5. Sétám volt A SZABADSÁGÉRT (Március 15)

A rendelőmtől indulok (Budapest, Fillér u. 1).

Sétaidőpontok:

március 18-án 16:30 (csütörtök)
március 19-én 16:30 (péntek)
március 20-án 10:15 (szombat)
március 22-én 16:30 (hétfő)
március 23-án 16:30 (kedd)
március 25-én 16:30 (csütörtök)
március 26-án 16:30 (péntek)
március 29-én 16:30 (hétfő)

7 thoughts on “5. Sétám volt A SZABADSÁGÉRT (Március 15)

 1. Jó, látni, hogy egyre többen követik Tamási dr. urat! Ne törődjön a kekeckedőkkel! Az igazság győzni fog, a hazugság elbukik!

 2. Kedves Tamasi doktor!

  Egyre reménytelenebbnek tűnik velejéig romlott, elvtelen, erkölcstelen démonokkal harcolni. Nem igen látható már egyeztetésre szánt bármilyen felület.
  Csak remény és hit marad a felismerésre, hogy pártok, vallások, elméletek felkent ismertetőinek, “tudósainak” valahogy csak megáljt lehet parancsolni!
  Némi elbizonytalanodást éreztem ebben az új videóban, ami a gőzerővel butított tömegek passzivitása láttán cseppet sem meglepő!

  Az országoknak nevezett kiseb-nagyobb ga(rá)zdaságok fővazallusaitól kezdve a sok-sok, aki az ugyanezen posztokra jutásáért mindent megtenne, gátlástalan közreműködésük mellett, elég kilátástalannak látom értékelem helyzetünket…

 3. A látvány megdöbbentő. A rendőrsorfal az üres Duna korzón, minden szem a néhány száz sétáló emberen, vajon elkövetnek valami szabálysértést? – a távolságtartás, az üres utcák, az igazoltatások – mint valami “dystopian” filmet néznék. Egyszerűen nincsenek szavak, hogy ezt a helyzetet ábrázolni lehessen. Ha azt mondom, hogy covid fasizmus az nem igazán írja le a helyzet abszurditását, mert a fasizmusban volt valami normalitás is, de itt semmi. Hogy jutott ilyen helyzetbe a világ. Persze tudjuk hogy, mert ezt már régóta tervezték, de akkor is ez az egész felfoghatatlan. Innen nézve még a Kádár rendszer is egy élvezetes séta volt egy virágos kertben. Én is úgy látom, hogy ennek az orvos csapatnak, akik kiálltak ez ellen a gyalázat ellen a kezdetektől fogva, megőrzi a nevét a történelem legyen akármilyen is a végkimenetele ennek a rémálomnak – most olyan történelmi időket élünk ami mellett még az 1848 március 15-ődikei események is eltörpülnek.

  1. Kedves JupiterTranzit!

   Erről az egész helyzetről szerintem pontos képed ad William Golding: A legyek ura című regényéből készített film következő részlete.A párbeszéd Jack táborában zajlik, miután megölték Simont.

   “- Holnap megint vadászni fogok. És a fejet ismét az állatnak adományozzuk.Néhányan itt maradtok és őrt álltok. Az állat talán megpróbál bejönni. Emlékeztek, hogyan jött ide? Elváltoztatta a külsejét. Lehet, hogy megint eljön, hiába adjuk neki a fejet. Tehát vigyázat! Legyetek óvatosak!
   – Tehát nem …
   – Nem. Hogyan tudnánk megölni?
   – Azt mondtad, az állat álcázza magát.”

   Üdvözlettel: Pintér István

 4. Milyen kellemes látvány a sok sportolni vágyó követő!
  Kár, hogy a kékruhások csak ácsorogtak, pedig a maszk nélküli sporttevékenység nekik is igen hasznos lenne.

 5. Steibeck. Lement a Hold. *The Moon is Down
  “A bánya felől élesen vonított egy sziréna. Egy gyors szélroham száraz havat vágott az ablakokba.
  Orden [polgármester] az aranyérmével babrált. Nyugodtan azt mondta:
  – Látja, uram [a megszálló Lanser ezredeshez beszél], semmi sem változtat rajta. Magukat tönkre fogják tenni és ki fogják kergetni. – Hangja nagyon halk volt. – Ez a nép nem szereti, ha meghódítják, és nem is fogják meghódítani. Szabad emberek nem értenek a háború megindításához, de ha már egyszer megindult, a vereségben is tudnak harcolni. Hordaemberek, akik egy vezért követnek, nem értenek ehhez, ezért mindig a hordaemberek azok, aki megnyerik a csatákat, és a szabad emberek azok, akik megnyerik a háborúkat. Meglátja, hogy ez így van uram.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük