Elgondolkodtató!…… Jelenlegi helyzet, mint csalás tényállása!

Feltéve, de nem megengedve, hogy van járvány, meg hasonlók:

Hamis okirat (ez esetben közokirat) az, amely valótlanságot valós ténynek állít be. Ennek felhasználása anyagi haszonszerzés vagy másnak károkozás céljából kimeríti a csalás tényállását.
Célszerű a csalást különválasztani, mert azt kétféleképpen is elkövethetik:

1. Hamis a közokirat mert annak ellenére, hogy az oltás nem véd, az van ráírva, hogy “védettségi igazolvány” (valótlanságot valós ténynek állítanak be), amivel abba a tévedésbe ejtik és abban a tévedésben tartják az embereket, hogy védettek és ezáltal hátrányt, kárt okoznak.

2. Amennyiben nem hamis a közokirat (csak mert úgy döntenek, hogy csak), akkor ebből az következik, hogy az operatív törzs követi el a csalást (nagy nyilvánosság előtt) azzal, hogy tévedésbe ejtik, és tévedésben tartják az embereket miszerint az oltás nem véd, ezáltal bizalmatlanná teszi őket az oltással szemben, elriasztják őket az oltástól, ezzel kifejezetten hátrányt okoznak, veszélyeztetik őket is és a többieket is,  és ez különösen veszélyes a társadalomra nézve. 

2 thoughts on “Elgondolkodtató!…… Jelenlegi helyzet, mint csalás tényállása!

  1. “Üldögélek a reggeli csendben. Semmi nem az igazi. Hiszen április végét írjuk, de mínuszok száguldoznak, és itt-ott esik a hó is. Mintha érezné a természet, hogy a világgal együtt neki is kötelező meghülyülnie… vagy fél, hogy megbüntetik, ha nem. Hiszen, ma már nem csak kettős mérce van, de párhuzamos társadalmi, politikai és jogi rendszerben vagyunk kénytelenek élni. Nos, ez abban nyilvánul meg, hogy az egyik hazugság rárakódik a másikra, és az emberek erkölcsi normái ehhez igazodva torzulnak. A végén pedig, senki nem képes már kimászni a szellemi és lelki mocsárból. Csak süllyedünk… ha akarjuk, ha nem akarjuk. Valami érthetetlen logika alapján működik minden… egyszerre működik a van és a nincs, a fehér és a fekete, a vaksötét és a szemet kiégető világosság. És nem tudjuk, melyik a valós.” (Stoffán György)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük