4 orvosi-fiziológiai Nobel díjazott

1. Paul Hermann Müller 1948.

Azért kapta, mert azt állította, a DDT nevű rovarölö veszélytelen az emberekre és melegvérű állatokra, ezért Nobel díjjal jutalmazták.

Mi történt ezután?

Rájöttek, hogy az élő szervezetben felhalmozódhat, károsítja az élővilágot és egyben az emberi környezetet, egészséget.

A fenti fotón polio (gyermekbénulás) ellen DDT-vel permeteznek gyerekeket San Antonio városában, Texas.

A világon elsőként Magyarországon tiltották be a DDT forgalmazását és felhasználását 1968-ban, a fenti okokra hivatkozva.

A globális betiltási hullám egyik elindítója a környezetvédelem történetének egyik legfontosabb műve Rachel Carson Néma tavasz (Silent spring) című könyve volt. Ebből köztudomásúvá vált, hogy a szer az emberre és a széles élővilágra a zsírszövetekben felhalmozódva igen káros késői rákkeltő, spermiumgátló hatást gyakorol.

2. António Egas Moniz, 1949.

A lobotómia feltalálásáért kapta.

A lobotómia során a homloklebeny fehérállományi kötegeit vágták át, melynek eredményeképp az egyén intellektuális képességei és érzelmi élete jelentősen átalakult. A módszer egyik úttörője „sebészetileg előidézett gyermekkornak” nevezte ezt az állapotot.

Világszerte több tízezer ilyen beavatkozást végeztek súlyos mentális zavarokkal diagnosztizált embereken, főleg a 40-es években, majd az 50-es években a legtöbb fejlett országban betiltották a lobotómiát.

A pozitív kimenet leginkább arra utalt, hogy az adott pácienssel már nem voltak olyan magatartási gondok, mint a műtét előtt, ám ez a gyakorlatban sokszor azt jelentette, hogy szinte teljesen passzívvá váltak. Egy korabeli szakértő azt írta, hogy a lobotómiát leginkább azért használják, hogy kevesebb gond legyen a páciensekkel, de ilyen erővel akár meg is ölhetnék őket, elvégre akkor van a legkevesebb gond az emberekkel és a gyilkosság nem sokkal rosszabb, mint ez a beavatkozás.

Ez a fotó R. Kennedyről (A meggyilkolt elnök húga) három évvel a lobotómiája előtt készült, az 1941-es lobotómiát követően élőhalottá vált.

3. Konrad Lorenz, 1973.

Az egyéni és szociális viselkedésminták felépítésével és működésével kapcsolatos felfedezéseiért.

1938. június 28-án Lorenz beadta a felvételi kérelmét az NSDAP-ba.

Konrad Lorenz az 1937-ben megjelent „Az ösztönös cselekvés fogalmáról” című munkájával megalapozta az összehasonlító viselkedéskutatást, mint önálló tudományágat, 1938-ban csatlakozott az NSDAP-hoz, és egyben a Fajpolitikai Hivatal munkatársa is volt, tevékenységével segített a német második világháborús területfoglalások (élettér és felsőbbrendű-alacsonyabbrendű emberi fajok elmélete) és holokauszt ideológiája megalapozásában.

4. Ebbe a listába tökéletesen beleillik az idei, 2023. évi Nobel díjazott Karikó Katalin asszony


Angelika Mihalik

https://angelikamihalik.substack.com/p/4-orvosi-fiziologiai-nobel-dijazott

8 thoughts on “4 orvosi-fiziológiai Nobel díjazott

 1. A Nobel Békedíj még az orvosi Nobel Díjhoz képest is annyira lezüllött, hogy lassan felér egy becsületsértéssel, ha valakinek felajánlják: a kitüntetettek között vannak a tömeggyilkos pszichopata Henry Kissinger és Menahem Begin, valamint az Európai Unió (!). Apropó, hova lett a díjjal járó pénz?

  Kíváncsian várom, hogy ez a kommentem megjelenik-e, vagy a cenzúránál ez is kiveri a biztosítékot.

  1. Újra, újra újra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Dézsy Zoltán, “Az ügynökök a Paradicsomba mennek”, magyar film, 2010.

   Kötelező (lenne !), de természetesen az “entellektüel, és a mindent tudó facebook bogarak”, csak legyintenek, hogy “tudjuk”, miközben nem tudják, jószerivel semmit sem tudnak, de arról hosszan, és mélyen “elbeszélgetnek”, itt is, meg szinte minden oldalon.

   Nagyon sokan, a legtöbben, még mindig elhiszik a színjátékot valóságnak, vagy leragadnak rágni a már csutkává szopogatott gumicsontot, és igen elégedettek is magukkal, “felvilágosultságuk” okán.

 2. A képeket láttam, a hírt hallottam, de képtelen vagyok megnézni a videót, vagy bármilyen tudósítást, illetve elolvasni a “méltatásokat” !
  Iszonyatosan nehéz nem hánynom !
  Undor, és megvetés.

  Rendkívül nehezemre esik nem leírni a véleményemet, pedig van.
  Nem félek leírni, csak nem akarok semmilyen bajt okozni, mint ami van, és én egy gondolatbűnöző vagyok, ami eddig is tudott dolog volt .

  A Zsák, és egyik foltja !
  Tevékenységük dokumentálva van, és nem mindenki amnéziás, és akkor sem, ha nagyon kifizetődő annak lenni !
  Újra csak, undor, és megvetés.

 3. A Nobel-díj margójára. (Amire a higiénia összefoglalómmal pályáztam 🙂 És nem nyert.)

  https://www.bitchute.com/video/xzu6J1m8jgiH/
  DR TOM COWAN DO COVID SHOTS ACTUALLY CONTAIN MRNA LET’S LOOK AT THE ‘SCIENCE’!
  2023.09.27.

  Az egyik jelenlegi, érdeklődésre számot tartó kérdés az, hogy van-e mRNS az mRNS oltásban? Ennek megválaszolásához Dr. Cowan a válaszhoz kapcsolódó kérdéseket is tisztázza a mostani előadásában.

  1. Mit jelent az antitestek toxin specifikussága?
  Ha egyed specifikus lenne egy antitest, képes lenne azonosítani egy egyedi fehérjét. Az azonosítás azt jelentené, hogy csak arra a fehérjére fog reagálni bármilyen reakcióban. A valóságban az anyagok méretének és a környezeti állapotnak: a hőmérsékletnek, a pH-nak a változása elég ahhoz, hogy az ellenanyagok vagy minden anyagot megkössenek. vagy semmit, ez pedig nem specifikus jelenség. A biokémiai reakciók a folyadék szerkezet, a pH, a hőmérséklet, az oxidációs hajlam stb. alapján mennek végbe. Ezért nem lehet kalibrálni a teszteket, ami kimutatna patogéneket, egyebeket.

  2. Bizonyított-e közvetlen összefüggés a kanyaró előfordulása és az oltások hasznossága között?
  Amióta oltások vannak, csak úgy néz ki, mintha kevesebb kanyaró eset lenne, de volt-e valaha bizonyítva, hogy mennyi ez? Az MMR vakcina bizonyítja, hogy kevesebb a kanyaró? Igazolni kellene valós vizsgálattal, hogy igaz-e az állítás, hogy a kanyaró esetszámot csökkenti az oltás. Kontrollcsoportos fertőzéses esetekkel, kísérlettel. Most már van „kanyaró” Koplik folt nélkül is, ami az egyedi felismerési tünete lenne a kanyarónak.

  3. Bemutatásra kerülnek MMR oltás tanulmányok.
  Egy nem placebo kontrollált kísérletben ellenanyag specifikusságot néznek, az oltás hatékonyság igazolására. Ezzel az a probléma, hogy alapvetően nincs ellenanyag specifikusság, ilyen tesztet nem lehet elvégezni. Az ilyen tanulmányok nem egyszerűen nem tudományosak, hanem anti tudományosak. Nem mondanak semmit arról, hogy a klinikai kanyaró esetszámot képesek-e csökkenteni, vagy sem.

  Egy olyan tanulmányban, ami azt nézi, hogy az első oltásra volt immunválasz-e vagy sem, valójában az oltások szövetroncsoló hatását mutatják ki a bennük levő méreg miatt. Csak a roncsolást lehet oltás válasz reakciónak kimutatni.

  Amikor azokat a reakciókat elemzik, hogy mi történik 3 oltás után az oltottakban azokhoz képest, akiknek kettő van, már klinikai oltásreakciót vizsgálnak. A kísérletben a két biztos oltás után van harmadik oltást és placebót kapó csoport is. A beadást követő 3 hét figyelés alatt naponta megmérik a résztvevők lázát. Azt állítják, hogy amikor már nem lázasak, az jelenti azt, hogy védettek az egész életre. Ez olyan őrült, ahogy hangzik. Ennek semmi köze az esetszámhoz, a kanyaró halálos voltához vagy a védettséghez, semmihez.

  4. Közeledve az mRNS kérdés megválaszolásához, újabb tanulmányok kerülnek szemlézésre:
  Covid esetén az oltottaknak erősebb a szövetkárosodása, mint az oltatlanoké. Erre a károsodásra fogják rá azt, hogy a tüskefehérje a vérben képződik az oltás hatására, pedig azt is mondják, hogy a covid19 betegség része is a tüskefehérje, mert ha covidos valaki, akkor van a vérében a vírus specifikus ellenanyag, ami maga a tüskefehérje. Az egészségesek emberekben nincs ellenanyag, vagyis nekik nem kell a tüskefehérjével foglalkozni.
  Ha valakibe idegen anyagot adnak oltásnak, annak a szövetei károsodnak, és ellenanyagot fog termelni. Ebben az idézett tanulmányban nem az a kérdés, hogy az oltás megbetegít-e, hanem azt próbálja bizonyítani, hogy a tüskefehérje a vírusból jön, vagy a tüskefehérjét a feltételezett mRNS oltás állítja elő. Amikor a tisztánlátó orvosok olyan tanulmányokat közölnek, hogy az oltási myocarditis esetben van-e a vérben keringő tüskefehérje, ahhoz, hogy ez ne legyen ez ijesztő az olvasók, hallgatók számára, akiket nem szabad tévútra vezetni, pontosan el kellene magyarázni, hogyan találják meg a tüskefehérjét. Hát tüskefehérje teszttel, ami nem is specifikus semmire!

  5. Hogyan mutassuk be, hogy az ellenanyag specifikus-e?
  • Kell egy toxikus anyag, ami szöveti kárt tud okozni, mint egy oltás. Végezd el a szöveti károsítást, aztán add be az ellenanyagot, ami fehérje specifikus. Ha ez az ellenanyag megköti a toxint, akkor specifikus.
  • De adjunk be egy ettől különböző toxikus anyagot is, ami hasonló szöveti kárt idéz elő. Add be az első ellenanyagát, és nézd meg a választ. Ha megköti ezt az eltérő toxint is, akkor nem toxin specifikus az ellenanyag. Akkor ez szöveti kár specifikus lesz, nem ellenanyag specifikus.
  • Adjál be tüskefehérjét, nézd meg a szöveti kárt, nézd meg erre is az első ellenanyag hatását. Ha megköti, és meg tudod találni, akkor az ellenanyag tüskefehérje specifikus.
  • Utána, keverj ehhez a specifikus ellenanyaghoz egy másik ellenanyagot is. Ennek nem kellene megkötni a toxint, a tüskefehérjét, de ha mégis, akkor nem specifikus az ellenanyag.
  Semmilyen tudományos vizsgálatban nem végezték el az utóbbi két tesztet együtt. A specifikusságról szóló állítások nem tudományosak. Tudományosan pedig ki van már mondva, hogy nincs olyan antitest, ami csak egy vírust képes felismerni. Sokféle sérülés, szöveti kár okozó létezik és sokféle ellenanyag tud működni, köztük a specifikusságot képtelenség bizonyítani.

  6. Végül egy kutatás arról, hogyan bizonyítják, hogy van-e mRNS az oltásban?
  Először is az mRNS beszerzési forrását kellene ismerni, feltüntetni, de mivel nincs publikus dokumentuma annak, hogy tisztán külső beszállítótól vennék, a saját gyártás lépéseiről (fermentációl, tisztítás) kellene olvasani. De a tanulmányban az mRNS tüskeprotein gyártási lépések leírása hiányzik. A fermentáció folyamán baktériumok gyártatának mRNS-t. A tanulmány vakcina gyártásról beszél, nem mRNS protein gyártásról, és még a vakcina és mRNS szót is felváltva használják ugyanarra, ami helytelen. mRNS ezek szerint soha nem volt előállítva. Semmilyen lépés nincs a tanulmányban arra vonatkozóan, ami leírná, vagy bizonyítaná a gyártását. Végig csak feltételezik, hogy a „gyártásban” benne van egy tiszta, izolált mRNS összetevő. Egy tiszta, izolált összetevő, és egy komplex anyag kultúra között nagy a különbség. Izolálás nélkül nincs elérhető teszt, ami referencia standard lehet. Ha nincs izolált anyag, nem lehet rá semmilyen értékelő, összehasonlító procedúrát építeni. Ameddig nincs izolált mRNS, akkor azt sem állítható, hogy az oltóanyagban van mRNS.
  Mi lehet benne? Ha DNS van benne, az a folyamatban részt vevő baktérium darabja, egy szennyeződés, ami szintén lehet oltás reakciót okozó. Az mRNS oltásban az mRNS létére nincs bizonyíték. Nincs genetikai módosító mechanizmus, amit nekünk mondanak.

 4. Ezektől az emberektől csak később derült ki, hogy tömeggyilkosok, Karikó Hamham Katalinról viszont már régóta tudjuk.

 5. Itt már a szegény Neander-völgyi ősembert is belekeverték a covid örületbe. Úgy néz ki, hogy vannak köztünk olyan embertársaink,
  akik a neander-völgyi ősembernek a génjeit hordozzák. És a kedves és mindenhez értő tudósok szerint ezek az embereknél a covid
  megbetegedés sokkal súlyosabb tüneteket okoz.

  Ergo, azt is megállapították ezek a mindenhez értő, nem rasszista tudósok hogy ezek az emberek gyakrabban kerültek a lélegeztető
  gépekre.

  ( Annak ellenére mondják ezt, hogy anno a covid örület alatt nem is boncoltak. )

  Viszont van egy jó hír is. Az ősgént hordozók sokkal jobban ellenállók a HIV ellen.

  Különben az ilyen és hasonló rasszista tanulmányok miatt Svante Pääbo kapta tavaly a Nobel-díjat. És ezért halasztották el ez évre
  a mostani páros, az mRNS feltalálok Nobel-díját.

  1)
  Neandertaler-Gen macht anfällig für schwere COVID-19-Verläufe, schützt aber vor HIV
  Mittwoch, 23. Februar 2022
  https://www.aerzteblatt.de/nachrichten/131989/Neandertaler-Gen-macht-anfaellig-fuer-schwere-COVID-19-Verlaeufe-schuetzt-aber-vor-HIV

  2)
  Neandertaler schlägt Corona-Impfstoff
  Stockholm ist so was von retro. Statt an die Covid-Impfstoffe geht der Medizin-Nobelpreis an die Neandertaler-Forschung. Zurecht: Svante Pääbo ist eine tolle Wahl – und ein bisschen klinische Relevanz gibts auch.

  Philipp GraetzelArzt | Ärztin
  https://www.doccheck.com/de/detail/articles/40358-neandertaler-schlaegt-corona-impfstoff

  3)
  Nobel Prize in Physiology or Medicine
  The 2023 medicine laureates
  The Nobel Assembly at the Karolinska Institutet has decided to award the 2023 Nobel Prize in Physiology or Medicine jointly to Katalin Karikó and Drew Weissman “for their discoveries concerning nucleoside base modifications that enabled the development of effective mRNA vaccines against COVID-19.”

  https://www.nobelprize.org/nomination/medicine/

 6. Érdekes
  1937-ben Szentgyörgyi Albert Nobel díjat kapott a C-vitamin felfedezéséért, ami köztudottan erősíti, támogatja az immunrendszert.
  Most karikó katalin (Lengyel Zsolt) egy olyan vakcináért kapott Nobel díjat, ami köztudottan gyengíti az immunrendszert.

  Én a C-vitaminra szavazok, és a Béres cseppre, merthogy Béres József is az immunrendszer erősítéséért dolgozott.

  Mindannyian magyarok ugyebár.

  …A szegedi egyetemen kk szobrát Szentgyörgyi a szobra elé, mellé, mögé vagy helyébe állítják majd fel???

 7. Az orvosi Nobel-díjjal kitüntetett Karikó Katalin önéletrajza szerdán jelenik meg Áttörések – Életem és a tudomány címmel a Helikon Kiadó gondozásában…A könyvet nem más, mint Bill Gates ajánlja…
  https://www.vg.hu/kozelet/2023/10/nem-akarki-irt-ajanlast-kariko-katalin-oneletrajzahoz 2023.10.03.

  már rohanok is a legközelebbi könyvesboltba – egyébként a képen látható Kati bácsi mellett álló másik Katit is “nagyon csípem”…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük