A WHO szerződésről

Dr. Bardócz Zsuzsa, Vukics Ferenc és dr. Tamasi József.18 thoughts on “A WHO szerződésről

 1. Szerencsére a világban mindenütt azonosan látják a helyzetet a lelkiismeretes és gondolkodó szakemberek. Az alábbi cikkben a WHO szerződésekről az eddig ismertekhez képest sok új már nem olvasható, de ebben az összefoglalásban is újra rá lehet döbbenni, hogy mekkora gonoszságra készülnek a társadalmak ellen. Egy állandósított börtönkórház világot találtak ki, mintha a világjárványos állapot lenne az emberiség természetes létformája ezen a Földön. A hosszabb cikkből előzetesen két alcím:

  https://uncutnews.ch/globale-uebernahme-geht-in-die-endphase/
  A globális hatalomátvétel végső szakaszába érkezett
  2023. szeptember 19.

  A HighWire 2023. szeptember 1-jei interjújában Dr. Meryl Nass, a biofegyverek és járványok szakértője kiemelte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) világjárvány-szerződésének veszélyét, valamint a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat (IHR) módosításait, amelyek bővítik és tovább erősítik a WHO szerződés szerinti hatáskörét. A WHO „One Health” (Egy egészségügy) programja is része ennek a hatalomátvételnek.

  A terv nagy vonalakban
  Mi tehát a globalisták terve a jövőnkkel kapcsolatban? A lehető legkevesebb szóval összefoglalva: a kevesek globális uralma és a tömegek teljes kontrollja.

  Ahogy Nass kifejtette, a COVID-járvány megmutatta, hogy a technokrata összeesküvés irányítja a legtöbb, ha nem az összes nyugati kormányt. A Világgazdasági Fórum (WEF) alapítója, Klaus Schwab még azzal is hencegett, hogy Fiatal Globális Vezetői hogyan „hatoltak be” a világ kormányaiba.

  A technokrata összeesküvés a WHO bürokratikus struktúrája felett is ellenőrzést gyakorol. A WHO finanszírozásának 85 százaléka magánszervezetektől származik, amelyek többségét (az általuk meghatározott) konkrét programokra fordítják. „A WHO tehát már most is magánérdekek tulajdonában van” – mondja Nass.

  A WHO szerint a COVID-járvány azért lett ilyen súlyos, mert az országok nem működtek együtt. Ezért érvelésük szerint olyan nemzetközi szerződésre van szükség, amely a WHO-nál központosítja a világjárvány elleni védekezés hatáskörét. A probléma természetesen az, hogy a legtöbb ország (szolgaian) követte a WHO irracionális és tudománytalan ajánlásait. A hozzá nem értésük – akár szándékos volt, akár nem – tönkretette a gazdaságokat és szükségtelen halálesetekhez vezetett.

  A jelenlegi szerződéstervezetből és a javasolt IHR-módosításokból egyértelműen kitűnik, hogy az mRNS-alapú vakcinákat a WHO hatalmi struktúrája kötelezővé teszi, és hogy ezeket a vakcinákat 10 év helyett 100 nap alatt fogják előállítani, kihagyva az emberi kísérleteket és minimálisra csökkentve a biztonsági, hatékonysági teszteket.

  A WHO fogja eldönteni azt is, hogy mely gyógyszerek használhatók és melyek nem használhatók orvosi vészhelyzetekben. Más szóval, a WHO főigazgatója fog dönteni minden ember egészségügyi ellátásáról minden tagállamban, és az Ön helyi orvosa kénytelen lesz követni az ő utasításait. Önnek nem lesz többé orvosi szabadsága vagy testi autonómiája.

  Az államok arra is rákényszerülnek, hogy hatalmas országos biológiai megfigyelési programokat folytassanak a potenciális, világjárványt okozó kórokozók azonosítására. Ez magában foglalja az emberek, háziállatok, állatállomány, vadon élő állatok, farmok, gyárak, szennyvíz és sok más terület kenetvételét, tesztelését, és 100%-os annak a valószínűsége, hogy találnak is pandémiás potenciállal rendelkező kórokozót, ha a világ bármely sarkában keresik.

  Ezután a WHO főigazgatója rendelkezik egyedüli hatáskörrel a világjárvány vagy akár potenciális világjárvány kihirdetésére, és minden döntéshozatali jogkör a WHO-t illeti. Nincsenek azonban olyan előírások, amelyeknek meg kell felelni ahhoz, hogy közegészségügyi vészhelyzetet lehessen kihirdetni.

  Ahogyan ezeket a dokumentumokat megírták, a főigazgató akár hallomás alapján is eljárhat. Nem kell bizonyítania, hogy küszöbön áll egy világjárvány vagy már folyamatban van. Gyanú alapján is eljárhat. Ami még aggasztóbb, hogy a szerződés folyamatosan érvényben lesz, így a főigazgatónak még csak vészhelyzetet sem kell majd hirdetnie. Hatalma lesz a közegészségügyet akkor is diktálni, ha nincs világjárvány. Ennyire messzemenő ez a szerződés.

  Az államok kötelesek lesznek a közösségi médiát is ellenőrizni és cenzúrázni. A WHO narratívája lesz az egyetlen megengedett. A YouTube már bevezette ezt a politikát, noha az egyezmény még hatályba se lépett.

  Az ütemterv
  Az IHR módosításaihoz csak a jelenlévők 50 százalékos jóváhagyása szükséges. A szavazásra az Egészségügyi Világközgyűlés 2024. május 22-24. között tartandó éves ülésszakán kerül sor. A módosítások tíz hónappal később lépnek életbe minden olyan országban, amely nem lép ki.

  Azokat a nemzeteket, amelyek hivatalosan nem lépnek ki, a változások új feltételei kötik. Ezen az ülésen szavaznak majd a világjárványról szóló szerződésről is. A jelenlévő tagok kétharmados többségének kell jóváhagynia, és akkor lép hatályba, ha 30 ország ratifikálta.

  Harminc nappal ezt követően a szerződés hatályba lép minden olyan ország számára, amely aláírta. A szerződést alá nem író országok ki vannak zárva annak rendelkezései alól. Azoknak, amelyek aláírják a szerződést, három évet kell várniuk, mielőtt kiléphetnek.

 2. Mislav Kolakusic EU-parlamenti képviselő Horvátországból, az alábbiakat nyilatkozta nyers magyar fordításban:
  “A WHO-t terrorista szervezetnek kellene nyilvánítani… még rosszabb, mint a WEF…
  Az emberiség számára egészségesebb és biztonságosabb lenne szerződést kötni a kolumbiai drogkartellel. Azok biztos, hogy mindent tudnak a drogokról.”
  https://newsaddicts.com/top-eu-leader-declares-who-terrorist-organization-worse-wef/?utm_source=mailpoet&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter

 3. Én azt nem értem, hogy Vukics Ferencnek miért jó Robert Castel tanaira támaszkodni ?

  Én többször hallottam már Castelt a hitgyülis Király Tamás müsorában.

  Meg a Nógrádi György, a vicces tanár úr nagyon megéri Király Tamással a pénzét.
  A páros olyan jó sutkákat, vicceket tud a levegőbe elengedni.
  És erre van érdeklődés Magyarországon ? Én magam, csak ezen csodálkozom.

  Én ismerek több embert, akik azért oltakoztak, mert Izraelnek a magas átoltottsága volt számukra a megnyugtató tény.
  És ez útán már nem féltek a génszúritól. Micsoda balgaság ez ?

  Meg ilyen erősebb kútya viszi elméletek sem meggyőzőek számomra. Mert ezzel Vukics Ferenc csak azt fejezi, hogy úgy
  sem tudunk mit tenni. Mert a WHO úgy is erősebb nálunk.

  De hogy érjük el, hogy a gyenge Magyarország erősebb legyen, arra Vukics Ferencnek sincs receptje.

  Fogjunk össze az erős Usaval meg az ottani demokratákkal ?
  De ha a választáson Donald Trump győz, akkor majd megint pártot cserélünk ?

  Hogy maradjuk meg mi igy magyarnak ?

  1. “Hogyan maradjunk meg mi így magyarnak?”

   ÍGY! Mutatom: http://www.apostolimagyarkiralysag.info
   A honlapon több hónapra elegendő írásos tudásanyag és videó felvétel van, ami segít a tisztánlátásban.
   Ám a legtöbb ember nem veszi a fáradságot, hogy időt szakítson arra, ami jobbá teheti az életét. Óriási a tévhit, a cinizmus és a valós ismeretek hiánya ez ügyben. Ezen kellene változtatni.
   Hogy a cikk témájánál maradjunk, a Szentkorona Országa Magyar Királyság (ui. Magyarországnak ‘de jure’ (jog szerint) királyság az államformája és nem köztársaság, ahogy azt elhitették velünk) már több levelet (diplomáciai jegyzék) írt a WHO-nak, ENSZ-nek, jelezve, hogy mi nem vagyunk tagjai egyik szervezetnek sem, nincs semmiféle szerződésünk velük (értsd: WHO, ENSZ, EU, NATO, IMF, stb…) Vagyis ránk nem vonatkoznak a parancsaik.
   Tájékozódj a honlapon.

 4. Nagyon érdekes álláspontok hangzottak el, és kerültek megosztásra. Persze nekem mindennel kapcsolatban teljesen más a megközelítésem.
  A mai politikai kiinduló helyzetet úgy tudnám leírni, hogy a sakktáblán a mi figuráink úgy buknak el egyenként évek óta tartó hosszú küzdelemben, hogy optikailag az ellenfél még mintha több sakktáblányi figurával is játszana ellenünk egyszerre, és csak ő játszik, mi nem veszünk le tőle figurát.
  Tehát szerintem nekünk a mi kapitányunkat kell lecserélni, mert erőtlen, erőtlenségével mindenkit végső pusztulásba sodor. A kapitánynak kell önkritikát gyakorolni. Itt veszik el az erő.
  Többszemélyes, stratégiai szemléletben egyenértékű, azonos célokat követő és magyar értékrendű vezetői team kellene elsődlegesen, amiben van egy aktuális kapitány is, aki a mostani ’-2023’ állásból meg tudja kísérelni az egyenlítést legalább. Mellőzve a nem beszélést egymással és az el-beszélést egymás mellett, a szakmai módszerek adódnak.
  A szerződésekkel szerintem csak annyi baj van, hogy ami nem eleve jogilag érvénytelen, mert pl.nem konzisztens, hátrányos (pl. Alaptörvény), hanem a kizsarolt és a titkos, ami a hátunk mögött rég megköttetett, és utólag kiderült, így az érvénytelen, pl. Trianon (nemzeti-területi káron kívül anyagi kár: mennyi lett volna az értéke az elcsatolt részeknek akkor, mennyi máig?). Érvényes szabályok és megállapodások nélkül irányíthatatlan bármilyen intézmény. A szabályokból nem kell mindent kidobni, a bevált jókat semmiképp. Ha valaki azt gondolja, hogy egyetlen szerződést se kell komolyan venni, az minden kapcsolatot sért. Vajon a kínai aksigyáras szerződésekben mi van, ki kényszerítette ki a megkötésüket a hátunk mögött a kárunkra?
  A WHO, és hasonló szerződéseket ki akarják zsarolni, az állampolgárok háta mögött, a megkérdezésünk és beleegyezésünk nélkül. Nem véletlenül írták hosszúra, hogy kifogásként felhozható legyen, miért nem kell elmagyarázni részletesen, pontonként, se lefordítani, se szakmai, se egyéb vitára és szavazásra bocsátani. Ez elfogadhatatlan. A WHO/ENSZ stb. szervezetek fenntartása ebben a formában, a bennük való szerepvállalás hatalmas hiba. Csak ne bagatellizáljuk ezt el.
  Az időzavarral és a valóság figyelembevételével kapcsolatban meg szeretném jegyezni, hogy valójában, ha minden marad úgy, mint most a politikában, akkor nem lesz következő nemzedék (sőt, csak következő 1-2 év lesz, ha a sokG-t nem kapcsolják ki). Azt érzem, hogy a jelen időben nem sikerül lenni. Ez a legnagyobb baj. (A sakk állása -2023,-2024,-2025, sakk-matt.)
  Összefogásról és önkritikáról, emberi faktor levételéről is szó esett. Úgy közelíteném meg, hogy mindenkinek színt kell vallani, és ha közben kiderül, hogy valaki mégse érdekelt, akkor attól meg kell válni. Az fogjon össze, aki képes azonos irányba tartani (nem a kvantum mezőben, más energiákban, hanem idelent). Nyilván nagyon sokan a vezető team követői vagy ellenfelek lennének, de az összefogás nem kikényszeríthető. A célok megértetése és a bizalom megszerzése pedig véges projekt munka, de nem erőszak. A jelenben levés megköveteli, hogy a magyar területek dolgaiba beleszólók körét szűkíteni kell, indulásként büntetlen és iskolázott magyarra. Potyautas szavazati jog nem kell. Egységben az erő.

 5. A beszélgetés eleje nagyon tartalmas. Prof. Dr. Bardócz Zsuzsa és Dr. Tamasi József rendkívül értékes információkat oszt meg velünk a WHO szerződésről. Utána azonban a magyar kormány képviselője (Vukics Ferenc) hosszú és üres rizsázásával teljesen elviszi a beszélgetést az érdektelenségbe. A legijesztőbb, amikor Vukics Ferenc azt mondja: “a WHO szerződés csak egy papír, nem kell abból ekkora ügyet csinálni”. Ezt gondolja a kormány, azt értem. Azt akarják elérni, hogy ne foglalkozzunk vele, ezt is értem. Azt viszont nem értem, hogy miért hívtak meg egy ilyen trollt erre a beszélgetésre?

  1. Annak idején a devizahitelnek hazudott uzsoraszerződés aláíróinak is azt hazudták, hogy “ez csak egy papír, nem kell abból ekkora ügyet csinálni”. Amíg nem jött a végrehajtó, és el nem vette mindenüket, sőt, egy életre az uzsorás bankok adósrabszolgái nem lettek. Persze mindezt teljesen törvényesen, mert a “magyar” bíróságok semmi kivetnivalót nem találtak benne.
   A WHO-féle hűbéres szerződés ennél nagyságrendekkel fontosabb nemzetközi okmány, és még a teljesen elhibázott EU-s szerződésnél is sokkal súlyosabb konzekvenciákkal jár Magyarországra és annak lakosságára nézve. Hogy lehet egy ilyet elbagatellizálni?!

   Persze népszavazást nem lehet róla tartani, mert ugye a jogszabály “előrelátóan” kizárta a nemzetközi szerződéseket a népszavazásra bocsátható témák köréből, pedig ha valami, akkor ezek több generáció életét határozzák meg kérlelhetetlenül. Nekünk meg semmi beleszólásunk! Csak fizessük a cehhet, egyébként meg kuss legyen! Pontosan úgy, mint a jobbágyoknak a sötét középkorban.
   De valamirevaló magyar királyok még a középkorban sem voltak hajlandók hűbéresnek alávetni az országukat, kivéve a Velencében nevelkedett, romlott Orseolo Pétert, akinek Magyarország az égvilágon semmit sem jelentett. Akárcsak azoknak, akik ilyen ocsmány hűbéres irományokat hajlandók aláírni, és utána azt hazudni, hogy “á, nem kell komolyan venni”!!!

 6. Vukics Ferencet már többször próbáltam megérteni, de soha nem sikerült. Most sem. Néhány tényt elmond ugyan, de összefüggéstelen masszába ágyazva sajnos nem jön ki semmi a végén.
  A címben megjelölt WHO-ról konkrétan semmi, azt is lenullázta, amit a jelenlévők elmondtak.
  Kár volt végighallgatnom így az egészet. Vagy kár volt meghívni őt.

  1. Nekem is az volt a véleményem, hogy többször elmondta ugyanazt, és elvette a drága időt (cca 2/3-nyit) másoktól.
   Én szívesebben hallgattam volna a többiek, elsősorban Dr. Bardócz Zsuzsa és dr. Tamasi József szakmai meglátásait, és ráadásul pont a lényegre, a WHO-ra nem maradt idő.

   1. Vukics, Bedő, “bogár laci bácsi”, Fritz Tamás, TV 5, Hír tv, Hit Gyüli rádió, Király Tamás,meg Karc Fm, meg amit akartok, szilajcsikó vezérkara !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Essen már le a tantusz !

    1. Ahogy OV egyszer találóan megfogalmazta, “összenő, ami összetartozik”. És itt most egyáltalán nem az álbal-álliberális “oldal” és a WHO nevű terrorszervezet (egy horvát EU-képviselő elnevezése!) összetartozásáról van szó.

 7. Sok ilyen beszélgetésre lenne szükség. Hatalmas köszönet érte.

  Én örülök Vukics Ferenc optimizmusának, mert mindenki abban reménykedik, hogy ez az őrült terv nem válhat valóra.
  De ha ránézek a WHO-terv menetrendjére, akkor mégis csak összeszorul a gyomrom:
  Az IHR 61. cikke értelmében minden egyes tagállamnak jogában áll ELUTASÍTANI a módosításokat, de ezt 2023. november vége előtt (!!!) kell megtenniük [a hivatalos határidő december 1.].
  Ma 2023.09.20-a van, és nem ismerjük országunk álláspontját a kérdésben, mert annyira suttyomban akarják ezt keresztül verni, hogy az emberiség 2/3-a nem is hallott róla, és arról végképpnem, hogy ez valamennyi nemzet önfeladásával jár együtt.

  A WHO menetrendje:
  – Szeptember 20.
  Az ENSZ azt tervezi, hogy elfogadja a „Politikai nyilatkozatot az Egyesült Nemzetek Közgyűlésének magas szintű értekezletéről a pandémiamegelőzésről, a felkészültségről és a reagálásról”.
  – December 1.
  Határidő a Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat 2022. május 27-én elfogadott módosításainak ELUTASÍTÁSÁRA.
  – 2024. január közepe.
  A Nemzetközi Egészségügyi Szabályzat több mint 300 módosításához való hozzájárulás határideje, amelyekről jelenleg titokban (!!!) tárgyalnak.
  – 2024. május.
  A több mint 300 módosítás és a WHO CA+ keretegyezménye (más néven „Pándémiás Szerződés”) elfogadásának tervezett időpontja.

  Amennyiben ez életbe lépne,megfoszthatják a nemzeteket szuverenitásuktól, és globális totalitárius államot hozhatnak létre.

  Hogy mi a tétje ennek?
  Az emberiség léte, fennmaradása. Mert a WHO-terv a nem más, mint a depopuláció, és transzhumanizmus terve.
  Láttam egy videót, amelyet egy Romániában élő magyar ajkú férfi tett fel, aki ismertette azt, hogy ez hogy működne a gyakorlatban.
  A romániai tervet ismertette, amely gyakorlatilag a román képviselők számára készült.
  Ott egy 80.000 fős kommandót hoznának létre, amely egészségügyi dolgozókból, orvosokból, ápolókból állna, és akik nem tartoznak sem a parlament, sem a köztársasági elnök, sem a miniszterelnök alá.
  Csak a WHO irányíthatja őket, és kötelező maradéktalanul végrehajtani a WHO egységesen meghatározott járványkezelési feladatokat.
  Feladatuk a kötelező oltás levezénylése, ha valaki ellenáll, akkor jön a lakásban való kényszeroltás, vagy a táborokba, büntetőintézetekbe való elhelyezés, átnevelés céljából.
  A csapathoz tartozna 15.000 fős katonaság, akik azonnali tűzparanccsal rendelkeznek, és akik megakadályozzák azt, hogy bármilyen utcai ellenállás legyen.
  De ha valaki valamilyen módon tiltakozik cégként, vagy magánszemélyként, akkor horribilis összegű pénzbüntetéssel, vagy akár börtönbüntetéssel sújthatják.
  A politikusok és vezetők pedig mossák kezüket, hogy nem tudnak mit tenni, nem az ő hatáskörük.

  Az IHR.61.cikk szerinti módosítás elutasítását az adott ország egészségügyért felelős miniszterének kell bejelenteni.
  Tudomásom szerint ez máig nem történt meg, és nem ismerjük kormányunk álláspontját a kérdésben.

  Egyetlen lehetőségünk maradt, a WHO-ból való kilépés. Népszvazást kell kezdeményezni a kérdésben.
  Ezzel felhatalmazást, erőt és hatalmat adunk vezetőinknek a cselekvéshez,
  Ezt tanácsolja Francis Boyle, JD, Ph.D., biofegyver-szakértő és az Illinoisi Egyetem nemzetközi jogának professzora is, hogy minden országnak azonnal ki kell lépni.

  1. Vukics Frenc azt is mondta, hogy a WHO hatalmának alapja csak egy papír.
   Lehett, hogy így van,de ezzel a papírral 2019-től elkezdték kiirtani a világot, egy COVID-nak nevezett biológiai fegyverrel, ami egy időzített bomba az emberi szervezetben
   Én nem bagatellizálnám el a WHO és a mögöte állók hatalmát.

   1. Kritikussá vált a helyzet, felgyorsulnak a folyamatok. Mai hír:
    Az ENSZ elnöke a mai napon jóváhagyta a pandémiás nyilatkozatot – adatvédelmi szakértők „digitális gulágra” figyelmeztetnek:

    – Erőltetik az un. “Univerzális védőoltást”:
    Felszólít „a rutin immunizálási, oltási és tájékoztatási kapacitások javítására, többek között bizonyítékokon alapuló információk nyújtásával a bizalom, a felvétel és a kereslet előmozdításáról”, valamint „az oltások lefedettségének bővítésére a járványok, valamint a terjedés és újbóli megjelenés megelőzése érdekében” fertőző betegségekről.”

    – Állandóvá teszi az „ideiglenes” COVID-19 hatalmat:
    A nyilatkozat „aggodalmát fejezi ki a járványra hajlamos betegségek folyamatos megjelenése és újbóli megjelenése miatt”.

    – Fokozott felügyeletet és digitális egészségügyi dokumentumokat, például oltóanyag-útleveleket kér:
    Az olyan digitális technológiák, mint például az oltóanyag-útlevelek, kulcsfontosságú elemei az IHR-módosítások tárgyalása alatt. A nyilatkozat pedig azt is kimondja, hogy szükség van „korai figyelmeztető rendszerekre” és „egy egészségügyi integrált megközelítésre”, a világjárványokra és egészségügyi vészhelyzetekre adott „legkorábbi és legmegfelelőbb reagálás” érdekében.

    – A közösségi média lehetséges cenzúrája:
    A nyilatkozat „aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy az egészséggel kapcsolatos félretájékoztatás és félretájékoztatás negatívan befolyásolta a rutin immunizálási szolgáltatásokat világszerte”.

    – Felszólít a „pandémiás szerződés” és az IHR módosításainak véglegesítésére:
    A nyilatkozat „bátorítja” az IHR-módosításokról és a „pandémiás szerződésről” szóló tárgyalások lezárását, jelezve, hogy ez biztosítja „a fenntartható, megfizethető, méltányos, méltányos, hatékony, hatékony és időben történő hozzáférés az orvosi ellenintézkedésekhez”, beleértve a vakcinákat.
    https://childrenshealthdefense.org/defender/united-nations-approves-pandemic-declaration/?utm_source=luminate&utm_medium=email&utm_campaign=defender&utm_id=20230920

 8. Egyszerüen mondjátok azt, hogy NEM !

  Mert ezek megint visszamäsznak a rejtekből. A maszviselésre, az oltásokra és a lezárásokra, mindenre mondjátok azt,
  hogy nem ! És érezzétek azt, hogy nem vagytok egyedül.

  Mindaddig amig, te félelemben élsz, ezek azt csinálnak veled, amit csak akarnak.

  Források:
  1)
  Top EU Leader Calls on Public to Rise Up against Mandates and Lockdowns: ‘It’s All Coming Back’
  https://slaynews.com/news/top-eu-leader-calls-public-rise-up-mandates-lockdowns-all-coming-back/
  2)
  EU-Spitzenpolitiker ruft die Öffentlichkeit auf, sich gegen Mandate und Abriegelungen zu wehren: „Es kommt alles zurück“.
  https://uncutnews.ch/eu-spitzenpolitiker-ruft-die-oeffentlichkeit-auf-sich-gegen-mandate-und-abriegelungen-zu-wehren-es-kommt-alles-zurueck/

 9. Király Tamás 2 éve még a vakcina preferáló oldalt erősítette. Azon dolgozott, hogy olyan embereket szólaltatott meg, akiknek embertömegekre van hatalma. Nem érdekes, hogy miután lecsengett a covid cirkusz, most a másik oldallal láthatjuk egy asztalnál?
  https://www.youtube.com/watch?v=em0Qiy8eH6A

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük