A kényszerítésnek nem vagyunk hívei, viszont az egészségügyi dolgozóknak kötelező az oltás

Orbán Viktor 2021. július 15-én reggel, a szokásos Kossuth rádiós nyilatkozatában ezt mondta:


“A kényszerítésnek nem vagyunk hívei, viszont hoztunk egy döntést: az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz az oltás. Tehát az egészségügyben csak az dolgozhat, aki beoltatja magát.

Minden idős embert, aki nem vette fel az oltást, személyesen fogunk felkeresni. (A 65 év felettiek 15 százaléka nem kért eddig oltást.)

Az idősek veszélyben vannak, a delta-variáns agresszív, durva, megtalálja azt, aki nincs beoltva. Aki nem vette fel az oltást, az nagyobb veszélyben van, mint a járvány alatt bármikor. 

Augusztus 1-től lehetővé tesszük a harmadik oltás felvételét, de a második oltás után négy hónapot várni kell.

A tanévkezdés előtt, ha a szülők engedélyezik, minden gyermek megkaphatja az oltást. (A16–18 éves korosztály átoltottsága 45 százalékos, a 12–15 évesnél 14 százalékos. Augusztus 30-án és augusztus 31-én, a tanévkezdés előtti napokban a 12–15 év közöttiek számára oltást szerveznek.) 

Az nyaraljon, aki mindkét oltását megkapta, ugyanis csak így biztonságos.

Hogy mit hoz a jövő, azt nem tudjuk, de ha Európában lesz negyedik hullám, akkor az ideér Magyarországra is.”Cikk forrása: https://mediaforras.com/mai-bejelentes-a-kenyszeritesnek-nem-vagyunk-hivei-viszont-az-egeszsegugyi-dolgozoknak-kotelezo-az-oltas-861

48 thoughts on “A kényszerítésnek nem vagyunk hívei, viszont az egészségügyi dolgozóknak kötelező az oltás

   1. Oltatlan fogorvos vagyok. nem tudom, mi vár ránk, egyelőre, majd kiderül, és akkor cselekszünk. A szaporodó jogi esetek,pl:
    https://www.besthirdetes.hu/tudasfa/a-fauci-dosszie-nyisd-meg-es-olvasd-el.html
    https://tapnewswire.com/2021/07/this-is-the-battle-that-could-win-us-the-war/
    https://tapnewswire.com/2021/07/whoa-who-leadership-faces-death-penalty-in-india-for-murder-through-medical-misinformation-on-ivermectin-and-hcq/
    talán már a Nürnberg 2 persorozat eredményei, így nem tehetünk mást, csak várunk.
    Imádkozunk, drukkolunk, bízunk, kitartunk, összefogunk, testben és lélekben, megosztunk infokat …és várunk.

    1. Kedves Dr.Szabó Attila!
     Sok erőt,kitartást kívánok Önnek,és minden egészségügyben dolgozónak!
     Magam,71 évesen úgy élem meg a mostani helyzetet,hogy vadásznak rám
     (is), mert még nem vagyok oltott. Egy biztos,hogy két napon belül elvinne,
     ha kényszerrel beadnák.(B-CLL miatt.)

     1. Kedves Katalin, köszönöm, Önnek is egészséget, és mindenkinek kitartást. Féllábon is kibírjuk, SZOMBATIG
      A világon történik valami, az M1 persze semmit sem közöl.néha hírfoszlányok itt is olvashatók, de most szombatra beérett, kialakult az, amire vártunk.
      https://realrawnews.com/2021/07/trump-pledges-to-blow-lid-off-global-plandemic/
      érdemes az oldalon olvasgatni kicsit. És:
      https://worldivermectinday.org/events-map/

      Még megy egy kicsit a keménykedés, ahogyan diktatúrákban ez szokott. Vajon miért nálunk lesz 3. oltás és kötelező oltás a leghamarabb a világon? de már nem kell sokat aludni.
      Igaz, az ébredés a Mélyalvók számára nehéz lesz, kicsit zavartak lesznek, de idővel kinyílik a csipájuk. Megjelenik a fény, mostmár nem csak az alagút végén:))))

     1. Kedves Éva, kitartást, bizakodást. Az Antikrisztusnak már megvannak számolva a napjai. Ha még vannak egyáltalán.
      Mi lesz a szelidi tónál?

    2. Detto. Aneszteziológus, aktív intenzívterapeuta Kovid-intenzíven. Kitartást! Amúgy valami altarnatív fórum segítségével kommunikálnunk kellene (Mint a Terminator 3 végi jelenetben).

     1. Sz G, kollega:
      nem láttam a T3 című filmet, igaz a 2-t sem. Talán az első részt, de talán jobb is, hiszen Svájcinéger is öregedett közben, és lehet, hogy csalódást okozott volna:)))
      Nos, mi volt benne?
      Ellenben mesélhetnél mi volt az ATI-n? az a kötelező fals protokoll amiről tudunk? (szedálás,lélegeztetőgép és 95 % halálozás)

     2. Dr Szabó Attila, nálunk azért nem igy volt,és szerintem másutt sem, a tavalyi olasz példából (is)okulva.
      Nálunk a legvégsőkig húztuk az intubálást, egyéb módszerekkel , vitaminokkal és covid ellenes terápiával kombinálva. Forgattuk a betegeket hasra, ecmoztunk,stb.

 1. Először az öregeket rémísztik halálra, és nem engedik érintkezni őket szeretteikkel, mi több , félelmet ébresztenek bennük a saját gyerekeik és unokáikkal szemben. Ezzel egyidőben a betegeket hazaküldik a kórházból, a műtétre/kezelésre várók maradnak ellátatlanul
  Most pedig ez.
  Nyílvánvaló, hogy ezek nagy ívben tesznek az egészségünkre, nem az egészségünk védelme a cél, hanem az öregek, betegek és gyengék “likvidálása”, ezzel együtt az egészségügyi ellátás tönkretétele. (Többek között)

  Ezt csak a vak nem látja.

  A Lugánói tanulmány a népességcsökkentéshez ad stratégiai tanácsokat. Ma ez látszik megvalósulni:
  „A modern népességcsökkentési stratégiának olcsónak kell lennie, bár nem teljesen költség-mentesnek. Nem igényelhet speciális eszközt és gyakorlatilag emberi munkát sem. Az “áldozatok” kiválasztását senki nem végezheti, kizárólag csak az áldozatok maguk. Ők fogják magukat kiválasztani az inkompetencia, alkalmatlanság, a nyomor, tudatlanság, lustaság, bűnözés és hasonló kritériumok alapján, egyszóval a “vesztesség” alapján.
  A “megelőző” népességszabályozás középpontjában a születés megelőzése lesz, ez legyen látható, és legyen része a normális politikának; ugyanakkor a “gyógyító” stratégia azokkal foglalkozik, akik már megszülettek, de nem szabad annak látszania, hogy e mögött bármiféle ügynökség van. Ebben a forgatókönyvben nincsenek átkozható végrehajtók. Az egyetlen út, amely a legnagyobb jólétet nyújtja a legtöbb embernek, az a kapitalizmus megőrzése az emberek számának csökkentése mellet.
  A leghalálosabb betegségek leginkább a régi-új csoportban találhatók. A tuberkulózis, amely régóta ismert, gyorsan fejleszt halálos, többszörösen gyógyszer-rezisztens törzseket. 1995-ben világszerte hárommillió embert ölt meg. A halálozási potenciálja és a kívánatos célcsoportja felettébb ígéretes népességcsökkentő eszközzé teszi a jövőre nézve.
  A hódítás, háború, éhínség és járvány időtlen idők óta arra szolgált, hogy megnyesse az emberi fajt, és ezek semmit sem veszítettek fontosságukból mind a mai napig. Megpróbáltuk bemutatni, hogyan adaptálhatók napjaink körülményeire.”-írja a tanulmány.

  https://olevendula.blogspot.com/2012/02/susan-georgea-luganoi-tanulmany.html

 2. Friss hír: A MOB csak beoltottakat visz ki az olimpiára, ami márciusban még nem volt kötelező. Így Schmid Júlia (szlalomkenu), aki nem akarja beoltatni magát, lemondott az olimpiai részvételről. Egy kísérleti oltóanyag törvénytelen rákényszerítése az emberekre.
  Nem az egója, hanem a józan esze és az egészségének az előtérbe helyezése vezérelte a sportolót.
  https://infostart.hu/sport/tokio-2020/2021/07/17/nem-oltatja-be-magat-schmid-julia-kiesett-a-tokioi-magyar-csapatbol

 3. Mennyiben befolyásolja a lehetőségeket az, hogy vészhelyzetet hirdettek ki?
  Trump végzett a pedofiokkal és a kényszerítőkkel.
  Aki nem működött együtt, annak marad a Rommel opció: ciántablettával végezhet önmagával.
  https://amg-news.com/archives/10559
  Nálunk mikor készül erről dokumentáció?
  Kényszeríthetnek az aláírásra?
  Mint a téeszesítéskor.
  Angliában holnaptól sem hallanak a koronav., eddig se tudták mi az.

  1. A vészhelyzet kitolja a vakcinák sürgősségi használatát. Ha már Trump, akkor egy link: https://realrawnews.com/ Remélem, hogy tényleg “game over” lesz nemsokára, és nem egy újabb mézesmadzag.

 4. Mi lesz azokkal a “tisztánlátó” orvosokkal, akik nem lesznek hajlandók beadatni a kötelezővé tett oltást? Elveszítik az állásukat? Többet nem praktizálhatnak? Elintézik “okosba”? Vagy a végén kényerből beoltatják magukat, különben nem dolgozhatnak soha többet a szakmájukban? Esetleg külföldre mennek és még kevesebb orvosa lesz az országnak?
  És a többi E.Ü.-s dolgozóval mi lesz, akik szintén nem hajtanak fejet?
  És a betegekkel mi lesz? Mivel az oltott is elkaphatja és fertőzhet is, akkor a páciensek is majd csak védettségi kártyával mehetnek orvoshoz, különben nem kapnak ellátást? Néhány e.ü. intézményben már most is ez van.

  Aztán majd jönnek az oktatási intézmények? Bölcsi, ovi, általános, középiskola? Az egyetemeken már most sem vehet részt az előadáson az oltatlan, nem léphet be a könyvtárba, csak ha minden nap letesztelik magát saját pénzen. A munkahelyeken is már elvárják mindenkitől hogy oltva legyen, különben kirúgják vagy ellehetetlenítik az életüket.

  Ha kötelező lesz az oltás, akkor a felelősséget is vállalnia kell a kormánynak, ha valakinek baja esik a kísérleti anyagtól. Vagy majd azt mondják, hogy nem az oltástól van? (mert már most is ez megy).
  A végén meg már az utcára/boltba/sehová se lehet majd menni oltatlanul?

  Egyáltalán hogy lehet ennek véget vetni? Akkor lesz majd vége, amikor már elég embert eltettek láb alól?

  1. Amíg mi nem tesszük el őket lábalól, addig nem lesz vége! Hiszen itt azok vannak szankcionálva minden területen, akik nem akarnak az emberkísérletekben részt venni! Nincs szó védettségről – hiszen még izolált SARS-CoV-2 vírus sincs , ami úgymond ennek a “pandémiának az okozója, ezért vakcina se lehet egy soha nem látott vírus ellen – , csak kizárólag népirtásról. Aki nem hagyja magát általuk megölni, azt majd másképpen teszik el lábalól!

  2. Háborúban vagyunk. Ez itt a 3. VH amit pszichológiával és méreggel (R Graphene Oxide) valamint frekvenciákkal vívnak. A terveik szerint kb 16 hal meg minden 17-ből, a többi irányított szolga lesz.

 5. Kényszerítésnek nem vagyunk hívei, de a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara jogalkotási javaslatot tesz a kormány számára.

  Jogalkotási javaslatot tesz a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a kormány számára arra vonatkozóan, hogy a munkaadók kötelezővé tehessék a munkavállalóik számára a koronavírus elleni védőoltás felvételét legalább bizonyos munkakörökben. Parragh László, a szervezet elnöke a Portfoliónak azt is mondta: kérhetik azt is, hogy bizonyos munkakörök esetén tegye kötelezővé a kormány az oltást. Itt főleg olyan munkakörökre gondolnak, tette hozzá, ahol a munkavállalók sok emberrel érintkeznek, ilyenek lehetnek pl. az éttermi alkalmazottak vagy a közösségi közlekedésben dolgozók is. Parragh nyilatkozata csak pár nappal azután jött, hogy kiderült: az egészségügyi dolgozók számára kötelezővé teszi a kormány az első két oltás felvételét.

  Az MKIK elnöke szerint most is elterjedt gyakorlat, hogy a vállalatok elvárják dolgozóiktól, hogy beoltassák magukat, erre erős igény is van a munkáltatók részéről, ugyanis csak így kerülhető el, hogy ismét le kelljen zárni a gazdaságot. A Portfolio cikke szerint a tervezett módosítás tartalmazná, hogy adott munkakörök esetén kötelezhessen a munkáltató az oltás felvételére, és azt is, hogy ha a munkavállaló nem él az oltás lehetőségével, akkor áthelyezhető lenne egy olyan pozícióba, ahol nem veszélyezteti a kollégákat és az ügyfeleket.

  Parragh szerint eddig is tömegesen megesett, hogy a munkaadó elvárta az oltást, ha pedig valaki nem élt ezzel, akkor egyéb indokkal elbocsátották – arra az elnök nem tért ki a Portfolio cikkében, hogy ez esetleg helytelen vagy törvénytelen lett volna, pedig valójában a munkaadó nem szabhatta meg a munkavállaló számára az oltás felvételét. Parragh szerint ugyanakkor az alkalmazottak többsége ilyenkor oltatott.

  Arra, hogy nem tartanak-e a tömeges felmondástól a fenti szabályozás miatt, Parragh azt mondta, szerinte ez nem jelent nagy veszélyt, de egyébként készülnek felméréssel, amiben az alkalmazottak véleményét nézik. A szervezet elnöke szerint egyébként már a héten elkészülhet a javaslat. Az elnök szerint a javaslat megosztónak tűnhet, de szerinte elkerülhetetlen ennek szükségessége, és úgy tartja, hosszabb távon indokolt lenne „a lehető legszélesebb körben” kötelezővé tenni az oltást. Ezt amúgy esélyesnek tartja nemcsak Magyarországon, de Európán is.

  Vágólapra másolva

 6. Bukaresti esemény, szombaton, július 24-én, a teljes kovidizmus, a kötelező oltások, vakcina útlevelek ellen várják az embereket a demonstrációra.
  https://www.activenews.ro/stiri/Marele-protest-impotriva-obligativitatii-vaccinarii-si-a-pasapoartelor-Covid-va-avea-loc-sambata-la-ora-16-in-Piata-Universitatii-anunta-Pompiliu-Diplan-168138
  Vajon csak véletlen egybeesés a dátum az Ivermektin nappal?
  https://worldivermectinday.org/events-map/

 7. Most kellene a fejét levágni Parraghnak. De még előtte kitépni a nyelvét. Nem kell itt udvariaskodni. Amúgy meg mi, oltatlanok semmiképp se hagyhatjuk magunkat… Különben ki fogja eltemetni az oltottakat??

 8. És milyen alapon kényszerítenek bárkit is egy emberkiséletben való részt vételre? Hiszen itt nem oltottakról és oltatlanokról van szó, hanem a kísérletben önként, minden felelősséget vállaló részt vevőkről és akik nem vesznek önként részt a kísérletben!

 9. Ezer éve ismerem ezt a hazug szemétládát! A rohadt valagát mrntettem meg mikor lelepleztem a Regőczi pucssot. Hálából cserében egy idegen országban élek 14 éve, otthon ‘halott’ voltam. Az anyámat ez a szemét megmérgezte Pfizerrel, a nagyon egészséges keresztapám, meghalt másfél héttel az oltás után. Máglyán kéne elégned TE SZEMÉT! – kérem igy ahogy van, közöljék le.

 10. Kedves Szabó Attila és Éva!

  Csak itt tudok válaszolni, ez a felület másként nem engedi. A Terminator 3 végén, amikor elindul a végzetes leszámolás, Arnold a két fiatalt megmenti s az USA egyik rég elfelejtett földalatti bázisához visz, ahol nem találják a gépek bázisát s már majdnem feladják s felrobbantják a bázist magukkal együtt, amikor megszólal egy öreg analóg adó-vevő, amit ugye a gépek nem tudnak fogni. A bejelentkező kérésére, hogy ki a vezető, a fiatalember azt válaszolja “Én!”.

  Amúgy az intenzíven a legnagyobb gond nem a beteg ellátása volt, illetve az is, mert ez a betegség igen elhúzódó lehet s progresszív, hanem hogy politikai nyomásra mindenki ott landolt. Amint Éva is írta, amíg lehetett noninvazív lélegeztetéssel próbálkoztunk. Azt vettem észre, hogy a betegeknek, főleg az őszieknek, alig volt légzésmechanikai problémájuk, mégis oxigén hiánytól szenvedtek. Aztán jöttek az eredmények s kiderült, hogy ezek mikroembolizációk s elkezdtük terápiás dózisban LMWH-t adni nekik. Főnök szerint semmi nem használ, csak a steroid. Számomra ez fura volt. Legtöbb betegünk felülfertőződött. Bár osztály szinten ill. ismeretségi körben néha át tudtuk beszélni az eseteket, de hiányoltam a kliniko-patológiát meg a komoly párbeszédeket szakmán belül. Sajnos jelenleg sincs semmiféle felkészülés, jelenleg mindenki örül a szabadságnak, s mint a tücsök, nem tart a közelgő jövőtől.

  1. Köszi Gábor
   a helyzet már induláskor el lett rontva azzal, hogy megszűnt az alapellátás. A Nagyváradi tüdőgyógyász drnő a magánrendelésén átvette az alapellátás szerepét, mivel a légúti panaszokkal IDŐBEN hozzá fordulhattak a betegek, és AB, köptető adagolásával 100%-osan gyógyított. És tavaly márciusig mindenhol, nálunk is ez volt a helyzet ugyebár, infl, nátha szezon idején tele voltak a háziorvosi rendelők. Azóta amíg megy a bohockodás és időhúzás a PCR teszteléssel, telefonálással, addig egy nátha is el tud gorombulni adott esetben. Tehát a főbűn az eü. rendszer lebutítása, a Covid mesejáték eljátszása. Egy gyulladt, váladékos tüdőbe a lélegeztetőgép nyomás alatt pumpálja be a még ép tüdőrészbe a váladékot, ahelyett, hogy köptetővel kisegítenék onnan. A műtüdőt tudnám elképzelni segítségként erre a célra, de a lélegeztetőgépet semmiképpen. Az ép tüdőre jó, műtétnél. leszedálásokról lehetett hallani, akár morfiummal is, Máshol Midazolámot használtak. MINEK? Ez a másik főbűn: biztos út a váladék tüdőben maradásának. Voltak lekötözésekről is hírek, nemrégen még itt is. Talán aki ellenkezett, mint Marosvásárhelyen Benedek prof. Még szerencse, hogy betegtársai felvették hadakozást, így a családnak video bizonyítéka van a pereskedéshez.
   Nos, ez volt a szerintem nagyon fals protokol, aminek eredményeként a MOK szerint is a lélegeztetőgépen lévők 95%-a meghalt.

   Most egyelőre ebben bízom:
   https://worldivermectinday.org/
   https://realrawnews.com/2021/07/trump-pledges-to-blow-lid-off-global-plandemic/
   és lassan helyére kerülnek a dolgok. Nem egyszerüen

   1. Már a kezdetek kezdetén szóltam a főnökeimnek, hogy olyan érzésem van, mintha valamiféle mérgezéssel állnánk szemben s e mérgezés súlyossága befolyásolná a betegség lefolyását. Nálunk a CPAP maszkokat nővér kezeli. Azt észrevettem, hogy egyből tekeri 70% O2-re. Nem alúlról titrálja s határozza meg azt a minimálisan szükséges mennyiséget, amelyet a beteg még tolerál. Tudva lévő, hogy a magas O2 % tovább rontja a Pneumocyta 2 működését (surfactant) további atelektáziát generálva. CPAP maszk alatt nem tudnak valóban úgy expectorálni, ahogy kell s amennyiben intubálni kell ezeket a betegeket, az első hasrafordítási manőver esetén több deciliter lakkszerű váladék ömlik ki az orr-melléküregeikből, hasonlatosan egy un. “koponyás” beteghez. A legjobb eredményt az aktív, kooperatív betegeinkkel értük el (kellően beállított szedációval – dexmedetomidin).

   2. Kedves Attila, csak a tisztánlátás érdekében, és jószándékkal volna egy észrevételem, de javítson ki, ha tévedek:
    A megadott RealRawNews weblap kapcsán nem pontosan értem, hogy mi ad okot bizakodásra. Azt nem tudom ugyan, hogy ennek a Michael Baxternak van-e köze ahhoz a Baxter AG céghez, aki jó tíz évvel ezelőtt szezonális influenza elleni védőoltás gyártásához szánt törzsanyaghoz fertőzőképes madárinfluenza vírust kevert (és ezt be is ismerte, az ausztriai gyárukban történt véletlen hibára hivatkozott). Reméljük, csak névrokonság, de első látásra nem hangzik jól a neve.
    Ettől eltekintve, a lapján tisztességesen feltünteti, hogy írásait viccnek, paródiának nevezi és szórakoztatásnak szánja. Legalábbis én úgy értelmezem. Az angol nyelvben –mint tudjuk- külön kifejezés is van erre az (irodalmi) stílusra: „Tall ’Story: a story that is difficult to believe because what it describes seems exaggerated and not likely to be true (Oxford Advanced Learner’s Dictionary)
    A weblaptulajdonos ezeket írja az „About Us” fülön:
    „Real Raw News tried to bring light to topics often ignored by others.

    Real Raw News is owned and operated by Michael Baxter, a former mainstream journalist and former English teacher. I can be reached at michael@realrawnews.com I delete all trollish email without reading them.

    All content on Real Raw News is written by Michael Baxter

    Photographs displayed on Realrawnews.com are believed to be in the public domain and are used for illustrative reasons only.

    Disclaimer:

    Information on this website is for informational and educational and entertainment purposes. This website contains humor, parody, and satire. We have included this disclaimer for our protection, on the advice on legal counsel.”
    Az angol szövegben – többek között – azt is írja: a weblapon megjelenített fényképek nyilvános domainekről valók, és csak illusztrációs célt szolgálnak. (Tehát szorosan nem a szöveghez tartoznak, annak nem elválaszthatatlan részei)
    Ha tévednék, és nem értettem meg a weblapot, kérem, szíveskedjen kijavítani!

    1. Mi ad okot bizakodásra? Maga a bizakodás, amiből nem szabad engednünk. Ettől függetlenül értem az aggodalmát, számtalan hamis hír akad a neten. A letartoztatási hullámról, ítéletekről, kivégzésekről már tavaly októberben hallottam egyetlen videoban, akkor abszolút álomvilágnak tartottam. Most viszont meglepett, amikor ide feltette valaki a linket (kb 2 hete) és beleolvastam. Valamelyest Trump, Dolores Cahill korábbi nyilatkozatai idevágnak. Hillary kivégzésének hírét cáfolta egy oldal valami gyenge módon: egy régebbi választási videoját mellékelték. És Fauci is eltűnt a főhírekből egy ideje, pedig napirenden ott volt

     M. Baxterről semmit sem tudok, csak amit ott olvasni lehet: Korábbi fősodratú újságíró és angol tanár. Lehet, hogy fekélye lett a sok hazugságtól, manipulált hírektől, és saját korábbi forrásait használja most.
     Nem értem, hogy mire használja a humor, parodia, szatíra kifejezéseket. A hoax gyártók nem hiszem, hogy így indítanának, hogy az mind vicc, amit közlünk.

     Különben köszönöm, hogy írt, csak most olvastam mindezt. Hogy melyikünk tévedett, majd az idő eldönti.

     1. Ami a bizakodást illeti: teljesen igaza van. És szívből kívánom, hogy Önnek legyen igaza a tényeket illetőn is. Hátha ez a megjegyzés csak önvédelem a hatóságok jogi támadásával szemben: “This website contains humor, parody, and satire. We have included this disclaimer for our protection, on the advice on legal counsel”

 11. Tegnap megjelent a Kormány 449/2021. (VII.29) Korm. rendelete a koronavírus elleni védőoltás kötelező felvételéről !!! Az érintettek,akik nem akarnak “oltakozni” szeptember 1. napjáig, azt a munkáltató felhívja, hogy 15 napon belül igazolja az “oltás” felvételét, ill. hogy milyen egészségügyi ok miatt nem vette fel. Ha ezeket nem teszi meg . “foglalkoztatott jogviszonyát felmentéssel, ill. felmondással azonnali hatállyal meg kell szüntetni” ! Bumm! Én még csak elegánsan felmondhatok nyugdíjas rész-munkaidősként, de mi lesz azokkal,az egészségügyi dolgozókkal, akiknek a megélhetése forog kockán?! Sajnálom az ott-hagyott betegeket, de ilyen kapkodó feszült légkörben már nem tudok a lelkiismeretem szerint dolgozni. Olvassák el az egészségügyi dolgozók ezt a rendeletet! “Veszélyhelyzet” lévén mindent meg lehet csinálni az emberekkel? Mit szólnak ehhez a jogászok?

  1. Kedves S ZS. (és a többi érintett)!
   Én – a saját jogi érzékem és némi tapasztalat alapján laikusként – azt mondom: az Önök helyében a rendelet hatására nem rohannék beadni a felmondásom, hogy úgymond elegánsan távozzak. Megvárnám még felmondanak. A felmondást írásban kell megtegyék: kézhez kell adják, azt át kell vetessék, vagy hivatalosan, tértivevényesen lakcímre küldjék. ( Nem elég, hogy azt mondja a főnök, holnaptól már nem kell jönni, vagy mobiltelefonra SMS-t ír.) A felmondás átvételi példányára nyomban ráírnám: nem értek vele egyet, a felmondás indoklását törvénytelennek tartom, és munkaügyi bíróságnál fogok jogorvoslatot kérni. Az így feliratozott átvételi példányról is kérnék egy dokufotós másolatot.
   (És az előírt -jogvesztő- határidőn belül a bíróságnál be is adnám a keresetet, még ha az elutasítás elé néz is) Ha a jogrend visszaáll, utólag meg fogják ítélni a kieső munkabért. Ha ez mégsem következne be belátható időn belül, vagy nem születik kedvező ítélet a munkaügyi per során, akkor sem rosszabb az elbocsátott helyzete annál, mintha önként és idő előtt felmondott volna. (Feltéve, hogy a munkaügyi perek manapság is eljárási díj-mentesek, és a beadvány elkészítését és a jogi képviseletet pedig valamilyen társadalmi szervezet útján ingyen vagy olcsón meg lehet oldani. )

 12. Tisztelt Orvosok, és Jogászdoktorok!

  A Jul. 23. megjelent 439/2021. (VII. 23.) Korm. rendelet ( A járvány elleni védekezést elősegítő egyes intézkedésekről) értelmezésével kapcsolatban kérem a segítségüket.
  A rendeletnek ezt a részét szeretném helyesen, jogilag megalapozottan megérteni:
  „2. § (1) Az érintett személlyel a védőoltás beadása céljából a háziorvosa vagy a nevében eljáró kirendelt hallgató, illetve
  önkéntes orvos veszi fel a kapcsolatot,
  (kérdések: 1./ Mi módon? 2./Köteles vagyok-e tűrni, ha az orvos és segédje, amúgy a rendeletben sem megnevezett módon, saját választásuk szerint, esetleg előzetes értesítés után, vagy akár anélkül becsöngetnek a lakásomba és erőszakosan be akarnak jönni, hogy ott mondják el a rájuk bízott mondanivalót, veszélyeztetve minket, hogy bármilyen kórházi, vagy egyéb nyavalyát terjesszenek? Vagy (jogszerűen) mondhatom: itt a kapuban (szabad-levegőn) szíveskedjenek elmondani, amit fontos tájékoztatásnak ítélnek és majd átgondolás után megfontolom, hogy regisztrálok-e, és E-mailben tájékoztatom őket, ha regisztrálni akarok?)
  és tájékoztatja az érintett személyt arról, hogy beleegyezése esetén
  lehetősége van a védőoltás igénybevételére. A tájékoztatásnak ki kell terjednie arra is, hogy az egészségügyi
  adatok alapján az érintett személy milyen oltással oltható, továbbá arra, hogy a védőoltás igénybevételéhez
  a jogszabályban meghatározott szabályok szerinti, az önkéntes koronavírus elleni védőoltásra történő regisztráció
  szükséges, amit legkésőbb a védőoltás igénybevételekor el kell végezni. A védőoltás igénybevételét megelőzően
  az érintett személy nyilatkozik a védőoltás igénybevételének elfogadásáról. Ha az érintett személy az oltás
  igénybevételét elutasítja, úgy az elutasításról írásban nyilatkozik. (Én úgy értelmezem, a nemleges írásos nyilatkozat semmiképp nem a kapcsolatfelvételkor előírt, hanem az előzetes regisztráció után, az oltás közvetlen felvételekor történő visszalépés esetén.)”

 13. Szebb napot)) Ma megkaptam az útilaput, védettségi kártyával ,sejtes immunitással felszerelkezve((

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük