Szájon át bevehető “oltást” fejlesztenek

A Friedrich Alexander Egyetem olyan koronavakcinát kutat, amelyet nem befecskendeznek, hanem lenyelnek.

A német Gazdasági- és Klímavédelmi Minisztérium hárommillió euróval finanszírozza a projektet. A lenyelhető mRNS technológiát 2025-ig kell kifejleszteni – a kutatás alapját az általában vulkáni területeken élő mikroorganizmusok képezik.

Cikk: https://www.nordbayern.de/region/nuernberg/fau-entwickelt-corona-schluckimpfung-habeck-fordert-projekt-mit-rund-drei-millionen-euro-1.12985500

A cikk magyar fordítása:

A mini vulkánlakók segíthetnek leküzdeni az mRNS-sel történő orális oltás legnagyobb akadályát: Mielőtt egy ilyen vakcinának kifejlődhetne védőhatása a bélben, először át kell jutnia a gyomron. Azonban ez egy igazi gyilkos szerv. „A gyomor nemcsak nagyon savas, hanem hemzseg az enzimektől, amelyek az ételeinket összetevőire bontják” – magyarázza Dagmar Fischer. Ő tölti be a FAU gyógyszertechnológiai és biogyógyszerészeti tanszéki elnöki posztját, és a központi gyártási részlegért felelős a „TEL-DrugDelivery” orális vakcinaprojektben, amelyben a „TEL” a tetraéter lipidek rövidítése. A projektben részt vesz a BianoGMP, az IFB, az Ionovation és a CAM-D Technologies cégek, valamint az Iba nem egyetemi kutatóintézet is.

A tetraéter-lipidek olyan biomolekulák, amelyek kritikusak a mikroorganizmusok túlélése szempontjából kedvezőtlen vulkáni környezetben. Néhány ilyen apró lénynek nemcsak nagyon magas hőmérsékletet kell elviselnie, hanem az extrém savas fürdőket is, amelyek elpusztítják szinte az összes biomolekulát. A normál baktériumok sejtfalait ezek a savak felszakítják. Az “archaeák” viszont túlélik a maró savakat, és túl kell élniük a gyomron keresztül vezető utat is.

A vakcinát jól be kell csomagolni

Még a felkar izomzatában végzett oltásnál is lipidekbe kell csomagolni a vakcinát – még akkor is, ha nem kell túlélniük egy gyomorsavfürdőt. “Az “mRNS” biomolekulából álló vakcinák nagyon érzékenyek, erős sav nélkül is már néhány perc alatt lebomlanak komponenseikre” – magyarázza a teljes projekt koordinátora, Tobias Pöhlmann, a BianoGMP cég munkatársa.

Emiatt az mRNS lipidekbe van csomagolva, amelyek nemcsak stabilizálják a vakcinát, hanem eljuttatják a szervezet sejtjeihez is. Ott aztán a kórokozó specifikus fehérje termelődik az mRNS konstrukciós utasításai szerint. Így az immunrendszer megismeri a vírus egyes részeit, és elkezdi a harcot ellenük. Ha egy beoltott személy később megfertőződik a Covid-19 kórokozójával, az immunrendszer megjegyzi az oltást, gyorsan felveszi a harcot a fertőzéssel, és így általában enyhe lefolyást biztosít.

Az orális oltásnak számos előnye van

A FAU úgy véli, hogy az orális oltás jelentős előnyökkel jár az injekcióval szemben. A vakcina kapszulákba csomagolható vagy tablettákká préselhető, amelyek normál hőmérsékleten tárolhatók. A korábbi Covid-19 vakcinákat viszont fagyasztva kell szállítani, ami már Németországban is kihívásokat jelent, de a globális déli országok sok országában, és különösen a távoli régiókban aligha lehetséges. Ezenkívül az emberek könnyen lenyelhetik a kábítószert önállóan, különösebb útmutatás nélkül.

A Covid-19 elleni védőoltásnak biztonságosnak kell lennie

Amint a lenyelhető gyógyszer készen áll, a kutatók megvizsgálják, hogyan reagál az anyag az emberi szervezetben. A laboratóriumban szimulálják a szájüregben, a gyomorban és a bélben kialakuló állapotokat. “Ott nemcsak azt vizsgáljuk, hogy az mRNS mennyire stabilan éli túl ezt a környezetet, hanem azt is, hogy az archeoszómák károsíthatják-e például a bélsejteket” – magyarázza Dagmar Fischer. Végül a vakcinának is biztonságosnak kell lennie.

A projekt végén lehetővé kell tenni a kutatás kiterjesztését. “Olyan platformot akarunk kifejleszteni, amely a Covid 19 vakcinán kívül más oltóanyagokat is szállít” – mondja Fischer. Végül is az mRNS-oltásokat a jövőben más veszélyes fertőzések és daganatok ellen is alkalmazni kell.

10 thoughts on “Szájon át bevehető “oltást” fejlesztenek

 1. Ez egyszeri adag lesz? honnan lehet tudni, hogy az illető valóban lenyelte a tablettát? Vagy (amiről itt nincs szó) egy chippet is elrejtenek benne, amiről Bourla elvtárs beszélt korábban, hogy mindenki láthassa a végeredményt.

  Mert oltani kell, oltás nélkül nincs élet. ÚJABBAN. Vagyis van, csak rövidebb. és …

  1. Kiindulva killgéci korábbi nyilatkozatából, hogy élethosszig tartó oltásokat terveznek, naivitás lenne tőlünk azt gondolni, hogy egynél meg akarnak állni. Korábban olyanról is olvastam, hogy – igen – a gyártó visszajelzést kap, hogy a “vitaminja” be lett véve.

 2. Már javában kísérleteznek efféle tépláláknövények termesztésével is. A tücsöklisztből készült kenyérbe se nehéz belekeverni bármi más „hatóanyagot”. Amikor pedig transzhumánok leszünk reggelente 4 db 1,5 V-os ceruzaelemet kell lenyelnünk, hogy működjünk aznap…

 3. Ez is olyan lesz, hogy nincs benne biológiai anyag, hanem szájon át bevehető
  hidrogél műanyag, ami nem bomlik sósavban?
  Vagy éppen bomlik, és akkor mi lesz a klórral és a hidrogénnel? És persze egyáltalán az emésztéssel? Gyomorrák és mindenféle bélgyulladás? Ez a cél?
  Vagy szimplán csak arzén kis adagokban, átnevezve oltásnak, ami régi trükk?

 4. A lényeg: „Tolni kell a banda szekerét!” Más szavakkal a BIZNISZ mindenek felett!
  Egy vidéki szántóvető ösmerős érvelése jutott eszembe. Az Ő strófája így szól: Mér?? Nem mindegy, hogy szívlapáttal mellbe, vagy hátba vágják az embert??
  Van igazsága, mert a lényeg a szívlapát!

  1. Azért, hogy más nehogy elkapja: a mit? Mindenki felelős, hogy másnak ne adja át a semmit. Tehát haljon meg. Az a tuti.
   Kifacsart egy logika ez.

 5. Amennyi időt, pénzt, energiát és high tech-et ezek a pszichopaták a kiirtásunkra áldoznak, abból mind a 8 milliárdan fejedelmi módon élhetnénk ezen a Földön. Valószínűleg ők sem voltak vele tisztában, mennyire ellenálló faj vagyunk, ha még mindig csak egyre szaporodunk, mint a rákos sejtek, lankadatlan erőfeszítéseik ellenére. Úgy tűnik, előbb-utóbb mindenre rezisztenssé válunk, mint a baktériumok az antibiotikumokra.
  Mi lenne, ha nem bombáznának minket napi 24 órában mérgekkel, mesterséges sugárzásokkal, háborúkkal, konfliktusokkal, félelem-pornóval, munkahelyi stresszel, hanem tiszta, egészséges, nyugodt környezetben élhetnénk emberhez méltó életet? Mi lenne, ha nem koboznák, lopnák vagy süllyesztenék el azonnal az új életjobbító találmányokat, ha nem nyírnák ki (szó szerint vagy szakmailag), nem tüntetnék el a feltalálóikat? Aki egy kicsit is tájékozott, tudja, miről van szó, Nikola Teslától Wilhelm Reich-ig.

  Az a technológia, ami végül kereskedelmi forgalomba kerül, garantáltan a globalogazdi javát szolgálja, és nem a miénket. A marketing fűt-fát ígér, általában pontosan az ellenkezőjét annak, amiről valójában szó van: ez a beetetés. Amikor elegen ráharaptak, jön a teljes körű bevezetés, az előző technológia pedig a szemétre kerül. Végül az új technológia mindent elural, és nincs menekvés. Ha valaki a legegyszerűbb dolgot is szeretné elintézni, kénytelen alávetni magát, különben teljesen a társadalom perifériájára szorul.
  Ez a folyamat egyre gyorsul, ahogy a transzhumán technokrácia egyre jobban centralizálja a hatalmát. A mesterséges intelligencia lassan eluralja az
  egész emberi társadalmat, építi a digitális börtönt az egész bolygón: lépésről lépésre, tégláról téglára. Az egymástól függetlennek tűnő jelenségek olyanok, mint a pixelek egy képernyőn: ha megfelelő perspektívából nézzük, láthatjuk az egész képet. Ha csak az egyes pontokra figyelünk, nem értünk semmit.

  Szinte mindegy is, hogy mi van a legújabb csodagyógyszernek kikiáltott kapszulában. Borítékolható, hogy jó vagy hasznos csak a pharma-maffiának és megbízóinak lesz, az embereknek viszont óvakodni kellene tőle, mint mindentől, ami a népirtó-ipari komplexumtól jön.

 6. Továbbra is meg akarnak minket menteni egy nathatol ha akarjuk, ha nem! Ezek a kutatók vakon járnak a világban? Nem látják hogy a kutyának sem kell már mereg? Csomagolhatjak akar aranyba is akkor sem kell!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük