Dr. Pócs Alfréd és Dr. Tamasi József előadása a Csobánkai Szentkúton

Előadás

Odysee link: https://odysee.com/@OrvosokaTisztanlatasert:a/Csobanka-Szentkut:0


Kérdések

Odysee link: https://odysee.com/@OrvosokaTisztanlatasert:a/kerdesek:e

17 thoughts on “Dr. Pócs Alfréd és Dr. Tamasi József előadása a Csobánkai Szentkúton

 1. Tisztelt Doktor Urak!

  Mérhetetlenül hálásak vagyunk Önöknek a határozott, kitartó és bátor kiállásukért, amely példaadó és fölbátorít sokakat arra – köztük jómagamat is –, hogy rezignált önfeladás helyett álljanak helyt és harcoljanak.

  Hozzászólásom apropója e helyütt az, hogy noha tanévkezdés előtt már történt egy nyilatkoztatás általános iskolás gyermekem vakcinálási státuszával kapcsolatosan, most ismét érkezett egy újabb, ezúttal körmönfontabban fogalmazott nyomtatott kérdőíves bepróbálkozás. Ennek szövegét nagyjából ide másolom, azzal együtt, hogy hogy nem fogom kitölteni – és szeretnék ezáltal hasonló cipőben járó szülőtársaimnak ötletet adni. Íme:

  Nyilatkozat a ….. Kormányhivatal ….. iktatószámú levelének melléklete.
  A ….. Kormányhivatal felhívására kérjük kitöltve, zárt borítékban visszaküldeni az iskolába.

  Nyilatkozat a tanuló COVID-19 elleni védőoltásáról

  Az általános iskolák 6. és 7. osztályaiban (szeptembertől novemberig) kötelező iskolai kampányoltások zajlanak évtizedek óta. A jelenleg kötelező védőoltások hatékony szervezése érdekében kérem, hogy nyilatkozzon gyermeke COVID-19 elleni védőoltásáról. Ez azért különösen fontos, mert a különböző védőoltások beadása között el kell telnie egy bizonyos várakozási időnek.

  Gyermek neve: [kitöltve]
  Születési hely, idő: [válasz nélkül]
  Anyja neve: [válasz nélkül]
  Lakcím: [válasz nélkül]
  TAJ szám: [válasz nélkül]
  Szülő / törv. képviselő neve: [válasz nélkül]
  Iskola és osztály megnevezése: [osztály kitöltve]
  Gyermek részesült-e COVID-19 elleni védőoltásban: igen – nem [válasz nélkül]
  Ha igen, akkor: 1 oltásban – 2 oltásban [válasz nélkül]
  Oltás(ok) időpontja: 1……. – 2…….. [válasz nélkül]
  Ha még nem, akkor szándékozik-e a gyermeket az elkövetkező hetekben
  COVID-19 elleni védőoltásban részesíteni: igen – nem [válasz nélkül]
  Ha igen, az oltás tervezett időpontja: …….. [válasz nélkül]

  Dátum:
  Szülő / törv. képviselő olvasható aláírása: [aláírva]

  [a lap üres hátoldalára pedig az alábbi hozzáfűzést mellékeltem:]
  —————————————————————–
  Szülői felelősséggel kijelentem, hogy gyermekem esetében sem HPV, sem COVID elleni vakcina tervezett beadása miatti időterminus-ütközés nem áll fenn, tehát a kötelező iskolai Hepatitis-B elleni kampányoltás felvételének – általunk vélelmezhető – egészségügyi akadálya nincs.

  Ha ezt a “hiányosan” kitöltött kérdőívet az Iskola veszi kézhez, úgy kérem szíveskedjenek tekintetbe venni a fenti nyilatkozatot és a feltüntetett néhány adatot, mely megítélésünk szerint így elegendő információt tartalmaz ahhoz, hogy a kampányoltás hatékony megszervezését ne hátráltassa.
  Mindemellett szeretném felhívni tisztelt Védőnő, vagy Iskolaorvos figyelmét arra, hogy a továbbiakban a nyilvános kommunikációjukban szíveskedjenek tartózkodni attól a valóságnak nem megfelelő, konfúzus szóhasználattól, amely a COVID-19 ellen kísérleti jelleggel alkalmazott, ideiglenes engedéllyel rendelkező, génterápiás hatóanyagú, ismeretlen összetételű szert – amelynek esetleges negatív következményekkel járó mellékhatásaiért sem annak gyártója, sem az alkalmazását szorgalmazó kormányzat, sem a vakcinát beadó orvos semmilyen tényleges felelősséget nem vállal – “védőoltásnak” merészeli nevezi, szánt szándékkal megtévesztve ezzel jóhiszemű – a klasszikus orvostudomány és egészségügyi személyzet morális magasrendűségében még naívan bízni tudó – emberek sokaságát.

  Amennyiben az Iskola a borítékot felbontatlanul továbbította bármilyen egyéb kormányzati szervhez, az esetben kijelentem, hogy személyes adataink kellő alátámasztást nélkülöző, indokolatlan kezeléséhez nem járulok hozzá.

  Tisztelettel,

  szülő

  1. Gratulálok ennek a bátran kiálló szülőnek,viszont azt a kiegészítést tenném,hogy gyermekének Hepatitis B oltásra sincsen semmilyen szüksége és ennek az oltásnak is komoly és életre szóló mellékhatásai lehetnek. Ezt sajnos a magam kárán tanultam meg,mivel mint egészégügyi dolgozót (labor) köteleztek ennek az oltásnak a felvételére 30 évvel ezelőtt külföldön,amikor Magyarországon ezt még nem is adták. Az életem azon a ponton véglegesen és teljesen megváltozott. Azóta kínlódok a maradandó ‘mellékhatásokkal’,kétszer állt az immunrendszerem a teljes összeomlás szélén,amikor természetgyógyászok és egyszer Lenkei doktor segített,hogy élni tudjak,de az egészségem soha nem lett a régi. Ideje lenne megvizsgálni minden oltást végre,mert a legtöbb teljesen szükségtelen,viszont rendkívül káros. Az esélye annak,hogy gyermeke HepB fertőzést kaphat gyakorlatilag nulla,ahogyan én a laborban nem kaptam 10 évig,ahol testváladékokkal dolgoztunk,mielőtt kitalálták volna,hogy ez az oltás kell ahhoz,hogy továbbra is ugyanott dolgozhassak. A HPV oltásról is tudnék hosszan beszélni,mivel méhnyakrákszűrés volt a munkám 40 évig. A legfontosabb,amit saját szememmel láttam a beteg adataiban az utolsó munkahelyemen,ahol jegyezték,hogy ki volt oltott és ki nem,hogy legtöbb oltott fiatal lánynak méhnyakrák megelőző állapot miatti beavatkozása volt vagy arra kellett küldeni a vizsgálat alkalmával,tehát valami olyat oltanak be nekik,ami kiváltja a méhszáj elváltozást. Nem beszélve az egyéb mérgekről,ami minden oltóanyagban benne van. Itt lenne az ideje a teljes ébredésnek mindenfajta oltással kapcsolatban!!!

 2. Annyira bosszantó, hogy ami helyes és reményt adhat (hírek, megmozdulások a világ részeiről) szinte azonnal eltávolításra kerülnek! Nagyon nehéz ilyen információkhoz jutni mindenki tartson ki és próbáljon tiszta fejjel, higadtan az ősznek vágni. Sikerülni fog!!;)

 3. Üdv.Remélem minél több Szülő kezd tisztán látni és ellen áll ennek az erőszaknak saját és a gyermeke érdekében!A médiában dolgozó becsületes embereket/ha még van ilyen ember/szeretném megszólítani,hogy ne közöljék a kormány félrevezető híreit!

  1. igen, sajnos sok oltást új szűrőkkel kellene újragondolni a covid árulás után szerzett tapasztalatokkal. Ezek csak akkor lesznek lehetségesek, ha gyökeresen buknak meg és nem menthetik át a terrorjuk részeit.

   1. Hiába gondolom újra, ez az oltás (hepatitis) például kötelező. És mivel tudom, hogy vírusok nem léteznek abban a formában, ahogy majd 100 éve előadják nekünk, így ez( is) már megvalósítja azt, hogy a gyermekeinket elkerülhetetlenül megmérgezik, valószínűleg egy még veszélyesebb anyaggal, mint eddig.

 4. Legújabb covid-terrortámadás a Biontech-től most már az 5 éves gyerekek ellen.

  A legújabb svájci hír. A Bionthech ( Kariko Katie ) beadta az EU-ba az engedélyezési kérvényét az 5 éves kortól, a gyerekek oltására.
  Az endedélyezés egy egyszerü eljárás lesz, mert a gyerek ugyan azt a génlöttyöt kapja mint a felnőtt, csak a dózis lesz kisebb.

  Ez már az egyamentségnek a csúcsa.

  Erre már csak egy országszakadás segíthet rajtunk. Az én tervem az, hogy Mo. területe és anyagi javai, pénzrendszere felosztásra
  kerülnének. Az egyik országnak a részét az oltáspártiak fogják uralni, a másik részet az oltást elútasítók alkotják.

  A két újabb állam egymástól független pénzüggyel, bel- és külpolitikával fog müködni. Az országszakadás lefolytatása egy nagyon
  sürgös ügy. Mert a jelenlegi rendszer gonoszsága és embertelensége tarthatatlan. Azonkivül nem kérünk a mai egészségügyi rendszerből, amit valakiknek a profitvágya eltérített a rendszer emberi mivoltától. Mi, a génoltás ellenségei nem kérünk a gonoszok
  által erőltetet eutanáziából, abortuszból és legfőbb képen nem a szexuális aberrációból sem.
  Mi a józanság és a természet törvényei alapján kivánjuk ezen földi életünket berendezni és nem akarunk ellenséges viszonyt folytatni
  seki más népekkel, politikai rendszerekkel. És senkit sem akarunk az akarata ellenére oltásra kényszeríteni. Mi igazságszolgáltatásunk egy teljesen más elven fog müködni.

 5. Fauci a még halálosabb MERS-szerű koronavírusok fejlesztését is finanszírozta! – mondta az FDA gyógyszerfelügyelet biztosa, a Pfizer egyik igazgatója
  Gottlieb megjegyezte, hogy a FOIA alapján megszerzett dokumentumok azt is mutatják, hogy a vírusokat több Wuhan környéki laboratóriumban is halálosabbá tették az emberekre nézve, köztük egy hármas szintű biológiai záró létesítményben, amely kevésbé biztonságos, mint a járvány kapcsán korábban említett négyes szintű laboratóriumok.”
  https://www.alternativhirek.com/2021/09/botrany-fauci-meg-halalosabb-mers-szeru.html

 6. Nem vitatom, hogy összeesküvéssel állunk szemben, de arról koránt sem vagyok meggyőződve, hogy ez a vírus nem létezik és kamu az egész.
  Ismerem az ellenérveket (nem volt influenzajárvány, nem sikerült pozitívnak tesztelt elhunytak boncolásakor kimutatni), de sajnos vannak a létezése mellett szóló érvek is:

  A sokszor hivatkozott Bakhdi professzor sem állítja, hogy nem létezik ez a vírus; egyébként hogyan tudták volna megállapítani, hogy az emberek 90 %-a rendelkezik ellene sejtes immunitással? Önök miért olyan biztosak abban, hogy nem izolálták a vírust még sehol? Honnan tudják Önök, hogy Müller Cecília hazudott, amikor 2020 márciusában bejelentette, hogy magyar kutatóknak is sikerült?

  Abban a bizonyos wuhani laborban talán nem sikerült egy ártalmatlan vírust veszélyessé változtatni?
  Az is elhangzott – azt hiszem Pócs úrtól – , hogy még egy mikroszkópos felvétel sem készült róla. Ezek szerint az interneten található elektronmikroszkópos képek hamisítványok? De honnan lehet ezt tudni?
  Az egyik kérdező hölgy betegsége óta másként (büdösnek?) érzi a hagyma szagát. Egy ismerősöm is ugyanerről számolt be, neki semmi érdeke sem fűződik ahhoz, hogy hazudjon. Másik – amúgy egészséges – ismerősnek hónapokig tartott, mire az egészsége helyreállt.
  Munkatársnak több hónap alatt sem jött helyre az ízérzékelése. Ezek szerintem nem jellemzők a korábbi felső légúti betegségekre.
  Az alternatív elméletek (chemtrail, 5G) nagyon gyenge lábakon állnak, és nem adnak magyarázatot pl. a betegségnek a szoros közösségekben való halmozódására.
  A PCR-teszthez hasonlóan a többi teszt, mint az antigén-, antitest-teszt is kamu? Ha igen, ezt hogyan oldották meg? Másként működnek ezek, mint az egyéb antigének vagy antitestek kimutatására szolgáló tesztek, és nem létezik olyan antitest és antigén, amit kimutatnak?

  Elnézést kérek mindenkitől, nem akartam ünneprontó lenni, de rajtam kívül talán másokban is felvetődtek hasonló gondolatok, és ha ezek a kérdések megválaszolatlanok maradnak, és elsiklunk felettük, nem fogunk tisztábban látni.

  1. Tudtommal az ízlés és szaglás elvesztését illetve a későbbi fertőzéseket a maszkok használata okozta (alapból fertőzöttként kezdték el őket árusítani.)

   1. “Tudtommal az ízlés és szaglás elvesztését illetve a későbbi fertőzéseket a maszkok használata okozta”
    Ez baromság. Feleségem 2020 szeptemberében kapta el a Covid-t. Szerencsére nála enyhe lefolyású volt, csak köhögött erősen, de egy influenzához hasonló sebességgel meg is gyógyult belőle. PCR-rel kimutatták nála, karanténba vonták a házunkat. Egészségügyben dolgozik, ottani steril maszkokat használt, használtunk.
    A lényeg, hogy teljes szaglás-vesztése és ezáltal ízvesztése is volt. Sokáig nem is tért vissza teljes 100%-n. Másoktól meg azt hallom, hogy maradandóan más szagokat érez. A fokhagymára pl.
    Szóval vírus van ez tuti. Nem a vírust és hatását kell tagadni!
    Én a magam részéről az kérdezem, hogy az oltás vajon mennyire hatásos? Kell-e egyáltalán, vagy csak placebo a népnek, hogy megnyugodjon?

  2. RE: “A sokszor hivatkozott Bakhdi professzor sem állítja, hogy nem létezik ez a vírus; egyébként hogyan tudták volna megállapítani, hogy az emberek 90 %-a rendelkezik ellene sejtes immunitással?”

   Anélkül, hogy végignéztem vagy -olvastam volna Bhakdi prof. témában tett minden megnyilvánulását, az alábbi videóban (1) a koronavírus (törzsről) beszél általánosságban, nem az állítólag “übergyilkos” SARS-CoV2-ről – a felfújt adatok alapján is csak 0.15 százalékos IFR-ral (2). A koronavírust hivatalosan 1966/7 óta ismerjük (3), így érthető, miért alakulhatott ki ellene természetes immunitás több mint fél évszázad alatt. Nem mellékes az sem, hogy az ‘idősebb testvér’ SARS-CoV1-t sem izolálták (4).
   Egybként Bhakdi úr tőlem akár el is fogadhatja a ‘SARS-CoV2’ létét, tekintve azt, hogy mindig kiemelte, mennyire tudománytalan, hibás és aránytalan a Covid-1984-re adott válasz világszerte. Ez egybecseng azzal, amit Prof. Sunetra Gupta és tsai. is hangoztatnak már egy ideje (https://collateralglobal.org/).

   RE: “Abban a bizonyos wuhani laborban talán nem sikerült egy ártalmatlan vírust veszélyessé változtatni?”

   Röviden: nem sikerült.
   Bővebben: a ‘NarancsEmber’ Trump külügyminisztere (nem sokkal előtte CIA i(z)ga(z)gató), a West Point-i végzettségű Mike ‘we cheated, we lied, we stole’ Pompeo (5) klasszikus dezinforámációs taktikával még 2020 elején ráborította a kínaikra az asztalt, mintegy átverte (double-crossed) őket, miután azok az előre megírt plandémikus forgatókönyv (Event 201 és tsai.) szerint eljátszották a rájuk kirótt szerepet (‘új gyilkos vírus’ támad, emberek esnek össze koreografáltan az utcán, karantén 40 millió lakosra, stb.) a globális médiaszínház számára.

   A SARS-CoV2 mint Wuhanban előállított “biológiai fegyver” narratívát a ballibsi (neokomcsi-multikulti) dezinformációs média akkor még nem kürtölte világgá, hiszen az a TheDonald köreiből származott (ld. nem sokkal később John Bannon & Wengui). Egy hirtelen pálfordulással erre csak akkor kerítettek sort, miután Creepy Dementia Vaxy Joe Bident beiktatták az elcsalt választást követően: olyanok kezdték hirdetni a “wuhani biofegyver” elméletet, akik korábban Szaddam “tömegpusztító” arzenáljáról hazudoztak, köztük Condoleeza Rice (6).
   A többnyire jobbos, konzervatív (trumpista) érzelmű szavazók számára gyártott magyarázat szerint a kínaiak által, és bizonyos amerikai körök tudtával és finanszírozásával, folytatott ún. ‘gain of function’ (‘funkciónyerés/-bővítés’?, röviden: GOF) kísérletek eredménye a SARS-CoV2. Ennek az “eljárásnak” (ha van ilyen egyáltalán) a rövid kritikáját ld. itt: https://odysee.com/@drsambailey:c/gain-of-function-gaslighting:8 (10.06-16.56 min.)

   Ráadásul a génbankokból és egy-két beteg mintáiból számítógépen összelegózott SARS-Cov2 genom (először a Sanghaji Egyetemen) százalékosan kimutathatóan is komoly eltéréseket mutat a CCP/komcsi állampárt laboratóriumában használt, denevérekből nyert koronavírus mintákkal (7). Egyesek a GOF jeleként az ún. ‘furin cleavage’-re mutatnak, ami több szempontból is megkérdőjelezhető (8). Ugyanennyi erővel úgy is okoskodhatunk, hogy pont ez az állítólagos ‘furin-hasíték/vágat’ (?) jelzi a ca. 30 ezer bázispár hosszúságú genom mesterséges, kreált modell természetét, ami valójában nem egy, a természetben előforduló ‘patogén vírus’ tükörképe.
   Harmadrészt: Kínán kívüli, állítólag “SARS-COV2 antitesteket” (értsd: szezonális koronavírus vagy más, már ismert ‘patogén vírus’) tartalmazó minták (francia, holland, indiai, amerikai) is léteznek már 2019 november-decemberéből, melyek megelőzik az egyesek által feltételezett wuhani labor szivárgás vagy tudatos elterjesztés időpontját (9).

   Máskülönben lehet, hogy magának van igaza, és valóban rettegnünk kell a mindenütt jelenlevő ‘gyilokvírustól’, amit “ATudomány” (földre borulok előtte) akár egy kecskéből, fürjből, papayából, motorolajból (ld. a tanzániai elnök, John Magufuli, RIP, esete a polimeráz-teszttel), vagy kólából (az osztrák Michael Schnedlitz, FPO, által bemutatott gyorsteszt) is képes kimutatni.

   RE: “Munkatársnak több hónap alatt sem jött helyre az ízérzékelése. Ezek szerintem nem jellemzők a korábbi felső légúti betegségekre.”

   A szaglás/ízlelés elvesztése – akár több mint 6 hónapra – egyáltalán nem szokatlan a felső légúti megbetegedések esetében:

   Robert Frank, a University of Cincinnati psychophysicist. It is common for sufferers with colds or the flu to lose their sense of smell–and, as a result, their ability to taste–…people are seeing us six months after the flu has passed, and they still don’t have their sense of smell,” he said…
   About 25% of the patients who come to the taste-smell center complaining of a loss of smell have a strain of flu that appears to be the culprit, Frank said.

   He said specialists have a theory that the flu viruses may take away the victim’s ability to smell by damaging the olfactory epithelium–the skin on the inside of the nose…
   the inability to taste is commonly caused by loss of smell, Frank said. A true loss of taste is rare because three different nerves bring smell information to the brain and it is unusual for all three to malfunction, he said.
   https://www.latimes.com/archives/la-xpm-1988-02-21-mn-44059-story.html

   Nem tesz jót a szaglásnak, ha az orr-garati (nasopharyngealis) ‘mintavétel’ során pálcikával böködik az ún. ‘szitaszerű lemezkét’ (cribriform plate) –
   https://thefreedomarticles.com/are-covid-tests-to-surreptitiously-infect-or-implant-people/

   Érdekes, hogy a 2017/8-as “influenza járvány” (H3N2) alatt nem zárták le a fél világot, pedig voltak helyek, ahol az egészségügy valóban túlterhelődött:

   The 2017-2018 influenza epidemic is sending people to hospitals and urgent-care centers in every state, and medical centers are responding with extraordinary measures: asking staff to work overtime, setting up triage tents, restricting friends and family visits and canceling elective surgeries, to name a few…
   Tallia says his hospital is “managing, but just barely,” at keeping up with the increased number of sick patients in the last three weeks. The hospital’s urgent-care centers have also been inundated, and its outpatient clinics have no appointments available….
   The story is similar in Alabama, which declared a state of emergency last week in response to the flu epidemic….
   The flu has especially affected hospital patients with other health issues, says Braciszewski, who works with cardiac patients. “Almost every patient in the hospital has the flu, and it’s making their pre-existing conditions worse,” she says. “More and more patients are needing mechanical ventilation due to respiratory failure from the flu and other rampant upper respiratory infections.”
   https://time.com/5107984/hospitals-handling-burden-flu-patients/ 2018.01.18.

   https://www.aarp.org/health/healthy-living/info-2018/flu-tents-fd.html 2018.01.19.

   https://www.sott.net/article/431361-Milan-Italy-was-overwhelmed-with-viral-lung-infections-as-recently-as-2018-without-feeding-a-global-hysteria
   Corriere Della Sera (2018.01.10.) nyomán

   (1) Sucharit Bhakdi: On the difference between Corona and Flu
   https://www.youtube.com/watch?v=xDYUPjqNerU 2020.06.26.

   (2) “By extrapolation, one may cautiously estimate [approximately] 1.5 – 2.0 billion infections as of 21 February 2021 (compared with 112 million documented cases),” Ioannidis said. “This corresponds to global IFR [of approximately] 0.15%,” a figure, he noted, that is “open to adjustment for any over- and under-counting of COVID-19 deaths.”
   https://www.lifesitenews.com/news/new-study-puts-covid-infection-fatality-rate-at-only-0.15-percent

   (3) The Morphology of Three Previously Uncharacterized Human
   Respiratory Viruses that Grow in Organ Culture
   By JUNE D. ALMEIDA
   Department of Medical Microbiology, St Thomas’s Hospital Medical School, London, S.E.1 AND D. A. J. TYRRELL, Common Cold Research Unit, Medical Research Council, Salisbury, England
   (Accepted 28 November 1966)
   https://www.microbiologyresearch.org/content/journal/jgv/10.1099/0022-1317-1-2-175;jsessionid=K3mIlScTIdAH_tx5293NDD_a.mbslive-10-240-10-42

   (4) What happened to SARS-1?
   https://www.youtube.com/watch?v=2__DH26S6Kk 2021.01.26.

   https://blog.nomorefakenews.com/2020/01/24/man-who-pushed-sars-dud-now-pushing-new-chinese-virus

   (5) Beszédes a következő elszólása (sajtókonferencia, 2020.03.20.) a Covid-1984-re adott kormányzati lépések tekintetében: “Ez az ügy halad a maga útján…Épp egy gyakorlat [kellős közepén] vagyunk.” [Amire Trump közbeszúr:] “[Ezt] tudathattad volna velünk [korábban is].”
   https://www.europereloaded.com/live-exercise-pompeo-lets-slip-how-he-sees-the-covid-19-pandemic/
   https://www.youtube.com/watch?v=cWgStdDtXFc – ugyanez szövegösszefüggésben (1.03.00-1.03.46; kiváltképp 1.03.21-25 min.)

   Ez némileg hajaz NY állam kormányzójának, Andrew Cuomo bon mot-nak aligha nevezhető kijelentésére (2020.04.11.), miszerint “felkészülési gyakorlaton” (preparation drill) veszünk részt. Hurrá, és köszönjük!!
   http://www.renegadetribune.com/gov-cuomo-says-covid-19-is-a-preparation-drill/
   https://www.bitchute.com/video/QifJjdUVmSTt/%5D

   (6) https://davidicke.com/2021/05/28/wuhan-lab-virus-leak-a-calculated-diversion-from-the-simple-truth-there-is-no-virus-david-icke-dot-connector/

   https://off-guardian.org/2021/05/29/coronavirus-fact-check-11-is-sars-cov-2-a-bioweapon/

   https://dailystormer.su/iraq-war-hoaxer-condoleezza-rice-promotes-wuhan-lab-leak-theory/

   https://anti-empire.com/that-majority-of-americans-now-believe-covid-is-a-chinese-designer-virus-is-fantastic-news-for-the-lockdown-freaks/

   (7) Wang Yanyi, director of the Wuhan Institute of Virology, appeared on CGTN on Sunday, saying the lab held just three live coronavirus strains from bats, and their highest similarity to Sars-CoV-2 was only 79.8 per cent.
   Some of the speculation around the institute is based on an article by Shi’s team about a new bat coronavirus that was published in Nature in 2018. But Wang said that virus was only 50 per cent similar to Sars-CoV-2.
   A paper published in Nature in February said another novel bat coronavirus, named RaTG-13, shared about 96.2 per cent genomic similarity with Sars-CoV-2. Wang told the broadcaster that a 3.8 per cent difference was significant, and it would take a long time for a virus to evolve and mutate to that extent. She added that Shi’s team had not isolated RaTG-13 because they were focused on finding the origin of Sars, so they had only looked at bat coronaviruses that were similar to Sars.
   https://www.scmp.com/news/china/science/article/3086180/chinas-bat-woman-centre-coronavirus-theories-says-her-work

   (8) [Dr. Stanley Perlman, mikrobiológus, immunulógus, gyermekgyógyász – Iowa Egyetem] However, if one takes a furin cleavage site and introduces it into a virus that never had one, it doesn’t help necessarily. It’s really mixed outcomes often. It sometimes just does nothing, because a furin cleavage site is not an isolated site; it interacts with other parts of the S protein.  
   So even if one puts it into the surface glycoprotein, it won’t necessarily improve how the virus enters cells. So, that’s a second point about that argument. The third point is that it seems so random whether these viruses have furin cleavage sites. I don’t know why the SARS-CoV-2 is the only one thus far that seems to have it. It wouldn’t surprise me though if we found others…Why some viruses have them, why some don’t, it’s really a research question, but I don’t know the answer to it. Certainly the ones that have it are not more virulent than the ones that don’t.
   To make sure I understand you correctly. You’re saying that while it is indeed unusual for coronaviruses to have that cleavage, that does not in of itself prove that it came from a lab.
   https://www.msn.com/en-us/news/technology/a-virologist-unpacks-the-lab-leak-hypothesis/ar-AAKw4tI

   (9) A new study in ‘Acta Mathematica Scientia’ suggests that the virus may have originated in multiple countries almost simultaneously, rather than spreading from China to the rest of the world.
   https://www.news-medical.net/news/20210503/COVID-19-may-not-have-appeared-first-in-China-suggests-new-genomic-study.aspx

   https://apnews.com/article/more-evidence-covid-in-US-by-Christmas-2019-11346afc5e18eee81ebcf35d9e6caee2 2021.06.15.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük