KÖZLEMÉNY A 2020. ÉVI, ŐSZI TANÉV KAPCSÁN

Tisztelt Szülőtársak! Tisztelt Oktatási Intézményvezetők! Tisztelt Tanárok!


Rengeteg kétségbeesett szülő és pedagógus kereste meg Egyesületünket az elmúlt napokban, hogy mit tehetnek a 2020. őszi tanév kapcsán bevezetésre kerülő aránytalan, ésszerűtlen, soha eddig nem tapasztalt járványvédelmi intézkedések kapcsán. Amit tenni tudnak első körben, hogy csoportokba szerveződnek és felvilágosítanak. Beszéljenek szülőtársakkal és osszák meg velük és a tanárokkal, tanintézetekkel ezen információkat! Legyenek türelmesek és udvariasak! És mindenek előtt védjék gyermekeiket, mondjanak NEM-et a maszkviselésre és a gyermekek szándékos maszkokkal és vírus-félelemmel történő, irreverzibilis traumatizálására!

A 2020.08.21-én Budapesten megtartott Nemzetközi COVID – 19 Orvos Konferencia következtetése, hogy Magyarországon a járványtani kritériumokat figyelembe véve, eddig SARS-COV-2 járvány nem volt és nem is várható. A konferencián elhangozott külföldi és magyarországi orvosok előadásai a napokban folyamatosan kerülnek fel több nyelven a https://orvosokatisztanlatasert.hu/ weboldalra, illetve a videómegosztó csatornákon megtalálhatók.

Ez alapján kérjük, hogy az egyébként semmilyen tudományos indokolással alá nem támasztott maszkviselési és távolságtartási szabályokat szüntessék meg, hiszen járványmentes időszakban ennek az eljárásnak a jótékony hatása nem értékelhető pozitívan, akár veszélyt is rejthet magában. A maszkviselés fokozza az emberek pánikérzetét, csökkenti a koncentrálási képességét, valamint nemzetközi megfigyelések szerint növeli a depressziót és a szorongást, az öngyilkossági késztetéseket, rontja a súlyos krónikus betegek általános állapotát. A gyermekek társaikkal történő érintkezésének megakadályozása gátolja az új vírus-kontaktok létrejöttét és így áttételesen a T-limfociák termelését, ezzel az egészséges és megkívánt állandóan fennálló immunitás kialakulását.

 
A maszkhordás gyermekekre kifejtett esetleges káros hatását nem is vizsgálták, ezért az ő esetükben tiltsák be a SARS-COV2-járvánnyal összefüggésbe hozott maszkviselést, mert ez gyermekeken végzett emberkísérletnek minősül.
 Különös tekintettel azért is, mert egy német tanulmány nemrég megállapította, hogy a népesség több, mint 80%-a eleve rendelkezik keresztimmunitással a SARS-COV2 vírusra évek óta. Hans-Georg Rammensee és kutatócsoportja Tübingenben öt évvel ezelőtti véradások mintáit megvizsgálva tette ezt a tudományos megállapítást.

Ezért az első, soha nem létezett hullám mértékét sem érhetné el a második hullám, ami a legegyszerűbb matematikai logika alapján is képtelenség, hogy eljöjjön, hiszen maradt az emberek 20%-a mint esetleges fertőződési célalany, az esetleges fertőzöttség pedig messze nem egyenlő a potenciális megbetegedéssel.
Minden más állítás az alapvető emberi értelem és méltóság megalázása.

Nehéz arra az írásra, nem jogszabályra, szavakat találni, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma „INTÉZKEDÉSI TERV A 2020/2021. TANÉVBEN A KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEKBEN A JÁRVÁNYÜGYI KÉSZENLÉT IDEJÉN ALKALMAZANDÓ ELJÁRÁSRENDRŐL” címen adott ki.

Anélkül, hogy részleteiben elemeznénk ezt az abszurd írást, a legmegbotránkoztatóbb, hogy a gyermekek maszkhordását több esteben javasolja. Mindeközben az egyedül alkalmazható 285/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről, mint jogszabály nem írja elő a gyermekek tanintézetben történő maszkhordási kötelezettségét!

Az, hogy ennek ellenére tanintézetek és óvodák önszorgalomból, illetve az említett ajánlás alapján, sok esteben még kisgyermekek számára is ajánlják vagy előírják a maszkhordási kötelezettséget, amely a gyermekek testi és lelki veszélyeztetését jelenti, az feltételezhetően kimeríti a Btk 208. § (1) bekezdésében írt kiskorú veszélyeztetése tényállását. A kiskorú nevelésére, felügyeletére vagy gondozására köteles személy – ideértve a szülői felügyeletet gyakorló szülő, illetve gyám élettársát, továbbá a szülői felügyeleti jogától megfosztott szülőt is, ha a kiskorúval közös háztartásban vagy egy lakásban él –, aki e feladatából eredő kötelességét súlyosan megszegi, és ezzel a kiskorú testi, értelmi, erkölcsi vagy érzelmi fejlődését veszélyezteti, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezzel egybecsengő a tanári eskü első két mondta is, amely így szól:
Esküszöm, hogy munkám során minden tőlem telhetőt megteszek tanítványaim, szellemi, testi, lelki fejlődése, személyiségük kibontakozása érdekében. Esküszöm, hogy diákjaimat önálló, szabad, gondolkodó, autonóm emberekké igyekszem nevelni.”

Kérjük a Tisztelt Tanárokat és Tanintézetvezetőket, hogy ehhez tartsák magukat és merjenek nemet mondani az eszement intézkedésekre, káros utasításokra!

Üdvözlettel,


Orvosok a Tisztánlátásért


Apaszív Gyermekjogi és Családvédelmi Egyesület

*Kiadványuk nem tekinthető jogi tanácsadásnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük