Akkor most van értelme “háttérhatalomról” beszélni?

Meggyőződésem, hogy sokkal kevesebb érdeklődés lenne a “háttérhatalom” témaköre iránt, ha kiegyensúlyozott, boldog embereket látnánk magunk körül.

Ha azt tapasztalnánk, hogy egy békésebb világ felé közeledünk, de ennek épp az ellenkezője érzékelhető. Egyik válság követi a másikat, a társadalmi egyenlőtlenség rohamosan növekszik, erősödik a felügyeleti állam és a biológiai biztonság, mint a kormányzás egy új formája van kialakulóban, immár nemzetállamoktól átkerülve szupranacionális szervezetekhez. És mindeközben a publikus párbeszéd, bár messze lemaradva, de csiga lassúsággal elkezdett felzárkózni az eddig “összeesküvés-elméletesként” megbélyegzett közösséghez. Egyre gyakrabban merül fel hát az a kérdés, hogy irányított, vagy önszerveződő ez a folyamat?

Nem szeretem használni a “háttérhatalom” kifejezést, mert tartalmilag értelmezhetetlen és használata szükségtelen. Ellenben fontos a hatalmi struktúrákat vizsgálni, hiszen kevéssé ismert, hogy mekkora mértékben is van irányítva életünk, civilizációnk működése befolyásos személyek érdekhálózatai által. Ebben a videóban egy korábbi felvétel kiegészítéséhez gyűjtöttem össze néhány empirikus bizonyítékot.

Szkeptikus Kerekasztal

Tartalom:
0:00 Bevezető
2:37 A “háttérhatalom” kifejezés használatának néhány fontos oka
6:54 Miért nem szerencsés a “háttérhatalom” jelző
9:56 Hálózatelemzések, mint empirikus bizonyítékok
13:35 A világkormányzás lehetősége – Nem kell, hogy teljes egyetértés legyen
21:42 Az 1% irányítja a hálózat 40%-át
23:27 A központi bankárok globális összejátszása
25:10 A technológiai fejlődés egyetértésre kényszerít?
28:07 Miért egyre népszerűbbek ezek a témák?

Hivatkozások:
A Modern Propaganda (videók)
https://www.youtube.com/watch?v=eNjwawJ_i0Y
https://www.youtube.com/watch?v=dx_8NYERJQI
5 fontos publikáció, ami bizonyítja, hogy igenis lehetséges globális érdekhálózatok tagjai által kormányozni a világot.
https://www.facebook.com/szkeptikuskerekasztal/videos/999863174491020
„Egy egészség”
https://szkeptikuskerekasztal.com/biologiai-biztonsag-az-egy-egeszsegugy-diktaturajaban/
Kormányzás a “biológiai biztonság” és “Egy Egészség” nevében
https://szkeptikuskerekasztal.com/biologiai-biztonsag-az-egy-egeszsegugy-diktaturajaban/
Az ENSZ új politikai nyilatkozata a járványokról
https://brownstone.org/articles/the-uns-new-political-declaration-on-pandemics/
A BlackRock zsarnoki ESG napirendje
https://unherd.com/2023/03/blackrocks-tyrannical-esg-agenda/
A kapitalizmus ereje
https://www.blackrock.com/corporate/investor-relations/larry-fink-ceo-letter
A kínai kibocsátáskereskedelmi rendszer lesz a világ legnagyobb klímapolitikája. Ez lesz a következő lépés.
https://www.forbes.com/sites/energyinnovation/2022/04/18/chinas-emissions-trading-system-will-be-the-worlds-biggest-climate-policy-heres-what-comes-next/
A trillió dolláros lehetőség az ESG-ben
https://www.forbes.com.au/brand-voice/forbes-profile/the-trillion-dollar-opportunity-in-esg-surge/
Az oroszországi vas- és acélexport értéke 2022-ben, rendeltetési hely szerint
https://www.statista.com/statistics/1267497/russia-iron-and-steel-export-by-country/
A Forrester előrejelzése a munkahelyek jövőjéről: 2040-re 63 millió munkahelyet veszít az automatizálás.
https://www.forrester.com/press-newsroom/future-of-jobs-forecast-apac/
A WHO lesz a világkormány első változata? Ha igen, azonnal ki kell lépnünk belőle!
https://magyarnemzet.hu/fricz-tamas-blogja-all/2023/07/a-who-lesz-a-vilagkormany-elso-valtozata-ha-igen-azonnal-ki-kell-lepnunk-belole
A “peerbotok” olyan jövőt jelenthetnek, ahol az emberi politikusok nem lesznek munkaképesek: szakértő
https://www.foxnews.com/tech/ai-could-replace-politicians-ceos-if-play-darwinian-rules-evolution-expert
A globális vállalati ellenőrzés hálózata
https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0025995
Összejátszás: Hogyan manipulálták a központi bankárok a világot
https://www.scielo.br/j/cint/a/MptLDVxYtk4jsXYCLHMgtRt/

6 thoughts on “Akkor most van értelme “háttérhatalomról” beszélni?

 1. “Nem szeretem használni a “háttérhatalom” kifejezést, mert tartalmilag értelmezhetetlen és használata szükségtelen.”

  Nem Így van.
  Az emberiség történetének a kezdetétől nyilvánvaló, hogy a mindenkori uralkodók mindenhol csak BÁBOK… azoknak a bábjai, akik hatalomba helyezték őket, akik pénzelik őket, akiknek az elképzeléseit végrehajtják és akik bármikor elmozdíthatják őket, ha makacskodnának

  Csak két példa…
  Az egyik a Kazár kaganátus… mostanában sok szó van róluk, mint a bibliai Káin leszármazottairól, akik “hamis zsidóként” a “sátán zsinagógáját” alkotják… a mi korunkban ezek a CIONISTÁK, akik a zsidó nép mögé bújva, zsidónak adják ki magukat, hogy megtévesszék a világot. A kaganátus 750 körül “tért be” zsidónak… ugyanakkor az Oszmán birodalommal is szoros kapcsolatokat ápolt… a birodalmat kifelé, a világ felé egy “BÉG” vezette… mögötte azonban ott állt a VALÓDI kazár uralkodó.

  Ugyanez kicsiben, Magyarországon… az ország államfője egy olyan asszony, aki rendkívül szeret a jellegzetes “kazár-kék” rucikban fotózkodni és minden esetben olyan protokolláris eseményeken vesz részt és úgy cselekszik, ahogy azok kívánják, akik mozgatják ezt a bábot… Vagy itt van például az ország miniszterelnöke is… már a “világjárvány” alatt napra pontosan együtt mozdult azokkal a BÁBOKKAL, akiket szintén a háttérből irányítottak… ugyanazon a napon mondták hajszálpontosan ugyanazokat az üzeneteket és hozták meg hajszálpontosan ugyanazokat a döntéseket…

  Magyarországon senki nem gondolja komolyan, hogy akár a Katus, akár a Viki egyetlen hétig is a pozíciójában maradhatna, ha nem azt tenné, amire az utasítást kapja.

   1. Engem a személyiség elvétele érintett meg.
    Ugyanis semmit se érő indokkal próbálják a szolgáltatók mostanában rábeszélni az embereket, hogy mondjanak le a személyes, 3 lábon álló beazonosításról. Ami a név/anyja neve/születési hely és idő. Miért szeretnék ezt olyannyira a digitális semmire cserélni?? Ezt miért nem igyekeznek a minket (ezek a mai fiatalok, ezek a mai idősebbek…) olyan kihangsúlyozottan “hülyének” tartó, ezt a lehülyézést súlykoló megmondók kivesézni?
    Miért nem tiltakoznak a ‘híres’ megmondók a kormánynál ez ellen? Semmi ilyen, a személyiség védelme irányú, megmondók általi tiltakozást nem hallottam még.

   2. Ezt írhattam volna a Szkeptikuskerekasztal rovatába is, de itt sokkal többen látják !

    Bukovinszky urat tegnap is látván a TV-5 “Ez itt a kérdés” című, politikai szemfényvesztő műsorában, megállapítható, hogy éppen most rombolja le eddigi tevékenységét, és hitelteleníti el a saját személyét !

    Bio díszlet a hazudozók között, akik úgy mondanak ki féligazságokat, hogy közben letagadják az igazságokat, akik úgy tesznek, mint ha amiről beszélnek, nem tudnák tű pontosan, hogy mekkora aljas hazugságok, milyen aljas népírtás zajlik, és hogy a tudomány, és klíma védelem, az egész kovid, az ukrajnai és az izraeli háborúk mik is valójában !

    A tegnapi adásban is, például olyan arrogánsan és primitíven hazudott a rusvai nevű “Nemzeti Sintér”, hogy még a Bedőnek is vissza kellett fognia magát, miközben Bukovinszky úr mély megértéssel bólogatott rusvai erőszakos szófosása mellé.

    Bukovinszky úr megbukott. Önmagát buktatta meg.

    A “Nem szeretem használni a “háttérhatalom” kifejezést, mert tartalmilag értelmezhetetlen és használata szükségtelen.”, című megszólalása felvezette az önmaga teljes hiteltelenítését.
    Ez a tegnapi már csak ízesítése volt a főztjének !

    Szerény véleményem szerint a féligazságok kimondása, a teljes igazság szándékos elhallgatása mellett, az egyik legundorítóbb módja a hazodozásnak !!! Tegnap (is !), ezt láthattuk, hallhattuk teljes gőzzel.
    A tegnapi TV-5 “Ez itt a kérdés” műsora, a “nem kedvelt kifejezéssel élve”, a háttérhatalom parasztvakítása a hülye Gipsz Jakabok számára, aki ebben részt vesz, és a fenti módon, az önmagát minősíti.
    Egy nyomorult kemény ellenérvet nem volt képes Bukovinszky úr kinyögni, helyette a dadogós körmondatok, kibélelve az “elnézést, hogy megszülettem” szerénységével.

    Sajnálom, de a tények változatlanul tények, és az a “bizonyos” sem azért büdös és undorító, mert én állítom azt !

 2. A Nürnberg 2.0 a holtásos népirtók megbüntetésével az xx mafcia felszámolásáról szólna. Tanú ellenük az egész világ.
  Nagy vonalakban az oltottak azért, mert megbetegedhetnek, az oltatlanok azért, mert oltással fenyegetettek. A holtás business mögött nyilvános, írásban dokumentáltan ismert szervek és vezetők állnak. A mafcia mégse teljesen titkos!
  Egy kézbe van központosítva az irányítás, és csak azt a kezet kell kivágni. Kérdés, hogy egyből, vagy sejtenként.
  Kérdés az is, hogy ki fogja feladni őket. Az álomkóros áltudósok biztosan nem néznek bele a mikroszkópba, se a matematikai logika nem tudományos nekik. Minek az ész egy ‘tudósnak’.
  A jogászoknál van a labda, mert az igazságérzet a jogérzettel párosulva az ő szakterületük. Nem kell hozzá dr. Fullmich-nek lenni, már fizikailag és elméletileg is megbukott a vírus elmélet. Kísérlettel megismételhetően bizonyítható, hogy nincs vírus, és logikailag is nyilvánvaló, hogy sehol a világon nincs vírus. Se ilyen -se olyan logikai megközelítéssel. (Dr. Cowan előadásai az atomfizikával kapcsolatban, korábbi fordításaim alapján.)
  Remélhetőleg a jogászok nem tartják a népirtást viccesnek, elröhögcsélni valónak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük