Oltás után 5 nappal halt meg a svájci 91 éves férfi

Svájcban, Luzern kantonban kezdték meg az oltásokat először és itt, a korona védőoltás után pár nappal halt meg egy idősotthon lakója. Részletes vizsgálat után a hatóságok most nyilatkoztak.

Svájc 3 millió oltóanyag adagot rendelt a Pfizer/Biontech-től. Az első kantonok már megkezdték a rizikó-csoportba tartozó emberek beoltását a koronavírus ellen, január 4-től pedig országszerte oltanak.

Pont a nagyszabású oltások megkezdése előtt sokkoló hír érkezett: Ma, szerdán vált ismertté, hogy a már beoltott emberek egyike meghalt.

Egy idősek otthona lakóját 91 évesen, december 26-án oltották be. Az oltócsoport állítólag nem lett tájékoztatva, hogy a férfinál korábban egy influenza elleni oltásnál negatív reakciók léptek föl, ezért további oltás nem javasolt.

A beoltott férfi 26-án húgycső és hasi fájdalmakra panaszkodott. Egyre nyugtalanabb lett, később a vérnyomása csökkent és a pulzusa megemelkedett.

A férfit utoljára december 27-én vizsgálta meg a háziorvosa, ekkor nyugodt volt, de a hasa kemény volt és nyomásra fájdalmat érzett.

Kedden reggel a háziorvosát e-mailben értesítették az idős férfi állapotának romlásáról, de mire a háziorvos visszahívta, a férfi elhunyt, december 29-én.

Erről számolt be egy svájci lap, a zeitpunkt.ch. Az svájci lap leírja, hogy véleményük szerint csak egy boncolás hozhatna pontos választ a halál okára, pl. allergiás reakció vagy gyógyszer összeférhetetlenség, “melynek kivizsgálására a tesztelés időszakában nem volt elég idő“. A cikk szerint ugyanakkor a férfinak a demencián kívül komolyabb betegsége nem volt. A lap oltásellenes oldalnak számít.

A férfi halálát ma hivatalosan is megerősítették.

Swissmedic intézete szerint azonban nincs közvetlen kapcsolat a hirtelen halál és a korona védőoltás között.

A férfi korábban is súlyos betegségekben szenvedett.

“Sem a kórtörténet, sem a betegség akut lefolyása nem utal közvetlen ok-okozati kapcsolatra a Covid-19 oltás és a halál bekövetkezte között”

– nyilatkozta a Swissmedic.

A feljegyzések szerint természetes halállal hunyt el korábbi megbetegedései következtében.

“Eddig egyetlen ismeretlen mellékhatás sem fordult elő az új koronavírus elleni védőoltásoknál. A jelenlegi állás szerint nincs változás az oltás felhasználási útmutatásában és veszélyeire vonatkozólag.” – mondja a hatóság.

www.heute.at www.luzernerzeitung.ch

Forrás: nemetoldal.hu/svajci-hirek/oltas-utan-5-nappal-halt-meg-a-svajci-91-eves-ferfi

2 thoughts on “Oltás után 5 nappal halt meg a svájci 91 éves férfi

 1. ÚJABB HALÁLESETEK

  https://welovetrump.com/2021/01/04/global-update-on-covid-19-vaccine-related-injuries-deaths-what-mainstream-news-wont-report/
  Portugál egészségügyi hatóságok ma „riasztónak” nevezték egy 41 éves pediatric operatív asszisztens megmagyarázhatatlan halálát, két nappal azután, hogy megkapta az első adag covid vakcinát…
  Média jelentések szerint a holttestet a nő párja fedezte fel, amikor hazatért egy bolti bevásárlásból…
  A nő egyike volt annak a Porto IPO rákkórház 538 egészségügyi dolgozójának akik múlt szerdán kapták meg a BioNTech / Pfizer vakcinát…
  Két-gyerekes családanya Sónia Azevedo szilveszter éjszakáján együtt vacsorázott családjával, és úgy tűnt, hogy tökéletes egészségnek örvend.
  Az áldozat lánya, Vânia Figueiredo a Correio da Manhã-nak elmondta: „Nem tudjuk, mi történt. Minden olyan gyorsan és megmagyarázhatatlanul történt. Édesanyámon nem vettem észre semmi különöset. Jól volt. Csak azt mondta, hogy az a terület, ahol beoltották, fáj, de ez normális … ”
  A halott nő apja, Abílio a lapnak elmondta: „Szeretném tudni, mi okozta a lányom halálát”.

  A MÁSIK HALÁLESET:

  Az elsők között kapta meg a vakcinát Svédországban, most halott.
  Az esetről a kalmari helyi hatóság a héten számolt be a Svéd Orvosi Termékek Ügynökségének, miután az oltást követően egy 84 éves páciens, akinek állítólag több alapbetegsége volt, elhunyt.

 2. …egy „makk egészséges” miami orvos 2 héttel azután, hogy megkapta a Pfizer oltást, meghalt
  Dr. Gregory Michael – egy 56 éves szülész-nőgyógyász, aki több mint egy évtizede vezette saját praxisát a Miami Beach-i Mount Sinai Orvosi Központban – a múlt hét végén, 16 nappal azután hogy megkapta a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett oltóanyagot meghalt.

  …‘very healthy’ Miami doctor dies 2 weeks after taking Pfizer’s Covid-19 jab
  Dr. Gregory Michael – a 56-year-old obstetrician-gynecologist who ran his own practice at Miami Beach’s Mount Sinai Medical Center for more than a decade – died late last week, 16 days after taking the vaccine developed jointly by Pfizer and BioNTech.

  https://www.rt.com/usa/511993-florida-doctor-dies-vaccine/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük