Az első polgármester, aki megtagadta az engedelmességet

Egyszerűen elege lett…

Branislav Becík, Udvard polgármestere a közösségi hálón nyilvános bejelentést tett, miszerint nem hajlandó tovább engedelmeskedni a kormánynak. Mint mondta, nem folytatja a községben a tömeges tesztelést, mivel értelmetlennek tartja, s mert „veszélyezteti az egészséges lakosságot“ – számolt be a felvidék.ma.

„Azoknak a szakembereknek az ajánlásához tartom magam, akik szerint csak a járványgócokat kellene tesztelni. Az utóbbi két hónapban túlterhelt alkalmazottaink mással sem foglalkoztak, mint olyan utasításokat és rendeleteket teljesítettek, melyek óráról órára változtak… Két hónapon keresztül engedelmes szolgák voltunk“ – mondta Becík.

Branislav Becík immár második választási időszakban irányítja a szlovák Érsekújvári járásban található több mint 5 ezer lakosú Udvardot

Udvardon munkanapokon továbbra is működik a mobil tesztelőállomás, melynek növelik a kapacitását. A község emellett védőmaszkokat és vitaminokat is biztosít a lakosság részére.

„Önkormányzatunk mától kezdve úgy fog dolgozni, mint az őrület időszakát megelőzően, melyet Matovič és társai kiötlöttek nekünk“

– mondta Becík.

Hétfőtől meg akarják nyitni az óvodákat, megindítják a közbeszerzéseket az utak és járdák felújítására és megkezdik a kultúrház korszerűsítésének előkészületeit is.

„Ismét elkezdünk azzal foglalkozni, ami az önkormányzatok feladata. Nem vagyok hajlandó tovább engedelmeskedni a kormánynak“ – jelentette ki Becík.

„A kormány pedig kormányozzon! Tíz hónap után végre mutassa meg, milyen irányba akarja vezetni Szlovákiát“ – folytatta. „Szeretném már látni a városok és falvak fejlődését érintő megújulási tervet, szeretném tudni, milyen intézkedésekre kívánnak pénzt fordítani. A vidékfejlesztés kulcsfontosságú, itt él a lakosság több mint 50 százaléka, az uniós tagországok közül nálunk a legnagyobb a vidéki népesség aránya“ – fejtette ki.

„Bármikor kész vagyok a lakosság védelmére, melyet most a hozzá nem értők pszichopata kormányától kell védenem. Remélem, hogy elhatározásomat más polgármesterek is követik majd, mert csak ilyen lépéssel nyithatjuk fel a lakosság szemét, hogy tudatosítsák, milyen bolondokat és félbolondokat választottak, s valójában kik irányítják ezt az országot“

– zárta mondandóját Becík.


Eredeti cikk: www.mediaforras.com

https://mediaforras.com/az-elso-polgarmester-aki-megtagadta-az-engedelmesseget-445

2 thoughts on “Az első polgármester, aki megtagadta az engedelmességet

  1. Senki sem fosztható meg természetes jogaitól éppen az állam érdekében, s a véleményszabadság nemcsak nem veszélyezteti az alattvalói engedelmességet és az állam békéjét, hanem egyenesen feltétele annak. (Spinoza)

  2. Üdítő nézni az Austral Open teniszbajnokságot. Ugyan nincs sok néző, de senkin nincsen maszk, se bírón, se labdaszedőn, se nézőn. Úgy látszik vannak sportesemények ahol nem terjed a “halálos COVID19 pandémia”.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük