A lélek és a járvány

Dr. Tomasovszky László és Dr. Pócs Alfréd beszélgetése.

https://huntv.info/video/a-lelek-es-a-jarvany/

3 thoughts on “A lélek és a járvány

 1. Az élő személy azon része, amely már a halandóságba történő megszületés előtt létezik, amely fizikai testben lakik a halandóság idején, és amely halál után a feltámadásig különálló lényként létezik. Minden élő dolog – emberek, állatok és növények – lélek volt, mielőtt az élet bármely formája is létezett volna a földön (1 Móz. 2:4–5; Mózes 3:4–7). A lélektest úgy néz ki, akár a fizikai test (1 Ne. 11:11; Ether 3:15–16; T&Sz 77:2; 129). A lélek anyag, de nemesebb, illetve tisztább, mint a halandó elem vagy anyag (T&Sz 131:7).

  Mindenki szó szerint Isten fia vagy leánya, mivel lélekként Mennyei szülők gyermekeként születtek meg, mielőtt halandó szülők gyermekeként a földre születtek volna (Zsid. 12:9). A földön a húsból és csontból lévő test mellett mindenkinek van egy halhatatlan lélekteste. A szentírások meghatározása szerint a lélek és a fizikai test alkotja együtt a lényt (1 Móz. 2:7; T&Sz 88:15; Mózes 3:7, 9, 19; Ábr. 5:7). A lélek élhet a fizikai test nélkül, a fizikai test azonban nem élhet a lélek nélkül (Jakab 2:26). A fizikai halál a lélek és a test különválása. A feltámadáskor a lélek újra egyesül ugyanazzal a húsból és csontból álló fizikai testtel, amellyel halandóként rendelkezett, két fő különbséggel: soha többé nem válnak el, és a fizikai test halhatatlan és tökéletesített lesz (Alma 11:45; T&Sz 138:16–17).

  A léleknek nincs húsa és csontjai, amint láttátok, hogy nekem van, Luk. 24:39.

  Maga a Lélek tesz tanúbizonyságot a mi lelkünkkel arról, hogy Isten gyermekei vagyunk, Róm. 8:16.

  Dicsőítsétek Istent a testetekben, és a lelketekben, 1 Kor. 6:20.

  Ez a test lelkem teste, Ether 3:16.

  Az ember lélek, T&Sz 93:33.

  Krisztus szolgált az igazlelkű lelkeknek a paradicsomban, T&Sz 138:28–30 (1 Pét. 3:18–19).

  Víz, vér és lélek által születtetek meg a világra, Mózes 6:59.

  Azok között állt, akik lelkek voltak, Ábr. 3:23.

 2. Itt bukik el a háttérhatalmi törekvés: nincs szintetikus élet. Lélek nélkül nem él a test. A lemérgezett fizikai test ( mosti civilizáció) nem képes a lélek templomaként működni. Nézz körül. Rengeteg test mondja fel a szolgálatot, a lélek nem tud kapcsolódni hozzá többet. De folytatják majd az életútjukat – máshol, ott ahol megtanulhatják amit meg kell tanulni. Ha jól emlékszem a reinkarnáció tanítását már 500. ( isz.) Körül kivették a Bibliából. Semmi új a Nap alatt. Civilizációk jönnek, kipusztítják magukat. Lesz újabb, új reménnyel. Mindig van sötét és fény. 2 pólusú ez a világ. Így van kitalálva. Akiben a Fény ragyog, az túlragyogja magában a sötétet. Most ideje van a “pólusváltásnak” … Isten velünk. A sötét meg csapja ki végre magát s akik maradnak kontroll alatt tartják majd. Akkor is fog létezni de felülragyogják az individumok. Így fordul a jang jinbe. Az egyedüli állandó ugye a változás.

 3. A lélekre nagyon találó a számítógépes hasonlat. A lélek a software, a test a hardware. Egy kicsit továbbgondolva: Ha fizikálisan kárt szenved a hardware, akkor a software nem távozik sehova, nem kerül egy software menyországba – hacsak még a működő hardware-n nem készítettünk mentést. Egész egyszerűen tönkremegy az egész hóbelevanc. Senki nem veszi a fáradtságot, hogy lementse a software-t, és újraindítsa egy másik hardware-n, hanem kidobja a roncstelepre. Minek lementeni a régi lepusztult software-t, mikor az minduntalan fejlődik, és a piacon egyre jobbakat lehet kapni?
  Sőt olyan is létezik, hogy működő hardware-n, kicseréljük a régi software-t egy újabbra, mert a régi nem tud alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. A software-frissítés ezt jelenti.
  A software:
  – megszámlálhatatlanul sokszorosítható
  – a fenti ok miatt filléres
  – fenti okok miatt pótolható
  – megsemmisítése munka és pénz-mentes
  – fenti okok miatt a régi eldobható, nincs rá szüksége senkinek
  – nem újrahasznosítandó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük