A védőoltások kötelezése nem tudományos kérdéskör – bioetika, orvostudomány és felelősségvállalás

A Szkeptikus Kerekasztal vendége Bokány Lajos, a Nebáncsvirág Egyesület képviseletében.

Egyesületük több, mint egy évtizede foglalkozik a védőoltások emberi szervezetre kifejtett hatásainak kutatásával, valamint az orvostudomány és állami hatóság álláspontjának feltérképezésével az oltások kötelezését illetően. Kutatásaik leleplező és egyben megdöbbentő eredményei közül válogattunk össze néhányat ebben a felvételben és aki több információra vágyik, az mindenképp látogassa meg oldaluk a www.nebancs.hu címen.

Ez a videó elérhető 1080p minőségben is, amennyiben a betöltés akadozik:
https://odysee.com/@SzkeptikusKerekasztal:9/vedooltasok:e

3 thoughts on “A védőoltások kötelezése nem tudományos kérdéskör – bioetika, orvostudomány és felelősségvállalás

 1. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László (2021.06.02):

  „Munkajogilag persze nem lehet megkövetelni, hogy egy dolgozó oltassa be magát, de nyilvánvalóan egyre többször fordul elő, hogy egy jelentkezőt nem vesznek fel akkor sem, ha megfelelne a kritériumoknak, de nem oltatta be magát. Nyilván nem fogják kimondani a cégvezetők, hogy az oltás megtagadása miatt nem veszik fel, de mindkét fél tudja, hogy ez a helyzet, és a felvételhez az oltáson keresztül vezet az út” – fejtette ki.”

  Forrás:
  https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210602/koronavirus-pillanatok-alatt-valhat-pokolla-az-eletuk-a-munkahelyen-azoknak-akik-nincsenek-beoltva-485916

 2. Kötelező videó a tárgyban.
  És ennyit arról mennyire véd vagy mennyit ér. És a többi is pont ilyen.
  Dr. Susan Humpries a tetanusz oltásról:
  https://www.youtube.com/watch?v=hIgomZ06FFQ

  Azt tudom, hogy az utolsó TB oltásba majdnem belehaltam. Csak akkor még nem értettük. Egy olyan állítólag influenzás tüdőgyulladást kaptam, ami félig úgy nézett ki, mint a TBC, súlyzó alak a röntgenképeken, csak “rúdnak” egy “gömbje” volt a végén. Penicillin és Steprtomicin injekciókat kaptam, olyan allergiás lettem, hogy úgy néztem ki, mint akit zubogó vizzel leöntöttek, de tovább adták csak akkor már rögtön calciummal meg még egy anti allergén cuccal. A végén ott tartottak, hogy ki kéne vágni a gyulladt részt a tüdőből. Menni nem tudtam olyan gyenge voltam (Covid? Ugyan! Úgy csinálnak mintha egy tüdőgyulladás nem lenne képes ugyanúgy komoly légszomjat okozni, nem lenne ugyanúgy életveszélyes.)
  Végül három hét után elmúlt, a végén már tablettákat kaptam….valami atiszeptikus cuccot, már nem ugrik be a neve.

  A fiam egészségesnek született, csináltak EKG-t mindent, rendesen evett, szinte sose sírt, nyugodtan végig aludta az éjjeleket. A kálvária a kötelező oltásokkal kezdődött, csak akkor még akkora szent dolog volt, nem gondoltunk erre, pont úgy nem ahogy a hívő se kérdőjelezi meg a dogmákat. A világon minden baja volt, majd megfulladt (mintegy A tipusos szamárköhögés, folyton visszatérő) egyik betegségből ki, a másikból be, még a Szent Lászlót is megjártuk. Kb 6 éves volt mikor lett egy addig elég ismeretlen és még mindig ritka szívproblémája. LGL. Ment a szíve, 200-as pulzus, elájult tőle – és nem volt orvos a gyerekkardiológián! Csak az akkori összeköttetéseimnek köszönhetem, hogy lett. Végig néztem ahogy úgy adták neki a digoxing hogy 6 ló méretű fecskendő is ott állt kalciummal. Mitől lett LGL-je?
  Máig asztmás (is).

  Ha túléljük ezt a Covid mérgezés hoax-ot és végre oda tesszük az elitet ahová való, a kötelező oltásoknak véget kell vetni! Aki akar oltasson, de saját döntésnek kell lennie. Én nem tenném. Ha van az életben valami ami miatt lelkiismeret furdalásom van az ez. Hogy bár tudtam volna és megóvhattam volna a gyerekem ha más nem lefizetve valakit hogy irja be és tolja a tartalmat a csapba.

 3. Gyermekorvos vagyok.Már nyugdíjas.Munkám során adtam a kötelező védőoltásokat.Bizonytalan nem voltam.Az oltások után nem voltak -akkor és a szemünk előtt látott tünetek.Így öregedtem meg.Most a covid miatt legfőképpen az bosszant,hogy meggondolatlanul,rövid idő után oltani kezdtek,amit mostanság az egész világon kötelezővé akarnak tenni.Az emberek tájékoztatása nem megfelelő.Tényleg elszomorító a helyzet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük