A készpénz szabadsága

Ragaszkodjunk a készpénzhasználathoz, ugyanis ez egyet jelent a szabadsággal és a központi digitális bank (CBDC) egyeduralma elleni harccal.

Mivel a nagyokosok már rég rájöttek arra, hogy az emberek millióit a legegyszerűbben úgy lehet totálisan leuralni (sima konzumidiótából kiszolgáltatott rabszolgává tenni), ha a legfontosabb szabadságjogától, a pénz szabad használatától megfosztják

Az eurózónában úgy látszik Szlovákiában és Ausztriában ragaszkodnak a leginkább a készpénzhez az emberek, így kaphat a hagyományos fizetési mód ezekben az országokban alkotmányos védelmet. Hazánkban mikor lesz ilyen alkotmánymódosítás??

A Médiavadász videójában bemutatja napjaink készpénzzel kapcsolatos degenerációit és a nem túl szimpatikus jövőképet.


6 thoughts on “A készpénz szabadsága

 1. A filmhez két gondolatot szeretnék hozzátenni.

  Az egyik az, hogy mivel a digitális pénz a nevével ellentétben nem pénz, és az elvárásom az minden erről kommunikáló felé, hogy ezt hangsúlyozza is ki, hanem egy időkorlátos, felülről beavatkozva tudtunkon kívül tetszőlegesen szabályozható, átruházható, manipulálható JEGY, amiből eredő hasznot bárki más is élvezheti titokban, nem én. Az én még nem megvásárolt digitális parkolójegyem a jövő évre pontosan megfelel a digitális pénz kritériumának és így a korrupció melegágyazásának . Mivel nem nálam, nem a kezemben van a pénz, nem az autómon van a ráragasztott jegy, fizikailag nem hozzám kötött, nincs fizikai létező valósága, így tetszés szerint lehet azt azonos időben másnak adni, és azt mondani, hogy az nem is az enyém. Ez minden digitális (vagyis nemlétező) “eszköz” használatára analógiásan érvényes logika.

  A másik megjegyzésem pedig az, hogy mivel zsarolásként nemcsak letiltásra, hanem valami megtételére kötelezhető a használó, aki ebben az összefüggésben szintén “virtuális”, mivel virtuális dolognak virtuális a párja is (tetszőleges, nem meghatározható, vagy éppen tetszőlegesen kiválasztható bárki az adott pillanatban), fizikainak pedig fizikai(egyedi, meghatározható, időben tartósan, eredetileg megszakíthatatlanul) a párja, egy tetszőlegesen “CSAK ma és most és csak éppen Neked” indoklással bárki kötelezhető az elképzelhető és elképzelhetetlen legszörnyűbb dolgok megtételére ahhoz, hogy hozzájusson a “semmihez”. Például vesse alá magát eutanáziának, vágja le a nemi szervét, majd utána mondhatják, hogy bocs, félreértés történt, nem is Neked kellett volna meghalnod, tévedett a computer.
  Ki szeretném hangsúlyozni, amit nem lehet eléggé kihangsúlyozni, hogy a digitális semmi elfogadásával a “használója” akkor HATALMASAT téved, ha azt gondolja, hogy használ valamit, ami az övé. Ezt kell elfelejteni. Ezt bárki bepalizható “semmi” használónak még a bepalizás előtt sürgősen meg kellene érteni.
  NEM LÉTEZIK DIGITÁLIS PÉNZ. A digitális= a semmivel.

  1. Tipikus pszichopata eszköz, állandó bizonytalanságban és félelemben való tartás. Nem írok most ide semmit, de már rá sem bírok nézni azokra az emberekre, akik okostelefonokkal és okosórákkal büszkén fizetnek, mert az annyira praktikus és innovatív. Na, felőlem ők elhullhatnak, mert az ellenségeink a tudatlanságukkal és az asszisztenciájukkal a gonoszoknak.

 2. Azokon a politikusokon kell kipróbálni a digitális semmit, akik nem akarják az OGY-ben megszavazni a készpénzhasználat alapvető voltát.
  A teljes, a világon bárhol bankszámlákon elhelyezett likvid vagyonukat át kell konvertálni egy hétre digitális semmire, és ezidőben egy hét totális áramszünetet csinálni, majd azt mondani, ha ételt-italt akarnak venni, hogy csak digitális semmivel lehet fizetni, de ha úgy nem megy, akkor előtte egy korty vízért meg kell csonkítani magukat a maguk által választott helyen. A második kortyért pedig egy másik helyen. A harmadik kortyért pedig a harmadik helyen, stb.
  Egyébként ezt a próba elé állítást minden törvényjavaslat esetén be lehet vezetni, például az eutanázia legalizálása miatt elkezdett próbálkozásnál. Aki javasolja a bevezetést, próbálja ki magán.

  1. Ez lenne a legigazságosabb, legegészségesebb, legutópisztikusabb társadalom.
   A politikus anomáliát, az aberráltat, a pénzért hülyét, a beteges hazudozót, a gátlástalan pszichopatát, szándékos károkozót mind-mind ki lehetne iktatni, semlegesíteni, hatástalanítani. Lényegében magukat inaktiválnák.
   Ez lenne a természetes szelekció egy új, haladó formája. Felfelé ívelő ágba kerülhetne az emberiség.
   Nekem nagyon tetszik az ötlet kedves Hegedüs A., szerintem szabadalmaztatnia kellene, aztán neki is kezdhetünk a gyakorlati megvalósításnak.
   Örvendezzünk, mert megvan a gyógyír a bajainkra!

 3. Hasznosnak találom a cikket, a videót, köszönöm az információt, de jó lenne a tiszta magyar nyelvet használni, hogy továbbítani lehessen másoknak is.
  Az igazság magáért beszél, véleményem szerint nem szükséges indulattal, trágársággal “besegíteni”.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük