New York-i Legfelsőbb Bíróság: minden dolgozót vissza kell venni és az elmaradt fizetésüket kifizetni, akit az oltatlansága miatt rúgtak ki

A New York-i legfelsőbb bíróság kimondta: minden dolgozót vissza kell venni, akit azért rúgtak ki, mert nem oltatta be magát. Sőt, visszamenőleg az elmaradt fizetésüket is meg kell kapniuk.

New York állam legfelsőbb bírósága a múlt héten úgy döntött, a munkáltatóknak vissza kell venniük minden olyan munkavállalót, akit azért bocsátottak el, mert nem volt hajlandó beoltatni magát a covid ellen. A Fox News közlése szerint a határozat indoklásának fő pontja, hogy immáron tudományosan is bizonyítható: a védőoltás nem akadályozza meg az egyént a koronavírus elkapásában és továbbadásában.

A bíróság döntése értelmében visszamenőleg az elmaradt fizetésüket is meg kell kapniuk a munkahelyükről kirúgott oltatlanoknak. Az ügy előzménye, hogy New Yorkban ez év elején nagyjából 1700 oltatlant bocsátottak el, miután a város korábbi polgármestere, Bill de Blasio oltási kötelezettséget rendelt el a munkahelyeken. Mivel a kirúgottak közül sokan rendőrök és tűzoltók voltak, jelentős mértékben romlott a közbiztonság helyzete a városban, ezért szakszervezeti vezetők hónapok óta lobbiztak az oltatlanok visszavétele mellett. A legfelsőbb bíróság hétfői ítéletével végül teljesült a követelésük.

Teljes cikk: Lantos János Kuruc.info


Forrás: https://www.foxnews.com/us/new-york-supreme-court-reinstates-all-employees-fired-being-unvaccinated-orders-backpay

5 thoughts on “New York-i Legfelsőbb Bíróság: minden dolgozót vissza kell venni és az elmaradt fizetésüket kifizetni, akit az oltatlansága miatt rúgtak ki

 1. Ez sajnos csak azokra vonatkozik, akik beperelték a munkáltatójukat, vagyis nem automatikusan mindenkire, akit kirúgtak. Nálunk viszont még ennyit sem sikerült elérni senkinek.

  1. Perelni bármikor lehet, esetleg pertársaságokat alakítani is. Viszont ahhoz kellenek a felmondáshoz mellékelt papírok, amiben megjelenik felmondási indokként az oltatlanság ténye.
   Ezen az oldalon számtalanszor “elhangzott” akkoriban, hogy azt jól tegyék el, mert még szükség lesz rá.

 2. Emlékeztetőül – « magyarország nyrt. » judes jures szemrebbenés nélkül a végsőkig kitart az NWO mellett –

  Az Alkotmánybíróság elutasította a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet egyes rendelkezései alaptörvény-ellenességének megállapítására és megsemmisítésére irányuló indítványokat.
  https://alkotmanybirosag.hu/kozlemeny/nem-utkozik-a-diszkriminacio-tilalmaba-a-vedettsegi-igazolvanyhoz-fuzott-tobbletjogositvanyokra-vonatkozo-szabalyozas 2021.10.19

  Az Alkotmánybíróság (AB) formai okból visszautasította azokat a panaszokat, amelyek szerint Alaptörvény-ellenes volt a kötelező oltás elrendelése a munkahelyeken.
  https://index.hu/belfold/2022/02/18/alkotmanybirosag-kotelezo-oltas-panaszok-dontes/

  Az Alkotmánybíróság 1. számú öttagú tanácsa (előadó alkotmánybíró: Juhász Miklós) pénteken [2022.03.11.] közzétett 50 oldalas (!) határozatában el-, illetve visszautasította az [az állami és önkormányzati dolgozók kötelező védőoltását érintő] alkotmányjogi panaszokat. Ami az állami foglalkoztatottakat illeti, az Alkotmánybíróság szerint az alapjog-korlátozás érintettjeinek nem kellett azzal számolniuk, hogy amennyiben az oltást nem veszik fel, az állam őket akár erőszakkal erre kényszerítheti. A jogalkotó ugyan súlyos munkajogi és anyagi jellegű hátrányokat helyezett kilátásba – mutattak rá az alkotmánybírák –, de a szabályozás nem eredményezett az indítványozók egészségügyi önrendelkezési jogába való aránytalan beavatkozást.
  https://index.hu/belfold/2022/03/11/az-alkotmanybirosag-rendben-talalta-a-kozszferaban-dolgozok-kotelezo-oltasat/

  Az egészségügyi dolgozók jogszabály által előírt kötelező védőoltása 2022. június 1-jén megszűnt. A járványügyi készültség ideje alatt (azaz 2022. december 18-áig) azonban a munkáltató előírhatja a munkavégzés feltételéül a védőoltás felvételét.
  https://tasz.hu/egeszsegugyi-dolgozok-kotelezo-vedooltasa

  1. “…a szabályozás nem eredményezett az indítványozók egészségügyi önrendelkezési jogába való aránytalan beavatkozást.”?! Ez valami vicc?! Amikor csak a halál / az egészség elvesztése vagy az állás – ezáltal pedig a dolgozó, valamint családja egzisztenciájának – elvesztése között kell választani?! Ha az illetőnek szerencséje volt, akkor kifogott egy placebo-injekciót egyszer, esetleg kétszer is. De meddig lehet orosz rulettet játszani, arra bazírozva, hogy mindig szerencsénk lesz?!

   Elképesztő cinizmus és embertelenség, a nyilvánvaló jogtiprásról már nem is beszélve! Hű tükre a vezető réteg katasztrofális mentális állapotának, teljes morális lezüllésének és szervilizmusának. De egyszer eljön az ő elszámoltatásuk ideje is, így vagy úgy!

   1. Másik kedvencem – “az alapjog-korlátozás érintettjeinek nem kellett azzal számolniuk, hogy…az állam őket akár erőszakkal…kényszerítheti.”
    Micsoda “nagyvonalúság”!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük