FDA vizsgálja a Pfizer COVID vakcinát, miután több egészségügyi dolgozó kórházba került

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal (FDA) több államban is vizsgálja az allergiás reakciókat. A hivatal elismerte, hogy a reakciókat a PEG okozhatta, amely a Pfizer-vakcina egy emberek millióit veszélyeztetni képes alkotója és amelyet a Gyermek Egészségvédelmi Szervezet, (Children’s Health Defense), (CHD) már korábban veszélyesnek minősített.

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatala (FDA) „öt” allergiás reakciót vizsgál a Pfizer COVID-19 vakcinára „több államban”.

A pénteki (2020.december 24) hír után egy illinois-i kórház ideiglenesen leállította a COVID oltási programját, miután négy egészségügyi dolgozón a vakcina beadása után allergiás reakciót tapasztaltak.

Szintén pénteken a CNN arról számolt be, hogy egy alaszkai egészségügyi dolgozó hat órára kórházba került a Pfizer vakcina anafilaxiás reakciója miatt. A jelentés egy előző múlt heti hír után érkezett, amikor is már két alaszkai egészségügyi dolgozó súlyos allergiás reakciókat szenvedett – köztük egy nő, aki anafilaxiás sokk után legalább két éjszakára kórházba került.

Az anafilaxia egy súlyos, potenciálisan életveszélyes allergiás reakció, amely másodpercek vagy percek alatt kialakulhat allergén anyagnak. Ha nem kezelik azonnal, halálos kimenetelű lehet – magyarázza a Mayo Clinic.

A Reuters és más hírügynökségek szerint az FDA Biológiai Értékelési és Kutatási Központjának igazgatója, Dr. Peter Marks azt nyilatkozta, hogy a Pfizer és a Moderna vakcinák egyik vegyülete, a polietilén glikol (PEG) válthatta ki az allergiás reakciókat.

A Pfizer és az újonnan jóváhagyott Moderna vakcinák PEG-t tartalmaznak. Az FDA mindkét oltást sürgősségi felhasználásra jóváhagyta, de a szokásos engedélyük még hiányzik.

Lyn Redwood, a Gyermek Egészségvédelmi Szervezet (CHD) elnöke szerint ebben a szakaszban nem nehéz megbizonyosodni arról, hogy a PEG okozta-e a reakciókat vagy sem. „Egy egyszerű vérvizsgálat” – mondta Redwood. „Ha tesztelik azokat az embereket, akiknek ezek az allergiás reakciói voltak, anti-PEG antitestekre, akkor az megmutatja, hogy a PEG felelős-e anafilaxiás reakcióért vagy nem. Kérdés, hogy ha még nem végzik ezeket a vizsgálatokat, akkor miért nem?”

Az FDA-tól Peter Marks is elismerte, hogy a PEG-al szembeni allergiás reakciók “valamivel gyakoribbak lehetnek, mint korábban gondolták”.

Robert F. Kennedy, Jr. a CHD elnöke és vezető jogi tanácsadója elmondta: „Amint azt az FDA-nak szeptemberben elmondtuk, a tanulmányok azt mutatják, hogy minden hetedik amerikainak, a tudtán kívül lehet allergiája a PEG-ra.”

„A legkevesebb az kellene legyen, hogy mindenkit megvizsgálnak anti-PEG antitestekre mielőtt beoltják a Pfizer és a Moderna vakcinákkal ”- mondta Kennedy. “Eszméletlen, hogy e helyett az FDA és a CDC (Betegségvédelmi és Megelőzési Központ) arra ösztönzi az embereket, hogy menjenek előre, és kockáztassák az életveszélyes anafilaxiás reakciót, feltételezve azt, hogy valaki készen áll a megmentésükre.”

Szeptemberben, mielőtt bármelyik oltást jóváhagyták, a CHD felkérte az FDA-t, hogy tájékoztassa a Moderna kísérletben résztvevőket arról, hogy a vakcina PEG-t tartalmaz, és tájékoztassa őket „a PEG-al kapcsolatos káros immunreakciók, köztük az életet veszélyeztető anafilaxiás immunreakciók jól dokumentált bizonyítékairól, előfordulásáról”.

A Peter Marksnak és az FDA biztosának, Stephan Hahnnak címzett levelében Kennedy azt is elmondta, hogy a Modernának meg kellene kérdeznie a vizsgálat résztvevőit, hogy valaha is volt-e allergiás reakciójuk bármely más PEG-t tartalmazó gyógyszerre, és a vállalatnak előzetesen ellenőriznie kellene a kísérlet résztvevőit PEG allergiákra vonatkozóan, mert sok anti-PEG antitestekkel rendelkező ember nem tudja, hogy van-e bennük ilyen.

Az FDA válaszul azt javasolta, hogy a CHD észrevételeivel forduljon közvetlenül a Modernához. Szombaton az alaszkai és illinois-i allergiás reakciókról szóló beszámolók után Hahn a következőt nyilatkozta a Hillnek:

„Az egyik dolog, amit az FDA nagyon jól és egyedülállóan csinál, hogy alaposan utánajár az allergiás reakcióknak, így teljesen értjük a körülményeket és jobb tájékoztatást nyújtunk az embereknek és jobb szabályozási döntéseket hozunk.

Az allergiás reakciókról, köztük az anafilaxiáról szóló múlt heti jelentések után az FDA közölte, hogy „szorosan együttműködik” a (CDC) Betegségvédelmi és Megelőzési Központtal (amely hivatalosan is elismert hat allergiás reakciót) és az Egyesült Királyságbéli „kollégáival”, ahol a Pfizer vakcina első allergiás reakcióiról számoltak be.

A brit egészségügyi dolgozók által tapasztalt allergiás reakciók kezdeti vizsgálata szerint a PEG lehetett a tettes – írja a Reuters.

Az Egyesült Királyság egészségügyi tisztviselői azóta azt tanácsolják, hogy aki súlyos allergiás reakcióval rendelkezik, ne kapja meg az oltást. Az ország állítólag „újraélesztési központokat” hoz létre, amelyek képesek gyorsan reagálni mindazokra, akik anafilaxiás sokkot tapasztalnak az oltás után.

Az USA-ban azonban a CDC szerint bárki, akinek korábban súlyos vakcinákkal vagy injekcióval nem összefüggő allergiás reakciói voltak – például étel-, háziállat-, méreg-, környezeti vagy latex-allergia – továbbra is kaphat oltást, de 30 percig megfigyelés alatt kell tartani az oltás beadása után a szokásos 15 perc helyett. Új CDC irányelveket adtak ki az USA-ban az allergiás reakciók után:

„Ha valaha súlyos allergiás reakciót szenvedett a COVID-19 vakcina bármely összetevőjével szemben, a CDC azt javasolja, hogy ne kapja meg ezt a specifikus oltást. Ha súlyos allergiás reakciója volt más oltásokkal vagy injekciós terápiákkal szemben, kérdezze meg kezelőorvosát, hogy kaphat-e COVID-19 oltást. Orvosa segít eldönteni, hogy biztonságos-e az oltás az ön számára. ”

Ezek az irányelvek nem megfelelőek, mondta Redwood. “Sok embernél, aki még soha nem tapasztalt semmiféle allergiás reakciót, fennállhat a Pfizer és a Moderna oltások súlyos reakciójának veszélye” – mondta Redwood. ” Ennek oka az, hogy emberek millióiban fejlődhettek ki anti-PEG antitestek annak eredményeként, hogy a múltban PEG-gel találkoztak valamilyen készítményben, anélkül, hogy tudtak volna róla. “

A 2018-ban publikált kutatások szerint több mint 1000 olyan termék van a piacon – beleértve a gyógyszereket, a feldolgozott ételeket, a kozmetikumokat és a fertőtlenítőszereket -, amelyek PEG-t tartalmaznak. A PEG a fagyálló folyadéknai is a fő összetevője.

“Akinek kolonoszkópiája volt, attól függően, hogy mit használtak az eljárás előkészítésére, rendelkezhet anti-PEG antitestekkel” – mondta Redwood, mert sok ilyen termék tartalmaz PEG-t.

“Ez egy egyszerű vérvizsgálat” – mondta Redwood. “Mindenkinek, aki fontolgatja a Pfizer vagy a Moderna COVID vakcina beadatását, az oltás beadása előtt vérvizsgálatot kellene kérnie orvosától, hogy kizárja az anti-PEG antitestek jelenlétét.”

A Pfizer vakcinával súlyos allergiás reakciókat szenvedett egészségügyi dolgozók egy részénél, köztük az alaszkai kórházba került nőnél, korábban semmilyen más allergiás reakció nem volt tapasztalható, beleértve más oltásokat vagy gyógyszereket is.

Tanulmányok becslése szerint az Egyesült Államok lakosságának körülbelül 72% -a szerzett már anti-PEG antitesteket. A hivatkozott tanulmány az 1990-1999 és az azt megelőzően vett vérmintákat használta, amelyek a PEG ellen antitesttel rendelkezők százalékos arányának folyamatos növekedését mutatták az idő múlásával, ami két évtized után egy óvatos becsléssel valószínű, hogy az előfordulása ma közelebb van a 80% -hoz.

Egy 2018-as orvoskutatás szerint a válaszadók csupán 22% -a volt tisztában az anti-PEG antitestekkel, és csak 35% volt tisztában azzal, hogy PEG-t tartalmazó gyógyszereket írtak fel nekik.

A PEG-antitestekről szóló 2012-es tanulmány szerzői arra a következtetésre jutottak, hogy “a betegeket előzetesen át kell szűrni és ellenőrizni kell az anti-PEG előfordulására, a PEG vegyülettel végzett kezelés előtt és alatt.”

Hírek szerint a Pfizer és a Moderna által közzétett dokumentumok azt mutatták, hogy azok az emberek, akiknek kórtörténetében súlyos allergiás reakciók voltak, kizárták a klinikai vizsgálatokból, ami megmagyarázza, hogy a PEG-re gyakorolt mellékhatás miért nem jelent meg a vizsgálatok során.

A múlt héten Kennedy felszólította az új COVID Tanácsadó Testület társelnökét, hogy fontolja meg a kormány Oltásokkal Kapcsolatos Nem Kívánt Események Jelentési Rendszerének régóta esedékes felülvizsgálatát és reformját. Kennedy azt mondta a kérelme sürgős, az emberek millióinak oltására való törekvés fényében.

December 21, 2020 Children’s Health Defense, Inc.

Eredeti forrás: www.lifesitenews.com/fda-investigates

6 thoughts on “FDA vizsgálja a Pfizer COVID vakcinát, miután több egészségügyi dolgozó kórházba került

 1. Egy érdekes történet Dr. Carrie Madej-től. Az amerikai orvosnő aki az egyik élharcosa a oltásellenes mozgalomnak adott egy interjút brighteon.com-nak amiben megkérdezték tőle, hogy került először kapcsolatba az oltásokkal. Elmondta, hogy még középiskolás korában halott a tetanusz baktériumról ami állítólag olyan borzalmas halált tud okozni aminek következtében a páciens izomzata lemerevedik és zsugorodik és megfullad rövid időn belül. Arra gondolt mint teenager, hogy borzalmas lehet ilyen módon meghalni. Aztán kérdezgetni kezdte a környezetét és mindenki mást akivel találkozott, hogy mit tudnak erről a borzalmas betegségről de soha senki nem halott arról, hogy valaha is ettől a baktérumtól valaki meghalt volna. Az egyetemi évei alatt a dolog nem ment ki a fejéből. Többen megkértek a témában egy szakértőt, hogy találjon egy esetet amikor valaki meghalt ettől a rettegett baktériumtól – ami megfelel a Kock posztulátum kritériumainak – hogy tanulmányozni tudják azt. A szakértő ilyen esetet nem talált egész Amerikában. A csoportjuk ezután arra a következtetésre jutott, hogy ha ilyen eset még nem fordult elő az azért lehet mert ilyen baktérium nincs is. Erre azt a választ kapták, hogy erről a dologról ne beszéljenek és maradjanak csendben.
  Később kiderítették, hogy a tetanusz injekciót nagy buzgalommal adják be olyan nőknek akik még szülési életkorban vannak.
  Megtudták, hogy dél-Amerikában és Afrikában azoknak a lányoknak a nagy része akiket beoltottak tetanusz baktérium ellen elvetélt. Úgy néz ki a tetanusz injekció teljesem másról szól mint amit a tudatlan népességnek beadnak.
  Az interjú egyébként nem erről szól hanem a corona oltásokról, ezt a történetet csak mellesleg említette a doktornő.
  A videó interjú itt megtekinthető, rövid magyar nyelvű összefoglalóval.
  https://naturalmagazin.hu/koronavirus/genmodosito-mrns-covid-vakcina-figyelmeztetes

 2. A PEG inert molekula. Nem lép reakcióba semmivel. Ezen kivül az eredeti FDA dokumentum nem ejt szót a PEG-ről. Ezen kivül a PEG molekula természetőből adódik, hogy ellene antitestek nem termelődhetnek és nem is termelődnek. Ez eredeti hangulatkeltő cikkben sajnos nincsenek is hivatkozások. Megjegyezném, hogy az itteni cikk szerzőjének sem ártana valós hivatkozásokat ide tenni, ha már maga nem jár utána. Viszont dolga lenne, mert tájékoztat.

  1. Kedves Csaba! Igen, ezt így hittük hosszú ideig, de újabban már más a helyzet. Ez a cikk is benne van a hívatkozásokban, csak nyilván nem olvastad végig figyelmesen, megakadtál ezen az inert ügyön. Szóval ezt nézd meg, ez erről szól, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22931049/ van már adat arról, hogy mégis reagálunk, aminek egyik oka a molekula kapcsolatok esetén már nem inertként szerepel, másrészt a megváltozott életmóddal nagyobb mennyiségben bevitt PEG. Örülök, hogy nézed az oldalt. Kérlek fontold meg, hogy a most felrakott Nyilatkozatunkat aláírod-e! Tudom, hogy gyógyszergyári múltad van, de talán ez már a múltad és ezt a dilit te sem tartod normálisnak. https://orvosokatisztanlatasert.hu/nyilatkozat/ Köszönettel és tisztelettel üdvözöl Tamasi Józsi

 3. Méghogy az FDA vizsgálja a vakcinákat, ne nevettessenek már.
  Ott vannak Poornima Wagh és társai vizsgálatai, nem kell ezen mit rugózni már. Ők is tudnak róla, most meg eljátszák, hogy “vizsgálják”???? Majd biztos kitalálnak valami hazugságot, hogy például kis szennyeződés került bele, attól haltak meg, de már kész az új, tiszta, szennyeződés mentes vakcina, adjátok be mindenkinek de azonnal…. csak 800 mlliárd dollárotokba lesz….
  Undorító mocskos hazug tömeggyilkosok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük