Mi az amerikai elnökválasztás tétje? – Dr. Drábik János, Jakab István

Biztosan lesznek, akik kérdezik, mit keres itt a COVID járvánnyal foglalkozó oldalon egy ilyen beszélgetés.

Az ok az, hogy mindannyiunk tisztánlátásához, a helyes stratégia kimunkálásához szükség van az ilyen a hátteret megvilágító beszélgetésekre. Nem kérdéses, hogy a videó végén elemzésre kerülő “szeretet alapú” társadalmat keressük és ennek létrehozásáról szeretnénk gondolkodni, ugyanakkor a démonikus, csak erőből intézkedő hatalommal szemben nehéz szeretet alapú stratégiával szembeszállni. Mégis ezt kell megtalálni.

Szolgáljon ez a film inspirációt adó esszenciaként, hogy beindulhasson a brain storming és megjelenjenek azok az irányítani képes politikai pólusok, amelyek csillapítják az eszement ránk erőltetett erőszakot.

Tamasi dr.

3 thoughts on “Mi az amerikai elnökválasztás tétje? – Dr. Drábik János, Jakab István

 1. Csak azt nem értem, hogy Jakab és Drábik urak hogy lehetnek még mindig fiatal/finkelstein demokraták, ha ennyire tisztán látják a világ történéseit?

  1. Jakab nem volt az. Drábik igen. És voltak erről heves vitáik, de aztán Jakab stratégiát váltott, és elkezdte inkább finoman, de kitartóan folyton piszkálni Drábik orrát a dologgal. Tehát Jakab ezért nem fogalmaz olyan karakánul, ahogyan szeretne amúgy. Drábik meg éppen kiábárndulóban van Orbánból.

  2. Az általam ismert Drábik-féle előadások tömör lényege az hogy létezik ez a bizonyos államok feletti magánhatalom amely minden lényeges döntést meghoz minden egyes ország számára.
   Az Orbán-kormány abban kivétel hogy az egyetlen talán amely a leglényegesebb gazdasági-politikai döntések terén ellenállást tanusit. Politikai kérdésekben ellen lehet állni e világelitnek, bizonyos szinten és ennek maximumát megteszi az Orbán-kormány. Egyedül Magyarországon van még ellenállás ami szerint nem csak a globális neoliberalizmus szabályai érvényesülnek de van még esélye még a kis- és középvállalkozóknak. Ez nyugaton már rég nincs jelen. Ugyanakkor, mivel a háttérhatalom kezében a pénzhatalmi világmonopólium, ebből az következik hogy pénzügyi téren az ellenállás minimális mértéke lehetséges csak és annak is nagy az ára, mégha az ár kisebb is mint a kár amit egy ballib pénzügyi és gazdaságpolitika eredményezne – és amely károkat a valóságban okozott is minden aktuális ballib vezetés. Mindebből továbbá az is következik, hogy ha valaki hitelt ad Drábik úr által felvázolt világképnek, egyúttal az Orbán-kormány érdemeit is el kellene ismerje.

   Többek közt azért is, mert Magyarország összes problémája nem az Orbán-vezetés miatt áll fenn hanem azért amiért az egész EU alatt nyögő európai és az Ensz alatt nyögő fehér nyugati őslakosság is megy lefelé. Magyarország helyzetén az javítana ha a környező európai fehér tömegek ráébrednék arra ami történik és elkezdenék végre visszavenni a valóban demokratikus önirányitást minden tekintetben: kultúra, politika, gazdaság, oktatás, egészségügy. De a fogyóban lévő fehér tömegek nem értenek semmit a reálpolitikából. Nem értik hogy a rendszer amiben élnek már régen nem demokrácia, hogy a gazdasági folyamatokat már régen nem a kereslet-kínálat törvényei alakítják, hanem a világelit diktátumai, és hogy a világvezetés minden létező politikája az erős és nemzeti öntudattal rendelkező fehér középosztály megszüntetését célozza, azaz a fehér őslakosságot igyekszik kiiktatni annak gazdasági és politikai ereje megtörésével.

   Egy ilyen hatalmas nemzetközi túlerővel szemben állni nem akármilyen feladatot jelent és ez az amit az Orbán-kormány megtett és megtesz. Ugyanezen okból az Orbán-kormányt kritizálni egy hatalmas öngól, hisz minden létező hazai és világgazdasági és politikai irány a jelenben azt jelzi hogy Magyarországra az igazán rossz világ majd az Orbán-világ után jönne el – és ez igaz lesz, akár járvánnyal akár anélkül. Még ha meg is történik a csoda és mondjuk ez a járvány-csalás véget ér valahogy, ugyanez a nagykapitalista érdekszövetség ami elállt ezzel a diabolikus ötlettel, majd kitalál valami mást.

   Így ha a nemzetközi kontextus nem változik, és ha a még maradék nyugati fehér tömegek megmaradnak alvajárónak, mi is megyünk majd lefelé, de nagyon gyorsan, amely folyamatot egy ballib kormány szabadesési gyorsulásra kapcsol majd

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük