Pfizer hamisításai, csalásai, korrupciós ügyei és halálos áldozatai

Megjelent egy jó kis összefoglaló cikk a Pfizer gyógyszeripari óriás hamisításainak, csalásainak, korrupciós ügyeinek és halálos áldozatainak történetéről.
https://friedliche-loesungen.org/en/feeds/pharmariese-pfizer-geschichte-von-falschung-betrug-korruption-und-todesopfern

A Pfizernek nincsen lelkiismeret-furdalása, a Pfizer soha nem bánja meg a tetteit, azok az éves mérleg részét képezik. A bűncselekmények nyereségesek, milliárdos hasznot hoznak. Az áldozatoknak és az Egyesült Államoknak kifizetett kártérítés ugyanakkor rekordszintet ért el. Sajtóértesülések szerint ezek voltak az Egyesült Államok történetének legnagyobb bírságai.
Mindez az amerikai és európai ellenőrző hatóságok, az FDA és az EMA kudarcát is reflektorfénybe helyezi. Ők is osztoznak a felelősségben.


• Nigériában 1996-ban a Pfizer egy klinikai vizsgálat során 200 gyermeknek adta be kísérleti gyógyszerét, a Trovan-t, ami egy agyhártyagyulladás elleni antibiotikum. Ez az egészségügyi hatóságok jóváhagyása nélkül történt. A szülők nem tudták, hogy gyermekeiket egy kísérlethez használják fel. A nigériai egészségügyi minisztérium egy későbbi vizsgálata arra a következtetésre jutott, hogy a kísérlet „illegális kísérlet egy nem regisztrált gyógyszerre”, „a tudatlanok kizsákmányolásának egyértelmű esete”, valamint a nigériai és a nemzetközi jog megsértése. Egy nigériai kórház állítólagos engedélye hamisítványnak bizonyult és ezt a Pfizernek be kellett ismernie a nigériai ügyészség nyomozása során.

A vizsgálatban a gyerekek fele Trovafloxacint (Trovan), másik fele Ceftriaxont kapott, ami egy régebbi, ugyancsak agyhártyagyulladás kezelésére használt gyógyszer. Öt olyan gyerek halt meg, aki Trovafloxacint kapott és hat gyermek azok közül, akiket Ceftriaxonnal kezeltek. Sok gyermek agy- és szervkárosodást szenvedett, megvakult vagy részlegesen lebénult. Az áldozatok családjai később elmagyarázták, hogy a teszt során a Ceftriaxont a megszokottnál jóval alacsonyabb dózisban adták be, hogy ehhez képest a “Trovan” jobb teljesítményt mutasson. Összesen 547 család perelt.

A per 15 évig húzódott, ezalatt a “Trovan”-t hivatalosan is jóváhagyták az Egyesült Államokban és az EU-ban. Ez jövedelmező üzlet lett, de később mégis kivonták az európai piacról a halálos májkárosodások miatt. Az Egyesült Államok illetékes hatósága, az FDA is korlátozza a használatát.

A Pfizer magánnyomozók segítségével megpróbált terhelő dolgokat találni, amivel a főügyészt meg lehetne zsarolni, hogy ejtse a vádakat ellenük. Erről a New York Times számolt be. Végül 2011-ben a Pfizer beleegyezett abba, hogy 35 millió dollár kártérítést fizessen ki azoknak a családoknak, akiket az illegális teszteléssel károsítottak.

• Anglia rekordösszegű, 84,2 millió fontos bírsággal sújtotta a Pfizert 2016-ban, amiért 2600 százalékkal többet számolt fel az Országos Egészségügyi Szolgálatnak a Fenitoin epilepszia elleni gyógyszerért. Ez a brit adófizetők gyógyszerköltségét a 2012-es évi 2 millió fontról 2013-ban körülbelül 50 millió fontra növelte.

• Az USA-ban 35 millió dolláros bírságot kellett fizetnie 2014-ben a Pfizernek, mégpedig azért, mert a leányvállalata a Wyeth forgalomba hozott egy gyógyszert “Rapamune” márkanéven, melynek felhasználása veseátültetéseknél nem engedélyezett és megvesztegették az orvosokat, hogy azt írják fel a betegeknek.
A New York-i főügyész, Eric Schneiderman szerint a leányvállalat rávette az orvosokat, hogy a gyógyszert nem megengedett területeken és dózisokban használják.

• Az USA-ban 288 millió dolláros bírságot kellett fizetnie a Pfizernek 2013-ban 2.700 páciens számára, ugyanis a Chantix nevű gyógyszer öngyilkossági gondolatokat és súlyos lelki stresszt okozott. Az FDA azt is megállapította, hogy a Chantix valószínűleg növeli a szívroham kockázatát.

55 millió dolláros bírság ugyancsak az USA-ban és ugyancsak 2013-ban, mivel a Pfizer cég nem figyelmeztette az orvosokat és a pácienseket, hogy a “Protonix” protonpumpa-gátló vesebetegséget, vesekárosodást, veseelégtelenséget és akut intersticiális nephritist okozhat.

USA: 1,2 milliárd dollár kártérítés 2012-ben annak a közel 10.000 asszonynak, akiknél a Prempro hormonpótló terápiás gyógyszer mellrákot okozott. A gyógyszergyártó visszatartotta a mellrák kockázatára vonatkozó információkat.

Pár további ügy tömören:

 •  2010: Pfizer bevallja, hogy 4.500 orvos számára 20 millió dollár kenőpénzt adott ki, hogy Pfizer-gyógyszereket írjanak fel.
 •  2010, USA: 15,3 millió dollárral 250 kutatóintézetet vesztegettek meg, hogy azok nem engedélyezett felhasználásra, gyógyszerekkel klinikai tanulmányokat végezzenek.
 •  2010, USA: 142,1 millió dolláros bírság a Neurontin gyógyszer forgalomba hozása és eladása miatt nem engedélyezett felhasználásra.
 •  2009, USA: 2,3 milliárdos bírság csalásért.
 •  2009, USA: 750 millió dolláros kártérítést fizettek, mert a Rezulin nevű gyógyszer 63 halálesetet okozott és több tucat páciens mája felmondta a szolgálatot.

Biró Éva

8 thoughts on “Pfizer hamisításai, csalásai, korrupciós ügyei és halálos áldozatai

 1. Terjedelmesebben idemásolok egy cikket. Egy csupasz hivatkozást nem biztos, hogy sokan felkeresnek. Persze az itt leírtakat meg a hossza miatt ugorhatják át. Ajánlom azért mindenkinek, hogy kis fáradsággal fussa át a szöveget.
  Az „európai értékrend” és legújabban az „európai étrend” kiagyalói és felkent őrzői most éppen gyomron vágnak bennünket. Ezúttal szintén valódi „tájékozott beleegyezésünk” nélkül és elfogadó akaratunk ellenére. Ahogy az alábbi cikk is utal rá, a „tömegmédia” sem tulajdonított nagy jelentőséget a hírnek, ezt most valahogy nem szuggerálján belénk reggeltő estig a tévékben.
  Külön megjegyzés: a felsorolt élelmiszerek köre igencsak széles, nevezett adalék rengeteg élelmiszer fajtában, pláne azok kismillió termék- és márkaváltozatában előfordulhat. Nemigen tudja elkerülni őket az, akinek másféle a hagyományos európai gusztusa. Sűrűn be fog vásárolni belőlük a boltokban véletlenül is.

  Az eredeti EU-s végrehajtási rendelet innen tölthető le magyarul:
  https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/ALL/?uri=CELEX%3A32023R0005
  A BIZOTTSÁG (EU) 2023/5 VÉGREHAJTÁSI RENDELETE
  (2023. január 3.)
  az Acheta domesticusból (házi tücsök) előállított, részben zsírtalanított por új élelmiszerként történő forgalomba hozatalának engedélyezéséről és az (EU) 2017/2470 végrehajtási rendelet módosításáról

  https://tkp.at/2023/01/17/neue-eu-verordnung-erlaubt-die-beimischung-von-hausgrillen-in-nahrungsmitteln/
  Az új uniós szabályozás lehetővé teszi a tücskök ételhez adását
  2023. január 17.
  Az olyan nyugati oligarchák, mint Rockefeller, Ford, Gates, Soros és társaik már régóta szeretnék a mezőgazdaságot ipari élelmiszertermeléssel helyettesíteni vagy legalábbis kiegészíteni. A rovarok, tücskök, lisztkukacok és hasonló, könnyen szaporítható élőlények szolgáltatják az alapanyagot. 2023. január 4-én az EU engedélyt adott arra, hogy rovarokat (házi tücsköket – fenti kép) adjanak pékárukhoz, tésztákhoz és más félkész termékekhez „a lakosság számára”.
  A mainstream média által teljesen figyelmen kívül hagyva az Európai Unió 2023. január 4-én jelentette be az új rendeletet az EU Hivatalos Lapjában. Az engedélyezés a közzétételt követő 20. napon kezdődik, és 20 nap elteltével (2023. január 24-től) kivétel nélkül minden EU-tagállamnak végre kell hajtania.
  Bár túl kevés publikált ismeret áll rendelkezésre az allergiákról és az esetleges anafilaxiás reakciókról, az EU Bizottság azon a véleményen van, hogy az esetleges allergiás reakciókra nem kell külön címkézési követelményeket felsorolni.
  Nagy a valószínűsége azonban annak, hogy a rákfélékre, puhatestűekre és poratkákra is allergiások allergiás reakciókat tapasztalnak, ha házi tücsköt tartalmazó termékeket fogyasztanak. Ezenkívül új allergiás reakciókat válthat ki a rovarokkal táplált szubsztrátummal szemben.
  (…)
  Az engedélyért felelős: Ursula von der Leyen
  (…)
  Az EU jegyzőkönyvét 2023. január 4-én tették közzé az Európai Unió Hivatalos Lapjában.
  Ez a vietnami cég tenyészti a házi tücsköket. Az ENSZ „fenntartható céljaival” hirdeti magát nyíltan, és már rendelkezik az Európai Élelmiszerbiztonsági Ügynökség (EFSA) tanúsítványával.
  Részlet a Hivatalos Közlönyből:
  (7) Tudományos véleményében a Hatóság arra a következtetésre jutott, hogy a részben zsírtalanított Acheta domesticus (házi tücsök) por biztonságos a javasolt felhasználási feltételek mellett, a javasolt szinteken. A tudományos vélemény ezért elegendő bizonyítékot szolgáltat arra vonatkozóan, hogy a részben zsírtalanított Acheta domesticus (házi tücsök) por többszemű kenyerekben és zsemlében, kekszben és zsemlében, gabonaszeletekben, pékáruk száraz előkeverékeiben, kekszekben, szárazon töltött és töltetlen tésztákban, szószokban, feldolgozott burgonyatermékek, hüvelyes és zöldség alapú ételek, pizza, tésztatermékek, tejsavópor, húsanalógok, levesek és leveskoncentrátumok vagy -porok, kukoricaliszt alapú snackek, sörszerű italok, csokoládétermékek, diófélék és olajos magvak, snackek a chips kivételével előkészített húsok és a lakosság számára szánt megfelelnek az (EU) 2015/2283 rendelet 12. cikkének (1) bekezdése szerinti forgalomba hozatali feltételeknek.
  (…)
  (9) A Hatóság ajánlásának teljesítése érdekében a Bizottság jelenleg vizsgálja az Acheta domesticus allergenitására vonatkozó szükséges kutatások elvégzésének lehetőségét. Amíg a Hatóság kiértékeli a kutatási adatokat, és tekintettel arra, hogy az Acheta domesticus fogyasztását az elsődleges szenzibilizáció és allergia eseteivel közvetlenül összekötő bizonyítékok nem meggyőzőek, a Bizottság azon a véleményen van, hogy az Acheta elsődleges szenzibilizáló potenciáljával kapcsolatban nincsenek külön címkézési követelmények, a domesticust fel kell venni az engedélyezett új élelmiszerek uniós jegyzékére.
  (…)

  1. És mindezt az “élelmiszerbiztonságra” – szavakban és lózungokban – annyira kényes EU tukmálja rá 500 millió emberre, a tudtunk, megkérdezésünk és beleegyezésünk nélkül! Az “élelmiszerbiztonság” nevében nem lehet moslékkal etetni a disznókat, akkor sem, ha még akár emberi fogyasztásra is alkalmas lenne az étel, hanem ki kell önteni, de az embereket tücskökkel-bogarakkal, lisztkukacokkal, férgekkel etetni nem probléma?!

   Itt az ideje bojkottálni az ilyen “élelmiszernek” nevezett veszélyes hulladékokat gyártó és forgalmazó cégeket és boltokat!!! Egyék meg a saját szemetjüket ők! MI nem vagyunk laborpatkányok és haszonállatok, és a jövőben sem szándékozunk azok lenni! MONDJUNK NEMET!!!

  2. Innentől kezdve házilag kell őrölni a búzát. Vagy jön az éhen halás.
   Vagy opció a mai napi hatállyal való kilépés az EU-ból.
   Úgyis a halál ipara.
   Ki támogatta, és szavazta meg ezt a fekete megvásárolt tudományossággal lepapírozott rendeletet az EU-ban magyar részről, név szerint?
   Nem volt hír a tiltakozásról. Nem is tudtak róla?

  3. Kedves Ursula!
   Köszönet a link megosztásáért. Elolvastam magát a dokumentumot is, nagyon “érdekes” a végén az összetevők listája, mindenkinek tudnia kéne róla. Ólom, kadmium, stb
   …?! ? Egy kis extra az átlag népesség számára.

   1. Tejsavó, aflatoxin, cián, e-coli, csak még néhány furcsa összetevő.
    Pár adag ilyen ‘hamisított táplálék’ fogyasztása után már felhalmozódik.
    Egyébként a közéheztetést (eügy és szociális ellátás, iskolák, óvodák) hogyan lehetne bojkottálni? A bolti bojkott evidens.

 2. „A Pfizernek nincsen lelkiismeret-furdalása, a Pfizer soha nem bánja meg a tetteit…”
  Sajnos ez kőbevésett igazság!
  És mivel egy világméretű maffiahálózaton belüli bűncselekmény zajlik jelenleg, ezért mindenki nyugodt lehet,
  mert, ahogy egy Queen dalcím “mondja”: Show must go on.

  kb. 0,1% -ra esélyes az igazságszolgáltatás. Lévén a “forgatókönyvírók” belevették, hogy széles körben megvásárolták még időben a bírákat, bíróságokat, vagy éppen a SAJÁT embereik ülnek a székekben.

  Ezt lehet cáfolni, tagadni, semmibe venni, de aki nem hiszi, az is meglátja hamarosan, és ráébred.
  Sajnos ez van.
  De, amint a (bármely) gyártásnál belekalkulálnak bizonyos % selejtet, ami veszteség, úgy pár milliárd dollár veszteség az “efféle kiadásokra” is félre van téve.
  Csak egy példa: A Chemtrail-re mennyi pénzt elpermeteztek már a levegőbe? Úgy vélem sokkal többet mint bármely háborús kiadás.
  Jóllehet ez is egyféle “háború”.
  Ha valaki másként gondolja, hát…
  utánozza Auguste Rodin híres szobrának modelljét. Aki szobor az meg maradjon meg annak :-))

  Egy cáfolhatatlan valóság van: „a világ a gonosz hatalmában van” (1János 5:19)
  Kicsoda erősebb nála? Melyik ember? Van ilyen?

 3. Hogy lehet az, hogy itthon nem lehet perelni az oltások miatt?
  Melyik ‘ törvényeket ‘ kell ahhoz megsemmisíteni, hogy lehessen?
  A kár és a kényszerítés megtörtént.
  Gátlástalanul nem lehet mindent, pl. szándékosan nem tudni, hogy mi van az oltásban, milyen hatású, és így szándékos nem ismeret alapján oltás kötelező törvényt alkotni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük