17-10 Dr. Dobos Vadim “A kapitalista rendszer elkerülhetetlen bukása járványnak álcázva – az emberiség válaszúton”

Dr. Dobos Vadim (HU)

 • Dr. Dobos Vadim, háziorvos

  A kapitalista rendszer elkerülhetetlen bukása járványnak álcázva – az emberiség válaszúton

  Mindig a legfontosabb kérdés – miért?

  Az okokat keresve és megtalálva meg tudjuk érteni, hogy mi mozgatja az embereket, a társadalmunkat, sőt az egész világunkat, így logikusan gondolkodva meg tudjuk jósolni a folyamatok lehetséges kimenetelét, meg tudjuk jövendölni a várható változásokat.

  A kapitalista rendszer Angliában alakult ki az ide települt velencei bankárok, valamint az ipari forradalom hatására. Azóta ez a gazdasági-szociális berendezkedés meghódította az egész világot, az ismert történelemben az első valóban globális gazdasági-társadalmi rendszert hozva létre.

  Az elmúlt 150 év gazdasági folyamatait elemezve, láthatjuk, hogy a kapitalista rendszer a végéhez ért, mert már nincs hova fejlődnie. Az eddigi növekedése, fejlődése mindig extenzív módon valósult meg. A kapitalizmus fejlődéséhez mindig szükség volt nem kapitalista területek jelenlétére.

  Amikor az elvárt nyereség csökkent, nem biztosítva a bankárok számára a kamat- és tőketörlesztést, akkor a kapitalizmus kiszakított a nem kapitalista területekből egy-egy részt, a kapitalista rendszer gyarmatává, perifériává alakítva azt. Így ismét biztosítva volt a bankárok által megkövetelt extraprofit az új területek olcsó nyersanyaga és az ott élők „rabszolgamunkája” által.    A fenti folyamat lejátszódott újra és újra, kezdve a francia forradalommal, majd Észak-Amerika, Afrika és Ázsia gyarmatosításával, egészen az I. és II. Világháborún át, befejeződve a volt szocialista államok gazdaságának bekebelezésével.

  Mivel ezen a bolygón már nem maradtak nem kapitalista területek, ezért a fejlődés a 2000-es évek elején leállt, állandósult válságot hozva létre, amely 2008 óta nyilvánvalóvá vált. A 2008-as válság mind a mai napig tart és nem is fog megoldódni, mert a kapitalista rendszer a végéhez ért. Ezt próbálják álcázni először a papírpénz mértéktelen nyomtatásával, majd a pandémiára fogott lezárásokkal („lock-down”).

  Minden társadalmi rendszer a hatalomról, a hatalom gyakorlás módszeréről szól. A kapitalista rendszer bukásával, a pénz és a magántulajdon már nem képes biztosítani az uralkodó rétegnek a hatalmuk zavartalan gyakorlását. 2 féle forgatókönyv lehetséges.

  Az egyik – a posztkapitalizmus, amelyben a kapitalizmus az eddigi extenzív növekedésből intenzív növekedésbe megy át. A fenti átalakulás lényegét Klaus Schwab „The Great Reset” című művében ismertette a világgal, amely egy külön előadást érdemelne.

  A másik lehetőség – egy igazságos és méltányos társadalom kialakítása, amely végre egyensúlyba hozza az ember anyagi, szellemi és spirituális igényeit, biztosítva minden ember számára az adottságainak megfelelő teljes életet.

  Bárhogyan is alakul a jövő, két dologban biztosak lehetünk:

  – az elmúlt néhány évtizedben megszokott, régi életét senki sem kapja vissza, mert ez lehetetlen,
   – a társadalmi rendszer átalakulása, mint eddig a történelemben bármikor, emberéletek millióinak az áldozatával és feláldozásával fog járni.

  A ma élő emberek felelőssége óriási – hogy döntünk, mit teszünk vagy nem teszünk, ez évszázadokra fogja meghatározni az egész emberiség jövőjét.

  A végkifejletett az fogja meghatározni, hogy milyen mértékben fognak felébredni, megvilágosodni az emberek, lerázva magukról az évszázados megtévesztő ideológiák hazugságait.

 • Dr. Dobos Vadim, háziorvos

  1994-ben szereztem meg az általános orvosi diplomámat a Debreceni Orvostudományi Egyetemen summa cum laude eredménnyel.

  Az egyetem elvégzése után, osztályos orvosként dolgoztam 3 évet a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház általános sebészeti osztályán.

  1997-ben gyógyszer-, illetve labordiagnosztikai iparban helyezkedtem el, ahol 17 évet töltöttem el orvoslátogatói, területi vezetői, értékesítési vezetői, marketing vezetői és üzletág vezetői beosztásokban nagy multinacionális vállalatoknál (MSD, Solvay Pharma, Abbott, Novartis, Beckman Coulter, Amgen).

  2014-ben ismét váltottam, elkezdve a háziorvosi pályafutásomat, így széleskörű rálátásom van a magyar lakosság katasztrofális egészségi állapotára és naprakész tapasztalatom az orvoslás minden területén.

  A legkorszerűbb és legköltségesebb orvosi kezelések ellenére:

  • a betegség változatlanul megmarad,
  • az évek előrehaladtával az alapbetegség folyamatosan romlik,
  • újabb és újabb szövődmények jelentkeznek,
  • a kezelés mellékhatásaiba a betegek előbb vagy utóbb belehalnak.

  A fenti tapasztalatok hatására mély meggyőződésemmé vált a prevenciós szemléletet, amely az egyetlen lehetséges megoldási módja a lakosságot tizedelő civilizációs népbetegségeknek, mint a 2-es típusú cukorbetegség, koszorúérbetegség, magas vérnyomás betegség, elhízás, vagy számtalan daganatos és autóimmun betegség.

  A civilizációs betegségek, valójában életmód betegségek – a jelenkori, modern életmódunk okozza őket. A civilizációs betegségeket nem lehet gyógyszerekkel megoldani. Az életmód betegségeket – csak életmód változtatással lehet megoldani, megelőzni és kezelni!

  2020-ban kezdtem el a lakosság széles tömegeinek tájékoztatását a valódi egészséges életmódról, illetve az alkalmazott orvosi kezelések veszélyeiről, a környező települések helyi ujságai, regionális TV, valamint a Facebook által.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük