A Népszámlálásról

Dr. Pócs Alfréd és Dr. Tamasi József

https://rumble.com/v1m04s2-a-npszmllsrl.html

28 thoughts on “A Népszámlálásról

 1. Nagyon furcsa maga a kérdőív.
  Lakásoknál a 30 éves digitalizáció korában az állami rendszerekben nyilvántartott adatokat ki kellene küldeni, és fizikai szemrevétellel megnézni, található -e eltérés. Ezt hívják leltározásnak. Hiteles alapadatnak. Felmérő és hitelesitő szereplőkkel. Olyan, mintha az államnak nem lenne aktuális kiinduló adata, pedig majdnem minden, vagy talán minden téma állami nyilvántartási hatáskör, vagy adatot kérhet.
  A személyi adatoknál is nagy rész központi naprakész nyilvántartásban megvan. Az egészség magánügy, de szuper központi nyilvántartás van, nem értem a kérdéseket. A mobilitás(a nagy váltások: lakás, munkahely, családi állapotok, képesség, végzettség, egészségi állapot változása) felmérés vagy aktuális nyilvántartott adatokat kérdez, vagy magánjellegű kérdések.
  A válság hatás mérése külön lehetne érdekes, de egyáltalán nincs elkülönítve, kiemelve, hogy ez egy válság felmérés.
  A válság miatt volt egyébként is elhalasztva tavalyról idénre ez a felmérés. Miért történik mégis, mintha nem lenne még mindig válság?
  Személyi tekintetben pont a nem kötelező kérdések érdekesek. Tehát miről is szól ez a felmérés? Hányan töltik ki a nem kötelező részt, azon belül a nemleges válaszokat?
  A büntetésről? Ha a magánügyekre vonatkozó kérdésekre nem válaszolok, vagy hibás közlekedési formát/ átlag időt adok meg? Szerintem ez egy cél, egy új kategória, a büntetés aránya és összege. Büntetés teszt. Ellenállás teszt, mint nemet mondani a méreg injekcióra.
  Mi lesz az a manipulációs végkövetkeztetés, amit egyébként az amúgy is rendelkezésre álló vagy kikérhető adatokból e papír nélkül a KSH nem tudna kimutatni? Akármilyen időpontra és időszakra. Még válságra is.

  1. Az adatszolgáltatásra felszólító levélen még a címzett neve sem szerepel, adnak viszont egy “személyes” kódot az adatszolgáltatáshoz, hát micsoda komolytalanság és hamisság ez?!!!

   1. Igen -:)
    A tetszőleges, nem névre szóló kódok miatt, és mivel csak bedobták a postaládába, a levelet át lehet tenni egy másik postaládába, mondjuk zacskóval megfogva. Ez 10.17-ig a haladék.
    Azért jobb lenne, ha ez az egész népszámlálás érvénytelenítődne, megoldanák másképp.
    Továbbra sem értem, minek. Az IT akkor nem szuper, ha én is kellek a már meglévő, ismert adatok rakosgatásához.

  2. Elég könnyelműen vonta le a kövtkeztetéseket mégis egyértelmű véleménye van mivel is áll szemben a kérdőívvel kapcsolatban.
   “Szerintem ez egy cél, egy új kategória, a büntetés aránya és összege. Büntetés teszt. ”
   Pedig azt írta még a kérdéseket nem érti! Kicsit irónikus… ha nem az én akkor is jót röhögtem, köszönöm! 😀

   Vélhetően mindenről van adatbázis. Az adatszolgáltatás lényege az információ szerzés. Ha valaki megkapta a levelet és üresen visszaküldi, és egyszer is megfogta kesztyű nélkül a papírt az is adatszolgáltatás. Mert rajta maradhatott az ujjlenyomata.
   Ha ez az adatszolgáltatás egy nagyobb rendszerbe történő adathalászat lenne, akkor vélhetően minden információt kinyernek.
   Lakcím és személyazonosítás alapján már könnyen összeköthető a mobillal, közösségi médiával stbstbstb…

   Ha egy új adatbázishoz kell egy másik AI adatszolgáltatásához akkor mi lenne?
   Egyikünk sem tudja a választ!

   1. Tessenek szívesek tudomásul venni, hogy nincs egyetlen nyomorult számítógép, és mobil telefon sem a világon, amit ne látna a Nagy Testvér egyetlen szeme ! Amikor bekapcsolják a számítógépet, már látják, tehát fel sem kell menni az internetre, egy bizonyos helyen már regisztrálva van, hogy az X számítógép, Y tulajdona, működésbe lett hozva, működőképes állapotba lett kapcsolva !

    Innentől figyelve van egészen a kikapcsolásig, illetve onnantól is, és állandóan. A felhasználó a hatalom részéről be van jelölve, ha úgy tetszik veszélyességi fokozatra, és ennek megfelelő a figyelése is. Itt már nem mesterséges intelligenciák automatizmusa szűri az írottakat, vagy elmondottakat, hanem avatott szemek és fülek elemezgetik a látottakat, vagy hallottakat.

    Bizony, a Virág elvtársak, és Bástya elvtársak nem reinkarnálódnak, hanem örökké élnek ! A teremtésbe belecsúszott valami korai nagy hiba, ez egészen biztos. Csak azt nem értem, hogy miért nincs még kijavítva ? Volt rá idő bőven !

 2. Népszámlálás=vagyonleltár, a polgárok vagyonának állami nyilvántartásba vétele, ami, tudjuk, mihez kell!! Korábbi “népszámlálásoknál” nem büntették a polgárt, most, akárcsak a COVID-nál, előrántották ismét a megfélemlítés-fegyvert. Jól kiképezték OV-t a K.Schwab-inkubátorban.

  1. Egyetértek! Népszámlálás=Kitől, mit lehet elvenni majd, kit hogy lehet sarokba szorítani megfelelő intézkedésekkel. Ez annyira kézenfekvő. Mi az hogy kötelező? Nekik mennyi minden lenne kötelező velünk szemben, mégsem teszik meg, inkább tesznek rá. Színjáték az egész ezt kellene végre megérteni mindenkinek!

 3. A földet ISTEN teremtette, nem a tulajdonom.Amikor meghalunk semmit sem viszünk magunkkal,így csak lakáshasználók vagyunk.Semmi sem a tulajdonunk.Így ez egy hamis népszámlálás főként a tulajdonról.ISTENT kell megkérdezni.Ha valaki nem így gondolja,bizonyítsa be az ellenkezőjét.Ha meghal vigyen magával minden tulajdont,ha az övé.

 4. Mi történik akkor, ha valaki nem tölti ki az internetes kérdőívet, és nem engedi be a lakásába a kérdezőbiztost? Ráküldik a kommandót? Vagy olyan pénzbüntetést sóznak rá, hogy arról koldul?
  Nekem az egész annyira sunyinak és baljósnak tűnik, mint amikor a fogoly-rabszolgákkal építtették meg a saját kényszermunka-táborukat. Ingyen felméretik velünk a teljes vagyonunkat meg az ország “emberi erőforrását” – már az elnevezés is borzalmas! -, hogy tudják, hol vannak még tartalékaink, mit lehet még belőlünk kipréselni, mennyit érnek a javaink, amelyektől aztán válogatott módszerekkel igyekeznek megszabadítani bennünket: brutális infláció, égbe szökő energiaárak, vállalkozások tönkretétele, munkahelyek tömeges megszűnése, stb.

  Annyira nincs új a nap alatt, hogy 1086-ban Hódító Vilmos normann herceg – aki I. Vilmos néven angol királlyá koronáztatta magát – elrendelte a meghódított Anglia teljes vagyonának felmérését. Ez volt a baljós nevű “Doomsday (= ítéletnap) Book”, amelynek alapján a leigázott angolszászok vagyonát osztogatta szét a saját normann csókosai között.
  Mi most a “normann” hódítás előtt vagy után vagyunk? Csak kérdezem…

 5. SKOCIA-(Mit lehet mondani…?!..)
  Skociaban a jelenlegi hatalom az un. fuggetlenseg allando napirenden tartasa /igergetese( hogy egyszer majd …) -Magyarorszagon pedig ahogy latszik az un . nemzet/haza allando megvedese (mindig kerul hogy kiktol is..)…az amivel az embereket mar evek ota mely alomban tartjak -iranyitjak-mindenre raveszik ……..
  Ahogy latszik sajnos Magyarorszagon meg mindig csak egy mareknyi Igaz Ember az aki harcol es kuzd……A tobbseg meg mindig alszik ,, vagy minden idok legagyobb magyarjat unnepli-vagy a football meccsen unnepel/ ordit…………… -Ezeken igen-oda elmegy-de a jovoejert-gyermekei sorsaert /eleteert csak hadd alljanak ki es kuzdjenmek tovabbra is csak masok … .
  Mit lehet mondani……?!..Fogalmazzunk talan akkor ugy Skocia iranyabol a mostani es ilyenne tett/lett Magyarorszag fele – hogy a Keltak remenykednek abban hogy a testverikbol a Szkitakbol talan csak meg maradtak/vannak valamennyien-legalabb nehany szazan …- ott Magyarorszagon ….(Igen- olyanna lett teve/valt a mai vilag/emeriseg ……….hogy az okori nepek azok akik fel kell hogy tamadjanak es harcoljnak helyettuk is es ertuk…).. Ha nem -es mar nincsenek Magyarorszagon Szkitak -es mar ez sincs/megcsak ez sem sikerul akkor ez a magyar nep mar valoban menthetetlen.
  (A Szkita TV jo otlet- de talan szerencsesebb es konnyebb es jobban eljutna az emberekhez is napi szinten egy Szkita ertekeket/eletszemletet stb. atado internetes radio .Konnyebben /joval kevesebb koltsegbol stb. elinithato/mukodtetheto es barhol-barmikor hallgathato. Ha a tetsverek-a Keltak is szivesen latottak lesznek e radioban ugy akkor ezt a Szkita Radiot a Keltak is -hirekkel-tanacsokkal-oteltekkel- es nem utolso sorban jo es ertekes Kelta zenekkel stb…- majd segiteni tudjak …)

 6. A fenti videó néhány mondatából kihallom, Tamasi doktor úr – de más alkalommal Pócs doktor úrtól is hallottam már elejtve – tulajdonképpen tényként kezeli a klímaváltozást. Csupán az ellen szól, hogy a köznapi embert tegyék miatta bűnössé, illetve a nyomasztó terheit ő viselje. Hát az a híres-nevezetes „ember okozta klímaváltozás”, amire az egész földi civilizáció erőszakolt és természetellenes megváltoztatását építik az Új Világrend létrehozása érdekében, olyan nincs. Ezt sokkal régebben és legalább annyi tudós mondja a klímával kapcsolatos szakterületeken, mint amennyi lelkiismeretes orvos megszólalt a túlhajtott kovid-hisztéria, a maszkok, bezárások, PCR tesztek, vakcinák, manipulált statisztikák ellen. Tessék már ezeket a tudósokat is figyelembe venni! Ebben a rendkívül sarokba szorított helyzetünkben széles körű összefogásra, egymás támogatására és megértésére van szükség! A tényleg rengetegből, csak két minapi példa a dogmává vált klímahalandzsával szemben, amelyet tapasztalhatóan már nagyon széles körben a fejekbe vertek az össztűz propagandával és a politikusok a megfellebbezhetetlen kinyilatkoztatásaikkal. Semmit nem idézek a 2 cikkből, kizárólag az írások címei:

  https://dailysceptic.org/2022/10/02/climate-bombshell-greenland-ice-sheet-recovers-as-scientists-say-earlier-loss-was-due-to-natural-warming-not-co2-emissions/
  Klímabomba: A grönlandi jégtakaró helyreáll, ahogy a tudósok szerint a korábbi veszteség a természetes felmelegedésnek, nem pedig a CO2-kibocsátásnak volt köszönhető

  https://dailysceptic.org/2022/09/28/top-climate-scientist-slams-goebellian-climate-alarm-and-ridiculous-attempts-to-demonise-fertiliser-carbon-dioxide/
  A legjobb klímatudós bírálja a „goebelli” klímariasztást és a „műtrágya” szén-dioxid démonizálására tett „nevetséges” kísérleteket

  1. Jó kis szófogadó birka nép a magyar és – mindig hozzá szoktam tenni – tisztelet a kivételnek. Ma jártam egy egészségügyi intézményben, ahol a maszkviselés kötelező
   ….. mindenkin orrot és szájat eltakaró maszk volt a váróban…. rajtam kívül…. pedig jelenleg még hazudott vészhelyzet sincs.
   Népszámlálás: miért is ne töltenék ki sokan, hiszen még nyereményeket is kisorsolnak közöttük?! ???

   1. Most mentem végig Pesten autóval, Újpest, Angyalföld, Kőbánya, Kispest, rengeteg degenerált birkákon maszk, a villamosmegállóban, a buszmegállóban, és gyalogosan egyaránt .
    Ez az agyatlan horda az igazi fekély a Föld testén !

 7. A ‘Magyar Állam’ jogképtelen!?
  Már párszor napirenden volt ugyan ez a “téma” UCC…és egyebek kapcsán, de láthatólag most érett meg a nagyon gyors média és a hivatásos bűnvédők információéhsége!!!… – mert mindennek meg van a maga ideje.
  Nem lenne meglepő, tudva, hogy a néhai pokolra került Simon Perez azt hebegte 2007-ben, hogy felvásárolták Magyarországot…!!!
  Járjatok már utána Ti is, mert az eddigi képletbe nagyon is passzol ez az “ismeretlen”.
  Ha igaz, akkor nincs is miről beszélni, hiszen a magyarországi hivatalok nem jogképesek!!!…- ahogyan ezt naponta tapasztalhattuk/tapasztalhatjuk ezekben az unott zsidó pofáktól hemzsegő intézményekben.
  Azt meg, hogy mindez mivel is jár, és milyen irritációkat okoz új ISRAHELLBEN…- azt a bőrünkön és az orrunkkal is kegyetlenül érezzük!!!
  Ismeritek, van az a tipikus zsidó dogma, hogy amiről nem tudunk, az nem fáj.
  …és bármily meglepő ez sincs így ebben a tetves terrárium világban!!! Ahogyan kíméletlenek a következmények is, ha valamiről nem tudunk, vagy nem akarunk tudni, igaz!?

  Fel is elevenítem ezt a héber megszállók által rendre agyonhallgatott hírt, mégpedig azt, hogy magyarországi szemita kormányunk 2004.11.12-én az USA-ban egy bejegyzett vállalat lett!!!
  Hogy kik által történhetett mindez és hogyan iktatódhatott ez az undormány!?
  Legyen annyi az alapinformáció, hogy az Amerikai Szövetségi Bank a FED és a Világbank csoport, igen fontos szerepet játszottak benne.
  Mondhatni, hogy ezek az energiaszipolyozók (emberi és földanyai!!!) voltak a forrásai 1913-tól a jelen ideig tartó gazdasági történéseknek is!!!
  Ezek a globál-cionisták generálták az első világpörkölést éppen úgy, mint az 1929-es ún. világgazdasági válságot, majd a második világháborút, a jelenlegi válságokat, oltáskényszerítéseket is; – miközben egy földet elborító mérgező szmog felhőt permeteztek fölénk az országokba lepetézett vállalati-kormányok létrehozásával!!!
  Ezzel éhbérért dolgozó rabszolgákká és az idővel hadakozó kiszolgáltatott droidokká tették a még embernek látszódó, de lelketlenített egyedeket!!!
  …és képzeljétek a föld összes nemzete észrevétlenül hagyta, hogy eltakarják a feje fölül a NAP-ot!!!
  Végül is van egy háttérhatalom, akik nem a kormányok, hanem a pénzhatalom.
  A kormányokon keresztül érték el azt, amit akartak és ugye a politikusbűnözőkből lettek a kormányok. Tehát ez a rendszer így épült fel Bábosok – Bank rendszer – Kormányzati rendszer – Politikai csoportok stb.

  Ennek a rendszernek látszólag vége szakadhatna, mert egy emberi jogi csoport állt össze, vizsgálatokat és kutatásokat végezve az Amerikai Szövetségi Banknál FED, a Világbanknál, a Rockefellereknél és Rothschildoknál és a legtöbb reptilion „színháznál”!!!
  A vizsgált egyének és vállalataik egy jogi folyamat során saját magukat kizárták a működésből, ezért aztán törölték őket a hivatalos nyilvántartásból. Tehát nincs többé ún. működési jogalapjuk. Be vannak zárva véglegesen. FORECLOSED (kizárták)

  Az a rendszer tehát, ami eddig, tudatos háttér-manipulátor egyének irányításával okozta, a jelenlegi gazdasági válságot, aminek most te is kárvallottja vagy, meg van szüntetve. Ki vannak zárva a működésből. Vége. FORECLOSED (kizárták)

  Azok az emberek, akik a vizsgálattal foglalkoztak, szépen csendben dolgoztak, megtalálták a jogtalansági pontokat, hogy nyilvánosságra lehessen hozni mi történt, hogyan történt. A forrás-hű információkat megtalálod a neten, ha figyelmesen keresgélsz.

  Én most csak elmondom ezt, de ez így önmagában, egy nagyon sokkoló dolog, nekem is néhány napomba telt, míg kicsit felfogtam mit jelent ez a változás, meg alaposan utánanéztem a forrásanyagoknak, az elérhető hivatalos dokumentumoknak.

  Az is eszembe jutott, hogy ugye nem gondolnánk azt, hogy ez a rendszer pillanatok alatt megszűnt, és meg is adja magát és majd másképp fog viselkedni, mint eddig. Kötve hiszem, hogy ezt fogják tenni.

  A legnagyobb változás, hogy ettől fogva egyén-egyénnel áll kapcsolatban és felelősségi viszonyban.
  Tehát erőszak-szervezetek nincsenek (nem lehetnek!!!) többé jogosan működésben sehol Kerek E Világon!!!
  Hogyan tovább? Ezen van a hangsúly. Nagyon-nagyon lényeges, hogy miként folytatjuk tovább az életünket.

  Csináljuk úgy, ahogyan adja magát, ahogyan természetes. Szépen fokozatosan, fokról-fokra szétoszlatjuk ezt a ködöt, amit fölénk szórtak, mert ugye „Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes.” Ez bizony már szállóigévé vált József Attila-mondat, a Ne légy szeles című verséből.

  Van gyakorlatias megoldása annak, hogy ezek után a hivatalos és pénzügyi dolgainkat, hogyan csináljuk majd helyesen. Ez egy javasolt forma lesz.
  Mindenki saját felelősségére fogja ezen túl, a hivatalos ügyeit intézni. Mindenki saját felelősségére intézi hitel-károsultként, a banki ügyeit.

  Magánszemély-magánszeméllyel áll majd viszonyban!!!
  Nem egy hivatalt vagy szervezetet fog képviselni az, aki veled ügy-intéz, hanem saját magát személyesen!!!
  Mindenképpen fel kell hívnunk a figyelmét, a másik félnek, hogy az a rendszer, akit eddig õ szolgált az MEGSZŰNT!!! Nincs többé.

  Lényeg, hogy hagyj magadnak emésztési időt és soha sem bízz meg 1 zsidóban…- még többen meg pláne ne!!!
  Ui: Még egy jelenségre szeretném felhívni a figyelmedet! Amikor valaki rosszul reagál majd erre az információra, akkor tudnod kell kívül maradni az õ reakcióján, mert nála van a hiányosság, valamit õ nem fogott fel egészen, persze, hogy kiakad/t. A harag meg mindig rossz tanácsadó. Ne vedd magadra!
  http://www.sec.gov/cgi-bin/browse-edgar?action=getcompanyCIK=0000889414type=dateb=owner=excludestart=40count=40

  1. E-papíron beküldtem, még 10.03-án, a második mintát, 8 napos válasz kéréssel. Ha 30 napra válaszolnak, én akkor is megvárom a választ. Ez a népnyúzó akció nem volt túl jól előkészítve. A KSH-nak elég gáz, ha nem képes akár 8 nap alatt válaszolni. A késedelem őket is minősíti, nem együttműködők. Ha azt nézzük, hogy esetleg a mi érdekünk lenne egy népszámlálás (és eltekintünk attól, hogy jelenleg cseppet sem), és belekérdez bárki, a KSH gyors válasza akkor is mindenki érdeke lenne.

 8. Tisztelt Szerzők,
  a fb-n találkoztam vele, azóta nem találtam meg az eseményt (már nem tudom, melyik csoportban találkoztam vele), hogy október 9-én vasárnap a MVSZ székházban Önök előadást tartanak.
  Nagyon érdekel a rendezvény, ha lehetséges, szeretnék részleteket megtudni. Köszönöm.

 9. Online kérdőív kitöltés…? A bejelentkezést követően egy üdvözlő képernyő fogad, amely kérdést nem tartalmaz. Ez után a legeslegelső kérdés, amelyre alternatíva nélkül egyetlen IGEN válasz adható csupán, úgy hangzik, hogy: “Az adatkezelési tájékoztató tartalmát megismertem és hozzájárulok a benne foglaltak szerinti adatkezeléshez.”
  Tehát ha nemleges választ kívánnék adni erre a kérdésre, akkor szükségképpen itt befejeződik az online kitöltés lehetősége. Várhatom a kérdezőbiztost, aki szintúgy online fogna hozzá az adatfelvitelhez, vélhetően ugyanolyan lépéseken keresztül, csak helyettem kezeli ő a tabletet. Vajon ismét ezzel a bevezető kérdéssel fog szembesíteni…? Elém tárja a 21 oldalas brossúrát és türelmesen végigvárja, amíg olvasószemüveggel, a-tól zet-ig, kétszer is áttanulmányozom? A válaszom ez esetben is az lesz, hogy NEM! Nem járulok hozzá. Köszönöm, hogy idefáradt, viszont látásra.
  Mi következik ezután? Félfogadási időpont foglalás a Jegyző úrnál. November utolsó hetében bizonyára akkora lesz a tülekedés, hogy attól tartok, sajnos rám nem fog sor kerülni… De ha mégis, akkor bátorkodnék előhozakodni némi érdemi érveléssen az első kérdésre adott válaszomat illetően, pont.
  Kérem tisztelettel, én eleget tettem a törvényi kötelezettségemnek: részt vettem a népszámlálásban, szolgáltattam érvényes adatot, az első kérdésre azt a választ adtam, hogy NEM. Ezt követően pedig több kérdés nem merült fel. Köszönöm, KSH!

 10. Kedves Mindenki!
  Konkrétan mit csináljunk evvel a kérdöívvel ???
  Aki nem ért a joghoz (én), hogyan járjon el vele?
  Mit csináljunk, hogy ne legyen belöle büntetés?
  Jogászok hola vagytok, adhjatok tanácsot.

  1. Teljesen igaza van! Hol vannak a jogász urak – akikkel amúgy Dunát lehet rekeszteni -, amikor TÉNYLEG szükség lenne rájuk? Ha az adóelkerüléshez, kétes üzelmekhez és a bűntettek következményei alól való kibújáshoz mindig megtalálják a kiskaput, akkor most HOL VANNAK?!
   Nekem nagyon úgy tűnik, csak ott nyüzsögnek, ahol nagy pénzek forognak kockán, amiből aztán lehet kaszálni rendesen. A jogállamnak hazudott, a tőzsdén bejegyzett Magyarország nevű részvénytársaság Alaptörvényt (pláne Alkotmányt!) sértő rendelkezései meg kit érdekelnek, nem igaz?! Hadd hulljon a férgese, ha olyan hülye, hogy nem áll be a sakálok közé!

 11. Kedves mindenki! ?
  Én erdélyi vagyok, nálunk, Romániában lejárt már ez az úgymond népszámlálás. Fenyegettek pénzbüntetéssel, rendőrségi akciókkal stb. hogy aki nem járul hozzá ezen adatok közléséhez, aki nem engedi majd be a számlálóbiztost, annak aztán jaj… Így is elég sokan nem számlálódtak meg és láss csodát! A népszámlálás lezárultával kicsit ejnye-bejnyéztek és azt mondták, ezeknek az embereknek azadatait a központi adatbázisból is le tudják kérni. Senkit nem büntettek meg, csak ment a rémisztgetés. De az Alkotmány szerint nem is büntethetnek meg, erre nincs jogalap. Az adataink úgyis, akármit mondanak, a Világbankhoz kerülnek, a Nagy Újraindításhoz szükség van erre.
  Az én véleményem az, hogy nem kéne ehhez hozzajárulni. Én utolsó percig húztam, de a büntetés miatt beadtam a derekam. Most már bánhatom… De más okulhat belőle. Egy biztos: ez nem csak népszámlálás a kérdéseket végignézve. Vigyázat!

 12. A telefonos Call Center azt tanácsolta írjak emailt nekik és 30 napon belül válaszolnak rá. Nos, szeretném itt közzétenni, hátha valamelyest gondolatébresztő lehet. Elnézést, kicsit hosszú és rágós lesz…

  Tisztelt Központi Statisztikai Hivatal!

  Lakcímemre az Önök megbízásából az aktuális népszámlálásra felhívó “névtelen levél” érkezett, ennek nyomán engedtessék meg, hogy észrevételeimet hasonlóképpen, személynév megadása nélkül küldjem el.

  Bizonyára nem szükséges magyaráznom, hogy mit jelent a “csendőrpertu” kifejezés. Ez a szó jutott eszembe ugyanis, amikor szembesültem a népszámlálási kérdőív legelső kérdésével. Ami tulajdonképpen nem is kérdés, hanem egyetlen mondatba sűrített két kijelentés, melyek egymással ÉS relációban állnak, így – jóváhagyásként – egyetlen összevont válasz adását engedi meg a kérdőív: fél bitnyi információt befogadó IGEN jelölőgomb formájában. Tudvalévő, hogy az informatikában a legkisebb alapegység a bit, (igen vagy nem, 1 vagy 0). Tehát a népszámlálási kérdőív szerves részének tekintendő első oldalon föltett kérdés nem csupán a tisztesség, a korrektség és a törvényesség nyelvén érvénytelen, de technikailag is az.

  Súlyosan sérelmesnek találom tehát és ez okból kifogással kívánok élni a kérdőív első adatbekérésének kivitelezése miatt. Mégpedig azért, mert adatszolgáltatásra törvényben kötelezett (és nem mellesleg közigazgatási birság szankciójával fenyegetett) állampolgárként úgy kellene részt vennem a népszámlálási kérdőív kitöltésében, hogy az érvényes, valós és igaz válaszom megjelölésére Önök, akik engem köteleznek és fenyegetnek, nem adnak lehetőséget! Az ugyanis nem áll módomban, hogy Adatkezelési tájékoztatójuk elolvasásával és megértésével összhangban, az abban foglaltakhoz való önkéntes hozzájárulásomat nemleges értelemben határozzam meg és ezt válaszadásom tartalmaként tüntessem fel az online kérdőíven.

  Adatkezelési tájékoztatójukban Önök hivatkoznak mindama törvényi kitételekre, melyek az adatgyűjtési és -feldolgozási folyamatban Önöket, mint adatkezelőt védi és bebiztosítja, ám elhallgatják, nem tájékoztatnak afelől, hogy ugyanazon jogszabályhalmaz, az Európai Parlament és -Tanács 2016. ápr. 27-i (EU) 2016/679 rendelete, azaz a GDPR 21. cikke alapján az adatszolgáltatásban érintettnek jogában áll tiltakozni személyes adatainak feldolgozása ellen.

  Az online kérdőív egyfelől nem ad lehetőséget az adatkezelési hozzájárulásom nélküli kitöltésre, másfelől ezen kozzájárulás megadása és a kérdőív teljesértékű kitöltése után sem biztosít lehetőséget számomra, hogy a GDPR-ban foglaltaknak megfelelően személyes adataim kezelésére vonatkozó beleegyezésemet utólag korlátozzam, vagy visszavonjam.

  Véleményem szerint nagyon gyenge lábakon áll az az érvelés, hogy a teljes személynevet a KSH a felvett adatoktól különválasztva tárolja és a feldolgozást követően véglegesen törli.

  Egyfelől sem a különválasztott tárolás sem a titkosítás nem jelenti és nem garantálja szükségképpen azt, hogy a megőrzési-fenntartási idő alatt a személyes és a statisztikai jellegű adatok közt ne volna helyreállítható a kapcsolat bármikor, bármilyen célból, nem csupán a deklarált adatkezelési cél vonatkozásában.

  Másfelől pedig a megjelölt adatkezelési cél (t.i. a “teljesség ellenőrzés”) csak akkor lehet eredményesen kivitelezhető, ha a személynéven túl (amely önmagában véve tudvalévően nem “adatbázis kulcsmező”, mert nem tekinthető kirárólagos, unikális adatnak) figyelembe kell venni tehát további mezőket és úgymond “össze kell futtatni” más egyéb, személyhez között egyedi azonosító adattal annak érdekében, hogy egy beküldött kérdőív kitöltés egyszeri és nem ismétlődő megtörténtét ellenőrizni tudják.

  Mindezeken túl pedig sehol nem közölnek megnyugtató tájékoztatást arról, hogy az érzékeny személyes adatok rendelkezésre állásának időtartama alatt nem generálnak ezekből olyan másodlagos azonosító kódokat, amelyek a névadatok törvényes megsemmisítése után is lehetővé teszik majd a szolgáltatott kérdőiv-adatoknak természetes személyekhez kapcsolását és ilymódon a grandiózus statisztikai adatgyűjtés eredményeivel való visszaélést.

  De ha becsület szavukat adva esküdöznének is arra, hogy törvénytelenség, visszaélés és az állampolgároknak súlyos érdeksérelmeket okozó adatfelhasználás soha nem fog bekövetkezni, Önöknek akkor sem hinném el egy szavukat sem.

  Üdvözlettel:
  AJ00-QRWA-FXB6

 13. Ennek mi értelme? Mi MAGYAROK vagyunk! Miért kell külön nemzetséget fabrikálni? Miért kell még a magyarokat is szétszedni?
  Össze kellene fogni, nem pedig még jobban széthúzni!

 14. Most olvastam a hozzászólásodat és teljes mértékben egyetértek! Fény az éjszakában!
  Nem hagyom magam! Nem akarok és nem is fogok beállni a birkasorba!!
  Ha harc, hát vállalom! Legyen harc!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük