Összedől a kártyavár? – Dr. Lenkei Gábor

Mivel kapcsolatban van teljes hírzárlat a médiában?

A sorozat összes epizódja letölthető itt: https://www.jogazegeszseghez.hu/valas…

7 thoughts on “Összedől a kártyavár? – Dr. Lenkei Gábor

 1. Sajnos nem látok ébredést a környezetemben, az embereknek nincs is idejük utánajárni a dolgoknak, mert dolgoznak, gyermeket nevelnek stb. A legtöbb ember a fősodratú médiából tájékozódik és el is hiszi amit az hírként közöl. A tipikus állampolgár most az, aki be van oltva és még büszkélkedve mondja a vakcina fajtát amit kapott. Rosszallóan nézi az oltatlanokat.
  A kocka el van vetve, Neo módjára tudunk élni ebben a mátrixban…

  1. Várj amíg lebetegednek – ha majd jön a hűvös idő és D vitamin hiányosak lesznek. Az majd felfogja gyorsítani az ébredést. Az viszont igaz amíg a fősodor médiát nem sikerül bedönteni kiugró eredmény nem lesz – az ébredés elhúzódhat.

  1. Lassan ébredezik a világ, és félnek a bűnrészesek a számonkéréstől. Köztük a média (egál, hogy jobb- vagy baloldali) is. Hogy mentse a bőrét, próbálja apránként csepegtetni az igazságot.

 2. Fél éven belül kötelezővé akarják tenni az oltásokat minden szektorban. Sajnos ….. jók az információink. Nagyon gyorsan kell lépnünk, másképp a fél ország a temetőben végzi. Jogi, orvosi és polgári megmozdulásokra van szükség. Minél hamarabb!!

 3. Üdvözlöm önöket!
  segítségre volna szükségem. A nagyobbik lányom ismét karanténba került mert az osztályban Covid-os lett egy gyermek. Ezért minden oltatlant hazaküldtek. Persze úgy ,hogy a tananyagot másik tanulotól kell elkérni, mert az iskola nem taníthat onlinen,és nem is biztosítja a leckét.
  A kérdésem az lenne, hogy tényleg van ilyen törvény erre hogy az iskola így hátatfordíthat a tanulóknak?
  Mert betegnek számítanak.. és oldják meg ahogy akarja a diák?
  Előre is köszönöm a választ, szép napot mindenkinek.

  1. MIvel láthatólag ez is egy séma, amit kiadtak az iskolaigazgatóknak, ezért már előző hasonló panasz miatt a jogászaink írtak egy levél javaslatot.

   Tisztelt Igazgató Úr!

   Sajnálattal értesültünk 2021.11.16.-án meghozott döntésükről, melyben gyermekem osztályának oltatlan tanulóit hazaküldték, miközben az otthoni online tanulás számukra nem biztosított.

   Szeretném felhívni a T. Iskolavezetés figyelmét, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott intézkedési terv (A Köznevelési Intézményekben a Járványügyi Készenlét Idején Alkalmazandó Eljárásrendről) kizárólag fertőzéssel érintett személyek esetén ad lehetőséget járványügyi intézkedések, vagy tanügyi intézkedések (rendkívüli szünet, tantermen kívüli-, digitális munkarend elrendelése) foganatosítására.

   A Nemzeti Népegészségügyi Központ infekciókontroll szabályokról szóló eljárásrendje pontosan meghatározza a fertőzés megállapításának módszertanát.

   Ezek szerint;
   Klinikai kritériumok
   Minden olyan személy, akinél jelentkezik az alábbi tünetek közül legalább kettő:
   – száraz köhögés,
   – láz,
   – nehézlégzés,
   – hirtelen kezdetű szaglásvesztés, ízérzés hiánya vagy ízérzés zavara.

   Epidemiológiai kritériumok: Az alábbi kettő epidemiológiai kapcsolat közül legalább egy fennáll:
   1. A tünetek kezdetét megelőző 14 napban szoros kapcsolatban volt COVID-19 fertőzött személlyel. (Ez a lappangási idő.)
   2. A tünetek kezdetét megelőző 14 napban olyan bentlakásos szociális/egészségügyi intézmény lakója vagy dolgozója volt, ahol az új koronavírus szempontjából veszélyeztetett személyeket gondoznak
   3. Olyan területen járt vagy él, ahol a WHO weekly epidemiological report alapján fennáll a közösségi terjedés – https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/situation-reports-community

   Laboratóriumi kritérium
   1. SARS-CoV-2 nukleinsav kimutatása klinikai mintában vagy
   2. SARS-CoV-2 antigén kimutatása klinikai mintában

   Az esetek osztályozása
   – Gyanús eset
   Minden olyan személy, akire teljesülnek a klinikai kritériumok ÉS fennáll az epidemiológiai kapcsolat
   – Megerősített eset
   Minden olyan személy, akire teljesül legalább az egyik laboratóriumi kritérium

   Az NNK eljárásrendje szerint tehát nem tekinthető fertőzéssel érintett személynek az akinél csak az epidemiológiai kritériumok állnak fenn. Az Önök döntése olyan diákokra vonatkozott akiknél kizárólag a kapcsolat igazolt, de sem laboratóriumi kritérium, sem klinikai kritérium nem teljesül.

   Az 26/1997. (IX. 3.) NM rendelet az alábbiakat határozza meg;

   A nevelési-oktatási intézmény orvosa által ellátandó iskola-egészségügyi feladatok
   1. A gyermekek, tanulók egészségi állapotának vizsgálata, követése
   a) Az óvodás korú gyermekek vizsgálata járvány és a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló miniszteri rendelet szerinti fertőző betegség esetén, az iskolai tanulók vizsgálata a 2., 4., 6., 8., 10. és 12. évfolyamokban. Ennek keretében: *
   – teljes fizikális vizsgálat,
   – kórelőzmény és családi anamnézis ismételt felvétele, az anamnézis alapján veszélyeztetett gyerekek kiszűrése, szakorvosi ellátásra irányítása.
   Az orvos a törvényes képviselő részére az orvosi vizsgálat eredményéről leletet ad.

   Tekintve, hogy az osztály tanulóinál fertőző betegség kivizsgálására irányuló vizsgálat nem volt – a szülők ilyen leletet nem kaptak – így a klinikai kritériumok nem is állhatnak fenn, illetve nem igazoltak.

   Nagyon sérelmesnek tartjuk, hogy a diákok – a megalapozatlan döntés miatt – nem részesülnek megfelelő online oktatásban. Az iskola által online oktatásra nyújtott (illetve nem nyújtott) lehetőségek nem felelnek meg az Oktatási Hivatal “digitális oktatási tartalmak és online kapcsolattartás” útmutatójában leírtaknak.

   Ezen felül úgy érezzük, hogy az oltatlan tanulók Alaptörvényben biztosított oktatáshoz való joga sérül, illetve a diszkrimináció tilalma is, hiszen az oltatlan tanulók fertőzése nem igazolt, így az oktatáshoz való jog korlátozása azokkal a tanulókkal szemben akiknél az epidemiológiai kritérium ugyanúgy fennáll, de oltásban korábban részesültek.

   Kérem a T. Iskolavezetést, hogy a diákokat szíveskedjenek az iskolába visszaengedni, hiszen nem állnak fenn a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet által említett alapos indok a hiányzásra, nincs igazoltan fertőzött, vagy beteg személy a hazaküldött diákok között.

   Tisztelettel,

   XY szülő

   Ha a levélre nincs válasz, vagy nem pozitív akkor az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához lehet fordulni panasszal, illetve az iskolavezetés döntése ellen az iskolafenntartónál lehet fellebbezni. Panaszt tenni az Oktatási Hivatalnál.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük