USA bíró 10 államban megszüntette az EÜ dolgozók oltási kötelezettségét

Matthew Schelp amerikai szövetségi bíró 10 államra kiterjedően megszüntette (blocked) az egészségügyi dolgozók Biden elnök által elrendelt kötelező oltását.

Missouri állam mint felperes (plaintiff) sikeresen megtámadta kilenc másik állam (Alaska, Arkansas, Iowa, Kansas, Nebraska, New Hampshire, North Dakota, South Dakota és Wyoming) képviseletében Biden elnöknek és kormányának most törvényen kívül helyezett kötelező oltási rendelkezését. Az alperesek Joe Biden és kormánya voltak.

A per 32 oldalas anyagában (alább) található indoklás szerint az USA szövetségi bírája egyértelműen azon egészségügyi intézmények javára döntött, amelyek oltatlan alkalmazottakkal, személyzettel, gyakornokokkal, szakorvos jelöltekkel, hallgatókkal, diákokkal, önkéntesekkel és vállalkozókkal látják el kötelezettségeiket ahelyett, hogy két légből kapott és elhamarkodott elnöki dötés nemkívánatos következményei között sodródjanak, melyek, 1, hogy nem megfelelő ellátást nyújtanak, vagy 2, hogy egészségügyi ellátást egyáltalán nem nyújtanak.

Érdemes az alábbi híranyagot is áttekinteni, lefordítani, ahol további fontos részletek ismerhetőek meg a Biden kormány intézkedését megszüntető bírói döntés mögött.

https://atg.sd.gov/docs/CMS%20Injunction%2011.29.2021.pdf

https://www.foxnews.com/politics/judge-blocks-biden-vaccine-mandate-for-health-care-workers-in-ten-states


3 thoughts on “USA bíró 10 államban megszüntette az EÜ dolgozók oltási kötelezettségét

 1. Azóta egy szövetségi bíró állítólag az USA minden államában leállította az egészségügyi dolgozók kötelező oltását:
  Federal Judge Bans Biden’s Mandate in 100% of States; 10.3M Health Workers Affected | Facts Matter Dec2, 2021
  https://youtu.be/8jsyzCwm1uU

  Ha ez igaz, akkor legalább OTT van egy tökös bíró, akit még nem tudtak kilóra megvenni, és be meri tartatni az Alkotmányt. Nem úgy, mint errefelé.

 2. Magyarországon pedig az aljas alkotmánybíróság elutasította az eü dolgozók oltási kötelezettségét elutasító kérelmet!Micsoda külömbség!!!

 3. Ugyanis ott VAN alkotmány!
  (Legyünk tisztában vele, Magyarországnak NINCS alkotmánya. Nézzétek vissza a miniszterelnöki esküt, az alaptörvényre esküszik. Szó sincs a magyar nép szolgálatáról.)
  És erre az angolszász jogrendszerben még létező erős jogi mandátumra támaszkodik Dr. Füllmich.
  Indiát is ilyen erős jogrenddel bírónak látja.
  Csak minél több ilyen ítéletet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük