A COVID elleni immunitás évekig tart és már a járvány kezdetén rendelkeztünk elemeivel

Ez a Science-ben megjelent tanulmány azt mutatja be, hogy az immunvédekezés számtalan immunológiai komponens és folyamat (antitestek, B sejtek, CD4+T sejtek, CD8+ T sejtek) függvénye, nem csupán a képződő antitestek és azok jelenléte hozza létre. A SARS CoV 1 elleni immunmemóriát 17 évvel a fertőzés után is ki lehetett mutatni a fertőzésből felgyógyult alanyokból.

Mindenesetre 6-8 hónappal a fertőzés után a SARS CoV 2 elleni immunitás elemei – kétségtelenül különböző kinetikával – fellelhetők a páciensben a Science tanulmány alapján. Teljesen hasonló mechanizmus ez, mint a hepatitis B fertőzést követően tett megfigyelés, amikor is a hiányzó ellenanyagok nélkül is védett a fertőzéssel szemben az illető (Lásd alább P. Van Damme és M.M. Rosado tanulmányát). Igy nyer értelmet a Thübingeni kutatás, amely hónapokkal ezelőtt bizonyította, hogy a SARS CoV 2 elleni T sejt immunitás már évekkel korábban (2007-2019 között) megvolt a vizsgált mintákban.

A T sejtes immunitás akár 6 hónapig is fennáll, írták le Ramsay és munkatársai egy angliai vizsgálat nyomán.

Valójában tehát sem a védőoltásra nincs szükség, sem karantén, sem maszkhordás, sem lockdown nem segíti a szervezetünk valós védekezését, hiszen a védekezés hosszú távon, évekig így is úgy is megmarad. A hasonló koronavírusokra robosztus keresztimmunitás alakul ki, sőt ez az ellenállóképesség hosszú évek, akár évtizedek óta megvan a lakosságban a mostani SARS CoV 2 vírus ellen.

További fontos irodalom

P. Van Damme, K. Van Herck, A review of the long-term protection after hepatitis A and B vaccination.Travel Med. Infect. Dis. 5, 79–84 (2007). doi:10.1016/j.tmaid.2006.04.004pmid:17298912

M. M. Rosado, M. Scarsella, E. Pandolfi, S. Cascioli, E. Giorda, P. Chionne, E. Madonne, F. Gesualdo, M.Romano, C. M. Ausiello, M. Rapicetta, A. R. Zanetti, A. Tozzi, R. Carsetti , Switched memory B cells maintain specific memory independently of serum antibodies: The hepatitis B example. Eur. J. Immunol. 41, 1800–1808 (2011)

9 thoughts on “A COVID elleni immunitás évekig tart és már a járvány kezdetén rendelkeztünk elemeivel

  1. Ezt a tanulmányt vajon hogyan lehetne belekalapálni a politikusaink fejébe??!
    (Mielőtt valaki azzal vádolna, hogy erőszakos cselekményre buzdítok, annak most és itt elmagyarázom, hogy az előbbi mondatom képletes jelentésű, azaz nem szószerint értelmezendő.)

    1. Soha, mert a politikusokat csak a gazdasági èrdek, haszonszerzèa hajtja?az emberek le vannak xarva, mind…

    1. Géza,ez sajnos igaz!Én is vitatkoztam orvossal,egyszerűen nem lehetett meggyőzni,el volt tompulva az oltással,h mindenki oltasson,,,engem nem győzött meg,én annyit fűztem hozzá,h megkérdeztem tőle,tudja-e a Ne Árts miben van benne?!,,,

  2. De kár! Már indultam a kalapácsért, úgyis csak kint rohad a sufniban, mióta elfogyott a szög! Egyébként ezek nem is politikusok, hanem dilettáns csőcselék, megélhetési szarháziak, élősködők, ingyenélők, akik hatalommal a zsebükben azt hiszik, hogy mindenkinél jobban értenek mindenhez, minden szakember hülye meg a nemzet ellensége, és különben is “mi vagyunk a hatalom”, mindenki másnak kuss legyen! Egy igazi politikus fel tud állni a székből, le tud mondani a státuszáról és be tudja látni, ha tévedett, vagy rossz döntést hozott! Nem tudom, hogy ilyenek melyik földrészen találhatók, mert a régészek még nem tártak fel minden temetkezési helyet.

  3. Végül is emberek, mibe halnak meg, akármiben is meghalhatnak, kik vannak benne, ebben a “játékban” és mire jó ez a népességcsökkentés formája ! Háttér Hatalmi döntés Talán és ha igen, miért asszisztálnak hozzá felelős orvosok, politikusok !? Szerintem a Vakcinálási védekezés sokkal fenyegetőbb lehet az emberek birkásítási folyamatában, ezért szükséges halálozási számokkal alátámasztani, rettegésben tartani az embereket ! Óvakodj a Vakcinától Ember, mert elveszted az önállóságod örökre !!!

  4. Szeretnék érdeklődni, hogy a neten keringő infrmáció igaz -e , mely szerint már ÍT sejtes iunitás esetén is állítanak ki védettségi igazolványt!?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük