Boszniai Alkotmánybíróság súlyosan elítélte a maszkviselést és az intézkedéseket

BOSZNIA-HERCEGOVINA ALKOTMÁNYBÍRÓSÁGI HATÁROZAT- Az emberek szabad mozgásának korlátozása és a maszkhordás kötelező elrendelése, alkotmányt és európai egyezményt sért. Az Alkotmánybíróság arra a következtetésre jutott, hogy a Bosznia és Hercegovina alkotmányában, valamint az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló európai egyezményben (Európai Egyezmény) garantált alapvető emberi jogok és szabadságok a száj- és orr-maszkok viselésének kötelezettsége, valamint állampolgárai szabad mozgásának korlátozása tekintetében, nem csupán Bosznia-Herecgovina alaptörvényébe ütközik, de a legalapvetőbb emberi jogokat és nemzetközi egyezményeket is sérti.

Az Alkotmánybíróság megállapította, hogy a Bosznia és Hercegovinai Alkotmány II.3. Cikkének f) pontja és az Európai Egyezmény 8. cikke cikk – Magán- és családi élet tiszteletben tartásához való jogok sérültek a korlátozó, elrendelt járványügyi intézkedésekkel.Említett speciális esetekben a rendeletek a magánélethez és a szabad mozgáshoz való jog megsértését eredményezték, amelyeket a járványügyi-krízisstáb szűklátó intézkedéseivel követett el. Megállapításra került, hogy a védőmaszkok kötelező viselésének elrendelése és az emberek szabad mozgását korlátozó rendeletek, az állampolgárok magánéletébe történő súlyos beavatkozásnak minősülnek, melyek egyúttal az alapvető emberi jogokat- és szabadságot garantáló, emberi jogok európai egyezményét is sértik, közölte a Bosnyák Alkotmánybíróság

Forrás: Apaszív Egyesület

4 thoughts on “Boszniai Alkotmánybíróság súlyosan elítélte a maszkviselést és az intézkedéseket

 1. A “Tegyük Újra Szabaddá az Amerikaiakat”, az „Ohio Szembeszáll!”, az „Új Mexikó Szabadság Szövetség” és az „Új Mexikó Szembeszáll!” összefogtak, hogy harcoljanak a zsarnokság ellen.

  https://makeamericansfreeagain.com/wp-content/uploads/2020/12/PRESS-RELEASE-Final-1.pdf

  Make Americans Free Again, Ohio Stands Up!, the New Mexico Freedoms Alliance, and New Mexico Stands Up Partner to Fight Tyranny

  Ohioban augusztus óta folyik a per az Állam, a kormányzó és a helyi egészségügyi hatóság ellen, mivel a tények elferdítésével teremtettek ürügyet az emberek szabadságjogainak korlátozására és a kis- és közepes vállalkozások tönkretételére. Azt kérik a bíróságtól, hogy vessen végett a jogtiprásnak, mivel a járvány, amire hivatkoznak, ezt nem indokolja. A kormányzó úgy hoz intézkedéseket, hogy titkolja azokat az adatokat, amik szerinte indokolják az intézkedéseket.
  Bár a bíróság még nem hozott ítéletet, a per hatására a kormányzó sok mindenből visszavett (pl. enyhült a szabályok betartatására irányuló igyekezete), de még nem adta fel és nem állította helyre a covid előtti életet Ohioban. Élvezi, hogy uralkodóként hatalmaskodhat.
  Ohio példáján felbuzdulva most Új Mexikóban is hasonló pert indítottak és több USA állam jogászai dolgoznak azon, hogy mielőbb elinduljanak a hasonló perek náluk is.
  Eltartott, amíg összegyűjtötték az adatokat, hogy jó eséllyel ne legyen más lehetősége a bíróságnak, mint elítélni a hatóságokat és azok vezetőit.
  Akit érdekelnek a részletek, itt nézheti meg az Ohioban folyó per kereset levelét:
  https://makeamericansfreeagain.com/wp-content/uploads/2020/10/AMENDED-Complaint-4-FINAL.pdf

 2. Végre,hogy van olyan ország aki kimondja,hogy ez Alkotmány ellenes és emberi jogokat sértő követelés nagy Tiszteletem a Bíróknak
  Isten Áldja meg őket

 3. Es most hogyan tovabb??mert vmcsak egy korrekt vezeto kell aki kiàll es azt mondja….. akkor ennyi uraim… itt a vege elkezdhetjuk keresni a felelösöket ezert az aljassàgèrt!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük