Nyílt Levél Juhász Miklós Alkotmánybírónak

AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG NEM AZ ALKOTMÁNY ŐRE, HANEM A KORMÁNY HITELESÍTŐJE
NYÍLT LEVÉL JUHÁSZ MIKLÓS ALKOTMÁNYBÍRÓNAK

Az Ön által vezetett alkotmánybírósági tanács elutasította az egészségügyi dolgozók kötelező harmadik oltásának elrendelése iránt meghozott kormányrendelet megsemmisítését. Nem csodálkozom a döntésen, mert az teljes mértékben megegyezik azzal, amiért Ön alkotmánybíróvá válhatott.

EGYSZERŰBB LENNE AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG ÉPÜLETÉRE KIHELYEZNI EGY PECSÉTET, ÉS RÁÍRNI, HOGY A KORMÁNY HITELESÍTŐJE.

Bizonyára emlékszik rá hogy az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságában igen rövid ideig tartott az Ön meghallgatása 2020-ban, mert az ellenzéki képviselők nem intéztek Önhöz egyetlen kérdést sem. Azért nem, mert amilyen rombolást végzett a Gazdasági Versenyhivatal élén 10 év alatt, az előre vetítette, hogy miért lesz alkotmánybíró, és hogy az Ön személyét nem lehet komolyan venni. A Gazdasági Versenyhivatal küldetése két évtizeden át rendkívüli módon segítette a gazdasági életben a monopolhelyzetben lévők túlhatalmának korlátozását, az egyszerű fogyasztó számára véderőt teremtett a monopóliummal rendelkező vállalatokkal szemben. korábban lehetett arra számítani, hogy a Gazdasági Versenyhivatal valóban a küldetését teljesíti, AZ Ön vezetése alatt elvesztette. Ön teljes mértékben a kormány kiszolgálójává tette ezt a fontos, jogállami intézményt, és a politika által kijelölt ügyekben lehetett csak vizsgálódni, és vagy szankciót alkalmazni, vagy félrenézni. Úgy látjuk, s erre lehetett számítani, hogy Ön alkotmánybíróként sem a közösséget, hanem az egyéni ambícióit szolgálja ki.

Ez a döntés, amit hoztak, kifejezetten támadja a jogállamiságot, álszent, valótlan indoklást tartalmaz, teljes mértékben elrugaszkodik a valóságtól, sőt, kifejezetten sérti az Alaptörvényt. Még azt sem voltak képesek döntésükben figyelembe venni, hogy azok a vakcinák, amelyek kötelező felvételére kötelezik az intézmények a dolgozóikat, mindössze a 18 / 1998. (VI.3.) népjóléti miniszteri rendelet 2021. május 4-én hatályba lépett rendelkezései szerint önkéntesen felvehető oltások, azaz semmilyen okból ezzel ellentétes jogszabály nem születhet. Álszent módon azt közlik, hogy az egészségügyi ellátórendszer betegellátási biztonságát szolgálja ez a rendelkezés. Miközben hivatalos tudomásuk van arról, hogy a kórházban lévő betegek 40 százaléka oltott, sokan közülük már a harmadik oltáson is túl vannak. Azzal is tisztában vannak, hogy az összes vakcina szakmai leírásában az szerepel, hogy megelőzi a koronavírus fertőzést, azaz az oltóorvosokat a gyártók becsaptak, hiszen rendre tömegesen fertőződnek meg és betegszenek meg oltott emberek. Önök ilyen körülmények között inkább elveszítik egészségügyi dolgozók sokaságát, úgy, hogy egyáltalán nem szolgálja mindez a beteg biztonságot, mert az oltott egészségügyi dolgozó is nyugodtan lehet fertőzött és fertőző is.

Elképesztő, hogy még azt a tényt sem voltak képesek figyelembe venni, hogy nem vállal sem a gyártó, sem az állam felelősséget a vakcinák hatásosságáért, sőt, a polgárnak magának kell kérnie az oltást, és felelősségvállaló nyilatkozatot kell aláírni azért, hogy beoltsák. A kormányrendeletben pedig nem szerepel az, hogy mivel kötelezik a dolgozókat az oltás felvételére, így nem kell aláírniuk a felelősségvállaló nyilatkozatot, hanem úgy kell tekinteni, hogy az állam kérte az oltást. Miután pedig ez nem szerepel a kormányrendeletben, Önök nem állapíthatták volna meg azt, hogy nem alaptörvényellenes ez a kormányrendelet, hiszen az oltottnak kell vállalnia a felelősséget azért, amit ő nem akar, de kényszerítik rá. Önök bűncselekmények elkövetéséhez asszisztálnak. Hiszen a kényszerítés bűncselekmény.

Sokan kértek engem is, hogy nyújtsak be alkotmányjogi panaszt. Nem nyújtok be, mert Önök semmi mást nem csinálnak az egész koronavírus járvány alatt is, mint hitelesítő pecsétet adnak a kormánynak alapvető emberi jogi jogsértések sorozatában.

Ön ne tekintse magát valódi alkotmánybírónak. Ön csak formálisan alkotmánybíró. Valójában az egyéni ambícióit kielégítő foglalkozást tölt be, haszontalan a magyar emberek számára, a kormány megrendelésére végzi a munkáját. Ne várjon senkitől tekintély tiszteletet, mert nem méltó rá.

SZÉGYELLJÉK MAGUKAT!

Dr. Varga-Damm Andrea

15 thoughts on “Nyílt Levél Juhász Miklós Alkotmánybírónak

 1. Azok az “urak” ott az Alkotmánybíróságnak nevezett bohóctársulatban valójában tettestársak egy emberiség elleni bűntettben, mert emberkísérletben való részvételre kényszerítettek egy csomó embert, amit az Alaptörvény és a nürnbergi törvények szigorúan tiltanak. Mindezt olyan “alkotmánybírók” tették, akiknek a törvények betartatásán kellene őrködniük, akár az államhatalommal szemben is. Teljesen lejáratták magukat, hiteltelenné váltak.
  De hát tudjuk, ki tette őket arra a posztra, és biztosan nem véletlenül.

  Egy nap még felelniük kell mindazért, amit ránk szabadítottak.

  Amerikában legalább egy szövetségi bíró akadt, aki az esküjének megfelelően cselekedett, és leállította a kötelező méreginjekciózást az egészségügyben. Nálunk egy sem.

  Az Európai Bizottságban pedig már azon ügyködnek, hogy érvénytelenítik a nürnbergi törvényeket, és egyszerűen kényszeroltják az ellenkezőket.
  Színtiszta FASIZMUS!

 2. Egy Székely Sándor nevű ex-dékás november végén benyújtotta a Parlamentben a kovid oltás KÖTELEZŐVÉ tételére vonatkozó javaslatát, amiben az is szerepel, hogy ne kapjon TB-támogatott ellátást az, aki nem oltatja magát. A parlament.hu oldalról letölthető PDF-ben a teljes javaslat.

  https://www.parlament.hu/irom41/17701/17701.pdf

 3. Varga-Damm nyílt levelével az a legnagyobb baj, hogy tele van ÉRZELMEKKEL, szóvirágokkal, követhetetlen összefüggésekkel. Tipikus “púderszagú” női nyafogás. (Elnézést, de ez van.)

  Amivel szemben állunk, az egy fasiszta, népirtó diktatúra.
  Mit tanulhatunk a 30-as évek náci propagandájából?

  TŐMONDATOKAT!
  RÖVID ÜZENETEKET!
  ÁLLANDÓ ISMÉTLÉST!

  A LEGBUTÁBB IS MEGÉRTSE!
  KÉSZ VÁLASZ LEGYEN MINDEN KIFOGÁSRA!
  ERŐT MUTASSON!

  Amíg a kényszeroltást ellenzők ezt a házi feladatot nem tanulják meg, addig nem lesznek képesek tömegeket mozgósítani.
  A sopánkodás, a nyifi-nyafi, a 2 mondatban elmondható üzenetek felhabosítása nem erőt és elszántságot, hanem gyengeséget és bizonytalanságot mutat.

  1. Legalább ez az EGY jogász nyíltan ki mer(t) állni ebben az országban – ahol amúgy Dunát lehet rekeszteni a jogászokkal – a jogtiprás és jogfosztás ellen.
   Szerintem a levél nyelvezete a szokásos jogi csűrés-csavarás, mismásolás, a tények elkenése, kimagyarázása miatt olyan, amilyen, és nem azért, mert az írója egy nő.

   Amúgy hol van EGYETLEN FÉRFI JOGÁSZ, aki a nevét vállalva kiállna a jogállami normák teljes sárbatiprása ellen, rövid tőmondatokban fogalmazva, erőt mutatva?!
   Én egyet sem látok…

 4. Én így fogalmaztam volna:
  ———————————-

  AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG A KORMÁNY PINCSIKUTYÁJA!
  NYÍLT LEVÉL JUHÁSZ MIKLÓS ALKOTMÁNYBÍRÓNAK

  Önök nem semmisítették meg az eü dolgozók kényszeroltását elrendelő, Magyarország Alaptörvényének tartalmával is és szellemiségével is ellentétes, az alapvető emberi jogokat lábbal tipró kormányrendeletet!

  Önt, kedves Juhász Miklós, erre tartják? Ezért csináltak Önből alkotmánybírót? A munkatársait arra tartják, hogy jogellenes, életellenes, az emberi méltóságot semmibe vevő rendelkezések bevezetését támogatva szolgálják a gazdáikat?

  Az Ön meghallgatása 2020-ban, az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságában igen rövid ideig tartott. Az ellenzéki képviselők egyetlen kérdést sem intéztek Önhöz!

  Miért nem? Azért, mert amit, és ahogyan a Gazdasági Versenyhivatal élén 10 év alatt művelt, abból már tudni lehetett, hogy azért csinálnak Önből alkotmánybírót, mert kritika és ellenkezés nélkül fogja teljesíteni a gazdái összes parancsát!

  A Gazdasági Versenyhivatal – mielőtt Önnek bármi köze lett volna hozzá – 20 éven át segítette a monopolhelyzetben lévők túlhatalmának korlátozását, védte az egyszerű fogyasztókat a monopóliummal rendelkező vállalatokkal szemben Magyarországon.

  Arra számítottunk mi, magyarok, hogy a GVH tovább folytatja azt a munkáját, amivel a magyar érdekeket védi!

  Az Ön vezetése alatt mindebből semmi nem lett. Ön teljes mértékben a kormány kiszolgálójává tette ezt a fontos jogállami intézményt! Kizárólag a politikai érdekek mentén kijelölt ügyekben vizsgálódtak – majd szankcionáltak vagy eltussoltak!

  Ön nem a közösséget szolgálta, hanem a kenyéradó gazdáit, és nem a közösség érdekeit védte, hanem azzal volt elfoglalva, hogy valóra váltsa az egyéni ambícióit!

  Döntésük, amellyel nem kötelezték a kormányt az eü dolgozók kényszeroltását elrendelő jogszabály megsemmisítésére, sérti az Alaptörvényt és támadja a jogállamiságot! Indokolásuk hazug és álszent, semmi köze a valósághoz!

  Önök nem vették fgyelembe, hogy azok a vakcinák, amelyek felvételére kötelezik az embereket, azok az oltóanyagok a 18 / 1998. (VI.3.) népjóléti miniszteri rendelet 2021. május 4-én hatályba lépett rendelkezései szerint önkéntesen felvehető oltások!

  Ezzel ellentétes jogszabály nem születhet!

  Önök azt állítják, hogy az egészségügyi ellátórendszer betegellátási biztonságát szolgálja ez a rendelkezés. Önök hazudnak! Önöknek hivatalos forrásból van tudomásuk van arról, hogy a kórházban lévő betegek 40 százaléka oltott! Sokan közülük már a harmadik oltáson is túl vannak!

  Önök azzal is tisztában vannak, hogy az oltóanyagok szakmai leírásában szereplő állítás, amely szerint a vakcinák beadatása megelőzi a koronavírus fertőzést – ez nyilvánvaló hazugság, amit a tapasztalatok nem támasztanak alá!

  A gyártók hazudnak az oltóorvosoknak, hazudnak az egészségügy döntéshozóinak, hazudnak a kormányoknak, hazudnak minden már beoltott és az oltóanyag beadatására készülő embernek – hiszen rendre tömegesen fertőződnek meg és betegszenek meg kétszer, sőt háromszor oltott emberek.

  Önök asszisztálnak ahhoz, hogy Magyarország kormánya egy világjárvány közepén az egészségügyi dolgozók tízezreit zavarja el az egészségügyi ellátórendszerből, mert Önök nem a magyar nép érdekeit nézik, hanem azt, hogy meg legyen elégedve Önökkel gazdájuk – a magyar kormány!

  Tudjuk, hogy a vakcinák hatásosságáért nem vállal felelősséget sem a gyártó, sem a kényszeroltást elrendelő kormányok, sem a munkáltatók!

  Semmiféle felelősséget sem vállal senki, beleértve azt is, hogy a teljes körű KÁRTÉRÍTÉSI felelősséget sem vállalja sem a gyártó, sem a kormányok, sem a munkáltató arra az esetre, ha a beoltott dolgozó az oltási szövődmények miatt tartósan betegállományba kényszerül, leszázalékolják, vagy meghal!

  A kényszeroltásra kötelezett munkavállalók a SAJÁT felelősségükre kell, hogy beoltassák magukat, és ezt a döntésüket az aláírásukkal kell, hogy vállalják!

  A kormányrendeletben nem szerepel az, hogy mivel kötelezik a dolgozókat az oltás felvételére, nem kell aláírniuk a felelősségvállaló nyilatkozatot, mert a teljes körű felelősséget az állam vállalja, hiszen az állam írta elő a kötelező oltást.

  Miután az állami felelősségvállalás nem szerepel a kormányrendeletben, Önök nem állapíthatták volna meg azt, hogy nem alaptörvényellenes ez a kormányrendelet!

  Mivel az oltottnak kell vállalnia a felelősséget azért, amit ő nem akar, de kényszerítik rá – Önök bűncselekmények elkövetéséhez asszisztálnak. Hiszen a kényszerítés bűncselekmény.

  Sokan kértek engem is, hogy nyújtsak be alkotmányjogi panaszt. Nem nyújtok be, mert Önök semmi mást nem csinálnak az egész koronavírus járvány alatt is, mint hitelesítő pecsétet adnak a kormánynak alapvető emberi jogi jogsértések sorozatában!

  Kedves Juhász Miklós! Ön csak papíron alkotmánybíró! Önre nincs szüksége Magyarországnak! Az Ön szakmai teljesítménye egy nulla!

  Ön nem a magyar nép érdekeit védi a magyar kormány jogi túlkapásaival szemben! Ön nem az Alkotmány szavainak a betartatást és az Alkotmány szellemiségét védi a saját jogain túlterjeszkedő kormány és a gyógyszeripari világcégek pénzügyi érdekeivel szemben!

  Ön mindössze az egyéni ambícióit kielégítő foglalkozást tölt be, a kormány elvárásaihoz igazodik, a kormány megrendeléseit teljesíti!

  Ön haszontalan a magyar emberek számára!
  Önnek nincs tekintélye a magyar nép szemében!
  Ön ne várjon tiszteletet a magyar polgároktól!
  Ön egy szánalmas marionettbáb, amelyik úgy mozog, ahogy a kormány ujjai mozgatják!

  1. Ha úgy gondolják, hogy segítene egy új, vagy ismételt aláírás gyűjtés, (vagy meglévőt kiegészítő ) ami értékes egy használható joghatóság megbízására, talán itt a pillanat, hogy újra induljon/folytatódjon.

 5. Dr. Varga-Damm Andrea ez egy nagyon jól sikerült levél, GRATULÁLOK a megfogalmazásáért, a bátorságáért!
  Persze bárcsak nem kellene gratulálnom mindezekért, hiszen nem ilyen az emberi jogokat képviselő(k)re vágyunk. Elkeserítő, hogy egy ilyen fontos és kiemelkedő vezető pozíciót betöltő ember idáig jusson. Nyilván az ilyen ember a hatalmas fizetését és egyéb járandóságait nem fogja feladni bizonyos elvekért. Inkább választja a romlott, szennyes oldal képviseletét. Mihaszna, semmirekellő csak a pénzünket felzabáló szarházi élősdi. A tömegnek meg kellene indulnia végre és lesöpörni az ilyeneket a francba már!

 6. Mindenhol a világban rémísztgetik az embereket ezzel az “omicronnal”. Meg új gyógyszert adnak ki rá mert az eddigiek nem “bírnak vele” :(.
  Ugyanakkor állítólag holnap tárgyal a bizottság a kötelező c. oltásról Magyarországon. Vajon milyen eredmény várható ugye?
  Csehországban is kötelező lesz az oltás katonák, rendőrök egészségügy és 60 év felettieknek.
  Doktor Úr én nem akarok vészmadár lenni, de én nem úgy látom mint Ön, amikor néhány nappal ezelőtt a covidfasizták biztos bukásáról lbeszélt :(.
  Minden úgy megy ahogyan azt szeretnék, hogy menjen.
  Kötelezik ezt a szart, akkor mit tud tenni az ember? 🙁 El vagyok keseredve 🙁

 7. A Magyar Köztársaság mellett a Fidesz létrehozott egy párhuzamos, törvénytelen és alkotmányellenes, New York-ban cégként bejegyzett Magyarországot a kisded játékai megvalósításához, amiről az EU is tud, megspékelve egy Alaptörvénnyel. És senki nem szólalt fel ez ellen, se a Fidesz végrehajtója, az Alkotmánybíróság, se Áder János.

 8. Nem akarom és nem is fogom a magyar kormányt védeni. Viszont látni kell, hogy amit Orbánék tesznek, ez a nyugati társadalom összes országában egyformán zajlik: következő lépésként le akarják tolni a torkunkon a kötelező oltást. Ez van Németországban, Csehországban, Szlovákiában. Talán Lengyelország az egyetlen kivétel, ők ellenállnak ennek a cirkusznak. Az egyetlen igazán népéért küzdő kormánnyal az élen…
  Elég a nyafogásból, most már a nemzeteknek kell tenni valamit! Én nem a tüntetésekben látom a megoldást, hanem a bojkottban. Olvastam egy elemzést nemrég, ami nagyon tetszett. A lényeg, hogy a lakosoknak bojkottálni kell mindent, és csak és kizárólag a legszükségesebb dolgokat vegyék. Ne tankoljanak, ne vásárolgassanak, ne kávézgassanak kávézókban. Ha tehetik, ne menjenek dolgozni. Vegyék ki a szabadságot, vagy legyenek táppénzen. Ne utazzanak tömegközlekedéssel, ne vásároljanak állami részvényeket. De ami a legfontosabb: azonnal vegyék ki az összes megtakarított pénzüket a pénzintézetekből!!!
  Ezzel leállítják a gazdaságot. Látszólag ez öngól, hiszen majd azt mondják, hogy a gazdaság élénkítése bla bla bla. De ne feledjük, hogy ki tulajdonában vannak a bankok, üzletek, gyárak, az egész ipar? Ha a tulajdonosok nem jutnak a pénzükhöz, akkor kezdődik majd a ramazúri!
  Egy hónapig kell kitartani, és garantált a változás akár a Covid terén is! De elég, ha csak az oltatlanok maradnak távol és bojkottálják a gazdaságot. Ez az egyetlen út, ahogy sarokba lehet szorítani az igazi tetteseket: azokat akik tulajdonában vannak a boltok, ipar, bankok. Ott az Achilles-sarkuk, ott lehet támadni őket.

 9. Abban az esetben, ha levél írójának Varga-Damm Andreanak ( ha ugyan ő a szerzője) lehet a , hogy van neki vagy esetleg egy közeli családtagnak egy nagyobb lélegzetű temetkezési vállalata , és éppen azt akarja működésében felvirágoztatni a világjárvány idején a leendő ” kliensek ” létszámának gyors emelésével , mert ha igy áll a dolog úgy abban az esetben teljesen megértem azt , hogy ekkora vehemenciával támad minden lehetséges célszeméjt és propagálja az oltás ellenesség minden változatát , hirdetve az oltás káros hatását , talán ettől remélve esetleg némi prosperitást a cégnek . . . . .

  1. Trollkám!

   Mielőtt ilyen éktelen baromságokkal állsz elő, előbb végezd el a kötelező házi feladatot: ismerkedj meg a valós tényekkel, de kivételesen ne a hivatalos agymosó papagáj-médiából, mert az hazudik napi 24 órában. Aztán vegyél leckéket helyesírásból, mert pl. a “célszemély”-t “ly”-nal írják, nem “j”-vel.
   Ha ezek után még mindig nem jut eszedbe semmi értelmes dolog, akkor inkább tartsd vissza magad a kommenteléstől.
   Itt nemkívánatos a jelenléted, magyarul: KÍVÜL TÁGASABB.

 10. A jelenlegi Alaptörvény szerint: alapvető jog, még veszélyhelyzet idején is , csak “a feltétlenül szükséges mértékben, az elérni kívánt céllal arányosan, az alapvető jog lényeges tartalmának tiszteletben tartásával korlátozható.”
  (Én Schiffer András nyilatkozataira irányítanám inkább a figyelmet.)

  Csak érdekességképpen szeretnék itt megosztani egy jellegzetes példát.
  Az alábbi egy telefonbeszélgetés leirata, mely egy közalkalmazott és az “üzemorvosa” között zajlott le:

  – Jó napot kívánok! X.Y. vagyok, itt és itt dolgozom. Azt szeretném kérdezni, hogy a … Tankerületi Központból a közelmúltban megkeresték-e Önt az ügyemben?
  – Nem, nem kerestek engem. (… sic!)
  – A jelenleg hatályos 599-es kormányrendelettel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy a vakcinát Ön beadhatja-e nekem?
  – Ki?
  – Mármint Ön, mint foglalkozás-egészségügyi szakorvos.
  – Nincsen nekem oltóanyagom…
  – Értem, és javaslatot…
  – Menjen az oltópontra, bármelyik oltópontra lehet menni…
  – Értem, és javaslatot esetleg tudna tenni arra…
  – Nem kell ehhez javaslat.
  – De, hogy melyik típusú vakcinát…
  – Azt az oltóponton döntik el.
  – Értem, de az oltóponton dolgozó orvos az én kórelőzményeimet biztosan nem ismeri és nem is néz utána ott helyben, tehát csak egy kitöltött kérdőív alapján tudja megítélni, hogy milyen vakcinát volna szükséges számomra beadni.
  – Hát nyugodtan be lehet menni az oltópontra, ne haragudjon…
  – Bocsánat, de én egy orvosi szakvélemény alapján szeretném kiválasztani a vakcinát.
  – Hát akkor vigye magával ezt a papírt. Másképp nem megy…
  – Melyik papírra tetszik gondolni?
  – Hát ha azt mondja, hogy magának van valami orvosi papírja.
  – Nekem nincs ilyen, hanem csak egy bizonyos időtávlatban felhalmozódott kórelőzményeim és egészségügyi adataim vannak, amit szeretném, ha figyelembe vennének.
  – Én nem beszélhetek az oltópont helyében, úgyhogy tessék odamenni, jó?
  – Még egy kérdést megenged? Jelen esetben a kormányrendelet kapcsán arról van szó, hogy a munkáltató engem kötelez, egyértelműen. A vakcina fölvételéért pedig csak úgy folyamodhatom, ha önkéntes beleegyezésemet adom. Ez is egyértelmű.
  – Igen … ?
  – Tehát ha nem írom alá az önkéntes beleegyező nyilatkozatomat, akkor megkaphatom a vakcinát?
  – Nem, én nem, én nem értek hozzá, én most… nézze, én üzemorvos vagyok, de ezt az oltópont orvosával kellene ezt magának megbeszélnie.
  – Értem, de ez most egy teljesen általános kérdésfelvetés, mert itt egy súlyos ellentmondást látok… Tehát ha köteleznek, és csak önkéntességi alapon kaphatom meg, akkor ebben a helyzetben mi a teendő?
  – Nem tudom, nézze, én ehhez nem értek. Mondom, menjen el egy oltóponthoz.
  – Értem, és egészségügyi szempontból tájékoztatást kitől kaphatok?
  – Ott az orvostól.
  – A teljeskörű egészségügyi tájékoztatást megadja nekem az oltóorvos?
  – Én nem nyilatkozhatok a másik kollégának a nevében.
  – A jogszabály értelmében teljeskörű egészségügyi tájékoztatásra jogosult vagyok. Ezt ki fogja biztosítani nekem?
  – Hát biztos az oltóponton. Vagy a háziorvosa.
  – Háziorvosomhoz legutóbb a 78. telefonhívásra sikerült bejelentkeznem, vele még nem sikerült tisztáznom ezt, azért szeretném elsősorban Önt kérdezni.
  – Aha…, hát az oltópontra menjen, ők tudnak erről bármit is mondani. Ők az illetékesek. Jó?
  – Rendben. Köszönöm szépen. Viszont hallásra!
  – Kérem, viszont hallásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük