Nácizmus

Ennek az írásnak az alapgondolatát, egy bizonyos Catalin Rosu írhatta és úgy kaptam egy kedves ismerőstől interneten. Mivel épp valami ilyesmiről szerettem volna írni és beszélni magam is, ezért úgy döntöttem, hogy nagyrészt átveszem, legalább nem nekem kell ezeket a kemény szavakat elsőként kimondanom.

Komoly aggályom van, hogy ami most zajlik körülöttünk, akár hazánkban is, az megegyezik a hitleri fasizmus születésének történéseivel és még az is lehet, hogy ugyanazok az erők mozgatják most is a szálakat, akik akkor nem tudták kiirtani a fél világot. Ezt csak a vak nem látja.

“A történelem arra tanít meg bennünket, hogy az emberiség semmit sem tanul a történelemből…

Hitler idejében minden így kezdődött, lassan… Eleinte egy igazolás kellett csupán arról, hogy egészséges vagy. Aztán, hogy nem vagy zsidó. Aztán, hogy nem vagy kommunista / szociáldemokrata. Aztán, hogy Árja vagy. Ha látták, hogy az idióták nem szólnak semmit, megnyomták a gázpedált, és megérkeztek az emberek ipari megsemmisítéséhez. Ezt a megoldást azért találták ki, mert a golyó túl sokba került volna.

Azt mondod, hogy ezek a dolgok nem hasonlíthatók össze. Nem? Nos, már azzal fenyegetnek, hogy nem utazhatsz. Akkor talán már majd nem járhatsz az utcán. Akkor talán készíthetünk néhány gettót azoknak, akik nem oltják be magukat. Akkor lehet, hogy nem engedik őket az oltottakkal együtt dolgozni. Vagyis az oltottakból egyfajta Árja Faj lesz. És végül, hogy ne zavarjanak, azt mondják, hogy öljük meg őket, hogy ne veszélyeztessék a világot, még megfertőznek valakit. Vagy rakjuk őket egy elkülönített helyre a többi “buta” nem oltottal – ilyen olyan táborokba, vagy “Fertőzés veszély” táborokba. Hitler idejében nem tudom, milyen orvosok és tudósok bizonyították, hogy árja faj létezik, és hogy a többieknél nincsenek rendben a dolgok. Most a rettegés terjed az emberekben egy olyan betegségtől, amelynek gyógyulási aránya meghaladja a 99,7% -ot, a halálozás ezred százalékban mérhető. Az oltás után pedig nem biztos, hogy nem fog újra megfertőződni. Még az sem biztos, hogy nem fertőzhet meg másokat. Sőt az sem, hogy mit okoz amúgy 10-20-30 ötven éven belül. Mert, hogy ezt ugye senki sem tudhatja. Mivel még nincs róla gyakorlati tapasztalatunk. És akkor?Ellenőrizd le hány ember halt meg 2019-ben, és hányan 2020-ban, és látni fogod, hogy 2020-ban nem halt meg jelentősen több ember, mint 2019-ben. És még egy dolog – 2020-ban KEVESEBB BETEGET TETTEK KÓRHÁZAKBA, mint 2019-ben. ÉS AKKOR HOGY VAN EZ A HISZTÉRIA ???? Nem világít igazán egyetlen izzó sem? A fenti szövegben szereplő összes információ valós, a történelem folyamatosan ismétlődik. Aki nem ismeri a történelmét, megismételheti azt! Ne tévedjen, vigyázzon lelki és testi egészségére!!!”

Az oltásokat erőszakosan, óriási propagandával, kényszerítéssel, félelemkeltéssel, zsarolással, diszkriminációval akarják beadni az embereknek. Az oltásokat, amelyek nem védenek a megfertőződéstől, nem védenek attól, hogy fertőzz másokat, nem voltak alaposan kipróbálva, mielőtt emberen alkalmazhatták volna és nem igazán világos, hogy mi mindent raktak bele az oltóanyagba és miért. Erőszakolják a beadást, erőszakolják azt, hogy mindenki megkapja, mikor már most látszik, hogy hatalmas rizikó megkapni és hogy kb. 4 hónap múlva már tesztelni akarják a hatékonyságát, vagyis kb. 4-6 hónap után újra akarnak oltani. Ha évente 2-3x újra akarják oltani a lakosságot egy egyébként 99,7%-ban spontán is gyógyulni tudó betegség ellen, akkor ez olyan leterheltség lesz az egészségügynek, hogy valóban semmi másra nem marad energiája, csak az oltások folyamatos szervezésére. Nem csoda, ha már most is óriási károkat szenvednek az egyéb betegek, akik nem jutnak megfelelő kezeléshez időben, dehát ez is része a tervnek.

Emberek! Ébresztő! Most indíthatják azt, ami a múlt század holokausztjaként lett ismert és ehhez az orvostársadalom, az orvosi testületek, az egészségügy, a pedagógus testületek egy jelentős része lelkesen asszisztál anélkül, hogy használná a józan eszét. A birka tömeg akkor is bólogatott. Nagy a baj!

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és álló emberek

26 thoughts on “Nácizmus

 1. Tisztelettel csatlakozom ezen iráshoz.Ambivalens érzés vesz úrrá.Ugyanis egyfelöl a kovid 19.kikisérletezett variácioi -mutánsai valojában csak az influenzahoz hasonlitva is elenyésző veszélyességel jár.A szigoritások sokkal komolyabb életminöséget kockáztatnak.Kérdezném ha a világ egyes fharmatologiai intézetei laborjai fejlesztették ki. Mért nincs felelös -ök Népirtásért a Strazburgi biroság kisebb -cselekedetért is büntetett.Mért nem keresnek .A természet ilyen rut hibát nem tesz.Másfelöl a 2019-es Párizsi Klima konferencia kimondták a fodünk végveszélyben .A VHO az ENSZ .az OZON pajzs .Üvegházhatás a Galagtikus veszélyforrások amelyek bizonnyal hatással vannak a virusokra is.A következő év tizedekben mekkora hatással lesznek . Az Afrikai éhinység a migráns áradat a földünk tulnépesedése élelmiszer hiány és még sorolhatnám. Egyszoval globálissan nézve.Kérdezném mind ez ami most zajlik Nem egy jol kitervelt világ megmentö terv része. Vagy csak önös erdekek hadakozása.

 2. Tisztelt Tisztánlátók, tisztelt Doktor Urak ! Nevem Balázs János, és elnézést kérek, ha nehézkesen vagy sután fogalmazok, de még soha életemben
  nem nyilvánultam meg az Interneten. A Tamási Doktor Úr által írt cikk minden ízében igaz. Lejárt a finomkodás ideje, nevén kell nevezni a dolgokat .
  A totális embertelenséggel állunk szemben, ugyanazok az erők tolják gőzerővel a vírusnácizmust, akiknek szépen megköszönhetjük háborúinkat,
  megrendezett forradalmainkat, és generált gazdasági válságainkat. És igen, a FEMA táborok már megépültek, és cincorognak oltáskönyvről, meg
  korlátozott jogú állampolgárokról, és krokodilkönnyeket ejtve halott pedagógusokról, orvosokról, ápolókról. Mintha tényleg érdekelné ezt a fajta
  hatalmi gondolkodást a vagyon újrafelosztásán kívül bármi. És nem látunk külföldi híreket, de nézhetjük végtelenített ismétlésben a tévés bakelit-celeb
  baromságokat. Azért is írok, mert egy idős hölgyismerősöm sírva hívott fel, mert fetreng a fájdalomtól, a nyolcadik hónapja elhalasztott csípőprotézis
  műtétje miatt – férj mozgásképtelen – , amit azért a magánkórház 2 000 000 forintért megcsinál, négy hónap múlva. Én magam tavaly fetrengtem 7 napig vesegörccsel mert az Irgalmasok – akik éppen ügyeletes kórház volt, és a háziorvos ide utalt be sürgősséggel – szépen irgalmasan elküldtek,
  de elötte a homlokomhoz nyomtak egy Star-Trek szerű hőmérőt szigorú pofával. A kórház kongott az ürességtől. Ennyit erről, meg a befizetett TB-ről.
  Kérem a Doktor Urakat ne csüggedjenek, munkájuk fontos, csak éppen pokoli nehéz dolguk van, ebben a fizikailag és mentálisan megnyomorított
  országban.
  Tisztelettel : Balázs János

 3. Csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy a fasizmus Mussolini rendszerének elnevezése. Hitlerét ezzel szemben nácizmusnak nevezik, ami a nemzetiszocialista ideológia rövidítése. A cím akkor legyen NÁCIZMUS, vagy a képet cseréljük le Mussoliniére. Köszönöm.

 4. Haláli statisztikák:
  1. 2017-ben az EU-27 tagállamai közül Magyarország számolt be a legmagasabb standardizált halálozási arányról a tüdőrák és a vastagbélrák tekintetében.
  https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Causes_of_death_statistics/hu#F.C5.91bb_statisztikai_eredm.C3.A9nyek

  2. 2021 márciusára hazánk szignifikánsan csökkentette a fejlett világ lakosságát sújtó civilizációs – többek közt a daganatos ill. a szív- és érrendszeri – megbetegedések halálozását. A nem fertőző kórképekben szenvedő magyar betegek halálozása mára már közelít a nullához. Csak az a fránya COVID19 ne lenne.
  https://www.facebook.com/photo?fbid=10217639057279275&set=a.1429152099849

 5. Mint minden hasonlat, természetesen ez is sántít. Sok minden (rendkívüli felhatalmazás, korlátozások, igazolások, csoportokba sorolások, erkölcsi, anyagi, fizikai kényszerítés) most szinte minden országban jelen van, míg anno a fascio uralma zömmel Európa kisebb részét és Japánt érintette.
  Ha a világ nagyobb részét nem hergeli magára ez a csoport, kisebb eséllyel mentek volna akkor is ellene. Biztosan eltűntették volna, hiszen ez volt a gazdasági érdek, kényszer.
  Most viszont jelen állásban, ami szerencsére még változhat, akár a javulás irányába is, minden vezetés az oltásra, elzárásra esküszik. Nálunk gyanakszunk arra, hogy a lovagság gazdasági érdekét megtalálni, “business as usual”, tehát megyünk a permanens ciklikus oltás felé. De mi magyarázza máshol?
  Mondhatnánk rá, a háttérhatalom!, de ez kb. a bálványimádással egy kategória. A világon sehol nincs és sehol sem volt olyan vezető réteg, amelynek tagjai bármilyen gazdagok voltak, ne fojtották volna meg egymást egy kanál vízben a legfelső hatalomért.
  Ha most mégis lenne egy ilyen határokon, és évszázadokon! átnyúló egységes akarat, akkor a hozzáértése kérdőjeleződik a látottak alapján, de ettől (balfékség) függetlenül, ha van, és tényleg határokon évszázadokon keresztül önmagával teljes egyetértésben dolgozik, + kezében van az összes gazdasági, politikai és karhatalom, akkor meg legyőzhetetlen. Ideig óráig sunnyogni lehet, de a lelked előbb-utóbb úgyis átadod. Legfeljebb reménykedsz, hogy az Úr könyörületes.

  1. Tisztelt Dr.Brekegek!
   – Nem tudom, ismeri-e John F. Kennedy beszédét, amelyben elmondja hogy létezik egy elképesztően nagy erő, óriási gazdasági hatalommal, amelyet nem a nép választott, és ami itt munkálkodik közöttünk. Továbbá, Kennedy vissza akarta venni az USA-dollár feletti kontrollt a bankoktól a kormány kezébe. Úgy tudom fél évre rá lett merénylet áldozata… – Úgy vélem, neki mint USA-elnöknek mégiscsak lehetett némiképp jobb rálátása a dolgok valódi állására, mint minekünk… Mi maximum csak sejtünk dolgokat és ezért könnyen le-laposföldhívőzhetnek minket, na de ő?!
   – Nem tudom, látta-e azt a videót, amelyben Lukasenka elnök elmondja hogy a Világbank mennyit ajánlott fel nekik ha ők is bevezetik ezt a covid-mizériát az országukba…
   – Nem tudom, ismeri-e azt a tényt, hogy a covid-mizériát visszautasító-, a PCR-tesztet leleplező tanzán elnök nemrég-, 61 éves korában elhunyt. Érdekes véletlen egybeeseés, minimum.
   – Az utolsó bekezdésére viszont az a válaszom hogy nincs olyan hogy legyőzhetetlen. Mindenkinek jusson eszébe Dávid és Góliát története!

   1. Kedves Egy Hozzászóló!
    A Lukasenka példát kivéve (persze neki még annyira sem hiszek mint eloe-ember Berki K-nak) ismertem ezeket. Kennedy előtt bő egy évszázaddal Andrew Jacksonnak is meggyűlt a baja a pénzügyi körökkel. Ezért is írtam évszázadokon átívelő cuccosról.
    A leírt példák ennek ellenére gyenge közvetett bizonyítékok, az én véleményemtől függetlenül lehetnek akár random egybeesések is.
    Mondanivalóm lényege; a cikkben említett eljárásrend fasizmushoz hasonlítása csak részben igaz, valamint ha tényleg egy szuperképességű hatalom igazgat a háttérből, igen gagyi munkát adott ki a kezéből.
    Nem mondok Önnek ellent, mert való igaz, hogy a lehetőségek körébe belefér, amit leírt.

 6. 2011. 03. 08.

  Áder János európai parlamenti képviselő a tegnapi plenáris vitához benyújtott írásbeli felszólalásában az emberek bizalmának súlyos megrendülését tartotta a sertésinfluenza botrány legfőbb tanulságának. A néppárti politikus élesen bírálta az Egészségügyi Világszervezetet (WHO), amely “farkast kiáltott” és hisztériakeltő előrejelzéseivel olyan lépésekre késztette a tagállamokat, amelyek nem álltak arányban a H1N1 járvány tapasztalt és ismert súlyosságával. A képviselő rámutatott arra, hogy az H1N1 influenza következtében végül lényegesen kevesebb ember betegedett meg és hunyt el világszerte, mint egy közönséges szezonális influenza esetében, mialatt az egyes országok hihetetlen mennyiségű közpénzt költöttek el az átlagosnál kétszer-háromszor is drágább oltóanyagok beszerzésére.

  Áder szerint Lengyelország esete jól érzékelteti a profitérdekek által befolyásolt pánikhelyzetet. A lengyel kormány ugyanis nem oltatta be a lakosságot az influenza elleni vakcinával, a halálozási arány mégsem volt magasabb, mint azokban az országokban, ahol ez megtörtént. Mindennek hátterében pedig az állt, hogy az oltóanyagot gyártó cég nem volt hajlandó felelősséget vállalni a vakcina mellékhatásaiért, így a lengyelek saját járványügyi értékelésükben bízva elálltak az ügylettől.

  “Súlyosan elítélendő dolog az emberek félelmével, családtagjaik és szeretteik iránti felelősségérzetével aljas profitérdekekből visszaélni. Az, hogy mindehhez a WHO megalapozatlan pandémiás riasztásaival még asszisztált is, olyan dolog, ami ellen a leghatározottabban kell fellépnie az Uniónak. A tanulságokat le kell vonni és az EU-nak nagyobb fokú függetlenséget kell biztosítani a H1N1-hez hasonló járványgyanús helyzetek értékeléséhez” – fogalmazott Áder János.

  Háttér:

  Mint ismeretes, a WHO 2009 májusában kijelentette, hogy a H1N1 enyhe lefolyású betegséget okoz, majd egy hónappal később a legmagasabb fokozatú pandémiás riasztást rendelte el. A tagállamok ennek következtében igen költséges intézkedéseket hoztak. Egyes becslések szerint Nagy-Britannia 1300 millió eurót, Franciaország pedig 990 millió eurót költött oltóanyagok beszerzésére, mialatt egy szezonális influenza esetében az átlagosan felmerülő költség 87 millió euró. Az Európai Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központ adatai szerint 2010 áprilisáig 2900 halálos áldozatot követelt a sertésinfluenza Európában, míg a szezonális influenza áldozatainak a száma egy átlagos évben 40 000, szélsőségese esetben akár 220 000 is lehet.

  Forrás: https://fidesz-eu.hu/hu/a_h1n1_panik_tanulsagai/

 7. Szerbusztok!
  Már korábban Irtam,egyszerűen nem értem miként jutottunk el idáig?!Mérhetetlenül elkeseredett vagyok,mert látok
  ,beletörődött arcokat, majd valahogy lesz “gondolkodást”,erre nem kötelezhetnek vélekedést,pedig minden le vagyon Irva,az egészségügyi törvénybe.
  Tényleg nem tanulunk a történelemből.
  Persze ott van G.Orwell is, a könyv cime 1984.Gondolom többen ismerik.
  Az egyik vele készült interjúban el is mondja a kamerához fordulva:”ne engedjétek ,hogy ez megtörténjen!”
  A külvilágból kevés hir érkezik,de azért lehet tájékozódni.Az alternativ hirek oldalon beszél egy Kinában élő magyar tanárnő.
  Érdemes meghallgatni.Az okos telefonokon van egy GPS alapú QR kódos alkalmazás,melyet
  “célszerű” letölteni ,mert enélkül nem tud senki közlekedni, bevásárolni menni ,és hát nekünk is van már vakcina igazolványunk QR kóddal.
  Nem vagyok vakcinafejlesztő,de riasztó dolgoknak tartom ,és félek,hogy a vakcinák hosszútávú mellékhatásait nem ismervén szép lassan mindenkit “rávezetnek”
  ,hogy oltakozzon.
  Oké azt mondják pandémia van,és el kell érni egy átoltottsági szintet,hogy megálljon a járvány,de komoly vakcinafejlesztő beszél itt az oldalon a pandémiában való tömeges oltások veszélyéről!Félek ,mert úgy gondolom valami nagyon nem jó felé menetelünk,szépen lassan.Az látható,hogy valakik szépen gazdagodnak,mások szegényednek,stb….
  Világ életemben jogkövető ember voltam, vagyok,de jó lenne ha véget érne ez a “rémtörténet”,és visszatérhetnénk egy jobb,szebb világba.

  1. Az haggyán! De egy politikus meri kijelenteni! Túl sok a szabadideje, otthon a spájzban biztos van egy akkreditált víruslaborja, ahol kisérletezget.

 8. Sajnos teljesen igaz a bevezető gondolatsor.Totális kontrolt készítenek elő a józanul gondolkodók ellen. Az embereket megfélemlítették,megzsarolták és ez még csak a kezdet.Az 1989 elötti rendszer jut eszembe,minden jónak kellet tartani amit felül eldöntöttek.Azt hittem,hogy ez már nem jöhet vissza. Nem vagyok viszont pesszimista-a józan ész és a tiszta hit fog gyözni.

 9. Dr Brekegek:
  “A világon sehol nincs és sehol sem volt olyan vezető réteg, amelynek tagjai bármilyen gazdagok voltak, ne fojtották volna meg egymást egy kanál vízben a legfelső hatalomért.
  Ha most mégis lenne egy ilyen határokon, és évszázadokon! átnyúló egységes akarat, akkor a hozzáértése kérdőjeleződik a látottak alapján, de ettől (balfékség) függetlenül, ha van, és tényleg határokon évszázadokon keresztül önmagával teljes egyetértésben dolgozik, + kezében van az összes gazdasági, politikai és karhatalom, akkor meg legyőzhetetlen. Ideig óráig sunnyogni lehet, de a lelked előbb-utóbb úgyis átadod. Legfeljebb reménykedsz, hogy az Úr könyörületes.”

  Márpedig létezik háttérhatalom, ennek nem kellene vita tárgyának lennie, nagyon kiterjedt irodalma van e kérdéskörnek, magyar részről Drábik János írásait javaslom elolvasni, többek közt a magyar elektronikus könyvtárban is elérhető írásainak egy része.
  David Icke évek óta a háttérhatalommal foglalkozik, folyton bizonyítja létezését, folyamatosan leleplezi a vírus cirkuszt.
  Szerintem olyan kormányra lenne szükségünk aminek a miniszterelnöke -nem zsarolható- ez lenne az alapja annak hogy leüljön tárgyalni a háttérhatalommal a korlátozások -jelentős- enyhítéséről! Amit húsvét után csinál Orbán az nem enyhítés, hanem az élelmiszer bevásrlás ellehetetlenítése lesz négyzetméter alapú “boltzárral”, akkora sorok lesznek a boltok előtt hogy sokan nem tudják majd beszerezni az alapvető létszükségleti cikkeket, talán ez (is) a cél! Orbán minden bizonnyal zsarolható, azért követi a globális hatalom utasításait. Talán nem is lesz jelentősebb enyhítés amíg nem lesz egy karakán zsarolhatatlan miniszterelnöke az országnak! Jelenleg két alkalmas jelöltet látok, Pálinkást és MZP-t, ha ezek közül nyeri valamelyik az előválasztást akkor talán van esélyünk jelentős enyhülésre! Feltéve ha választásokat is sikerül behúznia az ellenzéknek a megfelelő miniszterelnök jelölttel.
  Viszont 22′-ig sokan tönkre fognak menni, lehet sokaknak a tanyára költözés, gazdálkodás, önellátás lesz a megoldás. Ráadásul egy tanyán a tanyavilágban nincs aki betartassa a kijárási tilalmat, meg az egyéb korlátozó intézkedéseket, így aki kiköltözik az szabad életet élhet! Persze tagadhatatlan sok hátránya is van a tanyai életnek.

  1. Kedves Attilav!
   Olvastam, megnéztem letöltöttem a könyveiket, videóikat.
   Egyikük sem mondja hallgatóinak, hogy belegondolás nélkül vegyék át az ő nézeteiket.
   Ezért én hajlandó vagyok mégis vitát nyitni erről.
   Amiben valószínűleg az eltérés keresendő; én a “háttérhatalmat” inkább Ricardo “láthatatlan kéz” elméletéhez vagy a közgazdaságtan “hatékony piac” elméletéhez hasonlítanám.
   Ezek az erők is hasonló célok mentén megfogalmazódott társulatokon keresztül tevékenykednek, az eredmény alapján pedig azt gondolnánk, hogy háttérben ott áll Óz, és irányít mindent.
   Oszt vagy így van vagy nem.

 10. A továbbiak ott vannak az idokjelei.hu alatt.

  Csak a figyelmeztetés megérkezése és a Csoda rövid ideje hiányzik, mert elszabadulnak azok a nagy megpróbáltatások, amelyek megtisztítják a nyájat. Az egyházam szakadása, a háború és a gazdaság bukása olyan események, amelyekre még nem kerül sor. A fenevad bélyege, a mikrochip már úton van, a Nanochip oltások, amelyek az emberiség túlnyomó többségét megjelölik, már készen állnak. A járványok ürügye sok lelket, egyeseket félelemből, másokat tudatlanságból, túlnyomó többséget pedig az elidegenedés és az Istenbe vetett hit hiánya miatt, oltani fog, anélkül, hogy tudná, hogy ezzel elveszíti a a szellem…

  Ellenfelem utolsó uralkodása alatt, amikor azt mondják, hogy be kell oltani a luciferáz nevű biometrikus oltással, tartózkodjon ettől; mert abban a fenevad jele el fog jönni. Az új technológiának, amelyet 5G-nek hív, és műholdas segítséggel, ezt az oltást, miután beadta, a benne lévő nanochipet műholdon keresztül mozgatja, hogy a jobb kezére vagy a homlokára helyezze; Így teljesül az, amit Igém mond: minden kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és rabszolgákat tett, jeleket tett jobb kezükre vagy homlokukra. És senki sem fog tudni vásárolni vagy eladni, ha nincs meg a vadállat védjegye, neve vagy neve. (Jelenések 13. 16, 17)

  Nyájam, előre figyelmeztetlek, hogy ne essen ebbe a megtévesztésbe; figyelj az üdvös üzeneteimre, mert azok végigvezetik a megtisztulás sivatagán át vezető utadon, és biztonságosan elvezetnek Új Teremtésem kapujához. Tudd meg, hogy mindazok, akiket a vadállat jelével jelölnek, megszűnnek juhaim lenni az én nyájamból. Mindazok, akiket a fenevad jelével jelölnek, rosszindulatú és fájdalmas sebeket kapnak. (Jelenések 16. 2)

  Az összeesküvések és a megtévesztések ideje az Új Világrenddel kezdődött, az emberiség soha nem tér vissza a normális kerékvágásba; amikor egy pandémiát felszámolnak, eljön egy másik és mások; mindezt annak érdekében, hogy az emberiség korlátozott és visszafogott maradjon, felkészüljön az Antikrisztus megjelenésére, akit mindenképpen a várható messiássá nyilvánítanak, aki békét hoz a világba és megoldja az emberiség összes problémáját. . Figyelmeztetnek téged, az én nyájom, hogy semmi ne érjen meglepetéssel; maradj éber és éber, imádkozz mindig, mert a napok, melyeket élsz, már sötétségben vannak. Békét hagyok veled, békességemet adom neked. Térj meg bűnbánatot és térj meg, mert közel van Isten Királysága. Mestered, Jézus, a jó pásztor

 11. Pintér István úr pontos. Hogy Mussoliniéhoz vagy Hitleréhez hasonlítom-e ezt a rémálomszerű “világrendet”, nem mindegy. A hitleri államforma hasonlósága, különösen annak 5. osztálya lehetne mérvadó.
  Annak tevékenysége, felosztása és rendszere, talán valaki által kopírozva, egyfajta rokona annak, amiről itt szó esik.
  Természetesen nem János evangéliumának végítélet-víziójára hivatkoznék, mint Attila teszi. A hasonlóság a világvége és a világállam rendszere között nyilvánvaló, de ennek a népirtó tömeggyilkosságnak nem ahhoz van köze.
  A LEHETŐ LEGRÖVIDEBBEN TESZEM KÖZZÉ, NEM IS AKARTAM MÉG, DE AZ IDŐ SÜRGET.
  1988. szeptemberében társadalomtudósként vettem részt egy “tanácskozáson”.
  A meghívott(?) előadó rendkívül büszke volt arra, hogy Chikán Attilával, az egykori gazdasági miniszterrel egy emeleten dolgozott. Ez önmagában is figyelemre méltó.
  Ez az ember, aki sajnos még él, a Közgázon úgynevezett “gazdaságerkölcsi” tanszéket kapott Orbántól. Ez az új tanszékvezető (tudtommal még ma is azon az egyetemen van, de már nem ő vezeti a tanszéket. Félre. Tudom a nevét, és pontosan emlékszem arra, amit a megyei sokadosztályú vidéki futballcsapat kispados tagja, aki hálás volt, ha a meccsek végén olykor beengedte egy kis időre. Ez a józan mellőzöttség, ami szintén a közepes akvarellfestő hatalommániájához vezetett, a kis cigányban is pszichés torzulásokat okozott.
  Az említett tanácskozás, amin en bloc megalkuvó hülyének néztek kb. 30 társadalomkutatót, bemutatta, miért és mit várhatunk ennek az alaknak uralmától.
  Eltekintve korábbi előzményektől, az akkori őrült elképzelést vázolom nagyon röviden.
  Egy indiai “közgazdász professzor”, Amartya Sen, USA-beli tanait – tessék érteni! – Európa vezetői fogadták el. Mivel a gyalázatos hülyeség miatt az indiai téveszmést kitiltották Amerikából, Európa nyomban Nobel-díjjal jutalmazta szellemi kórtüneteit.
  Némely keleti vallásokra hajazó “elmélete” rendkívüli módon hasonlít egyes hitek szegényeknek szóló vigaszaira, A Marx előtti, nem úgynevezett forrásnak használt elméletek tébolydumáját is idézik nézetei. Ezek közül – talán némelyeknek ismerős – félelmetes marhaságok a tudományban, mint az, hogy leggazdagabb és legboldogabb az, akinek nincs elveszíthető vagyona, vagyis nincstelen, ahogy a magyar mondja.
  Nem ragozom: ehhez az elmélethez nálunk Chikán és az akkor már haldokló Rabár Ferenc is csatlakozott.
  És nem sült ki a szemük!
  Ez a tanszékvezető azt az elméletet adta a Fidesz alá azzal, hogy a nyugdíjasok “improduktív réteg”, csak pénzbe kerülnek, tehát – “mint régen” – vagy hómezőre, vagy egy magas hegyre (figyelem: Fuji) vitték őket a fiatalok, ahol erkölcsösen éhen haltak, hogy a FIATALOKNAK ne legyenek terhükre azok, akik felnevelték őket akár koplalás árán is.
  Az öregek így “erkölcsösen” elpusztultak, hogy ne legyenek a társadalom terhére.
  A Fidesz ezt végül a nyugdíjasok kizsebelésével mégsem érte el, ezért jól jött, hogy erkölcsi okokból – idézem ezt is – mégsem voltak hajlandók hoppszra éhen halni, különösen a magyarországi magas hegyeken és hómezőkön, az utolsó kommunista egészségügyi miniszterasszony (Csehák Judit) által szabadárassá tett gyógyszertárak kartellszerűen emelgették a létfontosságú gyógyszerek árait. A Fidesz alatt ettől meg vadultak, és nagyon sokan nem tudták ételük terhére sem kiváltani “egészségbiztosított” gyógyszereiket.
  És jött a Fidesz az említett tudományos söpredékkel, hogy – idézem – “a törvény erejével kényszerítik az öregeket az erkölcsös kihalásra”.
  Ha még emlékszik valaki, tudhatja, hogy korábban éhen, később fűtetlen lakásukban megfagyva vonták ki magukat a társadalom élő részéből.
  Mint tapasztaltuk, az évek múlásával az öregek újratermelődtek, de pofátlanul kevés nyugdíjuk mégsem fékezte meg az időt. A politikus szülőgyilkosok is öregedtek.
  Fogyott a nemzet, a nép, de aljas módon mindig maradtak öregek, sőt a Kisgömböcből is nagypapa lett. Hiába falta a népet, csak hízott, gazdagodott, mintha a temetőbe is magával vihetné csürhéje vagyonát.
  Mint írtam, bármit tett, és bármennyire züllött is a nép, csak nem akart kipusztulni sok erkölcstelen vénség, de jött a KELETI ÉHEN HALÓS ERKÖLCS HELYETT A VÍRUS!
  A vírus nagy csibész, és roppant gyanús, hogy különböző hullámai után egyre erősebb. Eddig ilyesmire csak a sci-fik robotjai voltak képesek. Érdekes, nem? A vírus el-elpusztul, de mint afféle Főnix, a korábbinál erősebben támad fel poraiból. Mintha robot volna a világirtó rémmesében.
  Ha valaki megöli, ő feltámad. és gyilkol. Megint megölik, még erősebb lesz, fel- és letámad, amíg egyszer csak annyi ember marad, amennyit könnyű lenne eltartania a Földnek.
  Csakhogy a Föld, ha nem pusztítják erejét legalább ötször annyi embert simán eltarthatna, mint amennyivel ma már nem bírnak a tolvaj kormányok HALANDÓ KORMÁNYAI.
  Nekem már annyira kevés van hátra, hogy mindegy. De mivel nem vagyok pogány, Orbán kormányzására pedig sohasem szavaztam. Amíg még ideát vagyok, figyelem, hogy az elgyávult, elbutított népségnek megjön-e az esze, amíg élek, vagy mint Madách londoni színjében, önként beugrálnak-e Semmi gödrébe.
  Lágler András úr Szt. János-parafrázisát idézve: “Figyelmeztetnek téged, az én nyájom, hogy semmi ne érjen meglepetéssel; maradj éber és éber, imádkozz mindig, mert a napok, melyeket élsz, már sötétségben vannak.”
  A választást szerintem lekéstétek, és nekem nincs már okom titeket megvetni: PAX DEI SIT SEMPER VOBISCUM!

  1. Prof Gé gondolkodó ember,nehéz hozzáfüzni.
   Óriási baj,hogy mig a nyugati világban milliók vonulnak utcára,a Magyarok ugy viselkednek mint egy kisgyermek:nincs veszély érzete.Sok Magyar Vakon boldog mámorban elfogadja vakcina viktor agylugozó mákonyát:hogy a napi tiz-husz
   fagyállóból kevert tehén vizelettel izesitett nagyfröccs és hétvégi foci meccs az emberi létezés csucsa.
   Bármibe belemegy bármit aláir a kedves vezető hivó szavára gondolattalanul.Nem mérlegel.Egyetlen(szerinte rendkivüli bölcsesség) gondolat tölti ki elméjét:Ugy még sohasem volt,hogy sehogy se lett volna,majd csak lesz valahogy.

 12. Prof Gé szerint:
  2021-03-29 – 16:38
  A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik.
  Pintér István úr állítása pontos. Hogy Mussoliniéhoz vagy Hitleréhez hasonlítom-e ezt a rémálomszerű “világrendet”, nem mindegy. A hitleri államforma hasonlósága, különösen annak 5. osztálya lehet mérvadó mintája.
  Annak tevékenysége, felosztása és rendszere, talán valakik által kopírozva, egyfajta rokona annak, amiről itt szó esik.
  Természetesen nem János evangéliumának végítélet-víziójára hivatkoznék, mint Attila teszi. A hasonlóság a világvége és a világállam rendszere között nyilvánvaló, de ennek a népirtó tömeggyilkosságnak nem csupán ahhoz van köze. Hívő keresztényként mégis érdemes János apostol látomásszerű evangéliumán elgondolkozni.
  A LEHETŐ LEGRÖVIDEBBEN TESZEM KÖZZÉ, NEM IS AKARTAM MÉG, DE AZ IDŐ SÜRGET.
  1988. szeptemberében társadalomtudósként vettem részt egy tanácskozáson.
  Az előadó rendkívül büszke volt arra, hogy Chikán Attilával, az egykori gazdasági miniszterrel egy emeleten dolgozott. Ez önmagában is figyelemre méltó.
  Ez az ember, aki sajnos még él, a Közgázon úgynevezett “gazdaságerkölcsi” tanszéket kapott Orbántól. Ez az új tanszékvezető (tudtommal még ma is az egyetemen van, de már nem ő vezeti a tanszéket. Tudom a nevét, és pontosan emlékszem arra, amit a megyei sokadosztályú vidéki futballcsapat kispados, olykor pályára engedett tagja bosszút forralt. A labdarúgásban volt józan mellőzöttsége, ami szintén a közepes akvarellfestő hatalommániájához vezetett, benne is pszichés torzulásokat okozott.
  Az említett tanácskozás előadója, amin en bloc megalkuvó hülyének nézett kb. 30 társadalomkutatót, bemutatta, miért és mit várhatunk ennek az alaknak uralmától.
  Eltekintve korábbi előzményektől, az akkori őrült elképzelést vázolom nagyon röviden.
  Egy indiai “közgazdász professzor”, Amartya Sen, USA-beli tanait – tessék jól érteni! – Európa vezetői fogadták el. Mivel gyalázatos elmélete miatt az indiai téveszmést kitiltották Amerikából, Európa nyomban Nobel-díjjal jutalmazta szellemi kórtüneteit.
  Némely keleti vallásokra hajazó “elmélete” rendkívüli módon hasonlít egyes (tév)hitek szegényeknek szóló vigaszaira, A Marx előtti, nem úgynevezett forrásnak – “és alkotórésznek) használt elméletek tébolyát is idézik nézetei. Ezek közül több – talán némelyeknek máshonnan ismerős – félelmetes álságok a tudományban, mint az a hazugság, hogy leggazdagabb és legboldogabb az, akinek nincs elveszíthető vagyona, vagyis nincstelen, ahogy a magyar mondja.
  Nem ragozom: ehhez az elmélethez nálunk Chikán és az akkor már haldokló Rabár Ferenc is csatlakozott.
  És nem sült ki a szemük!
  Ez a tanszékvezető azt az elméletet adta a Fidesz alá azzal, hogy a nyugdíjasok “improduktív réteg”, csak pénzbe kerülnek, tehát – “mint régen” – vagy hómezőre, vagy egy magas hegyre (gondolom, a Fujira) vitték őket a fiatalok, ahol erkölcsösen éhen haltak, hogy a FIATALOKNAK ne legyenek terhükre azok, akik felnevelték őket akár koplalás árán is.
  Az öregek így “erkölcsösen” elpusztultak, hogy ne legyenek a társadalom terhére.
  A Fidesz ezt végül a nyugdíjasok kizsebelésével mégsem érte el, ezért jól jött, hogy erkölcsi okokból – idézem ezt is – mégsem voltak hajlandók hoppszra éhen halni, különösen a magyarországi “magas hegyeken és hómezőkön”, az utolsó kommunista egészségügyi miniszter asszony (Csehák Judit) által szabadárassá tett gyógyszertárak kartellszerűen emelgették a létfontosságú gyógyszerek árait. A Fidesz még jobban elvadult, és nagyon sokan nem tudták ételük terhére sem kiváltani “egészségbiztosított” gyógyszereiket.
  És jött a Fidesz kiszivárgott társadalompolitikája az említett tudományos söpredékkel tekintélyesítve, hogy – idézem – “a törvény erejével kényszerítik az öregeket az erkölcsös kihalásra”.
  Ha még emlékszik valaki, tudhatja, hogy több nyugdíjas éhen halt, vagy fűtetlen lakásukban megfagyva vonta ki magát a társadalom élő részéből. Így takarították meg nyugdíjuk érdemtelennek ítélt összegét a fiatalok(?) részére.
  Mint tapasztaltuk, az évek múlásával az öregek fogytak, hullottak, azonban folyvást újratermelődtek, de kevés nyugdíjuk mégsem fékezte meg az időt. A politikus szülőgyilkosok is öregedtek.
  Fogyott a nemzet, a nép, de aljas módon mindig maradtak öregek, sőt a Kisgömböcből is nagypapa lett. Hiába falta a népet, csak hízott, gazdagodott, mintha a temetőbe is magával vihetné csürhéje vagyonát.
  Mint írtam, bármit tett, és bármennyire züllött is a nép, csak nem akart kipusztulni sok erkölcstelen vénség, de jött a KELETI ÉHEN HALÓS ERKÖLCS HELYETT A VÍRUS!
  A vírus nagy csibész, és roppant gyanús, hogy különböző hullámai után egyre erősebb. Eddig ilyesmire csak a sci-fik robotjai voltak képesek. Érdekes, nem? A vírus el-elpusztul, de mint afféle Főnix, a korábbinál erősebben támad fel poraiból. Mintha robot volna a világirtó rémmesében.
  Ha valaki megöli, ő feltámad. és gyilkol. Megint megölik, még erősebb lesz, fel- és letámad, amíg egyszer csak annyi ember marad, amennyit könnyű lehet eltartania a Földnek.
  Csakhogy a Föld, ha nem pusztítanák erejét kimerítésével, idétlen gazdálkodással, legalább ötször annyi embert simán eltarthatna, mint amennyivel ma már nem bírnak tolvaj, ám menekülni kívánó kormányai.
  Nekem már annyira kevés van hátra, hogy mindegy. Mivel nem vagyok pogány, Orbán kormányzására pedig sohasem szavaztam, illő ezt a mélyen elhallgatott tervet közzétennem, ha egyes neveket egyelőre nem is adok ki. Amíg még ideát vagyok, figyelem, hogy az elgyávult, elbutított népségnek megjön-e az esze, vagy mint Madách londoni színjében, önként beugrálnak-e a Semmi gödrébe.
  Lágler András úr Szt. János-parafrázisát idézve: “Figyelmeztetnek téged, én nyájom, hogy semmi ne érjen meglepetéssel; maradj éber és ébren, imádkozz mindig, mert a napok, melyeket élsz, már sötétségben vannak.”
  A választást szerintem lekéstétek, és nekem nincs már okom a kevés elméjűeket megvetni:
  PAX DEI SIT SEMPER VOBISCUM!

 13. Sophie Scholl, aki szembeszállt Hitlerrel
  egy film, ami történelem..és az üzenete:
  https://www.youtube.com/watch?v=2aV3XcnYdUA

  “A legnagyobb kárt valójában azok a milliók okozzák, akik egyszerűen csak “túl akarnak élni”. Azok a tisztességes emberek, akik csak annyit szeretnének, hogy hagyják őket békén. Akik nem akarják, hogy kicsinyke életüket megzavarja bármi, ami önmagukon túlmutat. Akik nem foglalnak állást, akiknek nincsenek céljaik. Akik nem szeretnek vizet zavarni – és ellenségeket szerezni. Akik számára a szabadság, becsület, igazság és erkölcs csak szavak. Akik hangyaként élnek, hangyaként szaporodnak, hangyaként halnak meg.
  Ez az életnek egy végtelenül leszűkített megközelítése: minél kisebbre húzod össze magad, annál inkább te irányíthatod a dolgokat. Ha csendben maradsz, a mumus nem talál majd rád. De ez mind csak önáltatás, hiszen ők is meghalnak, azok, akik apró golyóvá hengergetik össze a lelküket, hogy biztonságban legyenek. Biztonságban?! Ugyan mi elől? Az élet mindig a halál szélén táncol; a szűk utcácskák ugyanoda vezetnek, ahova a széles sugárutak, és egy kis gyertya ugyanúgy leég, ahogy egy lángoló fáklya. Én úgy döntöttem, hogy a magam módján fogok elégni.”
  Sophie Scholl

 14. Nem vitatom ennek az írásnak az igazságát, jogos mivoltát, de a mai kor vírustól rettegő, oltásért tolongó, minden értelmetlen szabályt vakon betartó (sőt túlteljesítő) birka embertípusa inkább a szovjet-kommunista rendszerek ligázott rabszolganépére emlékeztet. A szűk látókörű, agymosott konzumidióta fél szembenézni a valósággal, kényelmesebb számára a hazugság langyos mocsarában fetrengeni. Mert az emberek nagyon tudnak ragaszkodni a hamis bálványaikhoz, s ha azokat ledöntik, összedől bennük is a világ.
  Szovjetoroszországban 1920 elején még alig akadt olyan, aki elhitte volna, hogy a rendszer haláltáborokat működtet. Amikor elindultak a letartóztatási hullámok, amikor tömegével vagonírozták be az embereket és indultak a vonatok Szibéria távoli vidékeire, a foglyok többsége még akkor is meg volt róla győződve, hogy őt csak tévedésből vitték oda, hiszen hithű kommunista. Ez nálunk is így volt. És itt is sokan úgy sóhajtottak, hogy “jajj, ha a jóságos Sztalin vagy a kedves Rákosi elvtárs tudná, mi történik a táborokban!” Önnön bálványuk, a kommunizmus, még akkor sem dőlt össze bennük.
  Manapság hány ember van, aki – ha nem is hiszi el teljes egészében, de – tart tőle, hogy a gyurcsány rendszer végén emelt, és a mostaniban befejezett, stadionok pár óra alatt átalakíthatók gyűjtőtáborokká? Hogy a rákospalotai filmstúdió bombabiztos betonbarakkjai a föld alatt össze vannak kötve a szomszédos szemétégetővel, ahol akár embereket is el tudnak égetni?
  Nagyon kevesen képesek ebbe belegondolni. Mint ahogy Oroszországban sem volt erre képes a nép többsége. Aztán pár évtized alatt 63 millió embert semmisítettek meg a GULAG haláltáboraiban…
  Az emberiségnek valóban az a legnagyobb hibája, hogy nem tanul a történelemből.

 15. Akkor most nézzük meg a másik oldal felfogását!

  Mózes 5.7.

  “1 Ha az Úr, a te Istened elvezérel arra a földre, ahova most bevonulsz, hogy birtokodba vedd, s ha kiűzi előled mind a népeket, a hettitákat, a girgasitákat, az amoritákat, a kánaániakat, a perizitákat, a hivvitákat és a jebuzitákat – hét nálad népesebb és nagyobb népet –,

  2 ha az Úr, a te Istened majd kiszolgáltatja neked, s te legyőzöd őket, akkor töltsd be rajtuk az átkot, ne köss velük szövetséget és ne könyörülj meg rajtuk.

  3 Ne köss velük házasságot, lányodat ne add egyhez sem feleségül közülük, és egyikük lányát se vedd fiadnak feleségül.

  4 Mert fiad elidegenedik tőlem, s más isteneket fog imádni. Akkor fölgerjed ellenetek az Úr haragja és elpusztít benneteket.

  5 Inkább így bánjatok velük: oltáraikat romboljátok össze, kőoszlopaikat döntsétek ki, szent fáikat vágjátok ki, bálványaikat pedig égessétek el.

  6 Mert te az Úr, a te Istened szent népe vagy, téged választott ki az Úr, a te Istened a föld népei közül a maga népének.

  7 Nem azért hajolt le hozzátok és választott ki benneteket az Úr, mert számban fölötte álltok az összes népnek, hiszen a legkisebb vagytok minden nép között,

  8 hanem mert szeretett benneteket az Úr, és megtartja esküjét, amelyet atyáitoknak tett, azért vezette ki erős kézzel és szabadított ki a szolgaság házából, a fáraónak, Egyiptom királyának a kezéből.

  9 Ismerd hát föl, hogy az Úr, a te Istened az igaz Isten, a hűséges Isten, aki szövetségét és szeretetét az ezredik nemzedékig megőrzi azok iránt, akik szeretik és megtartják parancsait,

  10 azt ellenben, aki gyűlöli, személy szerint bünteti; nem késlekedik, elpusztítja azt, aki gyűlöli, személy szerint megbünteti.

  11 Ezért tartsd meg a parancsokat, rendelkezéseket és törvényeket, amelyeket ma szabok neked, hogy kövesd őket.

  12 Ha meghallgatjátok ezeket a parancsokat, és teljesítitek és követitek őket, akkor az Úr, a te Istened megtartja szövetségét és szeretetét, amire esküdött atyáidnak.

  13 Szeretni fog, megáld és megsokasít. Megáldja méhed gyümölcsét, földed termését, gabonádat, borodat, olajodat, tehened borját, nyájad szaporulatát azon a földön, amelyre megesküdött atyáidnak, hogy neked adja.

  14 Minden más nép előtt áldott leszel: nem lesz terméketlen körödben sem férfi, sem nő, sőt még jószág sem.

  15 Az Úr minden betegséget távol tart tőled, s nem sújt azokkal a szörnyű egyiptomi csapásokkal, amelyeket ismersz, hanem gyűlölőidet sújtja velük.

  16 Minden népet, amelyet az Úr, a te Istened kiszolgáltat neked, pusztíts el, ne kíméld őket együttérzőn, s ne imádd isteneiket, mert ez csapda volna számodra!

  17 Ha mégis azt gondolnád, ezek a népek népesebbek nálam, hogy űzhetném hát ki őket,

  18 ne félj tőlük! Jusson eszedbe, mit tett az Úr a fáraóval és az egyiptomiakkal.

  19 Emlékezz a nagy csapásokra, amelyeket saját szemeddel láttál, a jelekre és csodákra, az erős kézre és a kinyújtott karra, amellyel az Úr, a te Istened kivezetett. Ugyanígy fog bánni az Úr, a te Istened minden néppel, amelyiktől félsz!

  20 Sőt, darazsakat küld rájuk az Úr, a te Istened, míg mind el nem pusztulnak, akik megmaradtak, vagy elrejtőztek előletek.

  21 Ne félj tőlük! Mert közötted van az Úr, a te Istened, a nagy és félelmetes Isten.

  22 Az Úr, a te Istened ezeket a népeket lassanként mind kiűzi előtted. Nem irthatod ki őket egyszerre, mert túlságosan elszaporodnának a mezőn a vadállatok.

  23 Az Úr, a te Istened kiszolgáltatja őket neked, veszteség veszteségre éri őket, míg ki nem pusztulnak.

  24 Királyaikat hatalmadba adja, s te eltörlöd nevüket a földről. Senki sem áll meg előtted, míg ki nem pusztítod őket.

  25 Bálványaikat égesd el tűzbe vetve, ne kívánd meg, s ne tartsd meg az aranyat vagy ezüstöt, ami borítja őket, nehogy bajba juss, hiszen az ilyesmi utálat tárgya az Úr, a te Istened szemében.

  26 Utálatnak tárgyát ne vidd házadba, különben hozzá hasonlóan átok alá kerülsz magad is. Nagy megvetéssel és utálattal bánj vele, mert átkozott.”

  Még hogy a 20. században találta ki Hitler a nácizmust?!

 16. Tisztelt mindegyki!!! Biztatom önt, bátran vállalja személyét ne bújjon álarc mögé! Amit itt megjegyzett az a tiszta igazság! Hitler és a Nemzeti Szocialista rendszere önvédelmet gyakorolt a népét kiirtani akaró parazitákkal szemben. 1920 és 1933 között németek százezrei haltak éhen!!! Nem lett volna “kristály éjszaka” sem , ha egy bűnöző zsidó meg nem öli Párizsban a német nagykövetet! A németeket ki akarták irtani!!!! https://videa.hu/videok/film-animacio/eisenhowers-rhine-meadows-death-camps-ekwt5g3DdNeaPXSp https://videa.hu/videok/hirek-politika/mit-tettek-a-zsidok-nemet-9s7Go53Mz9F3GmPF Mindennek megvannak a következményei! Ezek a gaz”emberek” akik a covid terrort működtetik megérdemlik a legsúlyosabb büntetést amit egy emberre ki lehet mondani! A holokausztról meg így nyilatkozik a zsidó világhírú hegedűművész Yehudi Menuhin fia Gerard Menuhin : Tell the Truth and Shame the Devil: Recognize the True https://videa.hu/videok/hirek-politika/der-bann-ist-gebrochen-teilen-ceIi91NmqByxLD6Z Az igazság szabaddá tesz mindenkit!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük