Rövid idézet a Pfizer éves beszámolója szöveges mellékletéből

„Üzleti tevékenységünk számos kockázatnak van kitéve, beleértve az alábbiakban leírtakat. Alaposan mérlegelje az alábbiakban és a jövőbeni bejelentéseinkben leírt kockázatokat és bizonytalansági tényezőket. Ha az alábbi kockázatok bármelyike megvalósul, üzleti tevékenységünk, pénzügyi helyzetünk, működési eredményeink és kilátásaink jelentősen és hátrányosan befolyásolhatják. Ezen túlmenően a jelenleg általunk nem ismert, vagy általunk jelenleg jelentéktelennek ítélt kockázatok és bizonytalanságok is jelentősen hátrányosan befolyásolhatják üzletmenetünket, pénzügyi helyzetünket, működési eredményeinket és/vagy kilátásainkat.

Az ADS-ekbe való befektetés különböző kockázatokkal jár. Önnek gondosan el kell olvasnia és mérlegelnie kell a jelen éves jelentésben a “Kockázati tényezők” címszó alatt tárgyalt kérdéseket, amelyek a következő kockázatokat tartalmazzák:

-A bevételeink nagymértékben függnek a COVID-19 vakcinánk értékesítésétől, és a COVID-19 vakcinából származó jövőbeli bevételeink bizonytalanok.

-A bejelentett kereskedelmi bevételeink a Pfizer Inc. vagy Pfizer által a COVID-19 vakcina értékesítésére és költségeire vonatkozó előzetes becsléseken alapulnak, mivel a Pfizer Egyesült Államokon kívüli leányvállalatainak pénzügyi negyedéve eltér a miénktől, és ez további időbeli késedelmet okoz. Ezek a becslések a jövőbeni időszakokban valószínűleg megváltoznak, ami hatással lesz a bejelentett pénzügyi eredményeinkre.

Elképzelhető, hogy nem leszünk képesek a COVID-19 vakcinánk és/vagy a variáns-specifikus formulák megfelelő hatékonyságát vagy biztonságosságát bizonyítani ahhoz, hogy végleges hatósági engedélyt kapjunk az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, az Európai Unióban vagy más olyan országokban, ahol sürgősségi felhasználásra engedélyezték vagy feltételes forgalomba hozatali engedélyt kaptak.

Jelentős nemkívánatos események fordulhatnak elő a klinikai vizsgálataink során vagy akár a hatósági jóváhagyás megszerzése után is, amelyek késleltethetik vagy leállíthatják a klinikai vizsgálatokat, késleltethetik vagy megakadályozhatják bármelyik termékjelöltünk hatósági jóváhagyását vagy piaci elfogadását.

-A COVID-19 vakcinák más gyártóival szemben jelentős versenyben állunk, és előfordulhat, hogy nem leszünk képesek megtartani a COVID-19 vakcinánk versenyképes piaci részesedését.

-Marketing- és értékesítési szervezetünket csak nemrégiben építettük ki. Ha nem tudjuk tovább növelni marketing- és értékesítési képességeinket saját magunk vagy harmadik felek révén, előfordulhat, hogy nem leszünk képesek hatékonyan forgalmazni és értékesíteni termékjelöltjeinket az Egyesült Államokban és más joghatóságokban, amennyiben azokat engedélyezik, illetve nem tudunk termékértékesítési bevételt generálni.


A teljes beszámolót itt tudod angolul elolvasni. Ha az izgalmas részletek érdekelnek, kb 20 perces videó és egy kis olvasnivaló ezen a linken.


Angelika Mihalik tudósítása és fordítása

4 thoughts on “Rövid idézet a Pfizer éves beszámolója szöveges mellékletéből

 1. Mit akar ez jelenteni? Azt hogy a Pfizernél már előre látják a buktát és a befektetőknek akarnak ezzel súgni, vagy mi?

  1. Többek közt.
   Ez a mi szempontunkból egy nyílt beismerés a Pfizer által, ráadásul egy hivatalos okiraton, hogy “vakcináik” súlyosan ártalmasak, hogy ezt maguk a gyártók tudják, de számukra nem az a fontos hogy miféle egészségi károkat és hány halálesetet okoznak, hanem ami lényeges nekik, a profit-érdekeik védelme és befektetőik értesítése a profitjaikat érintő esetleges negatív következményektől. Mire reakcióként az emiatt megriadt befektetők majd rohanhatnak lobbizni minden nemzeti és nemzetközi politikai fórumon, hogy e “vakcinák” mielőbb kötelezővé legyenek téve, hogy ezáltal a bizonytalan bevételből bizonyos bevétel legyen. Ellenkező esetben akár veszteségekkel is kell számolniuk. Más szóval, a közimádatnak örvendő kapitalista gazdasági rendszer alapelve egyik csúcs-megnyilvánulásának lehetünk tanúi.

   A szöveg egészét is valóban érdemes olvasni. Lehet szemezgetni.
   Ha pl valaki még kételkedne esetleg az értelmetlen PCR-tesztek tömeges alkalmazása miértjében, erre is itt a magyarázat:
   “Our future revenues from sales of our COVID-19 vaccine depend on numerous factors, including:
   – the extent of the spread of COVID-19 infection”
   Azaz a bevételeik nagy mértékben függenek a Covid-fertőzés terjedése mértékétől. Azaz annak látszatától, persze.
   Nyilván ezért kell a PCR tesztjeik által bevonniuk az egészséges és a tüsszentő tömegeket mint “fertőzötteket” a járvány-szinjátékba.

   Bevételük függ attól is hogy hány országot és földrészt vonnak majd be a buliba. (“our ability to expand our geographic customer base”). Hát majd az EU és a WHO megoldják, mint tudjuk, hogy eme egészségre erősen káros termékek, a kereslet híján, mégiscsak vásárlói bázist nyerjenek minden földrajzi területen.

   Attól is függ a bevételük mértéke, hogy megkapják-e ezen káros termékekre a teljes engedélyt a sürgősségi helyett. (“our ability to receive full regulatory approvals, where we currently have emergency use authorizations or equivalents;)
   Így a befektetők érdekelve érzik majd magukat hogy rohanjanak lobbizni (lefizetni) a vonatkozó ügynökségekhez is, ne csak az EU- illetve WHO-vezetéshez és a nemzeti kormányokhoz.

 2. A “bízz a tudományban” csalás lényege, hogy semmit nem tudnak tudományosan alátámasztani.
  A “hiszünk az oltásban” OV szlogen ennek magyar változata.
  Ideje lenne nyilvánosságra hozni a Pfizer, és a többi gyógyszergyár vs. magyar állam vakcina szerződéseket.
  A SZK videóban bemutatott fekete kitakarás módszer elhagyásával.
  Közérdekű.

 3. Köszönjük a tudósítást és a fordítást! Na erre is hivatkozni kell, ha tovább erőltetik ezeket a mérgeket!
  “–Elképzelhető, hogy nem leszünk képesek a COVID-19 vakcinánk és/vagy a variáns-specifikus formulák megfelelő hatékonyságát vagy biztonságosságát bizonyítani ahhoz, hogy végleges hatósági engedélyt kapjunk az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, az Európai Unióban vagy más olyan országokban, ahol sürgősségi felhasználásra engedélyezték vagy feltételes forgalomba hozatali engedélyt kaptak.”
  Ezek alapján – amit egyébként a politikusok és az “operatívtörzs” is pontosan tudott-, kik lesznek a felelősök – és milyen kártérítésre számíthatnak – a bizonyos munkakörökben és munkahelyeken kötelezővé tett, nem bizonyított hatásosságú – illetve bizonyítottan káros, mérgező és veszélyes- , végleges hatósági engedélyt nem kapott, kísérleti szerek súlyos egészségkárosító hatásaiért? Továbbá azért, hogy ezekről a tényekről – hogy kísérleti szerek, amelyeket embereken próbálnak ki – nem tájékoztatták azokat, akik beoltatták magukat, illetve azokat se, akiket kényszeroltottak?!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük