Séta a parkban

Kedves Csoporttagok! A séta folytatódik! Javaslatom, hogy minden héten vasárnap 14 órakor találkozzanak a jelen eltúlzott intézkedéseket megkérdőjelezők egy-egy helyi városi parkban, állandó helyen, ehhez találjanak társakat és kezdjenek el beszélgetni az életben, egymással kreatívan együttműködni.

Cél, elkerülni az izolációt, csökkenteni a pánikot, információhoz jutni és megismerni a helyi társadalom normálisan gondolkodó többségét, ahol kényszerítés, fenyegetés nélkül lehet véleményt cserélni. Én kétlaki vagyok. Ha hétvégét Budapesten töltöm, akkor a Hűvösvölgyi Nagyréten leszek vasárnaponként 14 órakor, ha Kiskunfélegyházán, akkor a Hattyú ház előtti téren. Ma Budapesten vagyok. Örülnék, ha megismerkedhetnék hozzám hasonlóan gondolkodókkal a környékről, akik elkerülik a génmódosító kísérleti oltást, akik látják az egész átverést és terrort, akik nem fogadják el, hogy kísérleti állatoknak tartsák a gyerekeiket, akik az első vagy a második oltás után ébredtek és elutasítják a továbbiakat. Mert mindenki tudja, hogy kettővel nincs vége, lesznek újabb és újabb ötletek és szeptembertől folytatni fogják. Fontos,, hogy kikerüljünk a digitális térből és az életben informáljuk egymást. Keressék meg a parkot, a helyet, a társakat, a témát, az akciót. “Séta a parkban”. Dokumentáljanak, posztoljonak, hogy mihamarabb mindenki tudja, aki igényli a társaságunkat. Szép vasárnapot Mindenkinek!

16 thoughts on “Séta a parkban

 1. Gyereken tapasztaltuk az ízlésvesztést mint olyat, ami nem múlt semmivel, vérvétel szerint átesett a gyerek a vírusos dolgon, a család többi tagján nem tapasztaltunk semmit se.Az iskolai bezárások miatt sokat voltak benn, ki se akarnak menni, ezek miatt valószínű drasztikusan alacsony a D-vitamin szintjük! Azért gondolom, mert, hogy kiparancsoljuk a kertbe,elkezdett rendbejönni a szaglás is! Ezért javaslom mindenkinek a sok d-vitamint gyűjtését, mert októberben sajnos újra tábla a covidnak!

  (gmo-szója, glükózszirup, A1 tej és termékek teljes kihagyását javaslom, ezzel is segítve az immunrendszert(Mester Károly, youtube),
  kovászos kenyeret meg egyetek, csak ilyet! )

 2. Kedves Doktor Úr!

  Fantasztikus program,pontosan erre van szükségünk!! Átküldtem a bp-i ismerőseinknek!Remélem,egyszer mi is tudunk csatlakozni,addig is vidéken szervezzük a vasárnapi sétákat.

  Üdvözlettel:Szolnoki Zsuzsa

 3. Nagyszerű javaslat! Maximálisan pártolom! Rendszeresen követem az Orvosok a tisztánlátásért és Demján-Antal Judit írásait, előadásait. Egy Grabovoj csoportban rendszeresen olyan gyakorlatokat végzünk, amelyek emelnek, előrevisznek, hogy megállítsuk ezt a bődületes programot. A gyerekek beoltása egyenesen kész gyilkosság, és olyan, de olyan sok szülő. aki máris kéri, mert azt hiszi, hogy ezzel megmentheti a gyerekét! Elkeserítő! Már van egy szúkebb baráti köröm, akikkel egyetértünk ebben a témában, és támogatjuk egymást, de nagy örömmel csatlakozom Hozzád – ugye tegeződhetünk? – ha Budapesten leszel. A Hűvösvölgyi Nagyrét remek hely.
  Szép napot és sok erőt kívánok mindahhoz, amit orvostársaiddal elkezdtetek és kitartóan csináltok!
  Gavallér Mária, Marcsi <3

  1. Ragyogó gondolat a közös séta! Boldogan csatlakozom. Csatlakozom az előttem szóló barátom, Marcsi gondolataihoz is. Remélem találkozunk a Nagyréten. Magam is a tegezést javaslom és a személyes találkozást. Tisztelettel adózom a tisztán látó orvosok kitartó erőfeszítéséért. Egészséget és boldogságot kívánok.
   szeretettel
   szélágnes
   szelagnes.com

   1. Kedves Ágnes, szívesen sétálnék én is vasárnap. A nagyréten hol találunk egymásra?

 4. Azoknál az embereknél, akiknek enyhe betegségük volt, olyan antitestet termelő sejtek fejlődnek ki, amelyek egy életen át kitartanak.

  Hónapokkal a koronavírus okozta betegség enyhe eseteiből való kilábalás után az emberek testében még mindig termelik az immunsejtek a vírus elleni antitesteket, derült ki a St. Louis-i Washingtoni Orvostudományi Egyetem kutatóinak tanulmányából. Az ilyen sejtek egy életen át fennmaradhatnak, miközben az ellenanyagokat folyamatosan termelik.

  A Nature folyóiratban május 24-én közzétett megállapítások arra utalnak, hogy a koronavírus fertőzés enyhe esetei tartós antitestvédelmet jelentenek, és hogy az ismételt megbetegedések valószínűleg nem gyakoriak. (1)

  “Tavaly ősszel arról számoltak be, hogy az antitestek gyorsan fogynak a koronavírus fertőzés után, és a mainstream média ezt úgy értelmezte, hogy az immunitás nem hosszú életű,” – mondta Ali Ellebedy vezető szerző, egyetemi docens a patológia és immunológia, az orvostudomány és a molekuláris mikrobiológia terén.
  “De ez az adatok téves értelmezése. Normális, hogy az antitest szintje heveny fertőzés után csökken, de nem csökken nullára. Mi antitesttermelő sejteket találtunk embereknél az első tünetek után 11 hónappal. Ezek a sejtek az emberek hátralévő életében tovább léteznek és termelik az antitesteket. Ez erős bizonyíték a tartós immunitásra.”

  A vírusfertőzés során az antitesteket termelő immunsejtek gyorsan szaporodnak és keringenek a vérben, és az antitest szintjét magasra emelik. Miután a fertőzés megszűnt, a legtöbb ilyen sejt elpusztul, és a vér antitestszintje lecsökken. Az antitestet termelő sejtek kis populációja, az úgynevezett hosszú életű plazmasejtek a csontvelőbe vándorolnak és ottmaradnak, ahol folyamatosan alacsony szinten antitesteket választanak ki a véráramba, hogy védelmet nyújtsanak a vírussal való újabb találkozás esetén.

  Ellebedy rájött, hogy a koronavírus fertőzés hosszú távú antitestvédelmet eredményez, aminek kulcsa a csontvelőben található. Annak kiderítésére, hogy azok, akik a betegség enyhe eseteiből felépültek, rendelkeznek-e hosszú életű plazmasejtekkel, amelyek kifejezetten a SARS-CoV-2 elleni antitesteket termelnek, Ellebedy összefogott Iskra Pusic orvostudományi docenssel, a tanulmány társszerzőjével.

  Ellebedy már társszerzőkkel, Rachel Prestivel, az orvostudományok docensével és Jane O’Halloran orvostudományi adjunktussal dolgozott egy olyan projekten, amelynek célja a koronavírus betegektől származó vérminták antitestszintjének nyomon követése 19 túlélő esetében.
  A csapat 77 olyan ember vett fel a vizsgálatba, akik három hónapos időközönként vérmintákat adtak, a kezdeti fertőzés után körülbelül egy hónappal. A legtöbb résztvevőnek enyhe betegsége volt, közülük csak hatan kerültek kórházba.

  Pusic segítségével Ellebedy és munkatársai 18 résztvevőtől kaptak csontvelőt hét vagy nyolc hónappal az első fertőzésük után. Közülük öt négy hónappal később jött vissza, és egy második csontvelő mintát is szolgáltatott. Összehasonlításképpen a tudósok 11 olyan embertől is kaptak csontvelőt, akiknek soha nem volt koronavírus okozta betegsége.

  Ahogy az várható volt, a koronavírusos résztvevők vérében az antitest szintje a fertőzés utáni első hónapokban gyorsan csökkent, majd többnyire kiegyenlítődött, néhány antitest a fertőzés után még 11 hónappal is kimutatható volt. Ezenkívül a koronavírus betegségen átesett emberek 19 csontvelőmintája közül 15 tartalmazott antitesttermelő sejteket, amelyek kifejezetten a koronavírust célozták meg.

  Ilyen sejtek négy hónappal később még megtalálhatók voltak abban az öt emberben, akik visszatértek, hogy második csontvelőmintát adjanak. A 11 ember közül, aki soha nem volt koronavírus beteg, egyiknek sem volt ilyen antitesttermelő sejtje a csontvelőjében.
  “A betegség enyhe eseteiben szenvedőknél két-három héttel a fertőzés után kitisztult a vírus a testükből, így hét vagy 11 hónappal a fertőzés után nem maradt aktív immunreakciót kiváltó vírus,” – mondta Ellebedy. “Ezek a sejtek nem osztódnak. Nyugalomban vannak, csak várnak a csontvelőben és szekretálják az antitesteket. A fertőzés megszűnését követően ezt teszik, és ezt a végtelenségig folytatják.”

  A kutatók azt feltételezik, hogy azok a fertőzött emberek, akiknek soha nem voltak tüneteik, szintén tartós immunitással rendelkeznek. De azt még meg kell vizsgálni, hogy a súlyosabb fertőzést elszenvedők megvédhetők-e a jövőbeni betegségekkel szemben, mondták.

  “Ez mindkét irányba mehet,” – mondta az első szerző, Jackson Turner, a patológia és az immunológia oktatója. “A gyulladás fő szerepet játszik a súlyos koronavírus betegségben, és a túl sok gyulladás hibás immunválaszhoz vezethet. De másrészt annak az oka, hogy az emberek valóban megbetegszenek, gyakran azért van, mert sok vírus van a testükben, és ha sok vírus van, akkor az jó immunválaszhoz vezethet. Tehát nem világos. Meg kell ismételnünk a vizsgálatot közepesen súlyos és súlyos fertőzésekben szenvedő embereknél, hogy megértsük, valóban védettek-e az újrafertőzésekkel szemben.”

  Ellebedy és munkatársai most azt vizsgálják, hogy az oltások is indukálják-e a hosszú életű antitesttermelő sejteket.

  (1) – https://www.nature.com/articles/
  (2) – https://medicine.wustl.edu/news

 5. A CNN szerint a 9 új milliárdos között vannak a Moderna, a BioNTech és a kínai CanSino Biologics vezérigazgatói és befektetői. Talán a legváratlanabb változás a pénzügyi helyzetekben a Moderna vezérigazgatójától, Stéphane Bance-tól és a vállalat korai befektetőitől származik.

  Az mRNS Covid-19 vakcinát megelőzően a Moderna soha nem kapott FDA jóváhagyást vagy engedélyt egyetlen gyógyszerére sem.
  https://www.alternativhirek.com/2021/05/a-koronavirus-9-uj-big-pharma.html

 6. Tisztelt Tamasi doktor!
  Az ötlet szuper. Én sajnos nem tudok menni mert nem vagyok Mo-n. De ha ezen a nyáron sikerül mennem én is csatlakozok a csoportokhoz mert csak így lehet személyes kapcsolatra szert tenni hasonló gondolkodású emberekkel.
  Ugyanakkor szeretném felhívni a figyelmet egy dologra. Nem valószínű, hanem 1oo% biztos, hogy a titkosszolgálatok befognak építeni ügynököket a csoportokba akik monitorozzák a csoportokat és jelentenek arról, hogy mi történik az ilyen összejöveteleken. Ezt jó észbe tartani. Az ügynökökre jellemző, hogy megpróbálják a csoporttagokat olyan cselekedetekre rávenni ami extrém vagy törvénysértő, hogy ezzel aztán letudják járatni a kezdeményezést. Ezekre a dolgokra nagyon oda kell figyelni. Itt Montrealban is rajtakaptak rendőröket akik beöltöztek tüntetőknek és erőszakra buzdították a békés tüntetőket. De az is lehet hogy csendben maradnak és csak monitorozzák az összejöveteleket.

 7. Kedvesek! Még lehet-e sétálni? Létezik-e még ez a Tamasi doktor által elindított kezdeményezés? Jelenleg ráérek hétvégente, s habár Budáról érkeznék, csak picit másfelől (Zugliget). Ha valaki most hétvégén erre járna, akkor szívesen találkozom vele a Nagyréten. Még nem jártam ott, csak az útvonalat ismerem nagyjából, mert arrafelé dolgoztam, Remeteszőlősön. Üdvözlettel, V.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük