Ha a másik a kútba ugrik, akkor te…?

Bukovinszki Gergely – Szkeptikus Kerekasztal

Amikor gyerek voltam tanáraim, szüleim és más felnőttek előszeretettel használták a „Ha ő a kútba ugrik, Te is utána ugrasz?” szólást, amikor csínytevésről volt szó. Ugyan én nem voltam egyike a gyakori csínytevőknek (vagy épp ritkán kaptak el), de sajnos ezen felnőttek egy része most gond nélkül a kútba ugrik agyafúrt „kópék” után. Mondhatnám azt is, hogy kérdés nélkül követik, amit mondanak nekik, pedig kérdezni nem bűn. Beállni a sorba? Annál inkább. Na, persze semmivel sem enyhébb bűn úgy a kútba ugrani, hogy közben homokba dugjuk a fejünket.

https://szkeptikuskerekasztal.com/ha-a-masik-a-kutba-ugrik-akkor-te/


Hivatkozások:

James Baldwin 1963-as beszéde

https://www.spps.org/cms/lib010/MN01910242/Centricity/Domain/125/baldwin_atalktoteachers_1_2.pdf

Dán tanulmány

https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=4072489

Prof. Christine Stabell-Benn interjú

https://unherd.com/thepost/study-into-mrna/

Andreas Schöfbeck, a német BKK ProVIta biztosító igazgatótanácsának tagja szerint csak az általuk biztosítottak körében 400 000 klinikai konzultáció történt a vakcina szövődményei miatt és az oltás mellékhatásai talán 8-10-szer is gyakoribbak a hivatalosan bejelentettnél.

https://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/bkk-provita-krankenkasse-entlaesst-vorstand-andreas-schoefbeck-a-9d84e4d1-b39b-4794-b660-cca1ef37121e

https://www.welt.de/politik/deutschland/article237236519/Nach-Aussagen-zu-Impfnebenwirkungen-Vorstand-der-BKK-ProVita-ist-fristlos-gekuendigt.html

Az olasz regionális bíróság alkotmányos aggályokat vet fel a COVID-19 oltási kötelezettségekkel kapcsolatban a nyugtalanító mellékhatási adatokra hivatkozva

https://www.trialsitenews.com/p/trialsitenews/regional-italian-court-raises-constitutional-concerns-about-covid-19-vaccine-mandates-citing-troubling-adverse-event-data-b6e28fb6

https://www.bitchute.com/video/UtoUWVzJdVX3/

Hogyan alapozza meg egy bírósági ítélet a kötelező COVID-19 vakcinázást

https://www.euronews.com/my-europe/2021/04/13/how-a-court-ruling-lays-the-ground-for-mandatory-covid-19-vaccination

A brit kormány új adatai szerint a COVID vakcinák több embert ölnek meg, mint amennyit megmentenek
https://stevekirsch.substack.com/p/uk-government-data-shows-nobody-should?token=eyJ1c2VyX2lkIjo1ODc1MDE4NCwicG9zdF9pZCI6NTM2MDIyNjQsIl8iOiI5Skd6YSIsImlhdCI6MTY1MTk2NjEzMiwiZXhwIjoxNjUxOTY5NzMyLCJpc3MiOiJwdWItNTQ4MzU0Iiwic3ViIjoicG9zdC1yZWFjdGlvbiJ9.N_Q1mdUUtRIB-qd38PxqCMiqwTGCbS4SSnSW_5f1Yu4&s=r

Már június 15-től kirúghatják az oltást megtagadó állami alkalmazottakat

https://azonnali.hu/cikk/20220505_junius-15-tol-kirughatjak-az-oltast-megtagado-allami-alkalmazottakat

https://merce.hu/2022/05/05/fel-evvel-korabban-junius-15-tol-veget-erhet-az-oltatlan-allami-es-onkormanyzati-dolgozok/

Az uniós digitális covid igazolvány 2022. június 30-ig alkalmazandó

https://ec.europa.eu/info/policies/justice-and-fundamental-rights/eu-citizenship/movement-and-residence/eu-digital-covid-certificate-vaccinations-and-travel-restrictions_hu

A veszélyhelyzet Magyarországon június elsejéig tart

https://www.jogpontok.hu/kiadvanyok/Koronavirussal_kapcsolatos_munkajogi_tajekoztato_AFEOSZ_COOP_Szovetseg.pdf

13 thoughts on “Ha a másik a kútba ugrik, akkor te…?

 1. Én nem vagyok semleges a végeredményt illetően.
  Szerintem az kommunikációs és jogi csapda, hogy egy nem létező vírusra hivatkozva próbálnak statisztikákat gyártani. A vírus és az oltás összemosás félrevezető. A számokból nincs kiszűrve a placebo, már ettől hamis minden, nemcsak az adatok összehasonlíthatatlanná tétele miatt.
  Szerintem csak szigorúan az igazi oltások összetevőinek hatásai alapján lehet megbetegedés kapcsolatot kimutatni. Kellene is, hiányzik. Annyi vizsgálat kellene, ahányfajta oltóanyag összetétel van.
  Aki 2020-ban elhunyt, az oltások előtt, arról pedig nem kell bizonyítani semmit. Ha nem voltak dokumentációk (nem volt boncolás), akkor erre az időszakra vonatkozóan semmilyen vírusra mutató állítás nem tehető. Bármi lehetett a halál oka.
  Aki oltások előtt lett beteg, annak javasolnék egy mérgezettség vizsgálatot, fémekre, mérgekre, sugárzásra, stb, és vitamin -ásványi anyag hiányra.
  És persze a Covid nem humán fertőző, mert nincs. Normál megfázás szokott lenni évszak változáskor, egyéb lehüléskor, stb, ezt a témát a korábbiakban többen kifejtettük. Mindenki visszagondolhat a saját megfázásaira, korábbi megbetegedéseire, élethelyzeteire, a szedett gyógyszerei mellékhatás listáira, táplálkozása ismert adalék anyagaira stb.
  Azon, hogy 50 év felett nem ajánlott az oltás, én azt értem a dán nyilatkozatból, hogy a többieknek meg minek. -:) Ki lehet találni hasonló megfogalmazásokat….a senkinek sem ajánlottra.
  Az oltásnak MINDEN emberre egészségügyi ártalma van, ez az oltás járvány. Nem tesztelés járvány van. Félretájékoztatás van.
  Illetve az “egészségügyhöz való hozzáállás” általános szoktatása.
  Tanárokkal és gyerekekkel is érdemes lenne beszélgetni, mit gondolnak. Az első beszélgetések elszomorítóak, de nagyon jó, hogy elkészítetted őket.

  1. Pontosan. Elkeserítőnek tartom, hogy ezt egy olyan szakértői csoportnak kell elmagyarázni, akik tisztán látóknak nevezik magukat és akik mindezt,tudják egyébként is és azért is hisz.ezen tényeket itt közölt korábbi beszámolók és publikációk tanúsítják. Tudjuk hogy nem volt többlethalálozás az “oltások” előtti időszakban, innen tudjuk hogy nincs “fertőző vírus” okozta járvány, tudjuk hogy minden kórházi és halálozási adatot meghamisítottak, tudjuk hogy egyéb halálozási okokat neveztek “Covid-nak, tudjuk hogy a többlethalálozás a tömegvakcinázás után kezdődött.

   Ami engem illet, én már az első naptól fogva tudtam, hogy csalásról van szó, attól a pillanattól fogva amikor azt olvastam a hazai főmédiában, hogy járvány van hisz ma is meghalt húsz idős krónikus beteg.

   Ami zajlik két éve egy olyan fokú mentális abúzus amire már nincs magyarázat, csak az hogy a méregoltások mellett ez az egész egy orbitális figyelemelterelés a még nagyobb gondoktól.

  2. Rusvai azt mondta hogy ő látta a vírust elektromikroszkóp alatt… hogy hol (a levegőben elkapva, halottban boncolás után, petri csészében) azt nem említette. Valami azért mégis van, mert 5 hónapja valamit elkaptam és nagyon nem influenza volt az! Olyan tüneteim voltak és vannak még 5 hónappal is utána hogy rettenetes… az influenza nálam legrosszabb esetben két hétig szokott tartani.

   1. Kedves Tony,
    Eszébe jutott-e, hogy a két dolog között esetleg nincs összefüggés: aközött, hogy mit mond a kamu oltott Rusvai, és mi a valós baja?
    Ha nekem lenne bajom, biztosan pert kezdenék, megpróbálnám bizonyítani a mérgezést, nyilvánosságra hoznám, és közben terápiát keresnék.
    A Rusvai kommunikáció elfogadása, kétségek nélkül, szerintem egyenlő az egyértelműen rossz döntések meghozatalával.
    Nagyon sajnálom és jobbulást!

    1. Kedves Hegedűs Úr!

     Én nem voltam/vagyok beoltva! És hogy a kérdésére válaszoljak, úgy gondolom hogy Rusvai csak sötétben tapogatózik és mondja amit mondania kell, de valójában gőze sincs hogy mi folyik… de az tény hogy neki semmi baja, én meg több mint 5 hónapja rottyon vagyok.
     Hogy kamu oltott-e azt nem tudom, mindig elmondja hogy ő két Pfizert kapott. Van orvos ismerősöm aki 3x oltott (biztos hogy be van oltva mert maximálisan oltás párti és engem is noszogatott anno hogy oltassam be magam) és szemmel láthatólag semmi baja. Van példa pro és kontra is… az mindenesetre számomra nagyon frusztráló hogy én pórul jártam és utólag úgy tűnik lehet hogy rosszul döntöttem… 🙁

   2. Igen, az oltottak fertőznek és elég csúnya betegséget okoz az általuk legyártott és belőlük kiáramló nem emberi fehérje…

    1. Valószínűleg a 2x pfizerrel beoltott páromtól kaptam el (én nem voltam/vagyok beoltva). Az oltások után neki annyi baja volt hogy elkezdett néha fájni a csípője. Júliusban kapta a második oltást és Novemberben kaphatott el valamit. Csúnyán köhögött (erre a háziorvosa antibiotikumot írt fel neki) és hőemelkedése lehetett (nem mérte meg) mert fázott első nap este. 2-3 nap alatt jobban lett. Én egy hétre rá betegedtem meg… nem hiszem hogy a “belőle kiáramló nem emberi fehérje” okozta az én problémámat, mert akkor nem négy hónappal a második oltása után kaptam volna el tőle… Erről van egyébként valahol elérhető tanulmány, hogy akit beoltanak az szórja magából a tüskefehérjét és ezzel fertőzi a környezetét? Ha ez tényleg így van, ez meddig tart? Én erről nem láttam még orvosi tanulmányt…

     1. Einstein egyik kijelentése szerint az életben mindennél fontosabb az intuíció.

      Ha intuíciójára hallgat, Ön szerint valóban van olyan hogy légúton szórható és elkapható halálos fehérje? Azelőtt legalább egy félig-meddig élő organizmusként próbálták eladni azt a valamit amire ráfoghatták hogy légúti fertőzéssel terjed.

      Érdemes visszagondolni hogy milyen egyéb oka lehetett a betegségnek amit “elkapott”.
      Lehet az akár fizikai, akár lelki mérgezés is. Lehet bakteriális eredetű (mert ilyen van), lehet a maszkhordás egyik hatása, lehet extrém idegkimerültség is.

      Már abba is bele lehet betegedni, sőt, ha valaki elhiszi hogy embertársai, oltottan vagy oltatlanul, “halálos mikrobákat és halálos fehérjéket” adnak át neki. Ha elhinnék valami ilyesmit, én is lebetegednék.

 2. Az első néhány percre és a hivatkozott tanulmányra reagálva:

  Azon túl hogy tisztelek minden őszinte erőfeszítést a Covid-fasizmus és vakcina-terror ellen, én már túl vagyok azon hogy érdekeljen, éppen melyik tudós mit regél a Covid-“vakcinákról”. Most már évek óta tudjuk hogy ezen oltások végzetesen károsak, és hogy nincs miért beadatni ezeket, hisz nincs járvány, csak értelmetlen tömegtesztelés van. Itt a lényeg, magyarul feliratozva, három percben, Andrew Kaufmantól:
  https://streamable.com/ogb8no

  Nem tudom ki hogy van ezzel, de most már maga a téma az ami beteggé tehet minden gondolkodó és érző embert.
  Már egyre ritkábban látogatom ezt az oldalt, mert elegem van, hogy állandóan visszahúzzák az olvasót oda ahol a part szakad, és hogy folyik a hülyének nézésünk, még alternativ módban is.

  Ott tartunk ahol voltunk hónapokkal ezelőtt, sőt, pedig már akkor is túl volt ragozva, többszörösen is. Azelőtt olykor volt egy fél lépés előre, majd három hátra – most már a három hátra után jön kilenc hátra.
  Most már két éve leragadtunk ott, hogy nemcsak Móricka butábbik ikertestvére küzd azzal az IQ-feladvánnyal, hogy mi a súlyosabb, az influenzának nevezett kór tüneteit mutatni idős korban, vagy fiatal sportolóként infarktust kapni, esetleg átugrani az örök vadászmezőkre, az eme kórra kötelezett “vakcinák” hatásaként. De a jelek szerint, tudományos címekkel rendelkező és csúcs-intelligenciával megáldott homo sapiens egyedek számára sem egyértelmű a válasz.

  Mivel nincs járvány azaz nem kap el senki semmit másoktól, hanem félrekezelések és mérgezések vannak, de azok dögivel, és egészséges emberek beteggé hazudása csaló PCR tesztek által, így még egy fél vakcina beadatása és annak mellékhatása is túl sok. Nincs mit összehasonlítgatni, mert amit egymáshoz méregetnek, kb annyi hogy mekkora “haszna” van egy egészséges embert nyomorékká tenni, illetve egy túlélhető mérgezést kezelni egy kevésbé túlélhető méreggel.

  Ha már ezt is magyarázni kell, értelmes és magasan képzett embereknek is, két éven keresztül, akkor minden amit a legnagyobb jóakarattal próbálunk, ÉRTELMETLEN.

  Mindenki totális tagadásban él. Csupán néhány kivétel akad, mint pl egy oltott ismerősöm, aki beismerte hogy amióta e “vakcinát” megkapta egészsége odavan, és elismerését fejezte ki amiért én elutasítottam. Most már csak az feltételezi ezen oltások akár minimális relatív hasznát is aki hazudik, vagy szemétkosárba hajította szürke állományát, és valamiért megtalálta életcélját abban az állapotban.

  A főáram eközben azon a szinten “érvel”, amely szintet még egy kis óvodás is túlszárnyal.
  Eszembe jutott hogy dr. Drábik János szerint a hazugság korában élünk. Hozzátehetjük, hogy azon belül is az érvelési hibák, azaz a jól álcázott, manipulatív hazugságok korában.

  Valakire ujjal mutogatni azzal hogy “vírustagadó” (utalok itt a blogon a közelmúltban közölt vonatkozó videóra) egy eleve érvénytelen, értelmezhetetlen kijelentés. Ugyanígy, tagadni azt hogy valaki “vírustagadó” szintén hibás érvelés: érvénytelen érvelések egymásra halmozása. Értelmetlen, mert a negatív bizonyítása és cáfolata egyaránt lehetetlen. A bizonyítás terhe a vírusok létezésében hívő szektatagok kötelessége lenne, de ezt a kötelezettséget soha nem teljesítették.

  És abban az esetben ha valami léte nincs bizonyítva (aki nem hiszi járjon utána), a lehetséges alternatívák kimerülnek annyiban, hogy vagy lehet hinni annak létezésében, vagy lehet kételkedni benne. Tagadni nem lehet. Mivel a fertőző vírus mint olyan léte nem bizonyított, sem állítani nem lehet létezését sem tagadni, és amit kiváltképpen nem lehet, egy efféle járvány feltételezését megtenni egy egészségügyi világdiktatúra alapjaiként. A vírusszekta hívők tábora diktatúrája pedig nem kevesebb mint a posztmodern kori boszorkányüldözés, ráadásul tudományos köntösben, ami minden irónia magas csúcsa. A normális módon élő, egészségükre ügyelő, gondolkodó, és felelős emberek üldözése zajlik.

  Számomra egyértelmű, hogy ami a jelenben történik, csupán bevezető pszichológiai kísérlet annak tesztelésére, hogy ki milyen szinten dől be, akár a főáramból zúduló áltudományos badarságoknak akár mindannak a csúsztatásnak és összevissza mellébeszédnek, amit pedig az ellentábor hord össze (tisztelet a kevés kivételnek).

  Próbáltam jóhiszeműséget feltételezni, de ennyi idő elteltével ez egyre nehezebb. Egy valódi igazságkereső előre megy, nem hátra. Ehhez képest pedig minden fronton tombol a hülyeség mint a texasi tornádó, mind a laikusok és szakértők részéről. A jelek szerint csupán szakértői decoy-ellentáborok szórakoztatják a horror-realitás-showkra vágyó audienciát, miközben a valódi ellenállás hiányzik, az egyenes beszéd, a stratégiai gondolkodás és szervezés valahol a nulla és a zéró közti intervallumban.

  Hol van pl a korábban meghirdetett petíció a WHO-hatalomátvétele ellen? Annak lenne értelme.

  Így viszont a WHO banditái útjában nem áll senki és semmi hogy eme hadgyakorlat után az igazi nagy tervük megvalósítsák. Gratulálhatunk.

  1. Igaza van.
   Az én véleményem szerint nem véletlen az sem, hogy fórumok, közösségi oldalak, információs csövek alakulhattak sok országban a hivatalos állásfoglalással szembeni “úgynevezett” másik oldalon. Szerintem ezeken a helyeken is van sok beépített ember, és beleszólhatnak, mi legyen a fő irány. A terv része volt eleve, hogy 2 oldal alakuljon, ahogy most más témákban is láthatjuk, és még nincs vége. Az értelmesebbeknek odaadnak félinformációt, hogy mindenki egymásnak essen, hogy ő tudja jobban. És mindegyik oldal retteghessen, ki ettől, ki attól. Na az az igazán megbetegítő. Amúgy meg, amíg a materializmus van uralmon, addig létezik- paradoxonként-a vírushívőség. Majd ha újra elfogadott lesz, hogy egy szóval lehet ölni és gyógyítani is, talán megszűnik.
   Füllmich, Malone ,meg sokan az irányított ellenzék tábora.
   Ha megkérdezzük az ez ügyben nem teljesen tudatlanokat, egy jelentős része nem azért tud róluk, és Cowanékról kb. senki, mert az utóbbi annyival bonyolultabb dolgot mond, és nem is tartozik az aktuális problémához. Hanem mert ezt nem reklámozzák, nem engedik a köztudatba kerülni, a többit meg akarják.
   Egyébként attól függetlenül, hogy Kaufmannék igazat állítanak, még mindig nem a teljes igazság, mert a teljes igazság tudatában nem marad félelem. Még mérgektől se. Ez pedig túlmutat az anyagi szintű tudományos vitákon.

  2. https://streamable.com/ogb8no

   Az Éva által ajánlott rövid videóval érdemes lenne mindenkinek találkozni, ettől talán elindulna valami a jó irányba.
   Egyébként minden gondolatából tanulok. Szilviáéból is. Köszönöm -:) (a víz elvétele, és környezet szennyezés videón kívül!)
   Nagyon sok az xx az oldalon, felismerhetők a stratégiájukról. Ha valaki kommentelésre adja a fejét, elkerülhetetlenül konfrontálódik velük. . -:) Felmérik, ki mennyire felvilágosult, milyen érvei, javaslatai, ötletei, hangulatai, tapasztalatai, stb. vannak.
   Tudjuk, hogy van “valami”. Ha valaki gyógyítót keres, és nem talál TB finanszírozást, csak az oltást, akkor már elkeseredik.
   Miért nem jut eszébe a betegeknek, hogy pl. ezt is, az alternatív gyógyítási lehetőségeket is TB finanszírozottá kellene tenni? A TB-nek pedig meg kellene kapni finanszírozásnak az oltás hatás, illetve a mérgezés hatás kártérítését, és a károsultaknak is.
   Hogyan lehet érvényes szerződést kötni úgy, hogy lemond az egyik fél a kártérítésről, ha tényleg ezt történt. Mivel nem közismert a szerződés, ez se állítható biztosan.
   Csak idő kérdése, de én hatalmas botrány kitörését jósolom, várom világszinten, mivel nem tudható, mi forr a lefojtott felszín alatt.
   A WHO kilépést én elvárom a kormánytól. A NATO kilépést is. Az EU-t pedig ebben a formában megszüntetném, és majd épelméjű módon újragondolva lehetne újra alakítani.
   Az egész robotizáció, sugárzás technika, globalizáció elmebajt elutasítom, mivel értelmetlen és gonosz. Részletek és érvek a “nem lehet róla beszélni” csatornákon, de részben itt is megtalálhatók.

  3. Kedves Szilvia és Hegedűs A.:
   Csak ma vettem észre válaszaikat, így utólag szeretném kifejezni köszönetem és egyetértésem. Nagyszerű észrevételek, felismerések, összefüggések!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük