5 millióig büntethetőek a háziorvosok, ha hétvégente nem oltanak „önként”

Mostantól május végéig minden hétvégén és munkaszüneti napon kötelesek oltani, ha van elég vakcinájuk. – írja a Szeretlekmagyarország

“Müller Cecília országos tisztifőorvos elrendelte, hogy a háziorvosok hétvégén és munkaszüneti napokon is kötelesek oltani. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteki közleményében azzal indokolták ezt, hogy a regisztrált idősek nagy száma miatt beoltásuk még heteket vesz igénybe, ezért hétvégén, szabad- és munkaszüneti napokon is számítanak a háziorvosok munkájára egészen május végéig.

Azt írták, ha egy háziorvos már a munkanapokon beoltotta a számára kiosztott összes vakcinát, és hétvégére nem marad, akkor nem köteles hétvégén is oltani, de ha van elég vakcinája, hétvégén és munkaszüneti napon is folytatnia kell az oltások beadását.

Az elrendelés értelmében mostantól május végéig minden hétvégére automatikusan érvényes ez a szabály.

A közleményben azonban az nem szerepelt, hogy a háziorvosokat akár 5 millió forintra is büntethetik, ha nem teljesítik a tisztifőorvos utasítását.

A Magyar Közlönyben megjelent az erről szóló közlemény, amelyben azt írják, “a fenti kötelezettség önkéntes teljesítésének elmaradása esetén” végrehajtási eljárásban 30 ezer forinttól 5 millió forintig terjedő egészségügyi bírságot szabhatnak ki a háziorvosi szolgáltatóra.

Aki megsérti a Müller Cecília által előírtakat, az ellen jogszabálysértésre hivatkozással közigazgatási pert indíthatnak 30 napon belül.”


Eredeti cikk: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/5-milliora-buntethetik-a-haziorvosokat-ha-hetvegeken-nem-oltanak-onkent/

8 thoughts on “5 millióig büntethetőek a háziorvosok, ha hétvégente nem oltanak „önként”

 1. Szégyen. Ezek szerint akkor május végéig maradnak a korlátozó intézkedések? Szeretném hinni, hogy nem!

 2. Szépen “segitik” az emberiséget. Megfélemlitéssel. Sajnos itt sétálgatással nem lesz SEMMI megoldva amig az emberek tömegesen ki nem vonulnak az utcákra és nem hátrálnak meg a rendörnek titulált bábuktól. De amig a különbözö csoportok egymás ellen vannak és azt hiszik, hogy “egészségügyi sétálgatással” majd valami változást fognak elérni, addig minden marad a régi. Majd szóljatok ha elegetek lesz.

 3. A világegyetem, az emberi ostobaság, és úgy tűnik a pofátlanság is végtelen, bár az első nem biztos.

 4. Az Igazságos és a Szeretet Istenéről kívánok egy kis írást írni. Sokan nincsenek azzal tisztában, hogy van egy Teremtő, aki számon fog kér mindent. Most semmilyen dolgot nem magyarázok. A Teremtő Maga a Valóság és az Igazság mindent Ő teremtett. Minden világot Ő teremtett. A Tudatlanság romboló és most is ezt tapasztaljuk. A Teremtő, Akit az egyedüli Életnek a Szentírás tekint. Azok, akik az életet pusztítják a Teremtő benyújtja a számlát. Aki kegyelmes kegyelmet kap. Azok, akik irgalmatlanok nekik nincsen kegyelem ez az isteni törvény. Az Isten Fia a Jézus Krisztus az örök halálból jött megszabadítani, és akik az életet rombolják azok, méltók az örök kárhozatra.

 5. Nem találok szavakat, amit kimondok az itt nem leírható.Meddig merészkednek még, és mi meddig hagyjuk mind ez?

 6. És a média-zombik még mindig nem látják mire is hasonlít ez.
  Pedig 1948tól 1989ig volt benne részük.
  És most már nem csak hasonlít.
  Ha nem vagyunk tisztában a múltunkkal, fogalmunk sincs róla mi történik a jelenünkben.
  (A múlt alatt nem a meghamisított “történelmet” értem, ami kötelező tananyag…)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük