Alkotmány jogi panasz II.

Segítség, önálló alkotmányjogi panasz benyújtásához. A jelen kormányzati rendelkezések eltörléséhez.

Az Abtv. 26. § (1) bekezdése alapján alkotmányjogi panasszal az az egyedi ügyben érintett személy vagy szervezet fordulhat az Alkotmánybírósághoz, akinek alaptörvény-ellenes jogszabály alkalmazása folytán az Alaptörvényben biztosított jogának sérelme következett be az ügyében folytatott bírósági eljárás során. A panaszt csak akkor lehet benyújtani, ha az érintett a jogorvoslati lehetőségeit már kimerítette, vagy jogorvoslati lehetőség nincs számára biztosítva. Jelen esetben ez utóbbira hivatkozunk. (pl: említett esetekben az Alaptörvény ellenesjogszabályok alkalmazása, hatályosulása folytán, közvetlenül bírói döntés nélkül következettbe indítványozói személyünk és a társadalom tagjai oldalán is súlyos jogsérelem, éshatározott álláspontunk az, hogy a jelen alkotmányjogi panaszon kívül nem áll rendelkezésre oldalunkon a jogsérelem orvoslására jogorvoslati eljárás.) bővebben: https://alkotmanybirosag.hu/alkotmanyjogi-panasz-az-abtv…Egy alkotmányjogi panasz benyújtása alapvető jogaink része. Mivel alapvető emberi jogok sérülnek, minden eszközt meg kell ragadnunk ennek megszüntetésére. Nyomás gyakorlást, viszont csak tömeges erővel lehet kifejteni. Erre bíztatom honfitársaimat. A csatolt dokumentum csak néhány kiegészítésre szorul. A személyes adatok stb. tekintetében. Nem közszereplő indítványozó esetében az indítványnak tartalmaznia kell, hogy az indítványozó hozzájárul-e személyes adatai (a neve) közzétételéhez. (A nyilatkozatminta letölthető innen https://alkotmanybirosag.hu/…/adatkezelesi-nyilatkozat.doc.)AB panasz: https://drive.google.com/…/1e6bIBVAjKLmj3pcvzIjtYKIOD9e…ALKOTMANYBIROSAG.HUAlkotmánybíróság | Alkotmányjogi panasz az Abtv. 26. § (1) bekezdése szerint

5 thoughts on “Alkotmány jogi panasz II.

 1. Köszönöm a jól megfogalmazott panaszlevelet. Vállalva a nevemet beküldtem az ügyfélkapun.
  Mély Tiszteletem munkásságukért!

 2. Sajnálatos módon arra hivatkoznak, hogy jogos intézkedés, mert “Különleges jogrend & Járványügyi veszélyhelyzet” – van jelenleg, ez az egésznek az alapja, mindent erre húznak rá! Mivel ez a “pandémia” nem valós, mielőtt kihirdette a WHO, megváltoztatta a kritériumokat, ezt kellene bebizonyítani! Ezeket kellene megcáfolni: https://www.youtube.com/watch?v=fA4pDScckyI&t=602s és https://www.youtube.com/watch?v=-lW4AOLQIAA Köszönjük!

 3. Tisztelt Orvosok a tisztánlátásért!
  A kormány a rendeleteiben és a törvényekben az Alaptörvény 53/2 cikkére hivatkozik, amely alapján veszélyhelyzet idején rendeleteket alkothat.
  Azonban az Alaptörvény 53/1 cikke meghatározza, hogy mi számít veszélyhelzetnek:
  ” A kormány az élet- és vagyonbiztonságságot veszélyeztető elemi csapás vagy ipari szerencsétlenség, valamint ezek következményeinek az elhárítása érdekében veszélyhelyzetet hirde ki, és sarkalatos (2/3-os) törvényben meghatározott rendkivüli intézkedéseket vezethet be”

  Mivel a járvány egyik nem elemi csapás és nem ipari szerencsétlenség, így a tavaly március óta veszélyhelyzettel kapcsolatos törvény és rendelet Alaptörvény ellenes.

  Üdvözlettel
  Rónai Katalin

 4. A megadott linkeken semmit nem tudok letölteni, a fészbukra irányít. (nem élek a fészbukon)
  Fel tudnának tölteni olyan linket ahonnan az említett dokumentum letölthető?

  Köszönettel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük