Kiskunfélegyházi Suska Kör

Bemutatjuk a Kiskunfélegyházi Suska Kört. Kereskedés pénz nélkül. Itt a bizalom az igazi valuta.

https://www.facebook.com/bacskiskunamimegyenk


https://fb.watch/rwOxXW7PLw/


5 thoughts on “Kiskunfélegyházi Suska Kör

 1. Miről szól a suska kör? Nem derült ki. Valahogy nem érinti meg az én való világomat.

  Ha a saját fogyasztói kosaramból, és a jelen helyzetemből indulok ki, akkor a suskázás elég egyoldalúan, mindenki fele tartozásként alakulhatna nálam. Járhatnék lemosogatni halálomig.
  Mi van a kosárban?
  Élelmiszer- alkalmi vétel
  Higiénia (termékek, fodrász) – alkalmi vétel
  Rezsi (gáz, áram, közös ktg, víz-csatorna-szemét, internet, telefon, Tv, ) – nem elsuskázható, rendszeres díj, monopol helyzetű partnerek felé
  Egészségügyi szolgáltatási járulék -ezt sem lehet elsuskázni, rendszeres díj, NAV felé
  Kötelező, Casco, szerviz, gj mosás, benzin, BKV jegy- nagyrészt monopol jellegű, és rendszeres, nem suskázható
  Ruházat (csak ha teljesen elavult)- egyedi méret szükséges, (házi készítés vagy konfekció nagy utánajárással) – alkalmi vétel, varrónő nem jöhet szóba
  Háztartási gépek (csak, ha tönkrement) – alkalmi vétel

  Mit tudok adni?
  Saját legális vállalkozás lehetősége nélkül, ami jelenleg törvényileg nem adott, kb. semmit. Vagy harmadik, külső féltől származó jövedelem pénzt, suskára átváltva, majd egyszer, ha dolgozni fogok.

  Azért nem vásárol józan ésszel az ember, hogy csak vásároljon, hogy a körbetartozását letudja valamivel. Ha meg egyoldalúan tartósan tartozás pozícióba kerül valaki, akkor minden tulajdona „kivásárolható” lesz. Jön a rabszolgaság. “Bizalom alapon.”
  Arra is figyelemmel kell lenni, hogy nem a pénz irányítja a cserét!, hanem a tevékenységek, amiknek bizony legalitása és adóvonzatai is vannak. Miért van ez elfelejtve?
  Adózási fogalmak szerinti minősítések, pl. gazdasági tevékenység(rendszeresen végezve, ellenérték elérésére, független formában!), nem adóalany részére történő értékesítés vagy https://egykonyveloelete.hu/az-ingosag-ertekesites-adozasa/
  Börtönbe senki nem szeretne menni, ugye? (Szerintem a NAV elfogadja piaci érték arány számítási alapnak a suska könyvelést, gond nélkül, a valós kiindulást pedig hozzáteszi.)

  Nem a suska váltja meg a világot, hanem átgondolt gazdálkodás politika. Amiben a pénz csak közvetít.
  Suskát csak tőzsdei játék tranzakció (részvény (=vállalati tulajdon) vásárlás) modellezéshez használtunk valamelyik egyetemi táborban anno, játékból.

  1. Van egy jó hírem, minden gondja, ellenvetése, ellenszenve ellenére a suska kör jól működik. Némi fáradozást ugyan okozhat a honlapunk tanulmányozása, azon sok minden jól ki van fejtve, és amúgy nem a megfelelési kényszeres embereknek való igazán ez a közösség, és potyautasoknak sincs helye benne. Természetesen van élet a körön kívül is, de belül annyival könnyebb, amennyire meg tudjuk oldani a tagok általi, mindenkori elérhető lehetőségek, megoldások keretei között.

   1. A valódi gazdálkodásról:
    -a honfoglalás korából:
    https://huntv.info/video/hazajovetel/
    -a mai viszonyok között:
    https://www.napitema.com/2024/04/dr-csath-magdolna-az-ember-nemzeti.html
    (A gyilkos pharmaffia védelmével nem értek egyet.)

    Van egy jó hírem. Az élet nem egy szűk „rész körben” zajlik, csak a „megfelelőknek”, hanem társadalmi szinten.
    Pont ez volt a covid egyik leckéje. Például az oltatlanok ki voltak zárva 2021-2022-ben az állásbörzékről. Nem voltam „megfelelő” jelölt, be se tehettem ilyen körbe a lábam. Aki pedig akkor ezt a kritériumot meghozta, az előtte, akkor, és azóta is kirekesztő. Ráadásul alaptalanul, indokolatlanul.

    A körük a hozzászólása alapján kényszeres embereknek és potyautasoknak való, ennyit tett hozzá érdemben a hozzászólásomhoz ezek tagadásával, pedig ilyet nem is írtam.

  2. A gazdálkodási valóságot ellenszenvesnek megélők számára is írnék egy aktuális témáról.
   Vajon valóban az-e a valódi csődbűntett, amikor visszafizethetetlen a hitel(amikor az eladósodás, a hitel és főleg a kamu kamat ígérete irányítja a gazdaságot), vagy már az az időpont, amikor a gazdaság rááll egy olyan pályára, ami előre láthatóan a csődhöz, hitel lélegeztetőgépen való léthez vezet, bár idővel, több ciklus alatt, de végül azt eredményezve, hogy a gazdaság ne álljon meg a lábán, ne legyen önfenntartó? A lélegeztetőgép, mint tudjuk, halálos eszköz, és a problémához köze sincs.
   Hogyan lehet zsinórmérték nélkül (a fedezet és az elvárhatóan belátható kockázat mértékének, és körülményeinek ismerete és megadása nélkül pl.) jogot alkotni? A banki hitelhez is kell előzetesen fedezettel rendelkezni (pl. ingatlan), az eladósodás korlátos mértékeként, nem elgondolkodtató?

   A reálgazdasággal szélhámoskodás felelőtlen játéka a kormány lemondását kívánja. Most, mert ennél csak rosszabb lesz. A számok alapján állítható, hogy a kormány képtelen hosszú távra tervezni, de rövidre se tud. A múltat és a nemzetközi gazdasági trendeket és tapasztalatokat sem tudják helyesen értékelni. Irányt tévesztve kártyázzák el az országot, a föld és hegyek (múlt, jelen, jövő) kincseit és vesztésre állnak. Mi a hitel fedezet?
   A kapcsolódó járulékos bűn pedig az, hogy elmaradt az ország fegyveres védelme, azt egyénenként biztosítva és közösségi szinten is. Az önvédelem a felnőtt választójog egyik feltétele lenne egyéni szinten, és közös kötelesség.

   https://kiszamolo.hu/allamcsod/

   https://buntetojog.info/kulonos-resz/btk-404-%C2%A7-csodbuncselekmeny/
   Idézet a törvény magyarázatából:
   “A törvény a csődbűncselekmény minősített eseteit módosítja. A hatályos Btk. szabályai szerint azok megállapítására akkor kerülhet sor, ha a cselekmény a gazdasági életben súlyos következményekkel jár. Ezen körülmény megállapításának megítélésekor – az elméletben kialakult álláspontok alapján – figyelembe kell venni a hitelezők számát, az érintett társaságnak a gazdaság egészében, vagy az adott gazdasági ágban betöltött szerepét, a bűncselekmény várható gazdasági következményeit, a foglalkoztatottak számát, stb. Erre nézve a bírói gyakorlat nem alakított ki olyan mércét, amely zsinórmértékül szolgálhatna. “

 2. Köszönjük a videó megtekintésének lehetővé tételét ezen a honlapon! Akit bővebben is érdekel információ, az tanulmányozhatja a körünk honlapját. Nagyon jó lenne minél több településen megalakítani újabb ilyen csere köröket! A honlapunk SUSKA-KÖR ABC menüpontjában foglaltak szellemében javasoljuk a működést. A JÁTÉK menüpont nyereményjáték lehetőségei is nagyon figyelemre méltóak!
  http://felegyhazisuskakor.hupont.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük