Mi az amerikai elnökválasztás tétje? – Dr. Drábik János, Jakab István

Biztosan lesznek, akik kérdezik, mit keres itt a COVID járvánnyal foglalkozó oldalon egy ilyen beszélgetés.

Az ok az, hogy mindannyiunk tisztánlátásához, a helyes stratégia kimunkálásához szükség van az ilyen a hátteret megvilágító beszélgetésekre. Nem kérdéses, hogy a videó végén elemzésre kerülő “szeretet alapú” társadalmat keressük és ennek létrehozásáról szeretnénk gondolkodni, ugyanakkor a démonikus, csak erőből intézkedő hatalommal szemben nehéz szeretet alapú stratégiával szembeszállni. Mégis ezt kell megtalálni.

Szolgáljon ez a film inspirációt adó esszenciaként, hogy beindulhasson a brain storming és megjelenjenek azok az irányítani képes politikai pólusok, amelyek csillapítják az eszement ránk erőltetett erőszakot.

Tamasi dr.

4 thoughts on “Mi az amerikai elnökválasztás tétje? – Dr. Drábik János, Jakab István

 1. Csak azt nem értem, hogy Jakab és Drábik urak hogy lehetnek még mindig fiatal/finkelstein demokraták, ha ennyire tisztán látják a világ történéseit?

  1. Jakab nem volt az. Drábik igen. És voltak erről heves vitáik, de aztán Jakab stratégiát váltott, és elkezdte inkább finoman, de kitartóan folyton piszkálni Drábik orrát a dologgal. Tehát Jakab ezért nem fogalmaz olyan karakánul, ahogyan szeretne amúgy. Drábik meg éppen kiábárndulóban van Orbánból.

  2. Az általam ismert Drábik-féle előadások tömör lényege az hogy létezik ez a bizonyos államok feletti magánhatalom amely minden lényeges döntést meghoz minden egyes ország számára.
   Az Orbán-kormány abban kivétel hogy az egyetlen talán amely a leglényegesebb gazdasági-politikai döntések terén ellenállást tanusit. Politikai kérdésekben ellen lehet állni e világelitnek, bizonyos szinten és ennek maximumát megteszi az Orbán-kormány. Egyedül Magyarországon van még ellenállás ami szerint nem csak a globális neoliberalizmus szabályai érvényesülnek de van még esélye még a kis- és középvállalkozóknak. Ez nyugaton már rég nincs jelen. Ugyanakkor, mivel a háttérhatalom kezében a pénzhatalmi világmonopólium, ebből az következik hogy pénzügyi téren az ellenállás minimális mértéke lehetséges csak és annak is nagy az ára, mégha az ár kisebb is mint a kár amit egy ballib pénzügyi és gazdaságpolitika eredményezne – és amely károkat a valóságban okozott is minden aktuális ballib vezetés. Mindebből továbbá az is következik, hogy ha valaki hitelt ad Drábik úr által felvázolt világképnek, egyúttal az Orbán-kormány érdemeit is el kellene ismerje.

   Többek közt azért is, mert Magyarország összes problémája nem az Orbán-vezetés miatt áll fenn hanem azért amiért az egész EU alatt nyögő európai és az Ensz alatt nyögő fehér nyugati őslakosság is megy lefelé. Magyarország helyzetén az javítana ha a környező európai fehér tömegek ráébrednék arra ami történik és elkezdenék végre visszavenni a valóban demokratikus önirányitást minden tekintetben: kultúra, politika, gazdaság, oktatás, egészségügy. De a fogyóban lévő fehér tömegek nem értenek semmit a reálpolitikából. Nem értik hogy a rendszer amiben élnek már régen nem demokrácia, hogy a gazdasági folyamatokat már régen nem a kereslet-kínálat törvényei alakítják, hanem a világelit diktátumai, és hogy a világvezetés minden létező politikája az erős és nemzeti öntudattal rendelkező fehér középosztály megszüntetését célozza, azaz a fehér őslakosságot igyekszik kiiktatni annak gazdasági és politikai ereje megtörésével.

   Egy ilyen hatalmas nemzetközi túlerővel szemben állni nem akármilyen feladatot jelent és ez az amit az Orbán-kormány megtett és megtesz. Ugyanezen okból az Orbán-kormányt kritizálni egy hatalmas öngól, hisz minden létező hazai és világgazdasági és politikai irány a jelenben azt jelzi hogy Magyarországra az igazán rossz világ majd az Orbán-világ után jönne el – és ez igaz lesz, akár járvánnyal akár anélkül. Még ha meg is történik a csoda és mondjuk ez a járvány-csalás véget ér valahogy, ugyanez a nagykapitalista érdekszövetség ami elállt ezzel a diabolikus ötlettel, majd kitalál valami mást.

   Így ha a nemzetközi kontextus nem változik, és ha a még maradék nyugati fehér tömegek megmaradnak alvajárónak, mi is megyünk majd lefelé, de nagyon gyorsan, amely folyamatot egy ballib kormány szabadesési gyorsulásra kapcsol majd

   1. Ezért kell a kormányváltás előtt / után a ballib politikusokat is eltüntetni /likvidálni !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük