A baktériumok másként működnek, mint eddig gondoltuk?

Egy 200 éves tudományos “dogma” megdöntése.

Dr. Szilák László molekuláris biológussal beszélgettem egy idén publikált tudományos tanulmányukról, ami merőben másként értelmezi a baktériumok működését, élővilágban betöltött szerepét. Szerettem volna kontextusba helyezni mindezt és megtudni a véleményét az ENSZ “Egy Egészség” koncepciójáról és a tudományos közösség riadalmáról az – állításuk szerint – egyre szaporodó számú globális egészségügyi válságokkal kapcsolatban.

Korrekció: A Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet rövidítése a KOKI

Bukovinszki Gergely – Szkeptikus Kerekasztal


6 thoughts on “A baktériumok másként működnek, mint eddig gondoltuk?

 1. Nicsak, nicsak. A magyar parlamenti képviselőknek nem kellett oltakozni ?

  Forrás:
  Nem ment át Bencsik János javaslata, így nem lesz kötelező a képviselők oltása
  https://hvg.hu/itthon/20211207_bencsik_janos_kotelezo_oltas_kepviselok_igazsagugyi_bizottsag

  Bencsik azért nyújtotta be a javaslatot, mert az Országgyűlés tagjai nem állnak munkaviszonyban
  az Országgyűlés Hivatalával. A független képviselő szerint így ők
  csak saját magukat kötelezhetik az oltásra.

  „Célom az volt, hogy vállaljuk a felelősséget és a példamutatást. Ha egy bolti eladó
  vagy buszvezető számára kötelezővé lehet tenni az oltás, akkor a képviselők
  számára is annak kéne lennie.

  1. Tisztelt B.Gy.!

   Minden ember egyenlő de vannak egyenlőbbek.
   A parlamenti képviselők különleges emberek, különleges anyagból vannak gyúrva.
   Hirtelen ennyi jutott eszembe erről.

 2. Ez a bacilus téma elég érdekes. Én most ezt a méhek életével tudom csak összehasonlítani.

  Egy kis méhecskének nincs intelligenciája és egyedül nem is tud létezni. De egy méhkaptárban a család már olyan közös létezési tulajdonságra képesek, hogy azt szinte nem is lehet elpusztítani.

  A kérdésem csak az, hogy hogyan tudnak az egyes méhecskék egymással információt kicserélni ?

  Persze, erre az a válasz, hogy a méhek a kémiával kommunikálnak.
  Hát igen, de a kémiával nem lehet a genomot, vagyis a létezésnek a kulcsát megfejteni.

  Hol van egy méhcsaládban az, ami mindent szabályoz ?

  És ami érdekes, hogy egy jó méhész bele tud avatkozni a méhcsaládnak ez életébe.
  Például, ha a méheket eteti a méhész, akkor már a méhek még annak a közelségét meg is szokják és szinte elfogadják azt, hogy az ott a közelükben nyúlkál ás matat.

  És egy kis füstöléssel azt is meg tudja a méhész csinálni, hogy az méhanyát megfogja és megjelölje.
  Mert a méhanyát egy bizonyos színnel jelölik meg, amiből annak a korát lehet rögtön látni.
  Persze, a méhész amikor a méhanya közelébe akar férkőzni, akkor az őrző méhkatonák már idegesen köröznek ez ember körül. És a méhészetnek az a titka, hogy nem szabad pánikba esni és maga körül idegesen csapkodni. Mert annak csak tragikus vége lehet. Az nem baj, ha egypár méhecske megszúrja a méhészt. Mert a méhésznek ez nem olyan nagy bajt csinál.

 3. Csak belekattintgattam a beszélgetésbe. Szerintem Szilák csak tolja a sátán szekerét, hogy minél jobban ártsanak.A baciknak főleg, akik az isteni rend szerinti segítőink.
  Mikor fogja (mivel “ő ki tudja mutatni a vírusokat, csak nincs ideje”), a “meg tudja találni” vírusokat megmutatni Dr. Cowannak? Ez a fő kérdés. Fel kellene már tenni végre.
  Antibiotikum rezisztenciát okozó gén?????? Miért kellene kiirtani a baktériumainkat???? Vagy így vagy úgy? Vagy antibiotikummal, vagy egyéb manipulációval?
  Egy tudomány van, és annak valódinak kell lennie, objektívnek, nem jónak vagy rossznak, főleg nem hazudósnak. Borrelia okozza a Lyme kórt? Melyik mesében?

  El a kezekkel a baktériumoktól! El a kezekkel a biológiától! Borzalmas, amiket elmond. A sátánt ki kell tiltani a konyhából!
  Csak eszébe ne jusson senkinek ilyen direkt mesterséges módon bántott, módosított, manipulált bacikat akár belém rakni, kívülről. Nekem a sima mesterséges lactobacillus, stb. pótlás se vált be. Halott bacit minek enni? Vagy igazából valami teljesen más van a kapszulában, amit “életképes”-nek árulnak? Sima porított tejsav?
  A legújabb sátáni terv ezek szerint az egyél rovar helyett egyél olyan bacit, amit pont neked csinálunk. Ne tudd, valójában mi van benne, mondjuk sterilizáló növényvédő szer por. Ez a szokásos kommunikációs recept, tanulva a covid sztoriból, mást nem tudok elképzelni. Áltudós által előadott “kórokozós” fedősztori alatt valami méreg bevitele, ami tényleg megbetegít, és kórt okoz.
  Én egészséges, mérgezés mentes, ízletes, házi, emberek által termelt növényi és állati eredetű emberi táplálékot szeretnék enni, nem mellesleg. A többit pedig a testemre bíznám. A sátánra és a találmányaira semmiképp.

 4. A tudományos ismereteket a gondolkodó emberek bővítik., bár sokszor nem gondolnak arra, hogy csaknem minden tudományos eredmény hadiipari célokra is használható, másfelől politikai és üzleti okokból a tudományhamisítás mindennapos gyakorlat.
  Dr. Szilák előadása érdekes és tovább gondolandó. A mikrobák (baktériumok, vírusok, stb.) szimbiózisa az emberrel (és az élóvilág egyéb formáival) nem vitatható. Kérdés azonban, hogy miként védekezhetünk ártalmasnak bizonyult mikrobák ellen. A gyógyszeriparnak megvan a receptje: antibiotikumok és oltások. Minden egyéb tiltott., mint pl. http://pirospirula.blogspot.com/2013/04/andreas-kalcker-betiltott-egeszseg.html.

 5. Egy újabb hazugság. Szcs mai írás:
  Skócia szélturbinái titokban „fosszilis tüzelőanyagokkal” működő generátorokat használnak.

  Ezt is fordítva lehet értelmezni. Mi másért lehet szükséges ez a haarpszélgép, minthogy egyébként annyira leállt a levegő áramlás a sokgtől, hogy nem fúj a szél egyáltalán. Mesterségesen kell pótolni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük