A WHO újraszámolt

A cikket Dr.Gődény oldaláról vettük át, az eredeti itt olvasható

Az Egészségügyi Világszervezet megerősítette, hogy a COVID nem veszélyesebb, mint az influenza!

Az Egészségügyi Világszervezet végül megerősítette azt, amit mi és számos szakértő és tanulmány hónapok óta mond – a koronavírus nem halálosabb vagy veszélyesebb, mint a szezonális influenza.

A WHO legfelsőbb vezetésének tagjai ezt a bejelentést tették közzé a 34 tagú igazgatótanács október 5-én, hétfőn tartott rendkívüli ülésén. Valójában úgy tűnt, hogy ők maguk sem fogták még fel teljesen.

Az ülésen Dr. Michael Ryan, a WHO egészségügyi sürgősségi programjának vezetője elárulta, hogy adataik szerint a világ nagyjából 10%-a fertőzött Sars-Cov-2-vel. Ez a „legbiztosabb becslésük” hatalmas növekedés az eddig hivatalosan elismert esetek számához képest, ami eddig körülbelül 35 millió volt.

Dr. Margaret Harrisa WHO szóvivője később megerősítette ezt az értéket, kijelentve, hogy az az egész világon végzett széles körű szeroprevalencia-tanulmány átlageredményein alapszik.

Bár Dr. Ryan szerint „a világ túlnyomó többsége továbbra is veszélyben van”, ez valójában mégis egy nagyon jó hír, ami megerősíti, hogy a vírus nem olyan halálos, mint ahogy korábban mindenki jósolta. A világ népessége nagyjából 7,8 milliárd ember, ha 10% -uk fertőzött, ez 780 millió eset. A Sars-Cov-2 fertőzéseknek tulajdonított globális halálozások száma 1 074 342Ez nagyjából 0,14% -os fertőzési halálozási arány (IFR), ami egyezést mutat a szezonális influenza adataival és a világ minden tájáról érkező szakértők korábbi jóslataival.

0,14% közel 25-ször alacsonyabb, mint a WHO márciusi 3,4%-os „ideiglenes értéke”. Fontos, hogy eddig ezt a számot használták azokban a modellekben, amelyeket a lezárások és más drákói politikai intézkedések igazolására használtak.

Valójában, tekintettel a Covid állítólagos halálozásának eddigi eltúlzására, az IFR valószínűleg még 0,14%-nál is alacsonyabb, és azt mutatja, hogy a Covid sokkal kevésbé veszélyes, mint az influenza, tehát a korlátozó intézkedések nemcsak most, hanem a járvány egész ideje alatt megalapozatlannak bizonyultak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük