2021.06.20 Kossuth tér!

Vannak az orvosok. Az orvosok, akik receptet írnak, belenéznek a torkodba, esetleg meghallgatják a szívedet. Jó esetben. Máskor meg elég, ha írsz nekik az online betegellátó rendszeren keresztül, és úgy mehetsz a patikába, hogy meg sem vizsgáltak. 

És vannak a gyógyítók. Ők holisztikusan nézik a test-lélek-szellem egységét, nem tüneteket csillapítanak, hanem okokat kutatnak, és azokra keresnek lehetőleg a természetben található medicinákat. 


Mi különbözteti meg őket? Hiszen alapvető ismereteik egy tőről fakadnak, az általános képzésükben ugyanazt az útravalót kapják. Nos, sok mindenben mások: nyitottságban, tudatosságban, és a hivatásukhoz való hozzáállásban. Másképp értelmezik a hippokratészi eskü szövegét:

„Legfőbb törvénynek tekintem a betegek testi és lelki gyógyítását, a betegségek megelőzését. (…) Orvosi tevékenységem soha nem irányul emberi élet kioltására. (…) A betegek érdekében ismereteimet, tudásomat folyamatosan gyarapítom. Minden erőmmel arra törekszem, hogy megőrizzem az orvosi hivatás tisztaságát és tekintélyét.


Ezek olyan etikai fundamentumok, melyhez mindenkinek ragaszkodnia kellene, aki a gyógyításra tette föl az életét. Akkor is, ha szembe kell mennie a politikával, a többség véleményével, akkor is, ha minden fronton igyekeznek ellehetetleníteni, szakmájában nevetségessé tenni, sőt akkor is, ha egyes-egyedül marad mindenki mással szemben. 


Ha találsz egy ilyen orvost, légy érte hálás, mert minden erejével azon lesz, hogy meggyógyulj. Nos én találtam. Nem is egyet, többet is, akik egy nemes cél köré szerveződve igyekeznek kiűzni a fejekből a sötétséget, éppen úgy, ahogy nap mint nap küzdenek a sötétséggel a betegeik testében. Ők az Orvosok a Tisztánlátásért közösség szakemberei: Dr. Pócs Alfréd, Dr. Lenkei Gábor, Dr. Tamasi József és Dr. Gődény György.


Sok harc van mögöttük, ezért nem fognak meghátrálni akkor sem, ha hiteltelenné akarják tenni és szakmaiatlannak próbálják feltüntetni őket. Nem azt akarják mindenáron lenyomni a torkodon, hogy gondolkodj úgy, ahogy ők, csak arra kérnek: gondolkodj! Ne a kényelem, a félelem, az önáltatás mentén hozd meg a döntéseidet, hanem a szeretet mezsgyéjén mozogj, onnan tudsz csak magad és családod számára felelősségteljes, felnőtt választ adni a mindennapok feladataira. 

2021 június 20-án a Kossuth téren gyűltünk össze és hallgattunk meg sok értelmes, érdekes és elgondolkodtató beszédet arról, merre tart a világ, mire kell, kellene odafigyelni, mitől változhat meg a jelenlegi rendszer. Mert Te, aki azt hiszed, nem tehetsz semmit és inkább beállsz a sorba, mert mondták, mert muszáj, mert kényelmes és lusta vagy utánajárni, kiállni a saját igazságod mellett, tudd, hogy Rajtad is múlik. Mert mindig minden változás az egyénben kezdődik, minden forradalom az egyes emberek szívéből született. Te is fontos vagy, én is fontos vagyok. Ne utasíts el valamit vagy valakit azért, mert azt olvastad valahol, hogy lop, csal, hazudik – bizonyosodj meg róla a saját szemeddel, hagyd, hogy az intuíciód vezessen, hiszen nála jobb iránytűd nincs és nem is kell, mert az első megérzés mindig megmutatja a szív útját. És ha azon indulsz el, akkor siker és győzelem lesz a jutalmad.


Engedd be a lelkedbe a fényt, válaszd a tudást és a vele járó csodát. Mert ez az igazi alkímia, arannyá változtatni az életnek nevezett kalandos utad macskaköveit. Ha ott voltál velünk vasárnap, érezhetted mindezt, a cinkos összemosolygások mögött megbújó összetartozást, egymásnak idegen emberek kézszorítását, a szeretettel teli szívek visszhangját a mikrofon mögött állók szavaiban. Köszönöm, hogy eljöttél, hogy a kánikula ellenére mégsem a hűvös lakást vagy az enyhet adó vízpartot választottad. El sem tudod képzelni, mennyire hálás vagyok Neked mindezért. Ahogy azoknak is hálával tartozom, akik egyelőre csupán az interneten kísérték figyelemmel a történéseket, mert higgyétek el, éreztük, hogy lélekben velünk vagytok, és sokat segített a támogatásotok. 


Mert nem az számít, hogy most nem voltunk százezren, hiszen a Márciusi ifjak maroknyi csapata is elegendő volt ahhoz, hogy kifordítsa sarkaiból a világot. Emlékezzetek hát Petőfi Sándor soraira:


„Ott áll majd a krónikákban

Neved, pesti ifjúság,

A hon a halálórában

Benned lelte orvosát.”

Serényi Judit

17 thoughts on “2021.06.20 Kossuth tér!

 1. Ma is megjött a hir, hogy egy magyar 18 éves focista összeesett a pályán és meghalt (https://index.hu/sport/futball/2021/06/22/tragedia-edzes-kozben-hunyt-el-az-andrashida-sc-18-eves-jatekosa/). Valaki követi az eseményeket? Hány olyan hirt olvastál az elmúlt 2-3 hónap alatt, hogy XY összeesett. Van akit újra tudtak éleszteni, van akit nem. Pár napja valami holland játekos esett össze. Hát nem érdekes…? Abszolút de nem is gyanusak a “véletlenszerü” összeesések. Arról nem is beszélve, hogy tavaly egy fiatal ápolónö akit élöben mutattak, hogy megkapta a vakcinát, ö is rögtön összeesett. Hmmm….

  1. Tévedés!A focisták a túlzott fájdalom csillapItó használattól hullanak.Pár éve valahol ment erről egy doku film.Tolják beléjük ész nélkül.

  2. Az az apolono Chattanooga-ban esett ossze es meg is halt. Es eltunt a facebook oldala es a munkahelye letagadta hogy baj lenne es a csaladjat elnemitottak nem beszel azota sem rola semmilyen forum. Azt allitjak a mediaban jol van koszoni, de senki hiret hamvat nem latta azota. Egy halotti ak.i kivonatot viszont talaltak a nevevel a neten. Tiffany Pontes Dover. RIP

 2. Márciusi ifjak? Júniusi örökifjak inkább, ahogyan a megjelent átlagéletkort elnéztem. Remélem lesz még folytatás, ha lezárják az életet újabb hazugsággal, akkor tudunk miből merítkezni.
  A fősodratú média talán egyetlen szót sem közölt a tiltakozásról. Nyilván ingyen reklámfelületnek gondolták az másként gondolkodók véleményének a közlését. Viszont az a tény, hogy az Ország Háza előtti téren zajló félnapos eseményről kussolnak, magáért beszél.
  Szerintem is a szokásos diktatúra, jelenleg Covid-diktatúra másként gondolkodástól való félelem miatt. Nehogy jobban fertőzzön, mind maga a vírus. Ami nincs is különösebben, tehát megvan az esélye.
  Ellenben Gődény dr elleni vádemelésről volt néhány publikáció helyette. Insul 3-án a Nürnberg 2, mint tudjuk, 3 kontinensen, tehát perek sorozata lesz nyáron, vagy már van az egész világban. Ha van még jogállamiság, akkor az egyre nagyobb számú bizonyítékok, precedens értékű perek simán ébredésre kényszerítik az embereket, és igazságos döntésre a bírákat.
  A köreimben terjesztem, hogy a történelem zajlik, most tudunk tenni valamit, ami meghatározhatja az irányát. Mindenki a saját területén, közegében, annyit amennyit. De azt meg kell tenni.
  Ti négyen nagyon sokat vállaltatok be, és tartjátok a frontot. Háttérként nagyon sokan vagyunk, …mellettetek. Mindnyájunkért

 3. Nagyon sajnálom, hogy nem mentek ki többen, szerintem mindent elmondtak a meghívott előadók, amit tudnunk kell. (Bár csak kisebb nehézségek árán tudtuk követni a szónokokat a közvetítés folyamatos megszakadása miatt)
  Sajnos fel kell készülni a sok hamis támadásra.
  Egyúttal gratulálok a demonstráció és a programok megszervezéséért.
  Párt formájában majd talán jobban érvényt lehet szerezni a helyes döntések kikényszerítésének.

 4. Minden elismerésem az Önöké! ♥️♥️♥️
  Köszönöm, hogy igyekeznek az emberekbe “beleépített” félelmet megszüntetni. A félelem az egyik legrosszabb olyan dolog ami nagymértékben rombolja az immunrendszerünket. Jó egészséget kívánok mindenkinek!

 5. Kedves Fórumtársak!

  Keresek egy videót, amiben a Covid-ügyről élő adásban beszélő doktorra rátörik az ajtót a német rendőrök? Még valamikor novemberben lehetett. Itt van alább az eset leírása, de itt sem működik már a youtube-os videó.

  https://summit.news/2020/11/19/german-doctor-raided-by-armed-police-during-live-youtube-stream/

  Vitám van egy emberrel, és nem hiszi el. Én láttam anno, sokkoló volt. Akinek megvan a linkje, küldje be legyen kedves. Előre is köszönöm

  További jó nyarat kívánva mindenkinek: Mária

  1. Én egy másik esetről tudok. De ma már ez a videó sem müködik.

   Forrás:
   Erfurt 23.01.21 – Rede Ärztin Dr. Carola Javid-Kistel zur Praxisdurchsuchung, Impfung, Impfpflicht
   https://www.youtube.com/watch?v=B9viy22VENg

   A youtube a fenti video megnézésekor állandóan a következő üzenet jelentette meg:

   Behauptungen über Schutzimpfungen gegen COVID-19,
   die der übereinstimmenden Expertenmeinung
   Lokaler Gesundheitsbehörden oder der
   Weltgesungheitsorganisation ( WHO ) widersprechen,
   sind auf YouTube nicht erlaubt.

   Tehát: aki a WHO ellen beszél, azt a videót a youtube lezárja.

   Az orvosnő csak azt mondja, hogy ő 14 esetben írt fel szájmaszk felmentést, többségében gyerekeknek és rákos betegeknek.
   A rendőrség a praxixába betört és az orvosi dokumentumokat követelte, ami az orvosi titoktartás ellen van.

   Az orvosnőt 2 év börtönnel fenyegeték, ha bebízonyosódik, hogy a felmentési dokumentumok nem felelnek meg az orvosi követelményeknek.

   Hát milyen poltikai fórum, vagy ki fogja vizsgálni a maszk viselési felmentési jogosságát, vagy annak hibás voltát ?

 6. Az ötéves gyerekek az Egyesült Királyságban pánikrohamoktól és más pszichés traumáktól szenvednek a lezárások következtében, és egy új jelentés szerint 1,5 millió gyereknek van szüksége mentális egészségügyi kezelésre.
  https://youtu.be/eLSvSNETbw0

 7. “Inventor of mRNA vaccines, Dr. Robert Malone, says people should not be forced to take COVID shots because risks aren’t known and under 18s and those who’ve had virus should not take it.”

  Dr. Robert Malone, az mRNA vakcinak feltalaloja kozolte, hogy az embereket nem lenne szabad bele eroszakolni a vakcinak felvetelere mivel a mellekhatasok es veszelyek nem ismertek. Tovabba, a 18 ev alattiak es azok akik atmentek a fertozesen, nem kellene hogy beadassak.

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-9719891/Inventor-mRNA-vaccines-says-young-adults-teens-not-forced-COVID-vaccine.html

  Ugy latszik magyarorszagon Dr. Orbannak mas a velemenye…

 8. Gratulálok a rendezvény szervezőinek! Kitartást! 🙂
  Időközben megtudtam, micsoda akadályokat gördítettek a rendőrök és eg.ü.dolgozók felé.
  A tisztelt doktor urak milyen megoldást tudnak, ha, netán, még egyszer megismétlődne? Hátha valami megoldás születne, preventive…Mindjárt kitérek arra, amire gondolok.

  Erről még nem olvastam itt az oldalon, de lehet, hogy valaki már kommentelte (bár nem láttam még ilyet). Itt arról már volt szó ugyan, hogy a korábbi hónapokban, rendeletileg, max 5 millió FT büntetés terhe mellett a háziorvosokat covid vakcina beadására kényszerítették. De az adu ászról még nem esett szó. Idézek egy cikkből, egyszerűbb bemásolnom, és hát ott a pontos Kormányrendelet is.
  Csakhogy, nem találtam a Magyar Közlönyben szankció kifejtését, az alábbi vonatkozásban!

  Tudja valaki, hogyan kell értelmezni az olyan rendeletet, amelyben semmiféle konkrét szankció nincs megfogalmazva, csak puszta tiltás szerepel?

  Idézet következik a FELMONDÁSI TILALOMRÓL.

  Magyar Közlönyben található, június 15-én hatályba lépő 308/2021. (VI. 7.) kormányrendelet ugyanis kimondja, hogy hatályát veszti az 530/2020. (XI. 28.) Korm. rendelet 2. §-a, ami pedig nem más, mint a felmondási tilalom, vagyis ez:

  „Az Eszjtv. hatálya alá tartozó egészségügyi szolgáltatónál foglalkoztatott egészségügyi dolgozó és egészségügyben dolgozó az egészségügyi szolgáltatónál fennálló jogviszonyát – a rendkívüli megszüntetés kivételével – nem szüntetheti meg a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendeletben kihirdetett veszélyhelyzet (a továbbiakban: veszélyhelyzet) ideje alatt.”

  Hatályát veszti a rendőrök felmondási tilalma is, amit az 570/2020. (XII. 9.) Korm. rendelet 2. §-a szabályozott. Ez kimondta, hogy „a rendvédelmi feladatokat ellátó szerv hivatásos állományának tagja – a Hszt. 84. §-ában foglaltaktól eltérően – a hivatásos szolgálati jogviszonyáról nem mondhat le” a veszélyhelyzet ideje alatt. Június 15-től ez a korlátozás is megszűnik. A veszélyhelyzet azonban még marad, mert azt a kormánypárti többség meghosszabbította őszig.

 9. Szomorú, de már Tagvállalati oltási versenyt csinálnak ebből a helyzetből. Díjakat osztogatnak, első, második helyezett stb
  Remélem, hogy ez az őrület megáll.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük