatt az elhízás és testi bajok megjelenését is előmozdította.

Depopuláció – a világ lakosságának jelentős csökkentése – jó úton vannak az oltásokkal, hiszen a lakosság fele, két harmada felvette a méreginjekciókat, az ivarérett fiatal felnőtteket és a gyerekeket is oltatták, hogy mikor válnak meddővé és beteggé az csupán az idő és a szerencse kérdése, nem ismert ugyanis, hogy ki kapott placebo, valódi és módosított összetételű injekciót, kire hogyan hat a kísérleti génmódosító szer. A kísérleti nyulaknak nem árulják el, hogy mi vár rájuk, ha pedig megbetegednek, akkor már nem feltétlenül gyanakodnak az injekciókra. Ez a depopuláció tehát a valóságban azt jelenti, hogy fűnyíró elv alapján egyre több embert ölnek meg, oltásokkal, intézkedésekkel, háborúval, ellehetetlenítéssel.

A gyerekeket a család helyett az állam nevelje fel: ellehetetleníteni az iskolai oktatást, csupán a távoktatást gyakorolni, elvenni a gyerekeket a szülőktől – hogy „hozzászokjanak a közösségi elvekhez”. Kezdeti fázis, hogy a középiskolás gyerekek önállóan, a szülőktől függetlenül eldönthetik, hogy oltatják magukat.

Totális robotizáció – még az oktatást, a nővéri munkát is robotok végeznék majd, ami sok százmillió munkahely szükségtelenné válását jelentené majd a Földön.

A globális magánvállalatok és az állami vagyonok összeolvasztása (PPP – public privat partnership)– látható, hogy már most is az állam a nagy vállalatok igényeit elégíti ki elsősorban, speciális megállapodásokat kötnek, amelyben a nagyvállalat zsebeli be az állam hasznát, az államok pedig az amerikai tőzsdén bejegyzett magántulajdonban levő vállalatokká váltak. Magyarországot 2012-ben alakították újjá egy magántársaság formájában, amely már nem a népé, hanem vannak tőkés tulajdonosai és ők rendelkeznek az államunk felett.

A magánvagyon megszüntetése, a tulajdon államosítása. Alapjövedelem, amiért cserében mindent meg kell tegyél, amit kérnek tőled.  – észrevétlenül olyan szabályokat hoznak, amelyekkel kamu veszélyekre hivatkozva hozzányúlhatnak a vagyonodhoz, elvehetik ingatlanodat, lefoglalhatják pénzedet, bankszámládat. Addig is a legváltozatosabb módokon eladósítanak és majd nagylelkűen kezet nyújtanak, hogy kifizetnek minden adósságodat de cserében le kell mondjál róla, hogy valaha lehessen újra magán vagyonod. Jelszavuk, „nem lesz semmid és boldog leszel”, vagyis mindent bérbe kaphatsz, ha jól viselkedsz, ha beoltatod magad rendszeresen, ha követed az előírásokat és nem fogalmazol meg ellenvéleményt. Szociális kredit rendszert vezetnek be, ami azt jelenti, hogy alapjövedelmet kapsz, de csak olyan mértékben, amilyen mértékben követted az előírásokat. Az alapjövedelem azonban nem lesz elég a költségeidre, de mivel lemondtál a saját vagyonról, vége, továbbiakban teljes rabszolgaságban élheted hátralevő életedet.

A klíma védelem álságos köntösébe bujtatva extrém adókkal ellehetetlenítik az átlag állampolgárt, mondván túl nagy a karbon lábnyoma. A klímavédelem a járvány, a bankcsőd, a háború mellett a következő eszköz, hogy káoszt és engedelmességet teremtsenek az ellenünk támadó erők. Az intézkedés soron óriási erőkkel dolgoznak már az EU bürokratái. A kérdés az, hogy a magyar kormány ezeket is átveszi-e gondolkodás nélkül és ráerőlteti-e a magyar lakosságra, mint ahogyan a COVID intézkedéseket átvették.

Az élelmiszer-termelés átalakítása: magángazdaságok, kiskereskedelem megszüntetése, hús kivezetése, kémiai alapon termelt műhús és műélelmiszerek a tömegeknek.

A lakosság nagy részét a létminimumra kényszeríteni egy alapjövedelem formájában, amit viszont úgymond „ingyen” Mr. Globál biztosítana (nyilván feltételekhez kötve). Vagyis függőségben élő tömeget akarnak, akit lehet kényszeríteni bármire.

Mozgási szabadság megszüntetése: utazást, turizmust megszüntetik, de a lakókörnyezetedet sem hagyhatod el, csak ha elfogadott, igazolt munkád miatt teszed. Láthatjuk, hogy ez gyakorlatilag megtörtént, hiszen oltatlan már csak a saját országában utazhat és ott is feltételekhez kötik a nyaralást.

Transzhumanizmus, ami a komputerek, a robotok és az ember speciális hibridizációja, vagyis az emberekbe építenék a számítógépeket ún neurolink segítségével. Az emberi identitás teljes megszüntetése.  Ez a technika már létezik, Elon Musk már rendelkezik az eljárással, vélhetően már ilyen emberek (emberrobotok)  is vannak.

Teljes személyi kontroll – az emberek csippelése, mozgásuk és szabad döntéseik jelentős korlátozása, az emberek totális megfigyelő rendszerének kiépítése az 5 G hálózat és műholdak által. Nem engedik az utazásokat és a szabad mozgást, nem mehetsz ki a lakásodból, ha pl. a QR kódod alapján nem vetted fel az oltást, vagy túl sok ponton ellenvéleményed van. Több mint 40 ezer műholdat juttatnak fel a világűrbe csak azért, hogy minden ember, minden pillanatbani helyzetét ismerjék és 5G hálózatokkal próbálnak a világban minden sarkot megfigyelhetővé tenni. Létrehozzák a Mesterséges Intelligenciát, amely minden adatot tárol rólad és csak Miszter Globál számára teszi elérhetővé.

Megszüntetni a művészetet, a kultúrát– láthatjuk, hogy a coviddal elérték, hogy egész művészeti ágak mentek tönkre.

Egészségügy teljes átalakítása – távgyógyítás, oltások kultúrája. Megszüntetik az egészséges életmód, egészséges táplálkozás ismereteit és a propaganda gépezet segítségével azt hitetik el az emberekkel, hogy vírusoktól, kórokozóktól veszélyeztetettek és szükség van a rendszeres oltásokra. Az orvosok fél katonai szervezetként működnek, parancsokat követnek és szabadon áthelyezhetők. Az ápolónőket ápoló robotokkal váltják ki, ezek beszerzése megkezdődött és az ún. érzékenyítést, az emberek reakcióinak felmérését is elkezdték bizonyos kórházakban. Az egészségügyi dolgozók kötelező oltásával, azok mellékhatásaival, valamint a folytonos tesztelgetésekkel egyre csökken a hadra fogható egészségügyi személyzet és orvos, így az emberek egyre inkább valós orvosi ellátás nélkül maradnak.

Ellenséges folyamatok

 • Veszélyhelyzeti kormányzás – bár a maszk használatát megszüntették (2022.március 7-től), a rendeleti kormányzást megtartották, vagyis bármelyik pillanatban hozhatnak bennünket korlátozó olyan rendeletet, amely a fenti folyamatot gyorsítja.
 • Az ukrajnai háborús helyzet szándékos eszkalálása és az erre hivatkozó korlátozások bevezetése, a háborúról szóró hírek szándékos manipulálása – látható, hogy a tömeg ugyanazzal a lelkesedéssel hiszi el a propagandát, mint ahogyan a COVID járvány behirdetését elhitte.
 • A WHO minden országgal alá akarja íratni 2022 május 1-ig, hogy egy következő járvány esetén minden járványügyi intézkedést a ő, vagyis az Egészségügyi Világszervezet irányít. Ennek több eltitkolt híre létezik. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy az államok lemondanak a saját intézkedéseik irányítási lehetőségéről és a Világkormány a WHO és az ENSZ formájában veszi át az egészségügy területén az irányítást. Ezt szeretnék kiterjeszteni a Kormányzás minden területére.
 • WHO Vaxpass – egységes oltási igazolvány, QR kód bevezetése a háttérben, amely lehetővé teszi valamennyi cselekedetünk kontrollálását.
 • Mivel Mr. Globál a multinacionális vállalatokon keresztül is gazdagodik, ezért, ha náluk vásárolsz, akkor előmozdítod az ő további gazdagodásukat és ez a céljuk. Tönkretenni a kiskereskedéseket, kis szolgáltatókat és mindenkit a multikhoz terelni.
 • Az egészségügy átalakítása: járványpropaganda harsogása, megfelelő háziorvosi és szakorvosi ellátás megtagadása, kórházi felvételek, műtétek tiltása
 • járványokban vagy háborús propagandában való feltétlen hit, az ezek alapján kialakított félelem
 • emberi munkaerő fokozatos kikapcsolása (pl. automata pénztárgépek)
 • egyes bankok ellehetetlenítése (pl. SBER)
 • digitális elszámolás (kreditkártyák használatának erőltetése a készpénz helyett)
 • 5 G hálózat továbbépítése, 5 G eszközök további terjesztése
 • felgyorsított infláció, a kis országok fizető eszközeinek tönkretétele (a cikk írásakor a forint már extrém módon arányul az euróhoz, 400 forintos határ felett van)

Az ellenség kicsoda?

 • Az a néhány ezer extrém gazdag globalista a világ számtalan részén élve, aki egy láthatatlan államot hozott létre, szövevényes pénzügyi manipulációik révén minden országot irányításuk alá vettek. Ismert személyiségeik pl. Klaus Schwab, Soros György, Bill Gates, Elon Musk. A politikusok, államvezetők jelentős része elvégezte a Klaus Schwab által létrehozott “Fiatal Globális Vezetők” iskoláját, így pl. Emanuel Macron, Angela Merkel, Ursula von der Leyen, Justin Trudeau, Jeff Besos, Vlagyimir Putyin, Orbán Viktor is, de a sor nagyon hosszú.
 • A main stream média cégei, dolgozói, akik felelősek az emberek agymosásáért
 • Az álcelebek, álszakértők, akik folyton erősítik az emberek félelmét, hogy azok pánik hangulatuktól vezérelve készek legyenek elfogadni a fenti intézkedéseket –
 • A multinacionális cégek, amelyek a globalista elit számára biztosítják a növekvő profitot, a további gazdagodást
 • A politikusok, a “parlamenti demokrácia” eddigi szereplői, függetlenül attól, hogy bal, vagy jobb oldalhoz tartoznak
 • Az egészségügy szereplői, különösen a megvásárolt orvosvezetők és orvosok, akik gondolkodás, utána olvasás nélkül elfogadják a main stream bulvár szintű propaganda agymosását, a tényeket mutató tudományos adatok helyett.
 • Maguk az államok többnyire magán cégekként, a Globalista Elit tulajdonába tartoznak. Az államgépezet szereplői valójában az ő alkalmazottaik: köztisztviselők, hivatalnokok, a fegyveres testületek bizonyos szereplői, különösen vezetőik.
 • Így az emberek egy részével (állami alkalmazottakkal és kollaboráló egyéb (fenti) szereplőkkel) kényszerítik a többi embert az új világrend bevezetésére.

Megoldás pedig van!

 • Legfontosabb a helyes állásfoglalás. Akkor is, ha eddig nem szólaltunk meg, ha eddig felvettük az összes ránk erőltetett oltást, ha az állami szférában, vagy multinacionális cégnél, vagy az egészségügyiben dolgozunk, ha eddig folyton a main stream médiát figyeltük. Fel kell emelni a szavunkat a terror ellen.
 • Zárjuk el a main stream média agymosó programjait és figyeljük az alternatív médiákat, híreket, pl. az Orvosok a Tisztánlátásért csoport weboldalát, a Médiaforrást, a vírusinfókat, az alternatív híreket, a Phytomintet, vagy a külföldi oldalakat. A mai ember szereti a képeket nézni, ezért ajánlom az orvosok a tisztánlátásért fő oldalán a futó banner alatti televíziók linket.
 • Keressük a csatlakozás lehetőségét nagyobb hasonlóan gondolkodó közösségekhez (SzKITA J. Egyesület, Helyi csoportok, Szociális médiában formálódó csoportok, de vigyük ki a digitális térből az életbe)
 • Ismerjük meg a Sorsfordító Nemzetgyűlés programját, segítsük ennek megvalósulását.
 • Csatlakozzunk demonstrációkhoz, akciókhoz, megmozdulásokhoz – hogy ezzel is növeljük az emberek téma iránti figyelmét.
 • Alakítsunk saját kiscsoportot (“tizedet”) és kezdjünk helyi akciókba.
 • Foglalkozzunk a megújulás utáni időkkel: önellátó gazdálkodás, cserekereskedelem, multiktól független élet stb.

Források:

ENSZ okmány az új világrendről, valamint itt

Mit jelent valójában a 2030 ENSZ Agenda

WFA

Klaus Schwab könyve

Videók arról, hogy hogyan játszották le előre a COVID cirkuszt

Magyarország Kormánya elkötelezett az új világrend bevezetésében

Az ENSZ Agenda 2030 magyarul is hozzáférhető


Digitális rubel

https://www.reuters.com/business/russia-expects-launch-digital-rouble-prototype-early-2022-2021-11-09/

Sikeresen indult a digitális rubel tesztelése

https://www.globalgovernmentfintech.com/bank-of-russia-digital-ruble-testing-off-to-successful-start/

Oroszország 12 bankkal indít CBDC-kísérletet, magyarázatot ad a motivációkra

https://www.ledgerinsights.com/russia-launches-cbdc-digital-ruble-trial-with-12-banks-motivations/

A Bank of Russia sikeresen megkezdi a “Digitális rubel” nevű CBDC tesztelését

https://gadgets360.com/cryptocurrency/news/russia-digital-ruble-cbdc-trial-central-bank-crypto-regulation-2771200

A Covid vakcinával kapcsolatos követelések elérik a 110 millió fontot, de a családok nehezen tudják bizonyítani az ügyüket

https://archive.ph/iCoqm#selection-794.0-794.1

Az Egészségügyi Világszervezet szerződést kötött a Deutsche Telekom leányvállalatával

https://www.msn.com/en-us/news/technology/deutsche-telekom-to-build-global-covid-vaccine-verification-app-for-who/ar-AAUc8tG

Újabb bizonyíték, hogy a Covidot egy laborban bütykölték meg? Most a tudósok felfedezték, hogy a vírus egy apró DNS-töredéket tartalmaz, amely megegyezik a Moderna által szabadalmaztatott szekvenciával HÁROM ÉVVEL a világjárvány kezdete előtt.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10542309/Fresh-lab-leak-fears-study-finds-genetic-code-Covids-spike-protein-linked-Moderna-patent.html

Nemzetközi szerződés a világjárvány megelőzéséről és a felkészültségről

https://www.consilium.europa.eu/en/policies/coronavirus/pandemic-treaty/

A Pfizer BioNTech COVID-19 mRNS-vakcina BNT162b2 intracelluláris reverz transzkripciója in vitro emberi májsejtvonalban

https://www.mdpi.com/1467-3045/44/3/73/htm

A vakcinák DNS károsodást okoznak

https://dailyexpose.uk/2022/02/27/mrna-incorporates-into-dna-in-six-hours/

Több mint 20 000-rel nőtt a szívmegállásokkal kapcsolatos sürgősségi hívások száma 2021-ben

https://www.hartgroup.org/an-epidemic-of-cardiac-arrests/

38.983 haláleset és 3.530.362 sérülés a COVID oltást követően az európai adatbázisban, mivel Svájcban tömeges temetést tartottak a Pfizer oltóanyag után elhunyt gyermekekért.

https://healthimpactnews.com/2022/38983-deaths-and-3530362-injuries-following-covid-shots-in-european-database-as-mass-funeral-for-children-who-died-after-pfizer-vaccine-held-in-switzerland/

Orvosi központ megerősíti, hogy a Pfizer Covid-19 oltóanyag beadását követő órákon belül meghalt a tinilány, miután vért hányt

https://dailyexpose.uk/2022/02/10/teen-girl-died-within-hours-of-receiving-the-pfizer-covid-19-vaccine/

A Covid-19 oltóanyag okozta az idegrendszeri megbetegedések 1048%-os növekedését a katonák körében 2021-ben az amerikai kormány hivatalos adatbázisa szerint.

https://dailyexpose.uk/2022/02/10/covid-vaccines-cause-huge-increase-diseases-us-military/

A szólásszabadság teljes kriminalizálása az USA-ban

https://www.dhs.gov/ntas/advisory/national-terrorism-advisory-system-bulletin-february-07-2022

Több mint 60 Telegram-csatornát blokkoltak Németországban

https://archive.ph/vK018#selection-309.0-309.61

Uniós leleplezés: Hogyan “alapította a blokkot egy olasz kommunista – de SENKI sem beszél róla

https://www.express.co.uk/news/uk/1185863/eu-news-brexit-latest-boris-johnson-no-deal-italy-altiero-spinelli-spt

Így nézhetne ki egy új kormányzási modell

https://archive.is/Lf3bX

Németország teljesen elesik Davosban

https://www.zerohedge.com/geopolitical/germany-falls-completely-davos

https://www.politico.eu/article/germany-elections-government-europe-olaf-scholz-angela-merkel-sdp-fdp-greens-brussels/

Az “új normális” és a civil társadalom megtévesztése

https://unlimitedhangout.com/2021/12/investigative-reports/the-new-normal-the-civil-society-deception/

https://in-this-together.com/what-is-the-global-public-private-partnership/

“Nincs digitális chipek nélkül”: Bejelentették az új európai chiptörvényt

https://www.weforum.org/agenda/2022/01/theres-no-digital-without-chips-new-european-chips-act-announced/

Ursula von der Leyen nem hajlandó közzétenni a Pfizer-főnökkel folytatott üzeneteket

https://archive.ph/5VdX4

Irán a jelentések szerint Központi Bank digitális valutát indít el hamarosan

https://cbdcinsider.com/2022/01/19/iran-to-reportedly-pilot-central-bank-digital-currency-soon/

Kína azt akarja, hogy digitális valutája nagyobb használatot érjen el

https://cbdcinsider.com/2022/01/18/china-wants-its-digital-currency-to-reach-greater-use/

A Visa platformot indít a központi banki digitális valuták tesztelésére

https://archive.is/2DOGn#selection-860.0-860.1

Al Gore: Gore: A kibocsátáscsökkentés az űrből végzett AI-méréseken múlik

https://thehill.com/policy/equilibrium-sustainability/590663-al-gore-emissions-reductions-hinge-on-ai-measurements-from

https://www.weforum.org/events/the-davos-agenda-2022/sessions/live-from-space-the-next-frontier-for-knowledge-and-action

Fauci -Hatchett-Bancel –Az a célunk, hogy évente egyszeri oltást végezhessünk, hogy ne legyenek megfelelési problémák.

https://www.weforum.org/events/the-davos-agenda-2022/sessions/covid-19-what-s-next

A kínai Xi felszólítja a nemzeteket a globális ellátási lánc kockázatainak csökkentésére

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-01-17/china-s-xi-tells-davos-crowd-he-welcomes-foreign-investment

Globális kockázatok 2022

https://www3.weforum.org/docs/WEF_The_Global_Risks_Report_2022.pdf

Diagramok

https://www.weforum.org/reports/global-risks-report-2022/data-on-global-risks-perceptions#report-nav

A jövő sokkjai a Világgazdasági Fórum 2019-es globális kockázati jelentésének részét képezik

https://widgets.weforum.org/future-shocks/digital-panopticon/

https://widgets.weforum.org/future-shocks/Future_Shocks_Affective_Fallacy_AMNC_2019.pdf


16 thoughts on “Mit akar az ellenség? Mi az az új világrend?

 1. Szép dolog, hogy össze tetszett szedni nagyjából egy helyre, leirta magyarul…. de ez itt már a veszett fejsze nyele…. tulajdonképpen ebben a neo-szoc-komcsi-fasiszta gulág valóságban éltem az elmúlt 1 évtizedben. (Meg is van az eredménye.)

  Mindegyik sz*rházi aki a tetejétől az aljáig sápogta a propagandáját, éltette a kiskirályát, nőjét amire programozták, legalább 2 évtizede épiti a mostanra nagyban is látható gyönyörű valóságot. Az átlag plebs ezért harcolt, irtotta a mellette lévőt, hát itt az idő, hogy élvezze a nyilt szoc-komcsi-fasiszta világdiktatúrát, totál kontrollt. Úgyis mindenkit kinyirnak, tönkretesznek, ez csak erre jó, kicsit is magyarként a gyökér tömegek felfoghatnák, amikor helyi helytartók (mindegy melyik csorda, szinészi képességekben van csak különbség) azoknak az első osztályú kutyuskája akiknek őseik szétdarabolták az országot Trianon idején… de én vagyok patkány nem ők!!!!!!!! (Mellesleg inkább patkány mint gerinctelen csúszómászó gyilkos féreg….)

  A fent leirtak egyike sem új számomra, 7-8 komcsiuniós gulágban léteztem, rabszolgáltam, ugyanaz a gyomorforgató depressziv sz*r mindegyik, a hangszoró fejű humanoid robotok úgyszint…..
  Csak hogy izelitőt adjak mit müveltek – 10-100 milliókat elverve tönkretételemre, ellehetetlenitésemre – plandemic előtti 1 évtizedben:
  – blokkolt, manipulált telefon, email, internet elérés használat, mindenfajta egyéb elképzelhető technológiai szabotálás
  – ezzel együtt járóan rabszolgaság manipulálása, és nyilván a kapitalista fegyver a pénzzel zsarolás, manipulálás ezzel kéz a kézben jár
  – utazás blokkolás (repülő, vonatjegy vásárlás blokkolása online, megtagadása élőben – megtörtént Agyarországban, UK, germániában)
  – bankkártya, bankszámla blokkolás, 2 esetben még a bankautomatát is blokkolták
  – drónnal követés
  – az angol “gangstalkingnak” hivja, magyarul talán bandazaklatásnak lehet hivni, utca és rabszolga telep szinháznak, amivel az ember idegeit, motivációját, minden egyes pillanatát akarják tönkretenni
  – hivatalos ügyek szabotálása
  – csoportosan, tömegesen szervezett rablás
  – öngyilkosságba kergetés (ez személy szerint nem sikerült a parazitáknak, de többek között magyar gulágon unokatestvéremet 2 éve igy ölték meg, semmilyen nyomozás nem volt, természetesen. Mellette vagy fél tucat ilyent láttam komcsiunió szerte…)

  Hogy kik csinálják, csinálták?? A hülyitett, radikalizált plebs, vagy 100 ezer+ pofa az elmúlt évtizedben, ez a neo-komcsi mátrix. Cégeken, államokon, állami szerveken keresztül, nem sokat számit. Cégek ölnek cégesitenek, vagy államok ölnek és államositanak… a végeredmény ugyanaz. Természetesen a kontroll szobákban olcsó humanoid pszichopaták irányitották az egész folyamatot, 0-24 megfigyeltek/megfigyelnek, lehallgatnak.
  Most ennek akarnak véget vetni, talán nem tetszett olvasni a “great reset”-ben, de a fő pszichók ettől a bürokrata emberek tömegét tartalmazó modern gyilkoló gépezettől is meg akarnak szabadulni, pontosabban a 90%-ától, valakik a gépek mellé csak kellenek tömeggyilkolni….

  Ez nem új, nagyon régi, renteget ilyen programot futtattak/futtatnak – agyarországon is – amig csordában kellett egyet levadászni a plebs még nagyon élvezte is – sok esetben pénzt is kapott érte – most hogy régi komcsi stilus szerint, elkezdték ölni a tegnapi jó kutyusukat, tönkretenni, rabszolgásitani azokat is, hirtelen nem tetszik…..

  Remélem a méreginjekció nagyon gyorsan kinyirja a legtöbbet – ugye pont ezek a hétköznapi legál gyilkosok futottak minden csordából a méregért – az adhat valami reményt. Ezek nem képesek felébredni, szembesülni azzal mit csináltak évtizedek alatt, és helyrehozni – azt akkor sem lehetne ha akarnák…..

  Háború pedig biztos lesz, mivel az emlitett állami, privát bürokrata gyilkológépezetek (aka emberek) 90%-ának a leépitéséhez szükséges. Nem kérdés azok is pszichók, agymosottak, de nem annyira hülyék hogy maguktól vágóhidra menjenek, szóval bombával meg golyóval kell megszabadulni az eddigi legál tömeggyilkos maffiáktól, csordáktól, máshogy nem lehet. Nem én mondom, a pszichopata Schwab félék, le is irják…… csak ugye olvasni és megérteni mára már luxus, propaganda oktatás arra nem terjed ki már régen…..

 2. Az átlag birka ebből egy szót sem hisz el,talán azért,hogy később csodálkozghasson azon,hogy mennyire palira vették!
  Ügyes! mondaná!

 3. Agyarországgal kapcsolatban pedig az egész világ tudja mit műveltek a helyi olcsó paraziták – és az egész világ elfogadja, támogatja. Sport eseményeken lettem figyelmes rá, már rég nem Republic of Hungary, csak szimplán Hungary…. nyilván a magyorok kiirtásához, kicseréléséhez rengeteg ilyen “apró” dolog kell, mint a Himnusz átirása, ami az egyik legnagyobb hazaáruló látványosan gyomorforgató ocsmányság volt ezektől. A komcsik, meg komcsi spiclik “állami” kitüntetgetése mellett elmúlt 2 évben… (meg káder convid árva alapitványa, amikor pontosan tudta nemzeti stat adatokból, hogy kevesebben haltak meg 2020 okt-ig mint előző években adott időszakban….) valaki itt nem magyar, nyilván én, mert ők verik a mellüket – minden oldalon, csordában – mekkora magyarok…..

  A komcsiunióban legnagyobb legál migrációról nem is beszélve, miközben az illegális migráncsolással riogatnak évek óta. Aztán stat hivatal azt mutatja, hogy 1 halottra kevesebb mint 1 újszülőtt jut, de csak elmúlt években több százezerrel nőtt rabszolgák száma… hogy a rákba lehet ez tömeges migráció nélkül? És nem kérdés, lopott adópénzt vagy elteszik vagy odaadják legál migráncsoknak más formában, mint ahogy nyugat teszi, csak irtsad, lehetetlenitsd el magyart cserébe… (vagy csinálj – újszülött korától végzetesen – rabszolgát és dobunk pár fillért, hogy etesd, de nem annyit hogy élni is lehessen belőle) nagy magyar valóság…. 1 évtizede másra sem vágyom csak eltakarodni “nyugati” komcsi gulágból, de ahhoz is pénz kell, kifizetni a parazitákat akik vagy utolsó rabszolgának akarnak látni vagy halottnak. Élni hagyni máshol az nem opció….. de még csak rabszolgálni semmiért esetben békén hagyni sem… nem ez volt 30-70 éve mindennap a jó öreg szoc-komcsi időkben??? a retardált telefonon meg szines tv propagandán kivül mi változott??? ironikus kérdés. semmi. és garantált hogy semmi nem is fog… pszichopata parazitáktól egy módon lehet megszabadulni…. 2 világháborúban kiirtották az igaziakat, akik még tudtak és akartak ezeket kirugdalva normálisan élni…..

  1. némi konkrétumot kérhetnék hogy említsen a sérelmeire, mert ez így elég általános…elismerve a fő csapásirányt, de ennyi erővel az NNI feldobhat egy ilyen magas labdát!

   A magam részéről ca. 16 éves koromtól (jelen inkarnációmban) v.mennyire átérzem (megfutottam a kötelező köröket – renegátként), amennyiben a harmada a népességnek (plandémia alatt simán megnyilvánultak, nem & kor függetlenül, mindig is a regnáló hatalom szekerét fogják tolni) totálisan érdemtelem akár arra is hogy figyelembe vegyük. A másik harmad (ezzel már 67% – szavazóbázis ca. 70-73% max.) könnyen elcsábítható az éppen uralkodó propaganda agymosás alapján. Marad ca. 25, de inkább 20% (optimista becslés), akikkel talán (!) lehet mit kezdeni…

   Hogyan tovább?!

   1. Emellett “munkahelyeken” és “privát” – ami ezzel összefüggésben 10 éve nem létezik – életben történő millió szabotásról, zaklatásról, bandazaklatásról 100 kötetes könyvet tudnék irni….

    Hogyan tovább? De ja vu… csak tegnap tettem fel a kérdést egy külföldi fórumon, ahol az igazi honfitársaim vannak jelen nagy többségben, hasonló “élet”tapasztalattal….

    Nyilván pénz nélkül nehéz, de ez a “társadalom” – ami szerintem soha nem is létezett, ahogy a gyűlölt Margaret Thatcher fogalmazott -, de nyilván el Agyarországból, Nyugatról… más alternativa itt nincs… amennyire lehet az ismert világtól elszeparálva, elszeparált helyen élni. Második, harmadik állampolgárságot vásárolni – tudom, hogy drága (nekünk) -, de ez hozzásegithet valamilyen fajta minimalista normális élethez, még ha a világ végén is. Közép-Amerika, Dél-Amerika 1-2 országa, talán Szibéria…..

    Hogyan teremteni elő a rávalót? Nem tudom, ha tudnám már nem lennék itt. Ahogy Bródy énekelte “gyilkosok közt cinkos nem lehetek”. Tehát gyilkosok közt, gyilkosoknak nem fogok semmiért rabszolgálni soha többé ebben az életben – és a következőekben sem.

    a kriptovalutákban van még valami fantázia, különösen ha elkezdik nyugaton is semmi indok nélkül bankszámlákat zárolni, lehúzzák eurót, dollárt ahogy tervezik. Az úgynevezett “privacy coinokban” még mindig ott a 100-1000-szeres haszon lehetősége… ahogy a bitcoinban is ott volt (megjegyzem amikor 100 dollár volt 1 bitcoin volt majdnem 1 bitcoinom, az emlitett legál bűnözők valamely csoportja ellopta amikor 2000$ körül volt… ez a privacy kriptókkal nem történhet meg, lekövethetetlen, tényleg a sajátja az embernek, nem mint a korrupt bank, állam pénz…)

    amennyiben beszél angolul, itt egy oldal, ember – vigyázat, összeesküvés elméletes! még ha 100-szor több igazat mond is mint a nagyrabecsült politikus, sajtó, átlagember, bankár, akárki – aki 10 éve a mostani eseményeket szajkózza (tulajdonképpen csak elolvasta amit terveznek a világ pszichó vezető 2+ évtizede és értelmezte)

    https://dollarvigilante.com/
    https://dollarvigilante.tv/videos/recently-added

    ehhez a csoporthoz tartozó emberek valóban segitenek kimenekülni nyugatról java részt közép és dél amerikába. Amerikából, kanadából, európából, ausztráliából, új zélandról… néhány hónapja egyikőjük aki a hivatalos ügyeiket intézi mexikóban megemlitette egyik videójukban, hogy az EU arra akarta/akarja rávenni a mexikói kormányt, hogy rövidebb, egyszeri vizumokat adjanak csak az EU-ból odautazónak, mert csomó nem jön vissza!!!!!! sokat mondó, mi is megy itt, nem csak agyarországban, de egész nyugaton, európában……

    persze ehhez is pénz kell, nem is kevés, elsősorban az itteni parazitákat kifizetni, hogy hagyjanak elmenni…. ahhoz képest a többi már nem drága…..

    Hogyan? Fogalmam sincs, személy szerint, valószinűleg komcsi gulágban, vagy hajléktalanná téve, helyi legál maffiával eltüntetve fogom végezni – ezt is megmutatták, láttam személyes a Blahán, hogyan csinálják…… igazi szabadság és demokrácia…. de nyugatról jött ez is…. szóval nem helyi specialitás……

    sok szerencsét!

    1. Köszönet a gyors válaszért!

     RE: “ez hozzásegithet valamilyen fajta minimalista normális élethez, még ha a világ végén is…Dél-Amerika 1-2 országa…”

     https://www.theguardian.com/world/2022/jan/27/paraguay-german-speaking-covid-denialists-settlement-new-paradise

     https://www.rfi.fr/en/inside-a-paraguayan-paradise-for-covid-skeptics 2022.03.10.

     Csak nehogy a végén úgy járjanak, mint Jonestown lakói.
     Inkább kihagyom –

     Más, de jó tudni:

     Egy ukrán képviselőnő, bizonyos Kira Rudyk (36) a Fox News egyik beszélő fejének (talking head) elismerte (2022.02.29.), hogy “nem csak Ukrajnáért, hanem a demokratikus országoknak szánt Új Világrendért is harcolnak.”
     https://thecovidworld.com/ukrainian-mp-kira-rudyk-we-are-fighting-not-only-for-ukraine-but-also-for-the-new-world-order/ 2022.03.01.

 4. A fenti felsorolásból érdekes módon kimaradt Gyurcsány Ferenc , a szemkilövető és sok öngyilkosság és tönkrement életek okozója / lásd, devizahitel és
  egekbeszökő rezsiárak, cigánybünözés, korrupció/ és Bajnai Gordon, aki egyedül vett részt a Bildenberg csoport ülésein. Na erre mia válaszod?

  1. Mondhatjuk, hogy kimaradt, de köztudott az is, ezek ugyanazok, nincs különbség, Bajnai bagázsról is lehetne beszélni, de már nem aktualitás ahogy a Demszky-svéd soci maffia 4-es metró ügyről, és még csomó mindenről, kisebbekről, a lista végtelen…

   A plandemic mutatja jól, hogy ezek ugyanazok, a többi csak show, egyik sem beszélt, “elemezte” a nemzeti stat hivatal halott adait. 2 esetben volt hirtelen emelkedés: 2020 október amikor elkezdték tömegesen “lélegeztető” gépre pakolni aki kettőt köhentett, aztán 90%-a meghalt, és 2021 március amikor a tömeges oltás igazándiból beindult…. egyik sem beszélt róla, injekció sérültek halottak még mindig csak titokban léteznek ebben a gulágban. Azon szabad a “független” sajtónak – tudjuk hogy igazi független nincs, tönkretették vagy felvásárolták – vitatkozni, hogy nyugati vagy keleti injekció. Jobb csorda kap pénzt mindegyik után, bal csak a nyugati után….

  2. Drága Hölgyem !

   Önnek még ezek között van érdemi különbség ???
   Akkor rossz helyre tetszett írni !

   1. Igen, igen. Talán alábbi eset felnyitja tisztelt – még mindig alvó – hölgy szemét is.

    Túl sok propaganda média – igen erős az agymosás – és retardált telefon… csak gyorsan – nem mintha számitana saját életemet nézve, megnéztem kik a kiskirályok, királynők, kik lehetnek az alsóbb rendű olcsó saját népét ellehetetlenitő, irtó gyakorlatilag mind állami, mind privát szektorban tevékenykedő gerinctelen férgek….

    Csak a józan ész és a néhány kézzel fogható bizonyiték alapján. (Csak a kevés “itthoni”-t emlitve, a nyugati, európai akkora népirtó, megosztott csordásitott állatkert, hogy kibogozni, ki mikor mit művelt lehetetlen…)

    Korábbi bejegyzéseimben emlitettem magyar gulágon elmenni rabszolgának tapasztalatokat. (nem értettem, soha nem is fogom, mit számit hol rabszolgálok, mit, 10-20% különbségű, még mindig semmire nem elég korrupt “pénzért” ( többet csak 0-24 megfigyelés, halállistára rakásom előtt tudtam keresni, érdekes módon éppen a 2007-08-as világválság idején…mindent elmond), de ezeknek a milliárdos piramisoknak és csordáiknak ez az “élet”, és az “élet értelme”…)

    Gyorsan megfejtettem, a profession.hu oldalt bizonyos Varga Zoltán – top 50 milliárdos, pegasus megfigyelt – tulajdonolja, na ott 50-ből 1 helyre ment jelentkezésem el, tudtak elérni. Nyilván részben az ő piramisának adatbázisa, csordája közreműködésének köszönhetően, részben állami szabotázsnak, részben a többi helyi rabszolgagyűjtő kiskirály hasonló radikalista hordáinak köszönhetően… bogozd ki, hogy a Varga, a Mészáros (egyben állami legál maffia) vagy egyéb másik top 50-es, esetleg blackrockos vagy egyéb külföldi – de lényegében picsi-pacsiban lévő az összes ittenivel – akar ellehetetleniteni, technológiával, pénzzel megölni nem hagyni nyugatról eltakarodni…(és uszitja az olcsó vagy ingyen plebset munkahelyen, utcán utánam) mivel rendőrségre bizonyitékkal mentem és elhajtottak, nyilvánvalóan egy jelentős része megélhetésem ellehetetlenitésére a magyar hatóságoknak, államnak és hozzáköthető milliárdosoknak köszönhető, akiknek a rabszolga dijamból adót és fizetést kellene fizetnem, hogy legyen miből, kivel engem tönkretenni. Tiszta öngyilkosság a kisujjamat is ebben a magyar gulágban megmozditani, saját elpusztitásom finanszirozom, rabszolgálásommal. ( de nyilvánvalóan a “balos” legál maffia is erre utazott. Ahogy Ákos énekelte: “húzzák jobbról, nyúzzák balról, ez itt magyarország” – megérdemli a csupa kisbetűt…)
    Nyugati, európai 7 különböző “országban” ugyanezt tapasztaltam, sokszor magyarokkal, kelet európaiakkal végeztetve ezt az aljas modern kommunista mészárlást (de gyakran helyivel (nem tudok olyan európai nemzetet mondani, amelyiknek “állampolgára” valamilyen módon nem próbált volna valamilyen módon ellehetetleniteni), ázsiaival vagy afrikaival)……

    Annyi különbség van, hogy egyik bunkóbb és radikálisabb a másiknál, de ez is csak az éppen adott féregtől függ, nem a csordától… a nőnemű egyedekről (és az irni, olvasni, számolni nem tudó huszonéves, vagy fiatalabb, radikalizált hülye gyerekekről, akik azt sem tudják mi megy itt) szót sem ejtve, nekik ez a “szórakozás” a himek legalább tisztában vannak vele hogy utolsó gyilkosok és technológiával és pénzzel lassan megölnek, a nőknek ahogy irtam ez a retardált telefonos “játék” része. Miközben jelentős részüket szex rabszolgának árulják a himek nyugatra, miután hasonló módon kisemmizték, ellehetetlenitették őket – és mostmár keletre is. Ennyire hülyék…. remélem az összes felvette az oltást…. a fattyaikkal együtt….. ez a “nemzet” halálra itélte magát, ahogy a többi európai is. az kiskirályok, akik nem magyarok csak profitálnak belőle és kicserélik a birkákat, arra akire akarják nagyvilágból…. a propaganda teljesen lényegtelen, csak arra kell hogy valami értelmetlen dologgal eltereljék figyelmet lényegről, mit is művelnek….

    gondolkodom egy gofundme poston ezen a néven: Help me buy a one way ticket out of the commie gulag west to Mexico, Panama or Nicaragua!

 5. Kiváló összefoglaló az alvóknak és az ébredezőknek. El is küldtem az ismerőseimnek.

 6. jewess, Maidan puccsista yenta Victoria ‘fu?k the EU’ Neuland elismeri az ukrán területen (the Ukraine = borderland) korábban jóvahagyott Pentagon biolabok létét (lépfene/anthrax, pestis/black death, etc) – Lovely!

  https://kuruc.info/r/4/240794/ 2022.03.09.

  vö.

  https://www.rt.com/russia/551510-nuland-ukraine-biolabs-attack/ 2022.03.08.

  ezekután talán ezt is érdemes lenne megvizsgálni:

  https://southfront.org/ukraine-reportedly-was-close-to-obtaining-nuclear-weapons-when-russia-decided-to-act/ 2022.03.06.

  1. (Másodszorra talán sikerül elküldeni.)

   Úgy tűnik a demokretén ‘Nyugat’ élesítette a Covid-1984 plandémia alatt tesztelt szólásszabadság földbe döngölését, így a hivatkozott cikk nem elérhető.
   Sebaj, van másik!

   https://web.archive.org/web/20220306173651/https://southfront.org/ukraine-reportedly-was-close-to-obtaining-nuclear-weapons-when-russia-decided-to-act/ 2022.03.06.

   Ukrajna titokban nukleáris fegyvereket fejlesztett ki, és közel állt ahhoz, hogy megszerezze őket-jelentette az orosz média március 6-án egy olyan forrásra hivatkozva, aki ismeri az orosz biztonsági struktúrák helyzetét…
   a nukleáris robbanószerkezet létrehozásában kulcsszerepet kapott a “Kharkov fizikai és Technológiai Intézet”Nemzeti Tudományos Központ. A nukleáris anyagok izotópjainak szétválasztására szolgáló módszerek kidolgozásában a tudósoknak nyújtott segítséget az Ukrán Nemzeti Tudományos Akadémia speciális struktúrái, különösen a Nukleáris Kutatási Intézet és a Kijevben található Szerves Kémiai Intézet…
   A csernobili nukleáris biztonsági problémák Intézete, a kijevi nukleáris és sugárbiztonsági Állami Tudományos és műszaki központ és a lvivi kondenzált Rendszerfizikai Intézet szintén részt vett a munkában.
   A nukleáris fegyverek fejlesztésének helyszíneként Kijev a csernobili atomerőmű zónáját használta.
   “A rendelkezésre álló információk alapján ítélve ott folyt a munka mind a “piszkos” bomba gyártásán, mind a plutónium elválasztásán” – idézi a forrást a RIA Novosti.
   A csernobili zóna természetes megnövekedett sugárzási hátterét használták fel ennek a munkának a fedezésére.
   Az elmúlt években Kijev aktívan érdeklődött az urándúsítás és a nukleáris fegyverek (azaz rakéták) szállítására szolgáló eszközök fejlesztése iránt.
   A forrás szerint Kijev “lefedi” a legtöbb ilyen fejlesztést más országokkal közös projektek végrehajtásával. Például 2013 decemberében Ukrajna megállapodást kötött a rakéta szférában való együttműködésről Törökországgal.
   “Az ukrán rakéta-és űrvállalatoknak, a Juzsmaszavodnak és a Juzsnoje Tervezőirodának, amelyek korábban részt vettek a szovjet nukleáris rakétaarzenál létrehozásában, főszerepet kellett játszaniuk benne” – mondta a forrás.
   A forrás szerint ennek az együttműködésnek a fő célja egy szilárd hajtóanyagú ballisztikus rakétával felszerelt mobil komplexum létrehozása volt, amelynek hatótávolsága legfeljebb 1500 km.
   Yuzhmashzavod részt vesz a Grom-2 mobil földi rakétarendszer fejlesztésében Szaúd-Arábia rovására. Az export változatban a kijevi állítások szerint A Grom-2 hatótávolsága akár 280 km is lehet.
   A jelentés szerint a szakértők szerint lehetséges a fent említett rakétarendszer korszerűsítése annak érdekében, hogy 500 km-re (egyes becslések szerint 1000 km-re) növelje tüzelési tartományát. 2017 óta az odesszai régióban található Alibey rakétatartományt használták ennek a rakétatechnológiának a repülési tesztelésére.
   “Ukrajna következetesen halad a saját nukleáris fegyvereinek létrehozásához szükséges feltételek megteremtése felé” – mondta a forrás.
   “A nyugati szakértők következtetése szerint a kijevi rezsim állt a legközelebb egy plutóniumon alapuló nukleáris robbanószerkezet létrehozásához, mivel az országban tárolt kiégett nukleáris fűtőelemekből rejtett módon termel” – mondta a forrás.
   A forrás hangsúlyozta, hogy ” az ukrán szakemberek néhány hónapon belül előállíthatnak ilyen eszközt.”
   “A rendkívül veszélyes ukrán nukleáris projekt Kijev általi végrehajtása a közeljövőben valósággá válhat” – hangsúlyozta a forrás, hozzátéve, hogy ennek a fejleménynek a negatív következményeit aligha lehet túlbecsülni.

   yandex ford. via qtranslate

   RE: NATO biolab Ukrajnában

   https://thesaker.is/statement-by-the-chief-of-the-nuclear-biological-and-chemical-protection-troops-of-the-russian-federation-armed-forces-lieutenant-general-igor-kirillov-march-7-2022-biological-programs/ 2022.03.07.

   A fentiek közléséért a ‘nyugati’ gúnyállam Szlovákiában akár 25 évet is kaphatnék jelen helyzetben – de erről persze nem szól az oly független propagengszteriáda
   https://www.breitbart.com/europe/2022/03/04/slovaks-who-support-russias-invasion-face-25-years-in-prison-under-propaganda-laws/

 7. a nagy dirr-durr mellett talán ez lemaradt:

  áá, ez nem génterápia – mondja az Új Világrend-toló patkány-seggfej (vö. hvg kommenszekció)

  Intracellular Reverse Transcription of Pfizer BioNTech COVID-19 mRNA Vaccine BNT162b2 In Vitro in Human Liver Cell Line by Markus Aldén, Francisko Olofsson Falla, Daowei Yang, Mohammad Barghouth, Cheng Luan, Magnus Rasmussen and Yang De Marinis, published 25 February 2022
  https://www.mdpi.com/1467-3045/44/3/73/htm#B39-cimb-44-00073

  korábban:

  https://www.pnas.org/content/118/21/e2105968118
  Reverse-transcribed SARS-CoV-2 RNA can integrate into the genome of cultured human cells and can be expressed in patient-derived tissues
  Liguo Zhang, Alexsia Richards, View ORCID ProfileM. Inmaculada Barrasa, View ORCID ProfileStephen H. Hughes, View ORCID ProfileRichard A. Young, and Rudolf Jaenisch

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük