Népszámláláshoz jogi állásfoglalás jegyzők részére

Ezt a papírt kell azoknak elküldeni a jegyző részére, akiket bírsággal fenyegetnek, mert papír alapon küldte el a kérdőívet:

7 thoughts on “Népszámláláshoz jogi állásfoglalás jegyzők részére

 1. Babik Zoltánné vagyok Tiszaladányból, hálásan köszönöm, hogy feltettétek a jogi állásfoglalást, mert érintett vagyok ebben.
  Papíralapon kitöltöttem a népszámlálási nyomtatványt ,ahogy azt a nyilatkozatban leírtátok,október 25-én ajánlottan feladtam a KSH-nak.
  November 11-én keresett a helyi népszámlálási felelős hogy nem látja a rendszerben hogy kitöltöttem a kérdőívet,elmondtam hogy én meg tettem,csak papíralapon.Több üzenet váltás után november 18-án kaptam egy értesítést válaszmegtagadás miatt.Ma beszéltem a Tokai népszámláló vezetővel, aki azt mondta jogosan kaptam az értesítést,nem lehet papír alapon elküldeni a nyomtatványt.Most letöltöttem a jogi állásfoglalást,ezt küldöm el a Tokai jegyzőnőnek. Kíváncsi vagyok a fejleményekre.

 2. Egy jogszabály ellenes kérdéseket tartalmazó kérdőív kitöltésének előírása is jogszabály ellenes.
  Ha csak olyan kérdés lett volna benne, ami jogos, kitöltöttem volna.
  Bár teljes közpénz pocsékolás, hiszen pont azokat az adatokat (és még többet is) úgyis tudják.
  A KSH pedig a nekem küldött válaszban megfeledkezett felhívni a figyelmemet arra, hogy a kérdések jogszabály ellenesen kerültek bele a kérdőívbe. Ennyit a törvények KSH általi betartásáról és a KSH jogkövető magatartásáról. Valamint az állam jogi megtéveszthetőségéről.

  1. Még az a képzeletbeli szituáció jutott eszembe, amikor egy apa a félig (részben) rohadt almát teljesen, az utolsó rohadt falat ellenőrzött lenyeléséig beleerőlteti a gyerekbe azzal a fenyegetéssel, hogy ha nem eszed meg az egészet a szemem láttára, két év szobafogságot kapsz.

 3. Tisztelettel kérdezem , hogy hol lehet a papír alapú kérdőívet letölteni , ha mégis úgy döntenék hogy “valamilyen adatot szolgáltatok ” ?
  Köszönettel : Juhász Attila

 4. Tisztelt Doktor Úr,

  Édesanyám a KSH Népszámlálási Ügyfélszolgálatától kapott levelet, 28-i határidejű “pótösszeírással” kapcsolatban.
  Simán bedobták a ládába a regisztrált ( R ) levelet, amin sem pecsét, sem aláírás nincs.
  Azonnal küldjük a jogi állásfoglalást nekik, vagy még várjunk?
  Köszönöm szépen!

  1. Nyugodtan küldjék nekik. De neki a nevére szól? Vagy a házat szólították meg? Mert ha csak a házat, akkor a ház kellene válaszoljon és nem az édesanyja. Azzal nehézségben vannak a túloldalon, hogy szeretnék is az embereket számonkérni, de nem is akarják nekik címezni az intézkedést. Szóval kicsit kötelezzük is az embereket, de nem is szólítjuk meg őket, hanem majdcsak felfedik magukat az ott lakók saját önszántukból. Nem kell felfedni, hiszen ez egy misi masi, ingoványos talaj, oldják meg ők, amit alkottak, nem kell nekik, helyettük megoldani. Ha van igazolás, hogy feladták a kitöltött kérdőívet, akkor nem kell vele törődni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük