Egységben az erő!

Még nem késő. Merj most változtatni!

5 thoughts on “Egységben az erő!

 1. 1812-ben az orosz határt átlépi a hatszázezer fős francia verbuvált hadsereg. Ezt a tömb feltartóztathatatlanul nyomul Moszkváig, az oroszok még Boguscsorovnál, Moszkva alatt sem tudják a pontos helyét, nemhogy feltartóztatni. Moszkvát feláldozzák, a város leég, Kutuzov az orosz hadsereget átvezérli a városon túlra, sorsára bízván a kiürülő várost.
  Két hónap alatt a francia hadsereg szétzüllik. Majd, egy láthatatlan kéz intésére elkezdődik a fejvesztett menekülés.
  Érdekes módon, a már felégetett, kifosztott útvonalon.

  Az elektron nyugalmi tömege nulla. Köznyelven, ha nem mozog, nem létezik. Létezik egy „Tömb”, amely erejénél fogva félelmetes, feltartóztathatatlanul nyomul az útján: DE egy statikus cél felé! Átlépi polgári és emberi jogainkat szentesítő határokat, melyeket eddig sérthetetlennek tekintettünk, azokat felülírható konvencióknak minősíti.

  Eléri célját? Amíg dinamikus, amíg mozgásban marad: nagy valószínűséggel igen.
  Kötelességünk feltartóztatni, minden lehető eszközzel késleltetni? Terhelni? A terepet, amelyen előrenyomul valódi kockázatokkal ráterhelni? Igen.
  A szkíta stratégiát követve felégetni előtte az útvonalat? Igen. Hadd ne használja a meghódított területek erőforrásait: orvosait, ügyvédeit, egészségügyi dolgozóit, munkáltatóit. Képes lesz magának hamis rubellel szénát és élelmiszert vásárolni? Orvosokat, ügyvédeket, dolgozókat és munkavállalókat? Igen. De nem elegendőt.

  Tudatában vagyok annak, hogy még a „Tömb” pontos helyét sem ismerjük, nemhogy méretarányos erőt állíthatnánk fel vele szemben.

  A „Tömb” azon a napon, amikor megáll, 1. elveszíti súlyát, tekintélyét, szervezetét, belső kohézióját, hiszen dinamikus mozgásra van sebtében, mesterségesen létrehozva. 2. Jól lokalizálhatóvá válik, tehát megismerhetővé, áttekinthetővé, prediktibilissé, megnevezhetővé. És talán ettől jobban fél, mint magától a széteséstől. 3. Felduzzad a rabolt, zsarolt javaktól, jogoktól, elbirtokolt területektől és elveszíti hadsereg jellegét. Adminisztratív ereje kimerül. A kardot és a muskétát a rabolt holmi között már meg sem fogja találni. Többé már nem hasonlít hadseregre. Tekintélye megsemmisült. A “Tömb”, mint látjuk, militarista entitás, a békés társadalmi létezés szervezéséhez csak színleg ért.

  Szomorú párhuzam. Moszkva égni fog. Moszkva a statikus cél, ahol a „Tömb” energiája kimerül, és átalakul füstté és pusztulássá.

  1. Olyan nincs, hogy egy elektron nyugalomban lenne.
   De van a kvantummechanikának egyéb furcsasága amit helyette beilleszthetsz a kontextusba: az elektron addig nem létezik (valószínűségi hullám a létezési állapota), amíg meg nem figyeljük.

 2. Példázat arról, hogyan lehet megnyerni egy háborút, amelynek minden csatáját előre láthatólag elveszítjük.

 3. https://biggeesblog.cymru/index.php/2021/11/02/the-biggest-question-of-all/
  Hogyan tovább?
  Valalhol tényleg érzem, hogy a háborús sajtótájékoztatás szakasza után lépni kell. A visszavonulás szervezését el kell kezdeni, és tényleg nem a kiskapa és az uborkatermesztés szintjén kell gondolkodnunk. Egy alternatív közösségi létezés normatív rendszerét, jogi keretrendszerét, fizikai realitásának szervezését el kell kezdenünk. A koncepció, talán már a struktúrája is létezik már. (UCT: https://www.universal-community-trust.org/video-an-introduction-to-uct/ ).
  Egy – másfél hónap múlva minden jövedelmemtől megfosztatom. Ez realitás. Hogyan tovább?
  A kérdés most már a közösségi létszervezés. A politikai szintér mögött. A “funkcionális kibbucok” szakaszába léptünk.. és egyetlen kérdésem ma az átszervezés módszere, nem az átszervezés szükségessége.

 4. Szerbusztok!
  A fenti videó bemutatja talán az egyetlen kiút alapját-Összekapcsolódás,Együttműködés.Az Ubuntu szellemiségét, bennszülött népek a mai napig hordozzák,pedig leirhatatlan szenvedésen mentek keresztül , gyarmatositók,rabszolga kereskedők kezében.Hogy mi is ez UBUNTU-Vagyok… aki vagyok,mert mind azok vagyunk,akik vagyunk…
  “Ez az emberi lét lényege-nem lehetsz ember egymagad elszigeteltségében .Ez az összekapcsolódásról szól.Egyedül nem lehetsz ember…mind kapcsolódunk egymáshoz,és amit teszel, az egész világra hat.Ha jót cselekszel ,az szétárad;az egész emberiség részesül belőle.”Minden tisztelet ezen népeknek,és hát figyelnünk kellett volna jobban a világ történéseire,mert ha valahol igazságtalanság van,az mindenhol veszélyezteti az igazságot előbb,vagy utóbb.
  Afrika,India népei már korábban szembenéztek különféle oltási programokkal,most ezt a jó Öreg Európa is megtapasztalja,de sajnos most másról is szólnak a történések,hisz veszélyben vannak alapvető emberi jogaink,szabadságunk,létbiztonságunk.
  Igen eddig csak szemlélői voltunk ezen eseményeknek ,most pedig sajnos már a bőrünkre égett részben.
  Valahogy meg kéne tanulni,Együttműködni-Összekapcsolódni nekünk Embereknek valamilyen rendszer keretei között ,(melyet itt a doktor urak is elmondtak már).
  A jelen helyzetből ez a Kiút alapja,mert erre az eseményre a “srácok” már korábban felkészültek,mig mi dolgoztunk,értéket teremtettünk, neveltük a gyerekeinket.Éltünk békében,tisztességben,és továbbra is igy szeretnénk,de egy jobb ,Emberibb,emberségesebb világban,és jó lenne ha mindegyikünkre Emberként tekintenének odafentről hisz egy társadalom összetartója a tisztelet.
  Szörnyen el vagyok keseredve a történések miatt.
  Egyszerűen dolgozni szeretnék,élni az életet még ha szerényen is,de nem ilyen dilettáns feltételekhez kötve.
  Vissza kapsz valamit az jogaidból ha oltakozol.
  Oké meddig?
  6 hónapig,aztán újabb ismétlő oltás?Meddig?Meddig birja ezt a szervezetünk?
  De hiába vagy oltva akkor is mehetsz maszkban,mert hát azok a fránya számok emelkednek,és aztán haza kell érni majd este 8-ra,mert nagy a baj.
  Tavaly ilyenkor kevesebben voltak kórházban,és nem volt oltás.
  Dolgoztunk ,tettük a dolgunkat működtettük,tisztességesen az országot,a gazdaságot oltás nélkül… és ment,működött.Az éttermeket nem mi zártuk be,persze Svédországban mindeközben nyugodtan kávéztak a ,kávézókban ,éttermekben…
  A Doktor Urak itt, és még sokan mások,rengetek hasznos információt osztottak meg velünk-Köszönet ,hála nekik!
  Én csak azt tudom mondani,hogy “Senki sem különálló sziget”-meg kell tanulnunk együttműködni békében,barátságban,mert kevés az idő,alig maradt.
  A megoldás ebben van ,mert egyedül nem fog menni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük